6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak tedy zakládám nové téma pro nás pekařinky ať nemusíme ty receptíky tak pracně hledat
Tak holky šup sem s něma
Upravil(a) 666salome (10. 2. 2007 8:56)
Není tady
To je jen pokus o překopírování receptu z našich stránek, myslím že byl od Jasmínky a jestli ne tak mi to prosím odpusťte
moc dobré FRANTIŠKY ... mnam mnam ...
400g polohr.mouky,1/2kostky droždí nebo 2 lžičky sušeného,200ml vlažného mléka,40g cukru,70g změklého másla,1/4 lžičky soli,2 lžičky skořice
Na náplň:100g změklého másla,70g cukru(v tom 1 vanilkový),1 lžíce skořice
Mouka na vypracování 1 rozšlehané vejce na potření
Progr.Těsto-1,50
Vyválí se obdélník,potře sladkou směsí,nakrájí na asi 5cm kousky a uprostřed se zmáčkne vařečkou nebo nožem(naplocho).
cca 18kusů-rozděl na 2 díly,vyvál obdélníky a každý rozkráj na 9 dílů.
Na plechu nechat nakynout a péct 12 min 225°C
Není tady
Myslím že toto jsou od Jsmínky bezlepkové recepty
KAČO, SEHNALA JSEM JEŠTĚ PÁR RECEPTŮ,SNAD SE TI BUDOU HODIT,JSOU VYZKOUŠENÉ...
CHLEBÍK
300ml vody,3lžíce oleje,1lžíce octa,2Lžičky soli,2lžičky kmínu,1lžíce másla,500g Jizerky,1/2kostky droždí,1lžička cukru,50ml mléka
ROHLÍČKY
250ml mléka,2 vajíčka (stačí jen bílky),4 lžíce oleje,2 lžičky soli,450g Jizerky,1/2kostky droždí,2lžičky cukru
ZE SMĚSI
250g bezlepkové mouky Finax(s mlékem),225ml mléka,2 lžíce oleje,1 lžička soli,1 lžička droždí,Dr.Oetker),1 lžíce Melasy-třtinové
Tuto směs krátce našleháme,vlejeme do vymazané formy v pekárně.
Nejdříve navolíme program TĚSTO. Pak program PEČENÍ.
Těsto totiž nesmí 2x kynout!
Není tady
Jasmínka je naše inspirace
LANGOŠE s kefírem nebo kyškou
1 kelímek Mikyšky, 1 kelímek (od Mikyšky) hladké mouky, 1 kelímek (od Mikyšky) polohrubé mouky, 1 lžička soli, 1 lžička jedlé sody
Jednoduše všechno smícháme a prohněteme, naolejovanýma rukama na naolejované desce tvoříme placky, které po obou stranách smažíme.Langoše mají být kynuté, ale jsou moc dobré, úžasně rychlé a mají krásnou žlutavou barvu
LANGOŠE nekynuté
500 g hladké mouky, 1/2 bílého jogurtu nebo kysané smetany (200 g), 1/2 lžičky sody, 42 g droždí, asi 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, špetka soli, olej na smažení, česnek, voda, sůl na potření
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost - asi jako bramboráky a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách. V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoše potíráme
PLNĚNÉ
1 kg hladké mouky, 1 droždí, asi 0,5 l vlažné vody, špetka soli, špetka cukru, 1 lžíce octa
Do vody zamícháme droždí, sůl, cukr a necháme vzejít kvásek. Pak vlít do mouky s octem. Propracujeme a necháme kynout. Po vykynutí uždibujeme kousky, které vyválíme dokulata do velikosti talíře. Na jednu stranu dáváme podušené kysané zelí. Přiklopíme a umačkáme.
