Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 8. 2. 2007 22:52

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Koníci, koníci, koníci.....

koňské desatero...

1.Ohlodávání-přispěj svou troškou do mlýna architektury - ohlodávej stěny boxu,dvířka, ohrady nebo jakékoli jiné dřevěné předměty.

2.Čerstvá podestýlka-je naprosto v pořádku,když se vyčůrᚠdoprostřed čerstvě nastlaného boxu.Člověk potom ví,že si ceníš jeho práce.

3.Frkání-lidi mají rádi,když na ně někdo prská.Je tvou povinností abys jim coby rodinný miláček vyhověl.

4.Řehtání-protože jsi kůň,čeká se od tebe,že budeš řehtat.Tak řehtej- a hodně.Tvůj majitel bude mít radost,až uslyší,jak hlídᚠstáj a komunikuješ s ostatními koňmi.Obzvláště to ocení uprostřed noci,když sladce spí doma v posteli.Člověk totiž nezná lepší pocit,než když musí být pozdě v noci vzhůru a poslouchat to nekonečné:"ihahá,ihahá…"

5.Stravování-nezapomeň roztahat seno po celém stání,obzvl᚝ když je čerstvě podestlané pilinami, a pak vše důkladně promíchat.Vzniklá směs je pro tvého člověka výzvou a všichni dobře víme,jak lidi milují výzvy.Koneckonců,aspoň to tvrdili.když si nás kupovali.

6.Olizování-než začneš svého člověka olizovat,vždycky se napřed pořádně napij.Člověk má raději čistou hubu.Taky nezapomeň vlastní hlavou pečlivě vytřít místa,na nichž jsi ho předtím oslintal.

7.Vrata-jakákoli vrátka třebas jen pootevřená jsou pozvánkou k utužení kondice tvé i tvého člověka.Vrátka rozraz,a pak jen poklusávej kolem mimo dosah člověka,který zběsile běhá a snaží se tě chytit.Čím déle vytrváš,tím větší povyražení poskytneš všem zúčastněným.

8.Skotačení-jestliže při skotačení ve výběhu ztratíš půdu pod nohama,použij některého z přítomných koní,aby zbrzdil tvůj pád.a aby ses sám nezranil.Jen tak bude ten nechutný veterinář chodit k ostatním a ne k tobě.

9.Návštěvy-rychle odhadni,který z návštěvníků má z koní strach.Smýkej sebou na úvazku,hlasitě řehtej a ceň zuby směrem k této osobě.Pokud couvne a začne ječet,mrskni ocasem,podusávej nohama a jemně zarži,aby viděl,že tě opravdu vystrašil.

10.Kočky-když stojíš uvázaný,snaž se kolemjdoucí kočce přišlápnout ocas.Věci dostanou rychlejší spád!

Není tady

 

#2 8. 2. 2007 23:17

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Koníci, koníci, koníci.....

Žádná hodina není ztracená, pokud je strávená v sedle.
- Sir Winston Churcill

Koně nám propůjčují křídla, která postrádáme.
Pam Brown

"Že je mi kůň milejší, říkᚠTy, člověče, že je hřích. Kůň mi zůstal v bouři věrný, člověk ani ve větru."
- Rene Keller

Kůň zná svého jezdce lépe, než jezdec svého koně.
- arabské přísloví

Není tady

 

#3 8. 2. 2007 23:21

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Koníci, koníci, koníci.....

Není tady

 

#4 8. 2. 2007 23:28

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Koníci, koníci, koníci.....

