Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 2. 2007 7:57

potvurkapodivna
Host

Mimino nechce večer spát - pomoc.

Ahojte maminy,
když jsme přišly z porodnice měly jsme celkem zaběhnutý režim, krmení po třech hodinách, spaní v postýlce bez problémů. Teď krmíme někdy i po 1,5-2 hodinách přes den, v noci po třech - jsme na Bebě. Ale co mě trápí je, že malá už třetí noc odmítá večer usnout. Jakmile jí uložíme do postýlky po koupání kolem půl osmé, je schopná řvát a řvát a nic nepomáhá. Takže ve finále to dopadne tak, že já si jdu rozdělat gauč v obýváku a i s malou se tam po půlnoci sunu a ona konečně usne. Přes den spí celkem dost, ale ty večery jsou krizový. Dáme dudlíka, ale ona ho během minuty vyplivne a spustí, protože ví, že za ní přijdeme vrátit jí ho. Potom řve už i s dudanem.
Přes den je většinou se mnou v obýváku a je spokojená. Mám jí i přes den dávat do postýlky nebo jí naopak večer povolit vegetení s námi v obýváku a nechat jí tam usnout?
Poradíte?

#2 13. 2. 2007 8:03

puzzle.girl
♥♥♥♥♥♥-

Re: Mimino nechce večer spát - pomoc.

Potvůrko, tohle tu řešila Marika. Nakonec si to udělala podle sebe, nechala Tobiho s nima v obýváku a teď ji v postýlce usíná sám a bez problémů. Nech to na Nikolce ať si řekne co chce. Zatím to nemá cenu lámat přes koleno.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjI0MLMwNFGyBlwwFXcC0Q,,77.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjKzUjIytDAyM1eyBlwwFZEC1w,,90.png

Není tady

#3 13. 2. 2007 8:06

sylviik
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: nedaleko Plzně...
Web

Potvůrko, tohle ti čekám ještě mockrát, my jsme od porodnice taky spinkali celkem dobře, teď je to občas horší - miminka svůj rytmus spánku mění ze dne na den. hmm
Nevím, každý to dělá jinak, a ty tepřive musíš přijít na to, co na ní zabírá. Některé holčiny dávají přes den spát jinam  než do postýlky, ve které spí v noci - záleží co bude vyhovovat tobě. Já ukládám jedině do postýlky a uspávám v ní. Večer uspáváme tak, že ho položím, nechám svítit tlumenou bodovku, pustím kolotoč a pohladím a když nemůže zabrat, tak občas přijdu a dám dudlíka, kterýho si taky vyplivne, když jooo řádí. dudlik
Pokud nic nepomáhá, tak si jí vem nejspíš sebou a zkus jí uspávat tak, ono tohle období zase pomine neboj. Nevím, s tímhle nemám zkušenosti. Jenom myslím, že takhle bych to udělala taky, pokud nic nepomáhá, tak bych udělala to, co vím, že pomůže. Pevné nervy a dlouhé noci - my je doteď nemáme, ani nevíš, jak už se na ně těšim. big_smile

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/20936.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24711.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/24712.png

Není tady

#4 13. 2. 2007 8:17

potvurkapodivna
Host

Přijde mi, že v obýváku nemůže mít klid, hraje televize, svítí světlo a hlavně já nic nemůžu dělat, máme obývík s kuchyní, takže neumeju ani nádobí, abych jí nerušila. Je fakt, že nechat jí řvát několik hodin v postýlce není k ničemu, stejně neusne. Večer po krmení mi usnula, tak jsem jí šoupla do postýlky, ale do deseti minut se probrala a řev. Přijde mi, že se vyspí přes den a večer už se jí tolik nechce.

