14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Tak tedy zakládám nové téma pro nás pekařinky a nemusíme ty receptíky tak pracně hledat
Tak holky up sem s něma
Upravil(a) 666salome (10. 2. 2007 8:56)
Není tady
To je jen pokus o překopírování receptu z naich stránek, myslím e byl od Jasmínky a jestli ne tak mi to prosím odpuste
moc dobré FRANTIKY ... mnam mnam ...
400g polohr.mouky,1/2kostky drodí nebo 2 ličky sueného,200ml vlaného mléka,40g cukru,70g změklého másla,1/4 ličky soli,2 ličky skořice
Na náplň:100g změklého másla,70g cukru(v tom 1 vanilkový),1 líce skořice
Mouka na vypracování 1 rozlehané vejce na potření
Progr.Těsto-1,50
Vyválí se obdélník,potře sladkou směsí,nakrájí na asi 5cm kousky a uprostřed se zmáčkne vařečkou nebo noem(naplocho).
cca 18kusů-rozděl na 2 díly,vyvál obdélníky a kadý rozkráj na 9 dílů.
Na plechu nechat nakynout a péct 12 min 225°C
Není tady
Myslím e toto jsou od Jsmínky bezlepkové recepty
KAČO, SEHNALA JSEM JETĚ PÁR RECEPTŮ,SNAD SE TI BUDOU HODIT,JSOU VYZKOUENÉ...
CHLEBÍK
300ml vody,3líce oleje,1líce octa,2Ličky soli,2ličky kmínu,1líce másla,500g Jizerky,1/2kostky drodí,1lička cukru,50ml mléka
ROHLÍČKY
250ml mléka,2 vajíčka (stačí jen bílky),4 líce oleje,2 ličky soli,450g Jizerky,1/2kostky drodí,2ličky cukru
ZE SMĚSI
250g bezlepkové mouky Finax(s mlékem),225ml mléka,2 líce oleje,1 lička soli,1 lička drodí,Dr.Oetker),1 líce Melasy-třtinové
Tuto směs krátce naleháme,vlejeme do vymazané formy v pekárně.
Nejdříve navolíme program TĚSTO. Pak program PEČENÍ.
Těsto toti nesmí 2x kynout!
Není tady
Jasmínka je nae inspirace
LANGOE s kefírem nebo kykou
1 kelímek Mikyky, 1 kelímek (od Mikyky) hladké mouky, 1 kelímek (od Mikyky) polohrubé mouky, 1 lička soli, 1 lička jedlé sody
Jednodue vechno smícháme a prohněteme, naolejovanýma rukama na naolejované desce tvoříme placky, které po obou stranách smaíme.Langoe mají být kynuté, ale jsou moc dobré, úasně rychlé a mají krásnou lutavou barvu
LANGOE nekynuté
500 g hladké mouky, 1/2 bílého jogurtu nebo kysané smetany (200 g), 1/2 ličky sody, 42 g drodí, asi 1/4 l mléka, 1 lička cukru, petka soli, olej na smaení, česnek, voda, sůl na potření
Do misky dáme vlané mléko, ličku cukru, líci hladké mouky, rozdrobíme drodí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, petku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a ani bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na poadovanou velikost - asi jako bramboráky a v pánvi na rozpáleném oleji smaíme po obou stranách. V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoe potíráme
PLNĚNÉ
1 kg hladké mouky, 1 drodí, asi 0,5 l vlané vody, petka soli, petka cukru, 1 líce octa
Do vody zamícháme drodí, sůl, cukr a necháme vzejít kvásek. Pak vlít do mouky s octem. Propracujeme a necháme kynout. Po vykynutí udibujeme kousky, které vyválíme dokulata do velikosti talíře. Na jednu stranu dáváme poduené kysané zelí. Přiklopíme a umačkáme.