Horoskopy koní

BERAN 21. března - 20 dubna
Beran je první znamení zvěrokruhu, takže koně narození v tomto slunečním znamením bývají rádi první a jsou to od přírody vůdci. Beran je hlavní ohnivé znamení a je ovlivněn planetou Mars. Koně-berani jsou proto vrozeně extrémně energičtí, velmi soutěživí a rázní. Tito koně září když dostávají úkoly, protože potřebují sami sebe testovat. Berani potřebují v partnerském vztahu s člověkem mentální a citový prostor, aby na sebe vzali iniciativu. Tohoto koně musíte nechat, aby sám myslel dopředu. Berani jsou impulsivní a to může vést k problémům! Koně-berani potřebují také prostor, aby každý den mohli dělat svoje věci, milují když jsou vytížení a aktivní, protože mají hromadu energie. Potřebují na běhání volný prostor, potřebují sami sebe stále zkoušet, hrát s ostatními koňmi dominantní hry a testovat svou psychickou zdatnost. Berani vládnou jako znamení hlavě a tak na ní má mnoho těchto koní nápadné rysy, čáry nebo jizvy. Koně-berani můžou mít sklony k paličatosti.


BÝK 21. dubna - 21. května
Býk je druhým znamením zvěrokruhu a je to zemské znamení, které je spjato v planetou Venuše. Kůň-býk je tedy přirozeně spolehlivý, klidný a náklonný, touží po komfortu a zaběhaných kolejích. Tito koně milují dotyky a budou s vámi velmi pevně spjati, když je budete pravidelně kartáčovat a masírovat. Koně-býci jsou velmi citliví ohledně krmení a potřebují pravidelnost. Býci velice rádi spí a lenoší, takže je pro ně důležitá pohodlná stáj nebo stín stromů ve výběhu. Koně narození v tomto znamení potřebují cítit mentální oporu v partnerském vztahu a nemají rádi změny v již zaběhnutém programu. To může vést k potížím v přizpůsobování se novým situacím. Potřebují, aby se s nimi jednalo s trpělivostí a klidem, jinak může přijít naprosté a tvrdošíjné odmítání spolupráce! Býci jsou typická stádová zvířata a s ostatními se cítí bezpečně. Koně-býci vládnou hrdlu (krku), tito koně můžou mít problémy s krkem, který má výrazné rysy. Například mohou mít krk nápadně dlouhý nebo krátký. To může mít za následek typické vydávané zvuky a naříkání.


BL͎ENCI 22. května - 21. června
Blíženci jsou třetím znamením zvěrokruhu a je proměnlivé vzdušné znamení, jehož spřízněná planeta je Merkur. Kůň-blíženec je proto přirozeně zvědavý, ostražitý, čilý a všestranný kůň milující učení. Tito koně velmi rádi komunikují a velice rychle si s vámi vytvoří pouto, když s nimi budete komunikovat prostřednictvím svého těla (přirozené partnerství) a hrát s nimi hry v jejich jazyku (např. 7 her Pata Parelliho). Blíženec je velmi hravý a potřebuje zdokonalit v rozdílných typech aktivit, vaši snahu vám za krátko vrátí svou všestranností. Tito koně potřebují být psychicky a citově povzbuzováni uvnitř vztahu. Také chtějí dát příležitost, aby vyjádřili svůj smysl pro humor. Jinak se vᚠvztah může velmi rychle stát nudným a potom se kůň stane nepozorným a roztěkaným. Jako symbol blíženců jsou brány křídla, tito koně jsou neradi sami a od přírody mají dvě strany své osobnosti. Tito koně milují společníky a pokud nemají své stádo, hledají si přátele u zvířat jiných druhů. Občas si koně koupí dva lidé dohromady a pro koně-blížence je od přírody jednoduché vyrovnat se s požadavky dvou lidských partnerů: Blíženci ovládají hrudník, proto je pro ně důležitý pohyb na čerstvém vzduchu.


RAK 22. června - 22. července
Rak je pátým znamením zvěrokruhu a jeho hlavní znamení je voda, která vládne měsíci. Kůň-rak je proto přirozeně plachý a citlivý. Tito koně milují svůj domov. Pokud raka vychováváte důsledně, ale zároveň jemně a laskavě pak k vám na oplátku bude vᚠkůň něžný a bude vás ochraňovat. Je důležité, abyste mu nechali citové východisko, když spolu pracujete. Protože se tito koně neradi přizpůsobují, musíte najít cestu k, abyste mu poskytli emoční prostor k vyjádření jeho potlačovaných pocitů! Raci potřebují dát pocit bezpečí ve vztahu, na druhou stranu chtějí dostat možnost úniku. Toto znamení ovládá žaludek, kůň je náchylný k střevním a zažívacím potížím. Proto je důležité udělat si rozumný časový plán a dobré vyvážené krmení pro vašeho koně.