Smažíme na větší vrstvě oleje z obou stran
Není tady
Tady je recept na housky, těsta je hodně mi do Harmony vlezlo tak tak a výborně se s ním pracuje, ale neumím si tedy představit ty rohlíčky já dělala pletýnky. Myslím že není problém přidat nebo vyměnit mouku za zdravější a přidat zrníčka a myslím, že by se ty rohlíčky daly plnit nádivkou, nebo přidat koření a mít je k pohoštění při studených mísách. Podle tohoto receptu jsem je pekla ale každá si to upravte podle sebe
Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo
1/2 hrnku teplé vody
1 balíček suchých kvasnic (7g)
3 lžičky cukru
2 hrnky mléka
11 lžic másla + na plech
1 lžička soli
6-6 1/2 hrnků polohrubé mouky + víc na vál
1 lžíce rostlinného oleje
Vykynuté těsto vzduchotěsně přikryté, může být skladované v chladničce až po dva týdny. Nechat těsto přijít do pokojové teploty před pokračováním s receptem.
Předehřát troubu na 190°C. Vymastit plechy máslem. Rozehřát zbývající 3 lžíce másla a dát stranou.
Pracovat s jedním dílem těsta po druhém. Vyválet ho na 2cm tloušťku a pomocí kulaté formičky 5cm velikosti vykrájet 24ks housek. Poskládat je s odstupem na plech a nechat je vzejít do dvojnásobné velikosti asi 15-20min. Potřít povrch máslem. Pokračovat se zbytkem těsta.
Péct do zlatohněda, asi 15-20min. Ihned podávat
Není tady
Tady to těsto opravdu vydrží několik dní v mikrotenu v lednici
Langose (hrnickove)
Ingredience:
6 2/3 hrnku hladke mouky (1kg)
2 vejce
1 1/2 hrnku vlazneho mleka
3 zarovnane lzicky soli
1 vrchovata lzice mouckoveho cukru
1 zakysana smetana
1 kostka drozdi
sadlo nebo olej na smazeni
cesnek, sul
Příprava:
V teplém mléce s cukrem jsem nechala vzejít kvásek a pak klasika přidala jsem zbytek a nechala to na pekárně těsta je hodně tak klidně udělejte z půlky ať vám vejde i do menší pekárny
Vlozime je do mikrotenoveho sacku, dobre uzavreme a dame do chladnicky (tam vydrzi 3 - 4 dny).
Po 2 hodinach z nej mastnyma rukama vyformujeme asi 20 bochnicku, nechame je chvili odlezet a kazdy povytahujeme tak, aby vznikla kulata placka, kterou smazime v horkem tuku z obou stran.
Hotove langose potreme cesnekem rozetrenym se soli a rozmichanym s trochou vody.
Samozrejme, ze je na nich vynikajici taky strouhany syr, kecup a dalsi...
Toto testo muzeme pouzit i na pizzu.
Není tady
Tady jeden od Mejady
TVAROHOVÁ BUCHTA 200 ml mléka , 250g tvarohu (já dávám polotučny), 3 lžice cukru, 1 ks vanilkovy cukr, 500 gr polohrubé mouky, 1 čajová lžička sušeného droždí, strouhaná citronová kúra a asi štáva s půl citronu. po signálu rozinky a třeba na pul kandovany ananas ,merunky (pokrajím a spařuju vrouci vodou na cedníku),posekané ořechy ..všeho tak akorát asi 4 lžice no jak kdo má rád.PROGRAM SLADKÉ Fakt je to moc dobrý od vánoc sem pekla už třikrat ..výborna ke snidani ke kakau můžete dát pro chut půl lžičky soli já dávám
Není tady
Od Jasmínky Croisanty
300 ml mléka
2 lžíce cukru
420g polohrubé mouky
1 ½ lžičky soli
1 lžíce instantního droždí
250g másla
1 vejce s 1 lžičkou vody na potření
Na kynuté těsto zaděláme z mléka, cukru, mouky, soli a droždí.
