29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky delala jsem prvne knedlik, dle Dámy.cz a super!!! mnamka, pritel chvalil
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Tak oprava by nešla- prý je to natolik drahé( mám už ty točící nesmysly vypálené oba, jen pravý víc- proto je pekárna čím dál hlučnější), že si mohu koupit novou...
Tak si ji koupím
Mám asi vybráno- Delicca - opět od Ety. 2700Kč. Tuhle moji vymlácenou upracovanou nechám dožít, dokud neklekne a pak mám schválený nákup. Rodinná rada pod tlakem houstiček, buchtiček a chlebíků nemohla říct ne....
Deliccu mám asi od září... zatím vcelku spokojenost, jen nádoba se mi zevnitř začla loupat... no, loupat, vypadá jak kdyby místy nastříkali moc slabou vrstvu teflonu, takže na na namáhaných částech a vnitřních hranách atd... už teflon není. Ale dle Dámy, nemají tento problém všechny majitelky... jen některé.... Prý má na to zásadní vliv mytí nádoby pomocí saponátu. Prý se mají všechny nádoby mít jen teplou vodou a utřít, protože prý ten teflon nemá jar rád.... Příjde mi to lajdáctví od Ety, protože přece si nekoupím např. pánev za 2000,-- např. od Tefalu a nebudu ji drhnout vodou a houbičkou, abych z ní dostala přepálený tuk.... Tudíž beru jar a normálně všechny pánve drží bezproblémů....
Pokud do ní půjdeš, určitě ji nekupuj za 2700,-- v obchodě, už v tom září šla koupit na internetu za ca. 1680,-- Kč, to bys byla blázen, kdyby si za ni dala 2700,-- Kč....
Není tady
Prosím o nějaký jednoduchý recept na rohlíky nebo chleba, ale nemám pekárnu.
A taky bych se chtěla zeptat, jestli tyhle recepty na kynuté těsto, které tady uvádíte, jsou určené pro zpracování jenom v pekárně nebo je můžu normálně použít.
Není tady
kety napsal(a):
Prosím o nějaký jednoduchý recept na rohlíky nebo chleba, ale nemám pekárnu.
A taky bych se chtěla zeptat, jestli tyhle recepty na kynuté těsto, které tady uvádíte, jsou určené pro zpracování jenom v pekárně nebo je můžu normálně použít.
zkus sádlové housky podle bety- recept je někde tady kousek zpátky. Já ne ně zadělávám těsto v mixéru na přerušovaný chods cca 5 min, pak je hned motám. Takže to je jedna z věcí, na kterou pekárnu náhodou neberu..
Macex díky za tip- budu hledat na netu- 1700 vypadá vskutku líp než 2700..
Není tady
To nejsou ode mně, jsou od Tethys z Dámy : http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3931 z Dámy mají prosbu nekopírovat recepty (dřív jsem to nevěděla než jsem se zaregistrovala) a na sádlové housky taky používám robot, je to raz-dva, používám Bosch a je to pěkně rychle. Zamíchám, vyklopím, upletu a dám na plech na pečící papír kynout.
Není tady
Bety, ty těsto nenecháváš kunout před upletením, ale až po upletení housek?
Není tady
Ano - přesně podle receptu
Není tady
Holky, máte nejaky dobry recept na babovku(buchtu) z pekarny? delala jsem dle receptu u pekarny a katastrofa - po stranach pripalena, zhora a unitr syrove..
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Holky, máte nejaky dobry recept na babovku(buchtu) z pekarny? delala jsem dle receptu u pekarny a katastrofa - po stranach pripalena, zhora a unitr syrove..
Najdi si na dámě "božský perník" je
Není tady
zapečené těstoviny http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=5308
pomíchala jsem všechno dohromady a dala úpéct, jsou šťavnaté a vynikající!
Není tady
bety: jak dlouho jsi dala pect? ty testovinky?