LEV 23. července - 23 srpna
Lev je páté znamení zvěrokruhu a toto znamení je spjaté s ohněm, který vládne Slunci. Koně-lvi jsou proto od přírody šlechetní, sebejistí a povýšení. Tito koně milují, když jsou středem pozornosti a vyžívají se na přehlídkách. Budou vám věrní, když nebudete šetřit svým citem a ukážete to v jasném vůdcovství. Je důležité vzít na vědomí všechny kladné vlastnost vašeho koně a jednat s ním s respektem. Nikdy nepovažujte vašeho koně za samozřejmost, jinak může zkusit získat pozornost tím, že bude velmi protivný. Vᚠlev stejně tak zářit když mu dáte možnost, aby občas vedl ve vašem partnerském vztahu. Pokud to nebudete dělat , může vᚠkůň "zhasnout" a stane se líným a lhostejným. Stejně jako symbol tohoto znamení mají koně-lvi odvážného ducha, který umožňuje, že mají opravdu radost ze závodění. Lvi ovládají srdce a hrudní oblast. Kůň, narozený v tomto znamení je náchylný k problémům s touto oblastí.


PANNA 24. srpna - 22. září

Panna je šesté znamení zvěrokruhu a je to proměnlivé zemské znamení, které vládne planetě Merkur. Koně-panny jsou proto přirozeně vnímaví a diskriminovaní koně, kteří si zaslouží vaší péči. Tito koně nepotřebují pouze psychickou podpořit, ale chtějí také zlepšit svoji jazykovou schopnost a být s vámi ve spojení v podřízeném stavu, když si uděláte čas učit se jeho "řeč těla". Koně narození v tomto znamení jsou od přírody čistotní, pořádní a rádi "slouží". Na dietu těchto koní musíte speciálně dbát, protože mají od přírody citlivou konstituci a proto jsou náchylní k alergiím. Koně-panny mají sklony se trápit a budou ve velkém stresu když jsou v úzkých nebo je "zaženete do kouta". Musíte jim dávat spoustu času a opětovného ujišování v tréninku. Je důležité přesvědčit se, že jsou vycvičeni tak, aby byli schopni překlenout psychické, duševní i emoční překážky, než je vezmete na nějakou soutěž či závod. Jinak riskujete, že se u vašeho koňského partnera vyskytne stres, vždy když pojedete na soutěž. Vašemu koni může pomáhat blízkost vody, protože čistá voda pomáhá odstraňovat negativní energii, která může je může ohrozit díky jejich citlivosti.


VÁHY 23. září - 22. října
Váhy jsou sedmým znamením zvěrokruhu a jsou základním vzdušným znamením, které vládně planetě Venuši. Venušin vliv na psychiku těchto koní je evidentní, protože jsou přirozeně krásní a vyrovnaní. Tito koně jsou také přirozeně přesvědčiví a šarmantní. Více než cokoliv jiného, chtějí být tito koně oblíbení a budou se snažit být ve vhodnou dobu s každým. Vᚠkůň-váha půjde aktivně takovou cestou, aby dosáhl přátelského vztahu. Je důležité dělat činnosti společně, protože to koni dává pocit společnosti. Při budování partnerského vztahu s koněm-váhou musíte přijít s jeho reálnou podobou, protože váhy jsou od přírody nerozhodné. Takže se dá předpokládat, že budete stále prosazovat své záměry. Tito koně budou cítit ve vaší společnosti jistě, když budete ve vztahu rozhodovat. Vᚠkůň-váha se podřídí, aby se vám zavděčil a přizpůsobí se vašim přáním. Je důležité, aby jste si to uvědomili a vážili si toho a jednali s ním poctivě a spravedlivě. Tito koně se budou snažit hledat v čemkoli rovnováhu. Jako váhy, vládnou tito koně ledvinám a bederní části trupu, proto jsou tito koně na tuto oblast hákliví nebo mají s klony ke zdravotním potížím s ledvinami.