Máslo rozválíme mezi dvěma mikroteny na obdélník 10x15cm a zabalíme do kynutého těsta jako dopis, ten přeložíme a vyválíme – 3x za sebou. Dáme na 2 h do lednice a znovu zopakujeme trojí přeložení+vyválení, podruhé dáme do lednice a zopakujeme trojí přeložení+vyválení, uděláme 12 rohlíků, které necháme kynout do zdvojnásobení objemu anebo je dáme rovnou do lednice a pečeme až druhý den. Před pečením potřít vajíčkem
Není tady
Makovce od Jasmínky
jo jo jo MAKOVEC je mnam a dá se dělat i v pekárničce
3 hrnky polohr. mouky,1a půl hrnku cukru,1 hrnek máku,1 prdopeč,1 hrnek oleje,2 vejce,1 hrnek mléka
nebo normál v troubě (dá se péct i ten vrchní v troubě,ale na plech dělám tenhle)
jo a vrch zaleji švestkovým želé
475 ml polohrubé mouky,1 lžička sody bicarbony ,125 ml másla, 375 ml práškového cukru, 4 vejce,1 lžičkavanilkového cukru, 125 ml nepomletého máku, 250 ml kysané smetany, rozinky
Rozmíchat mouku se sodou.Vymíchat máslo s cukrem, přidávat po jednom celá vejce a vždy pořádně promíchat, přidat vanilku a mák. Následně postupně střídavě přidávat mouku (se sodou) a smetanu, poslední musí být mouka! Nakonec přimíchat rozinky.směs nalít do formy,péct při 180 °C 40-45min
nebo z mletého máku(vláčný a měkkoučký)
4 vejce, 2 skleničky krystalového cukru, 1 sklenička polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 l bílého neslazeného jogurtu - na tučnosti nezáleží, 300 g mletého máku
l sklenička = 250 ml
vše smícháme a pečeme na 180C asi 40 minut
Není tady
Věčná inspirace Jasmínka
zkoušela jsem nový chlebík...je vynikající...manžel prý bude ode dneška jíst jen tenhle ajiný nechce...
FRANCOUZSKÝ SLANINOVÝ
280 ml vody,2 lžíce olivového oleje,1,5 lžičky soli,480g mouky hladké,1 lžička suš droždí,100g slaniny,1 osmažená cibulka
slaninu a cibulku po pípnutí,pokud budete péct v troubě,tak můžete dát hned ze začátku...nevadí to,je moc dobrý a už stačí jen namazat máslíčkem...uvidíte
Není tady
Kvásek od Jasmínky
žitnou mouku celozrnnou a teplou vodu (asi by šlo i z jiné mouky,nezkoušela jsem).
1.den: v 1l sklenici rozmíchat 100g mouky ve 125ml vlažné vody (28-30ºC). Přikrýt utěrkou (ubrouskem), nechat stát při 21-23ºC (nechávám na lince), v létě dát popř. do trochu chladnější místnosti.
2. den: přimíchat 50g mouky a 125ml vlažné vody, nechat další den
3. den: přimíchat dalších 50g mouky a již jen 60 ml vlažné vody, přikrýt opět nechat stát
4.den: přimíchat 50g mouky a 60ml vlažné vody, nechte přikryté ještě 24 hod stát. Podle mě je kvásek použitelný již 3.den, kdy je vidět, že už kvasí (dělají se bubliny na povrchu).
Je-li správná teplota při kvašení, pak by měl mít kvas po uplynutí 4 dnů lehce kyselou vůni a konzistenci hodně měkkého těsta. Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání se nechá na dně cca 1 cm (může být i více) a "oživí se" (přidá se mouka a vl.voda) nebo je možné ho 7-10 dní uchovat v lednici a oživit cca 3 hod před pečením (nebo večer před tím). Lze ho i zmrazit (v případě použití se nechá povolit a rozmíchá se s vlažnou vodou)
Není tady
Jasmínčin super recept na super buchty z pekárničky...
250g hladké mouky,250g polohrubé mouky,1 vejce(davam jen žloutek),50g másla (napul se sádlem),250ml mléka,1 lžička citronové šťávy,špetku mušk. oříšku,lžíci rumu,50 - 60g cukru
1 vanilkový cukr,půl sáčku droždí,špetka soli
mastím plech tukem se lžící rumu...jsou vynikající a peču je tak 20-30 minut-dozlatova,dělám je malinké kvůli prckovi,asi poloviční,než se dělají běžně
Není tady
KARLOVARSKÝ ROHLÍKY ... 35ks
1 kg hladké mouky, 50g droždí, 15g soli, 30g cukru, 250g másla,2lž sušeného mléka, 4,2dcl vody, olej na potírání
Tvaruj rohlíky,na plech.Na plechu válečkem mírně přitlač a potírám olejem. Po nakynutí podélně nařízni. Peč v troubě s hrnečkem vody
Není tady
Receptíky jsou taky tady
http://www.domacipekarny-recepty.wz.cz/seznam.htm
http://www.pekarny.unas.cz/pecivo.pdf
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_sladke.pdf
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_pekarna.pdf
http://recepty.ekucharka.cz/pletene-housky/
http://recepty.labuznik.com/recept/8643 … ine_pecivo
Tak holky koukněte i na tyto stránečky
KOŘENÍ NEJEN CHLEBOVÉ
http://www.obchod.slunecnibrana.cz
http://www.rozmaryna.cz
http://adivit.kvalitne.cz
MOUKY A HOTOVÉ SMĚSI
http://www.semix.cz (cereální směs, pekařská směs, zlepšující přípravky)
http://www.probio.cz (pohanka, špalda, oves, dvouzrnka, jáhly, mouky)
http://www.mlyn-korunka.cz (mouka určená specielně pro domácí pekárny)
http://www.rozmaryna.cz (mouka, směs na chleba)
http://adivit.kvalitne.cz(suroviny pro pekaře)
http://www.tyrus.cz (chlebový základ, chlebová směs)
http://www.backaldrin.cz (chlebové směsi)
http://www.kontinua.cz (chlebové směsi)
http://www.lactoprotzeelandia.cz (chlebové směsi)
http://www.biosfera.cz (mouky, směs na chleba)
http://www.impa.cz(pekařské směsi)
http://www.solimpex.cz(suroviny pro pekaře)
http://www.zzbrno.cz(suroviny pro pekaře)
CHLEBOVÝ KVAS
http://www.backaldrin.cz (chlebový kvas)
http://www.impa.cz(suchý kvas)
http://adivit.kvalitne.cz(chlebový kvas suchý i tekutý)
SUŠENÉ DROŽDÍ
http://www.drozdi.cz
http://www.tyrus.cz (sušené droždí v 500 g balení za 65 Kc bez DPH)
Upravil(a) 666salome (10. 2. 2007 8:55)
Není tady
Opět Jasmínka
BAGETKY mnam mnam
400ml podmáslí nebo kefiru,1 lžička soli a cukru,500g hladké mouky,1 lžička droždí
Těsto -Vytvaruj bagety nebo male bagetky,šikmo několikrát nařízni a nech kynout. potři slanou vodou.Peč 180°C, 20-30min. dozlatova
SÁDLOVÉ BAGETKY i k pečenému masíčku
250ml mléka,2 žloutky,60g sádla,1 lžička soli a cukru,500g polohr. mouky,1 lžička droždí
vejce na potěr.peč 20min/180°C
Není tady
Jasmínka - tak já zkusila novy recept a byl výborny(plnila jsem ořechovou-ořechy,cukr,vejce a druhý švestky s makem-jen spareny mák s švestky a zabalila)
VĚNEC ---
350ml mléka,100g rozpuštěné Hery,500-600g polohrubé mouky(dosypávala jsem),5lžic cukru(1-2 vanilkové cukry),1lžička soli,1lžička droždí,rozinky
udělala jsem si těsto v pekárně,rozdelila na 4díly,vyválela každý na užší obdélník,naplnila,zavinula a vždy dva zapletla.nechala jsem na pečpap kynout tak 20min,pomazala jsem to žloutkem s trochou smetany a pekla asi 40min na 180C ,ale ten s těmi švestkami jsem ješte asi 20min dopekala na 150C,protože tam byly ty švestky,tak aby se to udělalo.ten se švestkami nám vydržel a byl vláčný(nikomu se nechtělo ho rozkrojit,rozmlsanci,ale jen co ochutnali,nelžu! 5minut na sežrání je dlouho,byl okamžitě pryč...
Není tady
Jasmínčina vánočka nebo mazanec
250ml mléka,1 žloutek,125g másla/rozpuštěného/,500g mouky /hladká a polohrubá/
50g cukru,2 vanilkové cukry,trochu soli,citronová kůra,25g droždí rozmíchané v troše mléka
Po zaznění signálu přidat mandle a rozinky.Program Těsto
Prvních 10min. péct na 180°C a dalších 40min. na 150°C
Není tady
Škubánek
Ahoj pekařinky,mám receptík-bez tuku!
TVAROHOVA' BUCHTA -200ml mléka,1vejce,125g tvarohu,3 lžíce cukru,1 van.cukr,500g pol.mouky a 1čaj.lžička suš.droždí.Po signálu hrst hrozinek.Je chutí podobná vánočce.
Není tady
Náš Otík zase nezklamal
Chléb skoro jako Šumava
Ingredience: 380 ml vody, 1,5 lžíce jablečného octa, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli, 360 g hladké mouky pšeničné, 140 g žitné mouky, 75 g celozrnné mouky žitné, 75 g celozrnné mouky pšeničné, lžíce kmínu, 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy: Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost II, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Kdo hledá přiblížení k chuti obyčejné Šumavy, ten by neměl být zklamán.
Není tady
Opět Jasmínka
česnekové trojúhelníčky
500ml mléka,lžička cukru,100ml oleje,750g hladké mouky,2,5 lžičky droždí
náplň:tuk 250g,3 žloutky,12-14 stroužků česneku
Těsto rozdělíme na 4 díly,které rozválíme jako na závin, potřeme nádivkou a posypeme vegetou. Zavineme a znovu potřeme nádivkou. Přendáme na plech, rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky/neoddělujeme/ a necháme ještě dokynout. Pečeme 30min při 180°C
DĚLALA JSEM A MOHU DOPORUČIT...VYNIKAJÍC
Není tady
Croissanty s čokoládou od Aprill
To víš, že by byl, ale nedá se to dělat v pekárně, hezky ručně .
50 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, 4 dkg cukru, 25 dkg tuku (hera, máslo), 2 vejce a 1 žloutek, 1/2 kostky droždí, 1/2 dkg soli, bílek na potření
z 10 dkg mouky a celého tuku uděláme bochánek, který necháme v chladnu odpočinout (jako na linecké). Ze zbytku vypracujeme těsto běžným postupem ( uděláme kvásek a zaděláme těsto). Necháme vykynout, pak rozválíme na plát, doprostřed čtverce dáme do dalšího čtverce zpracovaný tuk a přeložíme jako obálku a složíme na polovinu, rozválíme a znovu poskládáme a zase rozválíme a poskládáme a tak několikrát opakujeme. Necháme znovu vykynout.
Nakonec rozválíme do obdélníku z kterého vykrajujem trojúhelníky, do prostřed dáme kostičku čokolády nebo víc (podle velikosti) stočíme, potřeme bílkem a upečeme. Je to fuška, ale doma mi zmizí hned jak trošku ochladnou.
Není tady
Variace na koblížky od Jasmínky
tyhle jsou rychlovka a vynikající(hlavně nekynuté)...
