6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mazancovánočka z : http://raduzyrecepty.com/clanky/domaci- … ncovanocka od Jany Svobodové
ALE nedávám tam koření Sladké pečení - je to cítit perníkem a to mi do vánočky nepasuje
350 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 žloutek
500 g hladké mouky
5 polévkových lžic cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 čajová lžička droždí
1 čajová lžička sušené citronové kůry
půl čajové lžičky Sladké pečení (Avokádo)
kandované ovoce
rozinky
Nejdříve dáme na dno vše tekuté, pak vše sypké.
Program pekárny: basic (klasik)
Tahle je moje:
Není tady
P.S. Droždí jsem dala 1/3 kostky živého, zdá se mi na máslová těsta lepší
Není tady
Mám k vám prosbu.
Maličkej má alergii na mléko a chtěla bych upéct něco sladkého, máte někdo recept kde není mléko a je to sladká varianta do domácí pekárny děkuji všem za receptíky
Není tady
Blanka LBC napsal(a):
Mám k vám prosbu.
Maličkej má alergii na mléko a chtěla bych upéct něco sladkého, máte někdo recept kde není mléko a je to sladká varianta do domácí pekárny děkuji všem za receptíky
Já bych nahradila mléko, tím co malý snese - třeba sojové mléko.
Není tady
Dá se nahradit i zředěným džusem, má to trošku jinou chuť. Některé recepty jsou i z limonády. Tady mám recept na ovocný koláč ale nepekla jsem ho v pekárně ještě:
3 vejce
25 dkg cukru (mletý nebo jemný krystal)
3 lžíce kakaa
125 g rozpuštěného másla (Hera apod)
1 prdop
30 dkg polohrubé mouky
1 celá sklenice (0,7 l) zavařeného ovoce i se šťávou - angrešt, maruňky nebo co máš
nevím jestli se to hodí do pekárny, asi se to ovoce rozbije, ale jednoduše ji umícháš v jedné míse ručně a dáš do trouby upéct
Umíchat jde velmi lehce a můžeš upéct v pekárně jestli nechceš v troubě
Upravil(a) Bety (9. 1. 2008 18:49)
Není tady
Do pekárny můžeš použít tuhle bábovku:
3 vejce
1 hrnek jemného krystalového cukru
3/4 hrnku ředěného džusu nebo šťávy z ovoce
1,5 hrnku hladké mouky (pro změnu je možné použít i polohrubou, udělá úplně jinou chuť) pokud bude příliš řídké tak ještě trošku posypat
1 prášek do pečiva (namísto prdopu můžeš dát příště kypřící prášek do perníku - zas to bude mít jinou chuť)
program dort, pak zkusit špejlí
Není tady
Dalamánky
500 ml vody
1 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 g polohrubé mouky
500 g celozrné mouky
1 balení sušeného droždí
- mužeme přidat kmín, nakrájené olivy, slunečnicová semínka apod.
Vytvarujeme podlouhlé šišky (asi 15 ks), které nahoře několikrát nařízneme nožem. Pečeme asi 20-25 minut na 230 stupňů.
Není tady
tak už jsem také podlehla tomu moru s domácí pekárnou...doufám že tenhle recept tady nikde není...já je tady totiž všechny nečetla..takže tady jsou "IRSKÉ BULKY"
500ml vody,2 lžíce solamylu,2 lžičky soli,600g hladké mouky-možno i namíchat na půl s celozrnnou,1 ačtvrt lžičky suš. droždí.
400ml vody a solamyl svaříme a necháme vychladnout-pak to nalijeme do pekárny + zbytek té vody a nasypat zbytek surovin.program TĚSTO. po vykynutí tvarujeme bulky a ty jednou stranou lehce obalíme v solamylu a tou stranou dáme navrch na plech kde ještě necháme 30 minut péct
Upravil(a) sudina (23. 1. 2008 11:11)
Není tady
Já mám asi nějakou jinou pekárnu, mám tam program na těsto , několik druhů pečení , ale program na pečení s pr.do prč. tam nemám.
Nebo ho také nemáte? Jak to pečete? Dík za radu.
Není tady
Irenko, podívej se na tuto adresu, jsou tam všechny značky pekáren s popisem programů. Mám AFK a tam se peče s PP na programu koláč
http://www.pekarny.unas.cz/
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Já mám asi nějakou jinou pekárnu, mám tam program na těsto , několik druhů pečení , ale program na pečení s pr.do prč. tam nemám.
Nebo ho také nemáte? Jak to pečete? Dík za radu.
U mně to má název Dort a je tam vysvětleno že je to pro těsta s prdopem.
Není tady
Díky za rady, už jsem ten program odhalila, budu ho zítra testovat.