#5 13. 2. 2007 8:22

Štarmik
♥♥♥♥♥♥-
Místo: západ
Web

Potvůrko na začátku jsem nakrmila a položila malýho k nám v obýváku na gauč, kde usnul a později se tu začal budit a brečet tak jsem vždy nakmila kolem osmý po koupání a pak houpala na ruce v křesle, když usnul tak jsem ho přenesla do postýlky a dudlíka chodím nandavat tyky ale už jen občas, zatím jí to nemě+j za zlý, ona ho neplive schválně, takhle malý mimi má problém si ho tam udržet, zvykne si na něj až tak po šesti týdnech cca, malej si ho tam už umí držet packou, ale taky si ho někdy vyrazí jak šermuje a to je pak řevu lol
jinak já od začátku pečlivě dodržuju tříhodinovej režim přes den a musím říct, že s tím není problém a v noci ho nechávám at si řekne smile a ted už mi tak tři týdny chrundí večer od osmi do čtyř ráno, ale s tím že se o půlnoci vzbudí a já si ho vezmu do posttele, kde v pohodě spinká až do rána... smile hodně štestí....

Není tady

#6 13. 2. 2007 8:26

Štarmik
♥♥♥♥♥♥-
Web

potvůrko já dodnes nic moc neudělám... makám většinou v noci když spí a nebo přes den když chvilku kouká na kolotoč, když byl tak malej jako ta tvoje tak jsem celej den nedělala nic jinýho než krmila, přebalovala, houpala, zpívala a uspávala a když přišel manžel domů a vzal si ho tak jsem teprve šla něco dělat...

Není tady

#7 13. 2. 2007 8:27

puccam
♥♥-----

Já bych si jí nechala v obýváku a dělala bych vše myla nádobí,měla puštěnou televizi.My máme taky obývák s kuchyní dohromady malá nám dělala totéž co vám tak jsme to tak vyřešily.A těd nemá  problém usnout kdekoliv je zvyklá na trochu rozruchu.Když bude mít úplný klid tak se vám muže stát že když pojedete na dovolenou a bude tam trochu hlučno tak vám neusne.Takže podle mě a mé doktorky tak trochu rozruchu nikdo ještě nikomu neublížilo.

Není tady

#8 13. 2. 2007 10:52

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka

Potvurko, to mi neco pripomina big_smile Myrca vuuuubec nechce spat, a proto s tatkou usiname az tak pred pulnoci hmm Vecer v 19.00 koupeme - a pak... driv rvala jak na lesy, ted uz je klidnejsi, ale nespi!!! A kdyz nahodou na hodinu mezi 19.00 - 24.00 usne, spi v kocarku v obyvaku - jenom trochu stlumime telku a zapneme mensi lampicku. V postylce by mi taky nevydrzela.

http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

#9 13. 2. 2007 10:59

kikanka
♥♥♥♥♥--
Místo: Jablonné v Podještědí

Taky jsme to měli a tomu se říká převrácený spaní.A tak mi mamka poradila každý den koupat ve stejnou dobu a pomohlo to.díky za rady maminek.
A stím obývákek mi máme pravý opak- mi máme 1+1 a tak je zvyklý na rámus a světlo ,ale když jsme u rodičů tak nechce spát sám v pokoji kde je klid.

Není tady

#10 13. 2. 2007 11:28

potvurkapodivna
Host

Štarmíku - ten tříhodinový režim přes den - to ho necháš třeba hoďku řvát, když chce jíst dříve? Doktorka mi řekla, že se máme přizpůsobit malé, že potřebuje všechno dohnat na váze. Když spí přes den, tak usne i bez dudlíku, ale večer ho vyžaduje a pak ho plive nebo si ho vyrazí ručičkou.
Přes den v obýváku taky rachotím a malé to nevadí, když je tu se mnou, takže by to asi nebyl problém i večer.
Doktorka nám říkala, že mimi se nemusí koupat denně, tak koupem ob den, ale můžem to zkusit. Koupání se jí začalo líbit, ale moc nevěřím tomu, že by potom usnula jak špalek.