TVAROHOVÉ KOBLIŽKY
1tvaroh, 4 vejce, 1/2 sklenice mléka, 2lžíce rumu, 2 sklenice polohrubé mouky, prášek do pečiva
Na obalení: mletý cukr, vanilkový cukr
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou) a smažíme. Horké obalíme v mletém cukru s vanilkovým cukrem.Dobré jsou i obalené ve skořicovém cukru.
KYNUTÉ KOBLIŽKY VYNIKAJÍCÍ
0,50 dkg pol.mouky,1/4 l mléka,4 dkg droždí,4 dkg cukru, 4 žloutky, 4 lžíce rumu,sůl,marmeláda
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu,droždí necháme nakynout,pak vypracujeme těsto,necháme nakynout.Pak vyhazujeme lžičkou na vál,plníme marmeládou .Přikryjeme utěrkou a ještě chvíli necháme kynout.Kobližky klademe do rozpáleného tuku a smažíme pod pokličkou,po obrácení již bez pokličky.Obalujeme v cukru s vanilkou
DONUTS(múžes i ve friťáku)
2 vejce,1 hrnek cukru,1 hrnek mléka,5 PL rozpuštěného másla,1 KL vanilkové esence,4 hrnky prosáté hladké mouky,4 KL kypřícího prášku,1/2 KL soli,olej na vymazání plechu
Nekynuté, nesmažené. 2 vejce (žloutky i bílky) našleháme do pěny. Za stálého míchání přidáme 1 hrnek cukru. Potom přidáme 1 hrnek mléka, 5PL rozpuštěného másla a 1 KL vanilkové esence. Promícháme. Do toho přidáme 4 hrnky prosáté hladké mouky s 4 KL kypřícího prášku a 1/2 KL soli. Zakryjeme a dáme do lednicky na 1/2 až 1 hodinu. Troubu předehřejme na 230 stupňů C. Plech vymažeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2cm. a vykrajujeme koblihy s dírou uprostred. Dáváme na plech, asi 2.5 cm od sebe. Pečeme do zlatova asi 15 minut. Můžeme jen cukrovat nebo s přidáním skorice
MAJOLKOVÉ VYNIKAJÍCÍ I BEZ NÁPLNĚ
250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 1/4 l mléka, 7 kostek cukru, droždí, 3 lžíce majolky, moučkový cukr na obalení, olej na smažení
Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli, nalijeme kvásek, přidáme žloutky, majolku a postupně přidáme zbytek mléka a zpracujeme těsto. Dle potřeby přidáme mouku, aby se těsto nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na placku asi 1-1,5 cm širokou a vykrajujeme kolečka - raději menší než jsou klasické koblihy. Koblžky se neplní! Smaží se z obou stran na oleji do zlatova.teplé se obalují v moučkovém cukru s vanilkovým
Není tady
Jasmínka - JA DĚLALA FRGÁLE!!!
ALE FAKT TEDA MŇAMKA...250ml mléka
1 lžička soli,1vejce a 1 žloutek,35goleje +35g sádla+30g másla,50g cukru,citron.kůra,500g polohrubé mouky,2 lžičky sus droždí.Program Těsto...vyváliš palcky 2 nebo 4,navrch tvaroh,povidla,mák,ořechy,puding...okraje potři rozšl vajíčkem se smetanou,chvili nech kynout a peč na 220C 10 min ...fakt je to akorát,hlídej:supr:
Není tady
Citronová buchtička od KVÍTKO
20dkg másla
20dkg cukru
25dkg mouky
4 vejce
2 pol.lžíce prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli
Není tady
Marie N
Chlebík (na chuť je vynikající, ale musí se povést....)
375 ml vody, 1/2 kávové lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 polévková lžíce octa, 150 g žitné mouky chlebové (dávám celozrnnou), 375 g hladké mouky pšeničné, 1 polévková lžíce kmínu celého, 5 g droždí (sušené)
Není tady