ŠTÍR 23. října - 22. listopadu

Štír je osmé znamení zvěrokruhu a váže se na vodu. Štír ovládá planetu Pluto. Proto jsou koně-štíři od přírody prudcí, s velkou silou, vytrvalí a houževnatí. Všeobecně jsou tito koně robustní a silné postavy, s pozorným pronikavým pohledem a přitažlivou aurou. Díky vládnoucí planetě Pluto, je ve vztahu s koněm klíčové, kdo bude vládnout. Tito koně budou velmi oddaní, když s nimi budete zacházet vlídně, ale zároveň neústupně. Když si uděláte čas k získání důvěry, můžete koně citlivým způsobem ovlivňovat a on vám ze sebe na oplátku vydá to nejlepší. Nicméně , když budete zneužívat vaší síly až k výhružkám a zastrašování koně, riskujete že se kůň stane uzavřeným, bojácným, nebezpečným a začne se bránit, což většinou končí krutým koncem a kůň nehledí na výsledek. Tito koně potřebují dostávat příležitosti "vybít si páru", což je důležité pro jejich další spolupráci. Toto vybití bychom měli zařadit do našeho tréninkového programu, podobné příležitosti ho přesvědčí, že znáte jeho potřeby a jste dobrým "velitelem". Škorpióni milují hry ve vodě a voda jim zároveň pomáhá smívat vlivy negativní energie a má léčebné terapeutické účinky. Stejně jako jejich symbol Pluto i oni jsou od přírody záhadní a jejich důvěru si nezískáte snadno a to často vede k nedorozuměním. Znamení Škorpióna vládne pohlavními orgány, tito koně s nimi proto mohou mít problémy, zvláště pokud jsou dlouhodobě ve stresu a psychické nepohodě.


STŘELEC 23. listopadu - 20. prosince
Střelec je devátým znamením zvěrokruhu a je to nestálé znamení ohně, kterému vládne planeta Jupiter. Koně-střelci jsou proto od přírody sebejistí, čestní, šlechetní a odvážní. Tito koně potřebují psychickou a mentální volnost. Je důležité mu nechat určitý osobní prostor. Když ho budete příliš omezovat, má sklon k častým zraněním či depresím. Tito koně milují potulování "bez cíle" a jsou odborníky na řešení krizových situací. Střelci jsou mladiství a často se o nich nedá říci, že vypadají dospěle. Vždy vypadají mladší než doopravdy jsou, protože jsou od přírody milují zábavu, hraní a jsou energičtí. V učení potřebují různé varianty a obměny, protože rutinní opakování je začne brzy nudit. Vždy si vzpomeňte, že různé proměny jsou "vesmírem života" těchto koní, potom budívᚠpartnerský vztah přímo zářit. V opačném případě se brzy dostaví nuda, netrpělivost či roztěkanost, musíte proto najít cesty, jak tyto stavy zvládnout. Toto znamení jde do všeho s velkým elánem a má líbí se mu pocit vzrušení při dobrodružstvích. Střelci vládnou kyčlí a slabinám, a proto jsou náchylní k problémům těchto partií zvláště pak, pokud nemáte na paměti, že ve vašem vztahu musíte koni poskytnou volnost.