#11 13. 2. 2007 12:38

oskárka25
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tišnov a okolí
Web

já zatím miminko nemám, ale chodila jsem v průběhu posledního roku ke 2 kamarádkám, kterým se narodilo miminko. Zhruba první 2 měsíce jejich režim neřešili, když chtěli jíst, tak nakrmily. Večer když jsem tam byla na návštěvě, tak mimi bylo s náma v obýváku, buď na rukách nebo v postýlce, hráli jsme si, povídali, chovali a mimi bylo spokojený.
Kamarádka má 3 měsíce starou holčičku, je moc hodná, ale prospí jí celý odpoledne a večer vyžaduje pozornost, tak si s ní hrají, povídají třeba do 22 a pak jdou teprve spát.

Jakub 16.2.2007
Lucinka 10.6.2010

Není tady

#12 13. 2. 2007 12:54

Haňule
♥♥♥♥♥♥-

potvurka, tak ja taky ze zkusenosti mych kamaradek. Prvni se porad snazila maleho naucit usnout v pokoji v postylce, travila tam spoustu casu, nez se ji to podarilo a stejne pak zacal maly hne rvat, tak se nato vykaslala a nechavala ho v obyvaku s nima. Maji spojeny taky obyvak s kuchyni a malemu to nevadilo, hral si s hrazdickou a ona si v klidu delala v kuchyni a nechala ho, az se neunavil sam.
Druha mela takovy problem, ze ji mala taky strasne v postylce brecela, nakonec ji pichla do korbicky od kocaru a spala jak zabita, ten prostor v postylce ji delal strasne spatne.

http://lilypie.com/pic/090314/hTx6.jpghttp://b3.lilypie.com/OclOp1/.png
24. mesic:  11,2 kg  88 cm, 27.mesic 12 kg  93 cm
http://lilypie.com/pic/2009/11/23/ltiW.jpghttp://lb1f.lilypie.com/J484p1.png

Není tady

#13 13. 2. 2007 14:07

potvurkapodivna
Host

Asi jív teda povolím vegetění v obýváku a uvidíme

#14 13. 2. 2007 14:49

spirula
♥♥♥♥♥♥♥

Nikolka je ještě malinká, nám Kuba spal pěkně a začal řádit  až teď, takže co je dnes, nemusí být zítra... smile

Není tady

#15 13. 2. 2007 15:29

Štarmik
♥♥♥♥♥♥-
Web

potvurkapodivna napsal(a):

Štarmíku - ten tříhodinový režim přes den - to ho necháš třeba hoďku řvát, když chce jíst dříve? Doktorka mi řekla, že se máme přizpůsobit malé, že potřebuje všechno dohnat na váze. Když spí přes den, tak usne i bez dudlíku, ale večer ho vyžaduje a pak ho plive nebo si ho vyrazí ručičkou.
Přes den v obýváku taky rachotím a malé to nevadí, když je tu se mnou, takže by to asi nebyl problém i večer.
Doktorka nám říkala, že mimi se nemusí koupat denně, tak koupem ob den, ale můžem to zkusit. Koupání se jí začalo líbit, ale moc nevěřím tomu, že by potom usnula jak špalek.

Potvůrko jasně, že ho nenechám řvát,ber to tak plus mínus půl hodina a pokud jí dáváš ty průměrný dávky tak to tak zhruba tři hodky vydrží tummenupp náš měl taky dohánět, měli jsme 2600když nás propouštěli a hlavně jsme byli nemocný tillfreds ale papal víc než se má a brzy to dohnal, no přibral za deset dní 600g fuckyou od začátku jsme dávali 90ml 8x denně, kolik dáváš ty? a v noci mi taky nespal, to je normální, miminkům se to většinou urovná po šestinedělí, ještě máte čas smile
taky jsme spali v obýváku aby mohl tatka trochu spát, v noci jsem třeba 4x krmila a po každým krmení hodinu i dvě uspávala a ráno jsem byla mrtvá, ale přežila jsem smile jo a to koupání je skutečně zázračný, nejde ani tak o čistotu jako o pravidelnost a riruály na který si miminka rádi zvykají, koupem každý den, před tím si tak hodinku hrajeme, po koupeli masírujem, nakrmím a pak usne jak špalek, že ani neví jak ho mrsknu do postýlky smile pak ještě potmě vedle postýlky půl hodky cvičím a jakmile kníkne tak rychle přiskočím a vrznu dudláka a je klid, po půl hodce už spí tvrdě tak jdu za tatkou do obýváku hjarta
jo a ted už baštíme jen 6x denně 120-150ml v dávce a máme 4900g a 58 cm takže jsme to dohnali godlike