Smaíme na větí vrstvě oleje z obou stran
Není tady
Tady je recept na housky, těsta je hodně mi do Harmony vlezlo tak tak a výborně se s ním pracuje, ale neumím si tedy představit ty rohlíčky já dělala pletýnky. Myslím e není problém přidat nebo vyměnit mouku za zdravějí a přidat zrníčka a myslím, e by se ty rohlíčky daly plnit nádivkou, nebo přidat koření a mít je k pohotění při studených mísách. Podle tohoto receptu jsem je pekla ale kadá si to upravte podle sebe
Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo
1/2 hrnku teplé vody
1 balíček suchých kvasnic (7g)
3 ličky cukru
2 hrnky mléka
11 lic másla + na plech
1 lička soli
6-6 1/2 hrnků polohrubé mouky + víc na vál
1 líce rostlinného oleje
Vykynuté těsto vzduchotěsně přikryté, můe být skladované v chladničce a po dva týdny. Nechat těsto přijít do pokojové teploty před pokračováním s receptem.
Předehřát troubu na 190°C. Vymastit plechy máslem. Rozehřát zbývající 3 líce másla a dát stranou.
Pracovat s jedním dílem těsta po druhém. Vyválet ho na 2cm tlouku a pomocí kulaté formičky 5cm velikosti vykrájet 24ks housek. Poskládat je s odstupem na plech a nechat je vzejít do dvojnásobné velikosti asi 15-20min. Potřít povrch máslem. Pokračovat se zbytkem těsta.
Péct do zlatohněda, asi 15-20min. Ihned podávat
Není tady
Tady to těsto opravdu vydrí několik dní v mikrotenu v lednici
Langose (hrnickove)
Ingredience:
6 2/3 hrnku hladke mouky (1kg)
2 vejce
1 1/2 hrnku vlazneho mleka
3 zarovnane lzicky soli
1 vrchovata lzice mouckoveho cukru
1 zakysana smetana
1 kostka drozdi
sadlo nebo olej na smazeni
cesnek, sul
Příprava:
V teplém mléce s cukrem jsem nechala vzejít kvásek a pak klasika přidala jsem zbytek a nechala to na pekárně těsta je hodně tak klidně udělejte z půlky a vám vejde i do mení pekárny
Vlozime je do mikrotenoveho sacku, dobre uzavreme a dame do chladnicky (tam vydrzi 3 - 4 dny).
Po 2 hodinach z nej mastnyma rukama vyformujeme asi 20 bochnicku, nechame je chvili odlezet a kazdy povytahujeme tak, aby vznikla kulata placka, kterou smazime v horkem tuku z obou stran.
Hotove langose potreme cesnekem rozetrenym se soli a rozmichanym s trochou vody.
Samozrejme, ze je na nich vynikajici taky strouhany syr, kecup a dalsi...
Toto testo muzeme pouzit i na pizzu.
Není tady
Tady jeden od Mejady
TVAROHOVÁ BUCHTA 200 ml mléka , 250g tvarohu (já dávám polotučny), 3 lice cukru, 1 ks vanilkovy cukr, 500 gr polohrubé mouky, 1 čajová lička sueného drodí, strouhaná citronová kúra a asi táva s půl citronu. po signálu rozinky a třeba na pul kandovany ananas ,merunky (pokrajím a spařuju vrouci vodou na cedníku),posekané ořechy ..veho tak akorát asi 4 lice no jak kdo má rád.PROGRAM SLADKÉ Fakt je to moc dobrý od vánoc sem pekla u třikrat ..výborna ke snidani ke kakau můete dát pro chut půl ličky soli já dávám
Není tady
Od Jasmínky Croisanty
300 ml mléka
2 líce cukru
420g polohrubé mouky
1 ½ ličky soli
1 líce instantního drodí
250g másla
1 vejce s 1 ličkou vody na potření
Na kynuté těsto zaděláme z mléka, cukru, mouky, soli a drodí.
