6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sisi21 napsal(a):
jak
tady úplně všechny možné postupy: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
spousta krásných a zajímavých věcí na motání těsta
Není tady
Bety napsal(a):
Těsto jsem rozkrojila na 3 díly. Z každého dílu jsem vyválela obdélník jako na štrúdl. Obdélník jsem natřela nádivkou a srolovala do dlouhé ruličky (jako provaz). Z jedné ruličky jsem udělala jako pletýnku z jednoho pramene a z těch zbývajících jsem udělala cop - jenom překládáš dva prameny.
Pletýnka z jednoho pramene:
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=19
díky za postup..
chtěla bych to zkusit..no uvidím možná zůstanu jen u koláče
Není tady
Bety napsal(a):
sisi21 napsal(a):
jak
tady úplně všechny možné postupy: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
spousta krásných a zajímavých věcí na motání těsta
díky..opravdu zajímavý..
Není tady
Loupáčky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3542 rohlíčky s domácí jablečnou marmeládou a pletýnky motané z jednoho pramene jsou neplněné
Není tady
Bety: mnamky:)
jinak dneska se knedlíky povedly:) vsechny tri sisky....
Není tady
tak já se pustla do pletýnky nebo jak se tojmenuje.Nakonec jsem skončla u koláče,Ta nádivka mě nechtěla zhoustnout,Jíst se to dalo.,Příště to budu plnit až po upečení
Prostě bety je šikulka..
Není tady
Kamchinka napsal(a):
jinak dneska se knedlíky povedly:) vsechny tri sisky....
no vidíš, jak jsi šikovná
Není tady
sisi21 napsal(a):
Ta nádivka mě nechtěla zhoustnout,
kterou nádivku máš na mysli - tobě nezhoustl puding z 300 ml mléka a jednoho sáčku pudingu? Já to mám vždycky úplně tuhé, ještě se mi nestalo že by to nezhoustlo
Není tady
tak dnes sušenky pro pejsky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=5245
syrové na plechu
a hotové upečené
noo... ochutnala jsem, nejsou vůbec špatné!
Není tady
Ahoj holky, napadlo mě, že bych vám tu mohla nabídnout "zlepšovací prostředek do pečiva" co používají pekárny do rohlíků.
Mám lactorex, což je směs, která se přidá do kynutého těsta, ať už do sladkého, nebo slaného .- - je to teda převážně dělané na rohlíky. Podívejte...nebo zkusím vložit i foto...
http://foto.dama.cz/galerie_user.php
Lactorex je univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva. Pečivo jde do sladkého i slaného. Zvětší se i trochu objem, pečivo je měkké několik dní.
Dávkování je cca od 1-5%
Já dávám 3% do všeho a když se jedná o plněcelozrné pečivo tak dávám 5% ( na jedno kilo mouky 10-50g lactorexu)
Já ho hodně používám i do plně celozrného rohlíku. Strašně mě štvalo, že když udělám z plně celozrné mouky, že jsou malé a hutné rohlíky , druhý den tvrdé!Pak jsem přišla na tohle a rohlíky jsou nadýchané a měkké několik dnů! Je to fakt super.
Budu mít teď pytel, kdo bude chtít, tak můžu poslat.
Pokud budete chtít tak písněte MAIL.
Doufám, že jsem tu neudělala nějakou reklamu :-)
Není tady
zřejmě tohle žejo
říkání tohle:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=629010
já to nepřidávám, to si zrovna můžu koupit rohlík v pekárně...
Není tady
Bety díky za foto.
Já si třeba chci koupit PLNĚ celozrný rohlík,ale ten nikde nekoupím, všude mají jen část celozrné mouky,ale jinak je to pšeničná mouka.
Když jsem si zas dělala plně celozrné rohlíky, tak jsem je měla hutné a druhý den většinou tvrdé. takhle můžu mít plně celozrné rohlíky několik dní měkké a nadýchanější.
Chápu ty, kteří prostě si dělají pečivo domácí, bez nějakých zlepšováků.:-)
Není tady