Není tady

#16 13. 2. 2007 15:46

Tiffi
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Chomutov
Web

Ahoj, nám malá taky krásně spí přez den, nebo vydrží nějakou dobu  ležet na hrací dece a sleduje okolní svět. Večer když jí vykoupeme, tak jí nakojim a malá je pak pěkně čilá. Máme jí taky v obýváku a normálně koukáme na telku, když mi usne v ruce, tak jí chci kolikrát odnýst do košíku, ale ona se za chvilku v něm probudí a vyvádí, tak jí máme pak celý večer u sebe. Já bych z toho nedělala vědu, ono se to postupem času ustálí. Holky máme ještě maličký, bude chvilku trvat, než si vytvoří nějaký svuj režim.

Není tady

#17 13. 2. 2007 15:51

potvurkapodivna
Host

My jsme šly z porodnice s 2350 g. Vypije mi kolem 70ml , ale někdy třeba jen 50 a pak právě za hoďku a půl chce zase papat a někdy jí zas 70 ml nestačí a přihříváme. V noci vydrží od půlnoci do půl páté a to jí musím i budit, protože jak večer řve, tak pak spí jak špalek, protože je unavená. Snad to všichni ve zdraví přežijeme. Dneska jí už trápit v postýlce nebudu, ale vezmu jí k nám a uvidíme.

#18 13. 2. 2007 21:18

Miss
♥♥♥♥♥♥-

potvurka- vcera nas Samuel bol hore od 10tej až do noci do 23tej dumbom nechaaapem, to díte vobec nespalo yikes dnes je dobrý ale bol mimo postielky v obyvacke v rohu zaspal, ale akonahle ho uložim do postielky tak kuka a on sa sam zabavit nevie akonahle je hore tak place takisto si neviem rady. S tým krmenim ma každý na to iný nazor, v porodnici mi povedali že mu treba dat vždy ked pýta ale moj pýta stale takže to nie je najlepsi napad dumbom pediatricka povedala že 3 hodiny musi vydržat, dnes mi povedala že som dobre urobila že som zaviedla prikrm lebo kojim ho 30 minut a on mi po polhodine reve akokeby ho rezali a vypije este k tomu 90 ml a stale pýta...v tomto veku nasich deti cca mesiac by mali vypit tých 90ml..ale zaleži od vahy..tvoja je malicka

Není tady

#19 13. 2. 2007 21:34

Štarmik
♥♥♥♥♥♥-
Web

Miss ono s tím jídlem je to u kojených dětí jiný, máš jim dát kdykoliv si řeknou, proto že nevíš kolik toho z prsu vypili, ale když dáváš umělou tak víš kolik vypijou a tudíš, že nemůže mít za půl hodiny znovu hlad smile
a jak jste tedy dopadli u mudry? kojila jsi u ní a vážila ti ho?? smile je malej v pořádku nebo má reflux? my ho totiž máme tak vím jaký to jě sad

Není tady

#20 13. 2. 2007 21:38

Kotě
♥♥♥♥---

Potvůrko já se přidávám k Tiffi, naše mimča jsou ještě malá, i když už bysme nějaký režim pomalu mohli zavádět. Zuzka je většinou vzhůru ráno a dopoledne, odpoledne spinká a večer je nejčilejší. Při uspávání mi usne v rukách, dám do postýlky a je najednou vzhůru a máchá rukama a nohama.
Jinak baštíme po dvou hoďkách, někdy vydrží i déle, ale stále se to mění.