Máslo rozválíme mezi dvěma mikroteny na obdélník 10x15cm a zabalíme do kynutého těsta jako dopis, ten přeloíme a vyválíme 3x za sebou. Dáme na 2 h do lednice a znovu zopakujeme trojí přeloení+vyválení, podruhé dáme do lednice a zopakujeme trojí přeloení+vyválení, uděláme 12 rohlíků, které necháme kynout do zdvojnásobení objemu anebo je dáme rovnou do lednice a pečeme a druhý den. Před pečením potřít vajíčkem
Není tady
Makovce od Jasmínky
jo jo jo MAKOVEC je mnam a dá se dělat i v pekárničce
3 hrnky polohr. mouky,1a půl hrnku cukru,1 hrnek máku,1 prdopeč,1 hrnek oleje,2 vejce,1 hrnek mléka
nebo normál v troubě (dá se péct i ten vrchní v troubě,ale na plech dělám tenhle)
jo a vrch zaleji vestkovým elé
475 ml polohrubé mouky,1 lička sody bicarbony ,125 ml másla, 375 ml prákového cukru, 4 vejce,1 ličkavanilkového cukru, 125 ml nepomletého máku, 250 ml kysané smetany, rozinky
Rozmíchat mouku se sodou.Vymíchat máslo s cukrem, přidávat po jednom celá vejce a vdy pořádně promíchat, přidat vanilku a mák. Následně postupně střídavě přidávat mouku (se sodou) a smetanu, poslední musí být mouka! Nakonec přimíchat rozinky.směs nalít do formy,péct při 180 °C 40-45min
nebo z mletého máku(vláčný a měkkoučký)
4 vejce, 2 skleničky krystalového cukru, 1 sklenička polohrubé mouky, 1 práek do pečiva, 1/2 l bílého neslazeného jogurtu - na tučnosti nezáleí, 300 g mletého máku
l sklenička = 250 ml
ve smícháme a pečeme na 180C asi 40 minut
Není tady
Věčná inspirace Jasmínka
zkouela jsem nový chlebík...je vynikající...manel prý bude ode dneka jíst jen tenhle ajiný nechce...
FRANCOUZSKÝ SLANINOVÝ
280 ml vody,2 líce olivového oleje,1,5 ličky soli,480g mouky hladké,1 lička su drodí,100g slaniny,1 osmaená cibulka
slaninu a cibulku po pípnutí,pokud budete péct v troubě,tak můete dát hned ze začátku...nevadí to,je moc dobrý a u stačí jen namazat máslíčkem...uvidíte
Není tady
Kvásek od Jasmínky
itnou mouku celozrnnou a teplou vodu (asi by lo i z jiné mouky,nezkouela jsem).
1.den: v 1l sklenici rozmíchat 100g mouky ve 125ml vlané vody (28-30ºC). Přikrýt utěrkou (ubrouskem), nechat stát při 21-23ºC (nechávám na lince), v létě dát popř. do trochu chladnějí místnosti.
2. den: přimíchat 50g mouky a 125ml vlané vody, nechat dalí den
3. den: přimíchat dalích 50g mouky a ji jen 60 ml vlané vody, přikrýt opět nechat stát
4.den: přimíchat 50g mouky a 60ml vlané vody, nechte přikryté jetě 24 hod stát. Podle mě je kvásek pouitelný ji 3.den, kdy je vidět, e u kvasí (dělají se bubliny na povrchu).
Je-li správná teplota při kvaení, pak by měl mít kvas po uplynutí 4 dnů lehce kyselou vůni a konzistenci hodně měkkého těsta. Kvásek je moné udrovat tak, e po odebrání se nechá na dně cca 1 cm (můe být i více) a "oiví se" (přidá se mouka a vl.voda) nebo je moné ho 7-10 dní uchovat v lednici a oivit cca 3 hod před pečením (nebo večer před tím). Lze ho i zmrazit (v případě pouití se nechá povolit a rozmíchá se s vlanou vodou)
Není tady
Jasmínčin super recept na super buchty z pekárničky...
