29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Světluška napsal(a):
Mám pekárnu už více než rok a na dámu pro recepty samo chodím dneska zrovna jsem si oloupala ořechy na ořechové kohoutí hřebeny taky odtamtud.Jen jsem myslela,že twinha má nějaké nové pro mě neznámé recepty.
Nene, Twinha je vlastně začátečník a asi sem budu chodit sem tam pro rady. Třebars dnes zkusim poprvy knedlík z pekárny... Světluško, ráda se od Vás přiučím.
Není tady
Vanilkový oblak
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4589
pohled shora na vyklopený po upečení:
Upravil(a) Bety (25. 1. 2009 12:26)
Není tady
Bety, vim ze otravuju, ale posles mi odkaz na housky ktere jsi delala v pekarne a rohliky? ozkousene?
Není tady
Vůbec neotravuješ, housky dělám tyhle:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3931
a rohlíky moc nedělám, zkusila jsem "české rohlíky" ale po vychladnutí to nebylo už ono. V těch sádlových nahrazuju 100 g mouky např. žitnou celozrnnou nebo tmavou moukou - občas, abych je neměla pořád stejné.
Není tady
hodně si chválili tyhle rohlíky, ale nemám je ještě vyzkoušené (můžeš z toho udělat i bulky)
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2479
Není tady
twinha napsal(a):
Světluška napsal(a):
Mám pekárnu už více než rok a na dámu pro recepty samo chodím dneska zrovna jsem si oloupala ořechy na ořechové kohoutí hřebeny taky odtamtud.Jen jsem myslela,že twinha má nějaké nové pro mě neznámé recepty.
Nene, Twinha je vlastně začátečník a asi sem budu chodit sem tam pro rady. Třebars dnes zkusim poprvy knedlík z pekárny... Světluško, ráda se od Vás přiučím.
Twinha prosím tykat jinak knedlík v pekárně dělám taky a ještě se mi nestalo aby se nepovedl vařím ho pak v páře a je naprosto luxusní.
A ty hřebeny jsou už v trobě udělala jsem si dvojitou dávku tak mám několik hřebenů,nekolik rohlíků a pak ještě zbylo na malej závin a to všechno s ořechama.
A až to všechno upeču tak dám fotečku jo a tady link na receptík http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3565
Jo a Bety ten vanilkovej oblak taky vypadá moc dobře.
Není tady
Není tady
Bety díky moc. a je tezke je umotat? nebo proste jako copánek to umotam? jak konec zamotam? jen tak necham lezet?díky....
Není tady
motám copánek když spěchám, a jinak koukni sem - tady je spousta motání
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
třeba tohle je hezké a jednoduché: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=31
tohle je můj favorit, naprosto jednoduché a vypadá to skvěle: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=53
Není tady
Já mám zrovna v pekárně tenhle mazanec http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2505 , když se pípalo, tak jsem tam dala hrst rozinek a nasekaný čokolády, projistotu jsem ji malonko prosypala moukou, ale mám pocit, že stejně čokoláda povolila a rozpustí se, no uvidím.... ale pochybuju, že to moje kobylky nesnědí...
Není tady
Já dávám čokoládu do muffinů a do bábovky a nerozpustí se, jenom je riziko, kdybys jí dala moc a větší kusy, že klesne ke dnu a tam se připálí ale když se jí dá přiměřeně a drobnější kousky, tak je těsto pěkně kropenaté
Není tady
Díky, houstičky nejaky vyzkouším.
Není tady
z Dámy jsem dělala peřinkové buchty a škvarkové placky. Oboje výborný.
Není tady
Halo,pekařinky potřebuju radu! Učím se péct a plácám se v názvu-GRAHAMOVÁ MOUKA.Podle všeho se dočítám že může být i pšeničná i žitná.Ale jak poznám která tam patří??
Někdy se to z receptu fakt nedá poznat..
Není tady
Tak jsem upekla sádlové housky, těsto bylo takovy tuhy, docela blbe se dělaly válečky, ale nějak to uplácala:) a jsou dobrý) k večeři bude mít přítel, tak jeste bude kritika od něj...
Není tady
To sis od začátku špatně pohlídala hustotu těsta, má být vláčné a válečky pak jdou dělat jedna radost, těsto přímo kypí pod rukama, ještě nikdy jsem ho neměla příliš tuhé. Každá mouka je úplně jiná, já na to koukám zpočátku míchání, aby se udělala nelepivá, pružná koule vcelku, ne úplně tuhá ale nesmí lepit na stěny pekárny.
Není tady
bety: no tak tohle se lepilo, tim sadlem asi, nevim, ja hlavne kdyz dam "kynuta testa" tak to micha a nevim kdy to zacne kynout, jestli kdyz to domicha, ... nemam tam jen zamichani testa:( tak jsem to pak dodelala rukama,ale bylo to pomerne tuhe. Jo a to sadlo ma byt jake? ja ho mela zmekle, jako jen ze jsem ho nechala par hodin venku z lednice, nebylo uplne mekke.
Není tady
Nojo tak to je tím sádlem! Já ho dávám normálně v kastrolku rozpustit a pak ho nechám ochladit aby bylo vlažné a naliju to vlažné, takové teplejší ještě je. To těsto je pak trošku teploučké a nelepí. Hned jak domíchá to je, jak se pekárna zastaví. Dělávám ho i normálně v robotu a taky je super!
Není tady
Dneska peču asi jeden z posledních chlebíků v mé Etě Harmony . Při hnětení začala vyluzovat přímo ďábelské zvuky a nadskakuje jí hák.... Manža mi sdělil, že to bude vymlácené ložisko.... Tak te´d přemýšlím, jestli mě moje holka milovaná po 3 letech opouští, že budu shánět její nástupkyni....
Tak poraďte do jaké byste šly pekařinky??? Já už si to bez pekárničky nějak nedovedu představit.... Hrozně jsem si na tuhle pomocnici zvykla.
Není tady
bety: aha:( tak to jo... tam je zmekle sadlo, tak to si predstavim jen zmekle, ne rozpustene... tak priste to udelam podle tebe.
Není tady
Zuzi a nezkusíš napřed opravnu? Ony některé opravy stojí víc než nový výrobek, ale to by Ti v servisu řekli, co by to stálo.
Není tady
Dnes: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3493 loupáčky od Kovářky, část naplněná mákem, část skořicovým cukrem, pomašlované vajíčkem, posypané hnědým cukrem. Těsto je vynikající, dobře se se s ním pracuje a loupáčky jsou skvělé (na ty tvary se moc nekoukejte, to mi nejde...)
Není tady
Zuzi, taky bych nejdřív zkusila opravnu....
TAk jsem zkusila v pekárně sekanou a veliká spokojenost....
Není tady
Tak oprava by nešla- prý je to natolik drahé( mám už ty točící nesmysly vypálené oba, jen pravý víc- proto je pekárna čím dál hlučnější), že si mohu koupit novou... Tak si ji koupím
Mám asi vybráno- Delicca - opět od Ety. 2700Kč. Tuhle moji vymlácenou upracovanou nechám dožít, dokud neklekne a pak mám schválený nákup. Rodinná rada pod tlakem houstiček, buchtiček a chlebíků nemohla říct ne... .
Není tady