6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kačmúd - recept na "mazancovánočku" z pekárny:
350 ml mléka, 100 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 500 g hladké mouky, 5 polévkových lžic cukru, jeden vanilkový cukr, špetka soli, 1 čajová lžička droždí, 1 čajová lžička sušené citronové kůry, půl čaj.lžičky Sladké pečení (Avokádo), kandované ovoce, rozinky. Program pekárny: basic (klasik)
Není tady
Jasmínka - šnečci
jinak těsto na sladké zadělávané v pekárničce,které jsem dělala bylo výborné,udělala jsem z toho čoko-skořicové ŠNEČKY a chutnalo to jako croissanty...všem moc chutnalo...
1vejce,120ml oleje,1lžička octa,350ml mléka,600g polohrubé mouky,30g cukru,špetku soli,1/4lžičky suš. droždí---program 8 DOUGH,po vykynutí jsem vyndala,rozdělila na tři díly,vyválela do obdélníku,potřela čoko(něco jako nuttela),posypala skořicovým cukrem,zabalila do rolády,nakrájela na 2-3cm špalíčky,dala na plech na peč papír,potřela rozšl. vajíčkem se smetanou a dala péct.180C tak těch 20min...doporučuji hlídat,podle trouby,těsta a velikosti špalíčků...DOBROU CHUŤ
Není tady
Kačmúd
Ahojky, tady je recept na chlebovou polívku:
1,5 l vývaru (dělám z masoxu)
4-6 krajíčků tvrdšího chleba
2 lžíce sádla
1 větší cibule
sůl, kmín
3 lžíce sušených hub
2 vejce
Do vývaru dáme na menší kousky nakrájený chleba a rozvaříme ho. Na tuku zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme předem namočené a na malé kousky rozlámané houby a asi 10 minut dusíme. Pak přidáme k základu a společně povaříme, až je chleba zcela rozvařený a houby měkké. Do polévky nalijeme rozšlehané vejce. Pro výraznější chuť můžeme přidat trochu paprikové Vegety. (Já dávám kmín, pálivou papriku a sušenou petržel.)
PS: Pokud se chleba nechce úplně rozvařit, trochu mu pomůžu malým šťouchadlem na brambory.
Není tady
PIZZA VEČKA
300ml mléka,20g másla,1 vejce,20g soli,13g cukru,lžíci oregana,6 trojúhelníkových sýrů,9g drceného kmínu,600g polohrubé mouky,1/2 sáčku sušeného droždí
Program Těsto.
Těsto dáme na vymaštěný plech a zformujeme dlouhý válec úhlopříčně přes celý plech.
nech 20 minut kynout. Peč 10 minut/200°C a 15minut/160°C.Hotovou zabal horkou do vlhké utěrky,změkne kůrka.za 2hodiny můžeme použít na chlebíčky nebo jiné.já ji příště balit nebudu,protože máme rádi křupavé kraje
Není tady
SEZAMOVÉ PRECLÍKY
375g hladké mouky, 1/4 čerstvého droždí,lžíce másla,lžička soli,200 ml vlažné vody,sezam na posypání
Není tady
Ještě mrkněte na http://www.recepty.atlas.cz.Je tam 75 receptů pro domácí pekárnny a mnoho dalšich receptů.
Není tady
Škvarkový chléb
150ml jogurtu,200ml vody,1 lžíce octa,asi větší hrst mletých škvarků,2 lžičky soli, 1 lžička cukru,1 lžička kmínu,150g žitné chlebové mouky,350g pšeničné hl.mouky a 1 lžička droždí.
Není tady
Dobrý závin
150ml mléka,70ml oleje,300g pol.mouky,30g cukru,špetka soli,citr.kůra,1 lžička sušeného droždí.
Vložíme do pekárny pr.těsto.Z vykynutého vyválíme plát a potřeme náplní(makovou,tvarohovou ,ořechovou).Srolujeme a vložíme do pekárny-vydělala jsem hák.Zapneme program pečení.Pro větší jedlíky a rodinky pozor,je menší než většina buchet!
Není tady
přidávám pár receptíků ... odzkoušených samozřejmě ...mnou samotnou,takže za ně ručím !!!
HOUSKOVÉ KNEDLÍKY
1/4 l mléka,1 vejce,500 g hrubé mouky,1 lžička cukru,1 lžička soli,instantní droždí (na 500g mouky stačí 1 lžička),3 hrsti kostek z rohlíků - sušených(může být i víc)
program těsto.Pokud je řídké přisyp trochu hr. mouky,akorát, aby nebyly "betonové".Vařím v páře tak dvacet minut.
ČESNEKO-NIVOVÝ chléb
350ml vody,1 lžička soli,1 lžička cukru,1 a 1/2 lžíce oleje,100g rozdrobené Nivy,4-5 rozmačkaných stroužků česneku,540 g mouky (míchane tak 390 hladké, 150celozrnné pšeničné,záleží na chuti),1lžička droždí
Program - základní, kůrka střední
PIZZA
250g vody,5lžic olivového oleje,lžičku soli,500 g hladké mouky,11/2 lžičky droždí
Program Těsto.
PLACIČKY
200g škvarků,150g hrubé mouky,sůl,3 vejce,80ml mléka,42g drozdi čerstvé,1 lžičku cukru
škvarky nadrobno promícháme s moukou a solí.Přidáme vykynutý kvásek a 2vejce-tuhé slané těsto,vyvál plát,vykrajuj tvary,potři vejcem a peč dozlatova
...krásné pečeníčko...
Není tady
Dnes zkouším to těsto na rohlíky z Rad ptáka loskutáka, tak dám vědět, jak to dopadlo, třeba bude dobré, chci do něj baklit párky s kečupem.
Není tady
Holky, domácí pekárnu zatím nemám, ale když jsem viděla v Ptákovi Loskutákovi co všechno dovede, určitě si ji koupím. Zatím musím počkat, protože po vichřici a následné opravě střechy mám vichřici, ale v peněžence
Není tady
Ty rohlíky jsou moc dobré, dala jsem do nich trochu omáčky cikánka a párek, na vrchu jsem je potřela slanou vodou a posypala nahrubo postrouhaným sýrem.
Není tady
Holky pojdtě debatit o pekárně na http://www.fora.babinet.cz/viewtopic.ph … 09#p529309
sem dáváme jen recepty
Není tady
Oáza napsal(a):
Ty rohlíky jsou moc dobré, dala jsem do nich trochu omáčky cikánka a párek, na vrchu jsem je potřela slanou vodou a posypala nahrubo postrouhaným sýrem.
Prosím, jaký to byl recept? Neviděla jsem to celé. Lída
Není tady
V neděli je Loskuták, za deset šest - je to tak!
Pečení v domácí pekárně
Sladký bochánek
Igredience:
200 ml mléka (studené)
100 g rozehřátého másla
1 vejce
440 g polohrubé mouky
citron. kůra
muškátový oříšek, rozinky, ořechy, mandle..
1/3 kostičky droždí (14 g)
60 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
2 špetky soli
Příprava:
Do formy dáme mléko, máslo,vejce, nasypeme mouku smíchanou s citr. kůrou, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
K jedné straně na mouku nasypeme cukry, na druhou stranu
opatrně sůl. Doprostřed do důlku dáme nadrobené droždí.
(pozor, aby sůl nepřišla na droždí).
Nádobu vložíme do pekárny. Navolíme: Program 4 - sladký, 750 g, kůrka nelze navolit. (Doba zpracování je 3.17 - bochánek se peče 50 min.)
V čase 2.55 přidáváme rozinky. Po posledním míchání lze vyndat háky pomoučenou rukou, potřít vajíčkem a posypat mandlemi, oříšky.
Bochánek je jako vánočka, ovšem má tvar chleba.
Domácí pekárna zadělá kynuté těsto tak, jak to ručně nesvedete – krásně jemné, pružné, radost z něj plést housky nebo vánočku, můžete v ní upéci bábovku, různé ovocné moučníky, umí uvařit zavařeninu a těsto na pizzu z pekárny je nepřekonatelné…
A to zcela bez námahy – pouze do ní nalijete nejdříve tekuté složky receptu a poté nasypete sypké a můžete se v klidu věnovat jiným věcem – pekárna si suroviny nahřeje, zpracuje, nakyne, vymíchá a pokud chcete, tak nakonec i upeče… a dokonce díky opožděnému startu lze pekárnu naprogramovat, že vás ráno bude budit vůně čerstvého chleba.
Droždí
Jeho množství se řídí tím, na kolik gramů mouky je sáček určen – některé firmy balí sušené droždí na 1000 g mouky, tam se dává potom půlka sáčku, a jiné na 500 g mouky, tam se pak dává sáček droždí celý.
Recepty:
LANGOŠE + HOUSKY
Ingredience:
200 ml mléka
1 vajíčko
1 bílý jogurt
2 lžíce oleje
500 g hladké mouky
½ KL jedlé sody
1 KL soli
sušené droždí
Příprava:
Vše postupně podle receptu dáme do pekárny. Spustíme program TĚSTO. Z hotového těsta smažíme langoše. Zbylé těsto můžeme zamotat a upéct jako housky.
Před pečením potíráme slanou vodou a posypeme např. sezamem.
KMÍNOVÝ CHLEBA
Ingredience:
310 ml vody
2 PL oleje
1 PL octa
350 g polosvětlé hl. mouky T650
100 g celozrnné pšeničné mouky
50 g špaldové mouky
2 KL soli
1 KL cukru
1 PL mletého kmínu
Sušené droždí
Příprava
Vše postupně do pekárny dle receptu, kmín můžete dát i celý, pokud máte rádi. Spustíme program KLASIK – kůrku volíme podle toho, jak ji máme rádi. Doporučuji tento na STŘEDNÍ.
PERNÍKOVÝ CHLEBÍČEK
Ingredience:
1 hrnek mléka
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
Příprava
Vše do pekárny a program DORT – hlídat, když se dopéká a píchnout špejlí, pokud bude OK, vypnout dříve, jinak se udělá silnější kůrka…
PODMÁSLOVÝ CHLÉB
Ingredience
350 ml podmáslí
3 lžíce oleje
130 g pšeničné chlebové mouky
170 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
150 g hladké mouky
1,5 KL lžičky soli
1 KL cukru
1 KL mletého kmínu
4 PL slunečnicových semínek
sušené droždí
Příprava:
Vše od pekárny kromě slunečnicových semínek, program KLASIK, po zvukovém signálu přisypeme slunečnici.
TMAVÉ HOUSKY
Ingredience
250 ml vody
3 lžíce oleje
2 KL lžičky soli
1 KL cukru
200 g celozrnné pšeničné mouky
100 g hladké pšeničné mouky
50 g celozrnné žitné mouky
1 KL kmínu do těsta
1 KL kmínu na posypání
Příprava:
Vše do pekárny, program TĚSTO. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme ještě 20 minut kynout na plechu vystlaném pečicím papírem, potřeme slanou vodou a posypeme kmínem, případně dalšími semínky…
NEDĚLNÍ ŠTOLA
Ingredience
200 ml mléka
500 g polohrubé mouky
2 vejce
60 g rozpuštěné Hery
50 g rozinek namočených v 3 PL rumu (nalít vč. rumu)
60 g cukru krupice
1 sáček vanil.pudingu (prášek, nikoli vařený)
1 vanil.cukr
½ KL soli
Sušené droždí
Na potření máslo + moučkový cukr
Příprava:
Vše do pekárny, program KLASIK, po upečení vyklopit na mřížku a ještě horké potřít máslem a posypat hustě moučkový cukrem.
SÝROVÝ CHLÉB
Ingredience:
250 ml vlažné vody
1 rozšlehané vejce
1 PL olivového oleje
4 PL kečupu
1 KL soli
1/4 KL mletého černého pepře
500 g hladké mouky
sušené droždí
250 g strouhaného eidamu
Příprava:
Vše kromě eidamu dáme do pekárny v pořadí jak jsou suroviny uvedeny za sebou.
Spustíme program KLASIK (ETA) dlouhý 3 hodiny a 20 minut.
Po zvukovém signálu přisypeme sýr (to je zhruba po 15 minutách hnětení)
KL - kávová lžička
PL - polévková llžíce
Upravil(a) Oáza (8. 3. 2007 23:12)
Není tady
Americké Cookies
Ingredience:
A} 2 hrnek polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička soli a 1 lžička skořice
B}225 g rozpuštěného másla, 1,25 hrnku cukru, 1 lžíce medu, 1 vanilkový cukr, 2 vejce (bez bílku), 3 lžíce mléka
C} 2 hrnky ovesných vloček, dále dle chuti rozinky, kokos, ořechy, slunečnicová, nebo sezamová semínka
Postup přípravy: Příprava je velice jednoduchá, jednolitvé ingredience u bodů A, B a C smícháme nejprve zvlášť a pak vše dohromady. Z těsta uděláme menší kuličky, které klademe na plech (vyložený pečícím papírem) spíše dále od sebe, neboť se nám v troubě trochu roztečnou na menší placičky. Pečeme při teplotě 180 °C v předem předehřáté troubě cca 15 minut.
Rada - té soli tam tolik nedávejte pak jsou fakt hodně slané dala jsem 1/3
Upravil(a) 666salome (10. 3. 2007 8:48)
Není tady
tak já myslela,že je tu mame... KOLÁČKY
SVATEBNÍ
500g hrubé mouky,250g másla,125 ml vlažného mléka,kvasnice - asi 1 1/2 lžičky,2 lžičky cukru
2 vejce,sůl
Dle potřeby mouku nebo mléko,spíš přisypávam.kynout jen 20min(dokynou při zpracovávání).Udělám placičky,na ně tvaroh,uzavři,obrát,udělám důlek,potři vajíčkem,naplň a drobenku.Peč dozlatova při 180°C.Horké potři mlékem, pocukruj
SVATEBNÍ NEJ KOLAČKY KYNUTÉ
250 ml mléka,1 žloutek,½ lžičky soli,90g cukru,90g rozpuštěného másla,citrónová kůra,250g hladké mouky,250g polohrubé mouky,30g čerstvého droždí.Program těsto
KLASICKÉ KOLÁČE(měkkoučké)
250 ml vlažného mléka,75g másla,1 vejce,50g cukru krystal,špetka soli,citrónovou kůru z 1 citronu
500g hladké mouky,1 lžička droždí
Náplň---1 vanilkový pudink,2 lžíce kr.cukru,300 ml mléka
Vykynuté těsto rozvál na obdélník 30x40 cm.potři rozpuštěným máslem a zavin do válečku
Ten rozkráj na 16koleček, rozlož na plech a v každém udělej důlek (Na plech 8 koleček)
Do každého důlku trochu pudinku a půlku švestky.Peč na 180°C 25–30 minut. teplé pocukruj.
Není tady
Nadýchaný chlebícek PANETTONE
250 ml vlažného mléka,4 velké lžice cukru,0,5 malé lž.soli,2 žloutky, 7,5dkg změklého másla,1 malá lž.vanilkové esence,37,5 dkg hladké mouky.1,5 malé lž.sušeného droždí,po signálu 5 dkg kandovaného ovoce,10 dkg rozinek namočených v rumu,2 malé lž.strouhané pomerančové kůry
program-základní ,kůrka světlá.
Není tady
Recept na bezlepkový chleba v pekárně ETA:
Pro Káču
0,5 l vlažné vody
3 lžice jablečného octa (je lepší než normální a dá se koupit)
lžíce soli, půl lžíce cukru
koření dle chuti (já si peču takový bilinkový dávám kmín, majoránku a trochu bazalky, množství nedokážu určit, je to asi hrstka kmínu, hrstka majoránky a půl té bazalky, ale záleží na Vaší chuti, jednou jsem to dokonce zkoušela i se šalvějí a taky to bylo dobré)
250 g bezlepkové mouky Mantler, nebo jiné, ale tato je dobrá
150 g míchám z různých typů (kukuřičná, sojová a amarantová mouka, opět záleži na chuti, kukuřičná mouka dodává podle mého soudu chlebu trochu lepší chuť a celkově chléb trochu odlehčí: pro konkrétní návod dávám asi 1:1:1 tj. 50g:50g:50g, je možné ale přidat i jiné druhy mouky)
3 lžíce fibry (bramborová vláknina), lze nahradit vařeným strouhaným bramborem
1 lžíci xantanové gumy (nahrazuje vlastnosti lepku, chleba pak drží líp pohromadě)
pak ještě nějaký semínka (nemusí být-přidávám je rovnou)
a sáček suchého droždí (10g)
Dávám program klasic, zkoušela jsem i sprint plus asi 15-20 minut dalšího pečení, ale výsledek byl zhruba stejný, někde ale psali, že bezlepkový chleba by vlastně neměl dvakrát kynout, což u programu sprint není. Je to potreba vyzkouset, ja jsem se smirila s tim, ze mam chleba sice mensi (ne tak vysoky) ale zato to mam bez starosti. Jak jsem vyzkousela, na rady zkusenejsich, důležitými složkami jsou jak xan.guma tak fibra (dodávají chlebu vláčnost, chleba se tolik nedrobí a trvanlivost). Tak to je asi vše. Přeju hodně úspěchů a hlavně trpělivost, bezlepkový chleba je na pečení trochu složitější než ten normální.
Není tady
Renata 32 Ahojky já sem tam nakouknu a zkouším Vaše receptíky
Pohádkové buchty
250ml mléka,200ml oleje,2 celá vejce,600g polohr. mouky,3 lžíce cukru,1 p.d.p.,1 bal. suš. droždí,citronová kůra,špetka soli - zadělat a nechat vykynout.těsto je krásně vláčné a dobře se s ním pracuje.Jo abych nezapoměla hned po vyndání z trouby buchty potřeme vlažným mlékem krásně změknou.Buchty jsou jako obláčky jak povídal náš mladej.Recept jsem našla na netu a bude patřit mezi hooodně oblíbené.Ať se dílo podaří!!!
Není tady
Když čtu ty Tvoje buchtičky, asi je některý den vyzkouším, jak čas dovolí, na stromě máme asi tunu meruněk, chtěla bych z nich dělat v létě meruňkovou marmeládu, v pekárně to jde, zkoušely jste to?
Není tady
Renata 32 Ještě přidám recept na chlebík,který nám moc chutnal
Chlebík italský - fantastický
350ml vody,500g hladké mouky,2 lžičky soli,2 lžičky cukru,2 lžičky sušeného česneku,1 lžička provensálského koření,1 lžička droždí,200g eidamu nakrájeného na kostičky,100g oliv nakrájených na kolečka(já nedala,protože bych to jedla sama) dáme do pekárny a po zvukovém signálu přidáme sýr a olivy
program základní,velikost střední,kůrka střední
Není tady
Pečený knedlík? To jsem ještě nečetla, zajímavé.
Není tady
Oázo my tě tu rády vidíme, ale o pekárnách a pečení si povídáme http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8241 tady píšeme jen receptíky, aby se lépe hledaly tak pojď za námi
Není tady
Tak tady je ten recept na úžasný bílý chlebík:
1 vejce, do 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí
V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH, světlá kůrka.
Není tady