250g hladké mouky,250g polohrubé mouky,1 vejce(davam jen loutek),50g másla (napul se sádlem),250ml mléka,1 lička citronové ávy,petku muk. oříku,líci rumu,50 - 60g cukru
1 vanilkový cukr,půl sáčku drodí,petka soli
mastím plech tukem se lící rumu...jsou vynikající a peču je tak 20-30 minut-dozlatova,dělám je malinké kvůli prckovi,asi poloviční,ne se dělají běně
Není tady
KARLOVARSKÝ ROHLÍKY ... 35ks
1 kg hladké mouky, 50g drodí, 15g soli, 30g cukru, 250g másla,2l sueného mléka, 4,2dcl vody, olej na potírání
Tvaruj rohlíky,na plech.Na plechu válečkem mírně přitlač a potírám olejem. Po nakynutí podélně nařízni. Peč v troubě s hrnečkem vody
Není tady
Receptíky jsou taky tady
http://www.domacipekarny-recepty.wz.cz/seznam.htm
http://www.pekarny.unas.cz/pecivo.pdf
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_sladke.pdf
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_pekarna.pdf
http://recepty.ekucharka.cz/pletene-housky/
http://recepty.labuznik.com/recept/8643
ine_pecivo
Tak holky koukněte i na tyto stránečky
KOŘENÍ NEJEN CHLEBOVÉ
http://www.obchod.slunecnibrana.cz
http://www.rozmaryna.cz
http://adivit.kvalitne.cz
MOUKY A HOTOVÉ SMĚSI
http://www.semix.cz (cereální směs, pekařská směs, zlepující přípravky)
http://www.probio.cz (pohanka, palda, oves, dvouzrnka, jáhly, mouky)
http://www.mlyn-korunka.cz (mouka určená specielně pro domácí pekárny)
http://www.rozmaryna.cz (mouka, směs na chleba)
http://adivit.kvalitne.cz(suroviny pro pekaře)
http://www.tyrus.cz (chlebový základ, chlebová směs)
http://www.backaldrin.cz (chlebové směsi)
http://www.kontinua.cz (chlebové směsi)
http://www.lactoprotzeelandia.cz (chlebové směsi)
http://www.biosfera.cz (mouky, směs na chleba)
http://www.impa.cz(pekařské směsi)
http://www.solimpex.cz(suroviny pro pekaře)
http://www.zzbrno.cz(suroviny pro pekaře)
CHLEBOVÝ KVAS
http://www.backaldrin.cz (chlebový kvas)
http://www.impa.cz(suchý kvas)
http://adivit.kvalitne.cz(chlebový kvas suchý i tekutý)
SUENÉ DRODÍ
http://www.drozdi.cz
http://www.tyrus.cz (suené drodí v 500 g balení za 65 Kc bez DPH)
Upravil(a) 666salome (10. 2. 2007 8:55)
Není tady
Opět Jasmínka
BAGETKY mnam mnam
400ml podmáslí nebo kefiru,1 lička soli a cukru,500g hladké mouky,1 lička drodí
Těsto -Vytvaruj bagety nebo male bagetky,ikmo několikrát nařízni a nech kynout. potři slanou vodou.Peč 180°C, 20-30min. dozlatova
SÁDLOVÉ BAGETKY i k pečenému masíčku
250ml mléka,2 loutky,60g sádla,1 lička soli a cukru,500g polohr. mouky,1 lička drodí
vejce na potěr.peč 20min/180°C
Není tady
Jasmínka - tak já zkusila novy recept a byl výborny(plnila jsem ořechovou-ořechy,cukr,vejce a druhý vestky s makem-jen spareny mák s vestky a zabalila)
VĚNEC ---
350ml mléka,100g rozputěné Hery,500-600g polohrubé mouky(dosypávala jsem),5lic cukru(1-2 vanilkové cukry),1lička soli,1lička drodí,rozinky
udělala jsem si těsto v pekárně,rozdelila na 4díly,vyválela kadý na uí obdélník,naplnila,zavinula a vdy dva zapletla.nechala jsem na pečpap kynout tak 20min,pomazala jsem to loutkem s trochou smetany a pekla asi 40min na 180C ,ale ten s těmi vestkami jsem jete asi 20min dopekala na 150C,protoe tam byly ty vestky,tak aby se to udělalo.ten se vestkami nám vydrel a byl vláčný(nikomu se nechtělo ho rozkrojit,rozmlsanci,ale jen co ochutnali,nelu! 5minut na serání je dlouho,byl okamitě pryč...