Není tady
Nevím která "dobrá duše" přesunula tyto recepty do dáme si do bytu - fakt to musel být inteligent, právě proto aby se nám nepletlo povídání si o pekárnách a recepty udělali jsme si nové téma a protože jsou to recepty dala jsem je do kuchyňky aby se snadno daly najít ale někdo fakt hodně inteligentní nám toto téma přesunul do "Dáme si do bytu" kde bych teda určitě nehledala recepty kdybych je potřebovala najít a zase se nám tu rozjíždí diskuze a opět budou recepty nepřehledné fakt teda "mockrát díky"
Není tady
koukám že to byla teda rychlost a máme diskuzi tam kde byla díky díky
Není tady
Salomko, nemožné ihned, zázraky do tří dnů
............ když víš, kam se obrátit
Není tady
Ahoj ty jsi tady?? Musím se s tebou taky podělit mám mamku vzhůru jupí jupí
Není tady
Sádlové housky recept Dáma č. 490
Suroviny:
250 ml mléka
2 kostky cukru
100g sádla
1 lžička soli
500g hladké mouky
30g kvasnic
Postup:
Necháme vypracovat těsto, ale pozor, vypneme před kynutím. Necháváme jen těsto umíchat , NEKYNE!!! Hned uděláme housky a necháme kynout až na plechu cca 1 hodinu. Potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem.
Nastavení pekárny: Program Těsto
Není tady
Receptík na chlebík z černého piva v DP:
250 ml černého piva
5 polévkových lžic vody
2 polévkové lžice oleje
340 g pšeničné mouky chlebové
160 g hladké mouky
1/4 kostka kvasnic
2 lžičky soli + kmín dle chuti
Program základní, kůrka střední a velikost 1, pečeme cca 3,20 min.
A je opravdu úžasný, hodně se podobá kupovanému !!!!
Upravil(a) Kuricka (27. 1. 2008 19:57)
Není tady
Tak už týden vlastním pekárnu a peču jak o život
Nejvíc nám chutnal pivní chleba z dámy http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2456
Upravil(a) Lucka 1 (31. 1. 2008 14:35)
Není tady
Výborná vánočka z mimibazaru
Vánočka
POSTUP PŘÍPRAVY
250 ml mléka
2 rozšlehané vejce
125g roztopeného másla nebo Hery Stelly...
100g cukru
špetka soli
250g hladké mouky
400g polohrubé mouky
1,5 lžičky droždí
trocha citronové kůry (já dala sušenou)
vanilkový cukr
rozinky nebo mandle
Program Základní,kůrka světlá ....3:20 minut
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Tak už týden vlastním pekárnu a peču jak o život
Nejvíc nám chutnal pivní chleba z dámy http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2456
http://www.natalka1.estranky.cz/archiv/inahled/397.jpg
Jé, to je to samé co dělám já, jen já dávám černé pivko a je opravdu výborný!!!
Pečení zdar, včera jsem pekla perník v DP a je k sežrání.... a teď peču další chlebík !!! Mňam
Není tady
Peču teď tento, receptík z MMB :
Potřebné přísady : ( hrníček je 1/4 litru, jako klasický na čaj ) raději připisuji !!!
2 hrnky vlažné vody,2 lžíce oleje,1 lžíce octa,1 lžička cukru,2 lžičky soli,2 lžičky kmínu(nemusí být),3 hrnky hladké mouky,2 hrnky pšeničné chlebové(či žitné) mouky,1 lžička sušeného droždí....
POSTUP PŘÍPRAVY
ingredience vkládám podle pořadí....Mám pícku MOULINEX-dávám program 3,750g,stupeň opečení 2..Ale holky Vy jste šikovné,přizbůsobíte si to svým,i jiným píckám...
Zjistila jsem,že není dobré dávat více droždí,už se mi párkrát stalo,že těsto malinko vyteklo...stačí opravdu ta lžička středně vrchovatá.....
Poznatek ode mne : Já mám zase pekárnu Eta Siesta, nechala jsem to na příprava těsta, aby se mi řádně promíchal a pak na program SPRINT, kůrka 2.
Upravil(a) Kuricka (2. 2. 2008 10:01)
Není tady
Holky neodolala jsem hned jsem ji musela upéct /Výborná vánočka z mimibazaru /. Je moc dobrá a povedla se.
Není tady
Moc nám chutná tento slunečnicový chléb:
300ml vody
35dkg pšeničné hladké mouky
15dkg žitné mouky
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce slunečnice
1 lžičku sušeného droždí
Program 1 kůrka tmavá.
Není tady
Mám výborný recept na škvarkové rohlíčky
500g polohrubé mouky
120g nasekaných škvarků
350ml mléka
50g droždí
1/2 lžičky cukru
6 lžic sádla
1 žloutek
lžička soli
vejce na potření,kmín
Postup:Z droždí,cukru a dvou lžíc teplého mléka připravíme kvásek a přidáme ho do mouky spolu se škvarky,teplým sádlem,soli,žloutkem a zbytkem mléka.Vypracujeme těsto a necháme ho hodinu kynout.Pak je vyválíme,nakrájíme na trojúhelníčky,které svineme směrem ke špičce.Necháme ještě 1/2hodiny kynout,potřeme vejcem,pokmínujeme a upečeme.
Těsto můžeme umíchat v DP na program:TĚSTO
Není tady