Není tady
já mám Pečení hodinu a bylo to ještě světlé tak jsem ještě půl hodiny přidala! (I sekanou jsem tak pekla)
JO a jak jsem to dala do pekárny, tak jsem těstoviny trochu přimáčkla, aby se to spojilo a tak se mi to vůbec neroztrhlo když jsem vyklápěla
Upravil(a) Bety (9. 2. 2009 19:44)
Není tady
oběd Množství Energie
Sýr Jihočeský Eidam 30% 100g 1 100kJ
Vejce 50g 361kJ
Lečo ze skleničky 200g 272kJ
Okurky salátové 300g 201kJ
Brambory vařené 70g 211kJ
okurka vydlabaná vnitřek smíchaný s lečem a vajíčkem, naplníme do okurky, posypeme sýrem a pečeme
Není tady
oběd Množství Energie
Sýr Jihočeský Eidam 30% 100g 1 100kJ
Vejce 50g 361kJ
Lečo ze skleničky 200g 272kJ
Okurky salátové 300g 201kJ
Brambory vařené 70g 211kJ
okurka vydlabaná vnitřek smíchaný s lečem a vajíčkem, naplníme do okurky, posypeme sýrem a pečeme
Oáza, poslechni, nejsi ty moje Špatné svědomí???
Já jsem dnes ráno při pohledu zboku do zrcadla zjistila přírůstek pneumatik okolo pasu, ale pak jsem v pekárničce zadělala na dukátové buchtičky...
Te´d jsem se sem šla kouknout, kdo dnes také týrá pekárnu - a tady jsi ty s kilojauly!!!!
Upravil(a) zuzi777a (28. 2. 2009 10:17)
Není tady
zuzi777a napsal(a):
při pohledu zboku do zrcadla zjistila přírůstek pneumatik okolo pasu,
Jenom při pohledu zboku a jenom okolo pasu? Pche!
recept Dáma č. 0955
Upravil(a) Bety (28. 2. 2009 12:15)
Není tady
zuzi777a :Né ale zapékám cv pekárně běžně, používám stále, mám tři chpapce doma.
Není tady
Není tady
skutečně všechno najdeš na Dámě, postup motání zde:
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=530
celá pekárna - vlevo na panelu listuj jsou tam recepty, rady, postupy....
http://domacipekarny.dama.cz/
Není tady
Dnes kynutý houskový knedlík, těsto pekárna - obvyklé těsto jako na houskový knedlík, ale 150 g hrubé mouky jsem nahradila žitnou celozrnnou moukou, takže není úplně bílý, ale trošku kropenatý a moc dobrý
Není tady
Z těsta 469 - Pražské koláče: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3846 , tentokrát plněno před upečením, první náplň puding + tvaroh, druhá puding,tvaroh, rozinky a třetí puding,tvaroh + strouhaná čokoláda
a koláč zde:
Není tady
bety: ten knedlik, byl chutnejsi nez normalni z bile mouky jen?
Není tady
Bety napsal(a):
Z těsta 469 - Pražské koláče: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3846 , tentokrát plněno před upečením, první náplň puding + tvaroh, druhá puding,tvaroh, rozinky a třetí puding,tvaroh + strouhaná čokoláda
http://foto.dama.cz/img/511/511202.jpg
a koláč zde:
http://foto.dama.cz/img/509/509788.jpg
Bety asi jsem tupá ,prosím a jak si to plnila před upečením..Přijde mě to jako štola,vánočka a to si nějak neumím představit..to si to nějak zabalila??
Není tady
Těsto jsem rozkrojila na 3 díly. Z každého dílu jsem vyválela obdélník jako na štrúdl. Obdélník jsem natřela nádivkou a srolovala do dlouhé ruličky (jako provaz). Z jedné ruličky jsem udělala jako pletýnku z jednoho pramene a z těch zbývajících jsem udělala cop - jenom překládáš dva prameny.
Pletýnka z jednoho pramene:
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=19
Není tady
Kamchinka napsal(a):
bety: ten knedlik, byl chutnejsi nez normalni z bile mouky jen?
ná chutnají oba, nedokážu určit který je chutnější, to asi musí každý vyzkoušet
Není tady