Není tady
Jasmínčina vánočka nebo mazanec
250ml mléka,1 loutek,125g másla/rozputěného/,500g mouky /hladká a polohrubá/
50g cukru,2 vanilkové cukry,trochu soli,citronová kůra,25g drodí rozmíchané v troe mléka
Po zaznění signálu přidat mandle a rozinky.Program Těsto
Prvních 10min. péct na 180°C a dalích 40min. na 150°C
Není tady
kubánek
Ahoj pekařinky,mám receptík-bez tuku!
TVAROHOVA' BUCHTA -200ml mléka,1vejce,125g tvarohu,3 líce cukru,1 van.cukr,500g pol.mouky a 1čaj.lička su.drodí.Po signálu hrst hrozinek.Je chutí podobná vánočce.
Není tady
Ná Otík zase nezklamal
Chléb skoro jako umava
Ingredience: 380 ml vody, 1,5 líce jablečného octa, 3 líce olivového oleje, 1,5 ličky cukru, 3 ličky soli, 360 g hladké mouky peničné, 140 g itné mouky, 75 g celozrnné mouky itné, 75 g celozrnné mouky peničné, líce kmínu, 1,5 ličky sueného drodí
Postup přípravy: Ingredience vloíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost II, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mříce vychladnout.
Kdo hledá přiblíení k chuti obyčejné umavy, ten by neměl být zklamán.
Není tady
Opět Jasmínka
česnekové trojúhelníčky
500ml mléka,lička cukru,100ml oleje,750g hladké mouky,2,5 ličky drodí
náplň:tuk 250g,3 loutky,12-14 strouků česneku
Těsto rozdělíme na 4 díly,které rozválíme jako na závin, potřeme nádivkou a posypeme vegetou. Zavineme a znovu potřeme nádivkou. Přendáme na plech, rozkrájíme na ikmo na trojúhelníky/neoddělujeme/ a necháme jetě dokynout. Pečeme 30min při 180°C
DĚLALA JSEM A MOHU DOPORUČIT...VYNIKAJÍC
Není tady
Croissanty s čokoládou od Aprill
To ví, e by byl, ale nedá se to dělat v pekárně, hezky ručně .
50 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 dkg cukru, 25 dkg tuku (hera, máslo), 2 vejce a 1 loutek, 1/2 kostky drodí, 1/2 dkg soli, bílek na potření
z 10 dkg mouky a celého tuku uděláme bochánek, který necháme v chladnu odpočinout (jako na linecké). Ze zbytku vypracujeme těsto běným postupem ( uděláme kvásek a zaděláme těsto). Necháme vykynout, pak rozválíme na plát, doprostřed čtverce dáme do dalího čtverce zpracovaný tuk a přeloíme jako obálku a sloíme na polovinu, rozválíme a znovu poskládáme a zase rozválíme a poskládáme a tak několikrát opakujeme. Necháme znovu vykynout.
Nakonec rozválíme do obdélníku z kterého vykrajujem trojúhelníky, do prostřed dáme kostičku čokolády nebo víc (podle velikosti) stočíme, potřeme bílkem a upečeme. Je to fuka, ale doma mi zmizí hned jak troku ochladnou.
Není tady
Variace na koblíky od Jasmínky
tyhle jsou rychlovka a vynikající(hlavně nekynuté)...