Není tady

#21 13. 2. 2007 21:43

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Miss napsal(a):

potvurka- vcera nas Samuel bol hore od 10tej až do noci do 23tej dumbom nechaaapem, to díte vobec nespalo yikes dnes je dobrý ale bol mimo postielky v obyvacke v rohu zaspal, ale akonahle ho uložim do postielky tak kuka a on sa sam zabavit nevie akonahle je hore tak place takisto si neviem rady. S tým krmenim ma každý na to iný nazor, v porodnici mi povedali že mu treba dat vždy ked pýta ale moj pýta stale takže to nie je najlepsi napad dumbom pediatricka povedala že 3 hodiny musi vydržat, dnes mi povedala že som dobre urobila že som zaviedla prikrm lebo kojim ho 30 minut a on mi po polhodine reve akokeby ho rezali a vypije este k tomu 90 ml a stale pýta...v tomto veku nasich deti cca mesiac by mali vypit tých 90ml..ale zaleži od vahy..tvoja je malicka

Zuzi a chodíte každý den na prochazky??? Mě TObi doma přes den už taky moc nespí, tak si sem tam dá ty svoje 20 minutovky, prostě je naučený, že se jde odpo ven, tak na dvě hoďky, tři... a už to vyžaduje, padne 14 :00 a on začne řvát, protože už je unavený a chce spinkat, takže se krásně vyspinká venku, on by usnul i doma, ale jak píšu, tak na půl hodky max. a pak by byl zbytečně nevrlý...
KOlikrát, když cestujem celý den, tak prospí celý den a večer mi normálka jde stejně v osm spinkat...Ten vzduch je unaví ...

Svokru zamkni a kašli na ní, choď s ním ven každý den, uvidíš, to bude ok!!
My jak byli s malým nemocní,t ak to byla muka.... yikes

Není tady

#22 13. 2. 2007 21:54

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Potvůrko, tvůj skřítek je malinký, já to tu řešila, taky do mě v okolí každej prudil, ať po koupání dám spinkat nekompromisně hned do postýlky...že jinak se to nenaučí, tak jsem to zkusila, zkušela jsem to pět dní a byl to porod dvě, a že jsem měla taky krušnej porod lol Prostě jsem ho dyndala do 23!! Stres pro mě i pro něj...Tak jsem se na to vykašlala, nechávala jsem ho po koupání pěkně u nás v obýváku v lehátku, byl spokojený a většinou do 22 si usnul, tak jsem ho jen přenesla do postýlky...
NO a teď - už asi 3 týdny to je tak, že malej začal kolem 19:00, kdy máme koupat řvát, že už chce koupat a spát..tak jsem vykoupala, nakrmila a řev, šílenej, tak jsem nevěděla, co je, bylo to tak asi tři dny, vůbec nemohl usnout a jen řval...tak jsem si řekla, že asi nemůže zabrat, protože ho budíme...taky že jo, další den jsem ho prostě hned po koupání pěkně před osmou nakrmenýho dala do postýlky, tam si sám usne, během 5 min je tuhej a probudí se až tak mezi 4 - 5 ranní big_smile

Malá si řekne sama. Uvidíš, chce teď být u maminky a cítit bezpečí smile Tak jí to dopřej, ted jí ještě rozmazlit nemůžeš gloria Bude dobře tobě i malý smile

HOdně štěstí stolt

Není tady

#23 13. 2. 2007 22:52

Miss
♥♥♥♥♥♥-

marika- nechodim sad musim poriesit ten kocik..nemam ho ako zniest dolu sama ho nevladzem a do vytahu sa nezmesti sad

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí