14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Světluka napsal(a):
Mám pekárnu u více ne rok a na dámu pro recepty samo chodím dneska zrovna jsem si oloupala ořechy na ořechové kohoutí hřebeny taky odtamtud.Jen jsem myslela,e twinha má nějaké nové pro mě neznámé recepty.
Nene, Twinha je vlastně začátečník a asi sem budu chodit sem tam pro rady. Třebars dnes zkusim poprvy knedlík z pekárny... Světluko, ráda se od Vás přiučím.
Není tady
Vanilkový oblak
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4589
pohled shora na vyklopený po upečení:
Upravil(a) Bety (25. 1. 2009 12:26)
Není tady
Bety, vim ze otravuju, ale posles mi odkaz na housky ktere jsi delala v pekarne a rohliky? ozkousene?
Není tady
Vůbec neotravuje, housky dělám tyhle:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3931
a rohlíky moc nedělám, zkusila jsem "české rohlíky" ale po vychladnutí to nebylo u ono. V těch sádlových nahrazuju 100 g mouky např. itnou celozrnnou nebo tmavou moukou - občas, abych je neměla pořád stejné.
Není tady
hodně si chválili tyhle rohlíky, ale nemám je jetě vyzkouené (můe z toho udělat i bulky)
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2479
Není tady
twinha napsal(a):
Světluka napsal(a):
Mám pekárnu u více ne rok a na dámu pro recepty samo chodím dneska zrovna jsem si oloupala ořechy na ořechové kohoutí hřebeny taky odtamtud.Jen jsem myslela,e twinha má nějaké nové pro mě neznámé recepty.
Nene, Twinha je vlastně začátečník a asi sem budu chodit sem tam pro rady. Třebars dnes zkusim poprvy knedlík z pekárny... Světluko, ráda se od Vás přiučím.
Twinha prosím tykat jinak knedlík v pekárně dělám taky a jetě se mi nestalo aby se nepovedl vařím ho pak v páře a je naprosto luxusní.
A ty hřebeny jsou u v trobě udělala jsem si dvojitou dávku tak mám několik hřebenů,nekolik rohlíků a pak jetě zbylo na malej závin a to vechno s ořechama.
A a to vechno upeču tak dám fotečku jo a tady link na receptík http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3565
Jo a Bety ten vanilkovej oblak taky vypadá moc dobře.
Není tady
Není tady
Bety díky moc. a je tezke je umotat? nebo proste jako copánek to umotam? jak konec zamotam? jen tak necham lezet?díky....
Není tady
motám copánek kdy spěchám, a jinak koukni sem - tady je spousta motání
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
třeba tohle je hezké a jednoduché: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=31
tohle je můj favorit, naprosto jednoduché a vypadá to skvěle: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=53
Není tady
Já mám zrovna v pekárně tenhle mazanec http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2505 , kdy se pípalo, tak jsem tam dala hrst rozinek a nasekaný čokolády, projistotu jsem ji malonko prosypala moukou, ale mám pocit, e stejně čokoláda povolila a rozpustí se, no uvidím.... ale pochybuju, e to moje kobylky nesnědí...
Není tady
Já dávám čokoládu do muffinů a do bábovky a nerozpustí se, jenom je riziko, kdybys jí dala moc a větí kusy, e klesne ke dnu a tam se připálí ale kdy se jí dá přiměřeně a drobnějí kousky, tak je těsto pěkně kropenaté
Není tady
Díky, houstičky nejaky vyzkouím.
Není tady
z Dámy jsem dělala peřinkové buchty a kvarkové placky. Oboje výborný.
Není tady
Halo,pekařinky potřebuju radu! Učím se péct a plácám se v názvu-GRAHAMOVÁ MOUKA.Podle veho se dočítám e můe být i peničná i itná.Ale jak poznám která tam patří??
Někdy se to z receptu fakt nedá poznat..
Není tady
Tak jsem upekla sádlové housky, těsto bylo takovy tuhy, docela blbe se dělaly válečky, ale nějak to uplácala:) a jsou dobrý) k večeři bude mít přítel, tak jeste bude kritika od něj...
Není tady
To sis od začátku patně pohlídala hustotu těsta, má být vláčné a válečky pak jdou dělat jedna radost, těsto přímo kypí pod rukama, jetě nikdy jsem ho neměla příli tuhé. Kadá mouka je úplně jiná, já na to koukám zpočátku míchání, aby se udělala nelepivá, pruná koule vcelku, ne úplně tuhá ale nesmí lepit na stěny pekárny.
Není tady
bety: no tak tohle se lepilo, tim sadlem asi, nevim, ja hlavne kdyz dam "kynuta testa" tak to micha a nevim kdy to zacne kynout, jestli kdyz to domicha, ... nemam tam jen zamichani testa:( tak jsem to pak dodelala rukama,ale bylo to pomerne tuhe. Jo a to sadlo ma byt jake? ja ho mela zmekle, jako jen ze jsem ho nechala par hodin venku z lednice, nebylo uplne mekke.
Není tady
Nojo tak to je tím sádlem! Já ho dávám normálně v kastrolku rozpustit a pak ho nechám ochladit aby bylo vlané a naliju to vlané, takové teplejí jetě je. To těsto je pak troku teploučké a nelepí. Hned jak domíchá to je, jak se pekárna zastaví. Dělávám ho i normálně v robotu a taky je super!
Není tady
Dneska peču asi jeden z posledních chlebíků v mé Etě Harmony . Při hnětení začala vyluzovat přímo ďábelské zvuky a nadskakuje jí hák.... Mana mi sdělil, e to bude vymlácené loisko.... Tak te´d přemýlím, jestli mě moje holka milovaná po 3 letech opoutí, e budu shánět její nástupkyni....
Tak poraďte do jaké byste ly pekařinky??? Já u si to bez pekárničky nějak nedovedu představit.... Hrozně jsem si na tuhle pomocnici zvykla.
Není tady
bety: aha:( tak to jo... tam je zmekle sadlo, tak to si predstavim jen zmekle, ne rozpustene... tak priste to udelam podle tebe.
Není tady
Zuzi a nezkusí napřed opravnu? Ony některé opravy stojí víc ne nový výrobek, ale to by Ti v servisu řekli, co by to stálo.
Není tady
Dnes: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3493 loupáčky od Kovářky, část naplněná mákem, část skořicovým cukrem, pomalované vajíčkem, posypané hnědým cukrem. Těsto je vynikající, dobře se se s ním pracuje a loupáčky jsou skvělé (na ty tvary se moc nekoukejte, to mi nejde...)
Není tady
Zuzi, taky bych nejdřív zkusila opravnu....
TAk jsem zkusila v pekárně sekanou a veliká spokojenost....
Není tady
Tak oprava by nela- prý je to natolik drahé( mám u ty točící nesmysly vypálené oba, jen pravý víc- proto je pekárna čím dál hlučnějí), e si mohu koupit novou... Tak si ji koupím
Mám asi vybráno- Delicca - opět od Ety. 2700Kč. Tuhle moji vymlácenou upracovanou nechám doít, dokud neklekne a pak mám schválený nákup. Rodinná rada pod tlakem houstiček, buchtiček a chlebíků nemohla říct ne... .
Není tady