TVAROHOVÉ KOBLIKY
1tvaroh, 4 vejce, 1/2 sklenice mléka, 2líce rumu, 2 sklenice polohrubé mouky, práek do pečiva
Na obalení: mletý cukr, vanilkový cukr
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyleháme. Potom přidáme mouku a práek do pečiva. Lící vykrajujeme mení kousky (nabydou) a smaíme. Horké obalíme v mletém cukru s vanilkovým cukrem.Dobré jsou i obalené ve skořicovém cukru.
KYNUTÉ KOBLIKY VYNIKAJÍCÍ
0,50 dkg pol.mouky,1/4 l mléka,4 dkg drodí,4 dkg cukru, 4 loutky, 4 líce rumu,sůl,marmeláda
Vechny suroviny musí mít pokojovou teplotu,drodí necháme nakynout,pak vypracujeme těsto,necháme nakynout.Pak vyhazujeme ličkou na vál,plníme marmeládou .Přikryjeme utěrkou a jetě chvíli necháme kynout.Kobliky klademe do rozpáleného tuku a smaíme pod pokličkou,po obrácení ji bez pokličky.Obalujeme v cukru s vanilkou
DONUTS(múes i ve friáku)
2 vejce,1 hrnek cukru,1 hrnek mléka,5 PL rozputěného másla,1 KL vanilkové esence,4 hrnky prosáté hladké mouky,4 KL kypřícího práku,1/2 KL soli,olej na vymazání plechu
Nekynuté, nesmaené. 2 vejce (loutky i bílky) naleháme do pěny. Za stálého míchání přidáme 1 hrnek cukru. Potom přidáme 1 hrnek mléka, 5PL rozputěného másla a 1 KL vanilkové esence. Promícháme. Do toho přidáme 4 hrnky prosáté hladké mouky s 4 KL kypřícího práku a 1/2 KL soli. Zakryjeme a dáme do lednicky na 1/2 a 1 hodinu. Troubu předehřejme na 230 stupňů C. Plech vymaeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2cm. a vykrajujeme koblihy s dírou uprostred. Dáváme na plech, asi 2.5 cm od sebe. Pečeme do zlatova asi 15 minut. Můeme jen cukrovat nebo s přidáním skorice
MAJOLKOVÉ VYNIKAJÍCÍ I BEZ NÁPLNĚ
250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 3 loutky, 1/4 l mléka, 7 kostek cukru, drodí, 3 líce majolky, moučkový cukr na obalení, olej na smaení
Z trochy vlaného mléka, kostek cukru a drodí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme petku soli, nalijeme kvásek, přidáme loutky, majolku a postupně přidáme zbytek mléka a zpracujeme těsto. Dle potřeby přidáme mouku, aby se těsto nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na placku asi 1-1,5 cm irokou a vykrajujeme kolečka - raději mení ne jsou klasické koblihy. Koblky se neplní! Smaí se z obou stran na oleji do zlatova.teplé se obalují v moučkovém cukru s vanilkovým
Není tady
Jasmínka - JA DĚLALA FRGÁLE!!!
ALE FAKT TEDA MŇAMKA...250ml mléka
1 lička soli,1vejce a 1 loutek,35goleje +35g sádla+30g másla,50g cukru,citron.kůra,500g polohrubé mouky,2 ličky sus drodí.Program Těsto...vyváli palcky 2 nebo 4,navrch tvaroh,povidla,mák,ořechy,puding...okraje potři rozl vajíčkem se smetanou,chvili nech kynout a peč na 220C 10 min ...fakt je to akorát,hlídej:supr:
Není tady
Citronová buchtička od KVÍTKO
20dkg másla
20dkg cukru
25dkg mouky
4 vejce
2 pol.líce práku do pečiva
citronová kůra
petka soli
Není tady
Marie N
Chlebík (na chu je vynikající, ale musí se povést....)
375 ml vody, 1/2 kávové ličky cukru, 2 ličky soli, 1 polévková líce octa, 150 g itné mouky chlebové (dávám celozrnnou), 375 g hladké mouky peničné, 1 polévková líce kmínu celého, 5 g drodí (suené)
Není tady