|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
housky kynou
Není tady
upečeno!!!
Není tady
To je nádhera!
Není tady
Právě upečené
Není tady
teda to je nádherně zapletené!!!
Není tady
Rýžová kaše v pekárně - původně určitě z Dámy, naprosto bezpracná:
1 litr mléka
200 g syrové suché rýže
5 lžic cukru
program: Marmeláda (nebo Džem podle toho co máte) = program napřed předehřívá!
vrch nádoby zakrýt alobalem, aby to při míchání neprsklo na spirálu,
vejde se i do malé pekárny s jedním hákem, nepřipálí se, neuteče!
Ovoce, rozinky atd. možno přidat jaké máte rádi
Není tady
Chleba - od mojí kamarádky z jiného magazínu a nevím od koho ona získala recept, snad se nikdo neurazí že to sem dávám. Já jsem dělala z poloviny množství a pekla jsem ve skleněné pečící misce vyložené pečícím papírem ale klidně jsem mohla péct z celého množství a udělat bochník, půlku jsem snědla sama:
DOMÁCÍ CHLÉB 1,30 kg
====================
Navážím si 1/2 kg hl.pšeničné mouky + 30-40 dkg míchané mouky (chlebová, žitná, špaldová ..)
Z tohoto množství odeberu 10 dkg smíchané mouky na kvásek + 2 dcl vody + 1 KL instant.droždí nebo 1/8 čerstvého droždí = smícháme a necháme do druhého dne přikryté na teplém místě.
Druhý den dám do pekárny :
400 ml vody + kvásek + 2-3 KL soli + namíchanou mouku do které přidáme ještě 2 PL sušené bramborové kaše + semínka, kmín, fenykl. Navrch rozdrobím 1/2 kostky čerstvého droždí a posypu 1KL cukru.
Program: Základní (Já jsem dala jen program Těsto !!)
Těsto nechám propracovat a vykynout v pekárně. Během kynutá ho 2x srazím a nechám znovu kynout. Pak vyndám na vál, utvaruju bochník dáme na plech s pečícím papírem. Povrch 3x naříznu a nechám ještě asi 20 minut kynout. Pak peču na 180 st. asi po 20 min. ještě trochu zmírním a chléb zvrchu přikryju peč.papírem. Během pečení je dobré mít v troubě hrneček s horkou vodou a také asi 2x potírám vodou. Zkoušíme špejlí, zda je chléb upečený. Po vyndání z trouby povrch horkého chleba potřu sádlem.
Je moc dobrý a chuť se skutečně blíží ke kupovanému chlebu.
Tak dobrou chuť !
Tenhle je můj:

Upravil(a) Bety (9. 4. 2008 20:20)
Není tady
Bety, ten teda je !!!!! 

Není tady
dnešní Honzovy buchty
Není tady
Cau holky...teda Bety jsi uzasna...jsem od vas moooc daleko, ziju kousek od Rima, manzel mi koupilk k narozkam pekarnu tak tvorim co mi sily staci...Cesky rohlik jsme se synem nejedli ani nepamatuju, kdyz jsem mu ho predlozila tak jen valil oci a vrhnul se na ne jak kdyby tejden nejed haha. Bety diky za uverejneny recept na knedlik, hned vyzkousim, v Praze jsem ho delavala jen ze smesi od Vitany a tady se z jejich mouky bojim, zkusim to v pekarne uvidime a pak napisu.
Ta sekacka od Pvericy vypada taku uzasne, bajecny napad delat ji v pekarne, jak na to? Pverico Napis!
Není tady
helenadbaq:
1,5kg mleté maso,3 vejce, 1 cibuli, 6-8 stroužků česneku, lžičku soli(dle chuti)1lžičku majoránky,200ml mléka,
2lžíce vody, 1 masox rozdrobit, 1 lžička drcený kmín,cca 20dkg strouhanky.1 lžičku pepře.
PROGRAM :dort-nechat 2x promíchat po 3,5 minuty
Pak PROGRAM:pečení 1 hod. a přidat ještě 30 min. pečení
Před pečením můžeš přidat vajíčka uvařená na tvrdo,párek.Pěkně to dáš do formy.
Zdravím!!!

Není tady
Pverico dekuji hned jak budu moct vytvorim....nemam celkove moc casu na popovidani s vama, jen vecer, tak se nejak ozvu..papa
Není tady
Tak se přidávám do klubu
. Od pátku jsem majitelkou pekárny Eta - Harmony, takže budu čerpat inspiraci z Vašich receptů. 
Není tady
Teď to bude vypadat, že se opičím po Bety, ale není to pravda. Jsme doma jenom dva, tak velký chleba peču v pekárně málokdy (nikdy ho nesníme a i když dám polovinu na mražák, tak po rozmrazení nám chlebík moc nechutná). Takže nechám pekárnu udělat poloviční dávku těsta a pak peču v troubě - navíc má mnohem lepší kůrku a je prostě mňamózní! 
Tenhle jsem před chvilkou vytáhla z trouby:

Není tady
krásný bochník, asi ho pečeš vyklopený? Já ho pekla v misce, ale ten tvůj má lepší tvar. Že bych ho příště taky vyklopila?
Není tady
chlebík z domácí pekárny
Není tady
paráda, pěkně velkej.
Není tady
Bety napsal(a):
krásný bochník, asi ho pečeš vyklopený? Já ho pekla v misce, ale ten tvůj má lepší tvar. Že bych ho příště taky vyklopila?
Peču normálně na plechu.
Není tady
A jak se Ti daří?
Nela napsal(a):
Tak se přidávám do klubu
. Od pátku jsem majitelkou pekárny Eta - Harmony, takže budu čerpat inspiraci z Vašich receptů.
Není tady
Známá mi dovezla z Německa několik různých chlebových směsí. Není to tam drahé - necelé euro kilové balení a je z toho lehoučký nadýchaný chlebík. Přidává se jen voda. Docela mě to potěšilo, ze zdejší mouky už se mi několikrát povedl tuhý těžký chleba. Budu muset vyrazit někam, kde je v moukách výběr.
Není tady
Směsi na chleba nejsou moc drahé ani u nás. Nejčastěji kupuji od Labety (normalni cena cca 30,-) - v akcích vyjdou tak na 20,- V balení je 500 g směs, sušené droždí a přidává se jen voda.
Není tady
Bez směsí, bez pekárny, naprosto jednoduchý - návod jsem získala na šťastných ženách a pochází odtud + video
http://www.cuketka.cz/?p=788
a to je on jak jsem ho dnes upekla

kastrol měl průměr 24 cm, příště udělám v menším kastrole aby byl chleba vyšší
Není tady
a na řezu, je to fakt žrádlo, te se nedá ani jinak říct...
Není tady
Tak ten je teda bombastický!!!
Není tady
Bety,prosím,dala jsi tam jen obyčejnou hladkou mouku,nebo chlebovou hladkou ?
A fakt se to vůbec nemusí mísit?
Chci si to dnes zadělat a zítra upéct.
Tenhle by snad ty moje potvory zmlsané mohly vzít na milost.
Není tady