KOZOROH 21. prosince - 20. ledna
Kozoroh je desáté znamení zvěrokruhu a je to hlavní znamení Země, kterému vládne planeta Saturn. Proto jsou koně-kozorohové přirozeně vážní, zodpovědní a trpěliví. Tito koně potřebují bezpečí domova a okolního známého prostředí, které má jasný zřetelný řád a vládu. Vᚠkůň-kozoroh pro vás bude houževnatě pracovat a bude sdílet vaše ambice na úspěch, tak dlouho dokud budou jasně vymezené hranice dobrého a špatného při vaší společné práci. Kozoroh je obyčejně neochotný riskovat a cokoli uspěchat, protože je vrozeně rozvážný a opatrný. Přestože se tito koně mohou zdát trochu melancholičtí a pesimisté, mají citlivou osobnost. Když mu pravidelně budete ukazovat vaše porozumění např. přes možnost úlevy, péče o jeho vzhled či příjemné masáže, bude koník zářit. Toto znamení vládne kolenům a hleznům, můžou mít tedy s těmito částmi nohou problémy. Kozorohové mají také citlivou kůži a jsou náchylní k prochladnutí v chladném počasí. Takže dobrá péče o srst a teplá stáj jsou na místě. Když jsou tito koně mladí, vyznačuje se jejich osobnost že budou seriózní, uvážliví a poddajní. Když jsou starší, tito koně hodně odpočívají, ale zároveň je baví náročná práce a dožívají se vysokého věku.


VODNÁŘ 21. ledna - 21. února
Vodnář je předposledním (jedenáctým) znamením zvěrokruhu a je vzdušným znamením, kterému vládne planeta Uran. Koně-vodnáři jsou proto odhodlaní a přátelští a ještě také přirozeně svérázní. Tito koně nejsou příliš závislí na bezpečí prostředí, hodně to vychází z jejich myšlenky ochrany stáda. Vodnářovi se tedy bude dařit ve stádě, je totiž schopný navázat přátelské vztahy s každým. Když najdete poutavou cestu krs jak udělat neobyčejný a výjimečný vztah v tréninku a ježdění, bude pro vás vodnář pracovat houževnatě a vytrvale. Způsob jednání těchto koní je nepředvídatelně bezchybný a život s ním není nikdy nudný. Poněkud výstřední a nevyzpytatelná nátura tohoto koně si prorazí cestu přes povrchní jednání a testuje upřímnost na všech úrovních. Když je kůň přesvědčen o vaší opravdovosti, bude vám plně věrný. Jako znamení ovládá vodnář kotníky a jejich šlachy a proto je důležitá péče podporující koňské nohy například bandážováním před prací, v jiném případě se mohou objevit problémy těchto partií. Dokonce to nemusí být ani patrné, koně-vodnáři mají sklon k nervozitě, proto je důležité aby ste se svým koněm trávili dostatek času, a společně dělali činnosti, které budují přátelský vztah a pomáhají koni relaxovat.


RYBY 20. února - 20. března
Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu a jsou nestálým vodním znamením, kterému vládne planeta Neptun. Koně-ryby jsou proto extrémně citliví a vnímaví snílci. Tito koně obvykle reagují na stavy vnějšího prostředí a agresivní způsob chování či drsná práce má za následek roztříštění velmi jemné osobnosti koně. Je důležité koni poskytnout klidné místo, nejlépe blízko velké vodní plochy, která pomůže odstraňovat negativní energii. Pro duši tohoto koně je dobré, když mu pravidelně zajistíte příležitost utéct do svého světa snů. Koně ryby budou mít přirozenou touhu někomu patřit a být závislí na vaší ochraně a budou rádi společníky ostatních koní. Jak dostanete to nejlepší z vašeho koně? Když dáte tomuto koni pevný smysl věřit v samu sebe tím, jak se o něj budete starat, oplatí vám to láskou a něžností. Při práci pak bude obětavý a oddaný. Je potřeba najít správnou cestu jak být vynalézavý a mít velkou fantazii. Tito koně mají obzvláště rádi uklidňující hudbu, takže můžete se svým koněm zkusit pracovat při muzice. Znamení Ryb vládne nohám, měli byste proto věnovat zvláštní péči koňským kopytům, patkám a korunkám, v jiném případě můžou nastat problémy. Jako majitel koně-ryby byste měl věnovat co nejvíce času k trávení s vaším koněm, který mu pomůže, aby ve vás získal důvěru. Tito koně si vás ve svých myšlenkách a srdci idealizují

Není tady

 

#5 9. 3. 2007 16:31

BeachGirl
♥------
Registrovaný: 20. 1. 2007
Příspěvky: 10

Re: Koníci, koníci, koníci.....

Bezva články:)

Není tady

 

#6 28. 8. 2007 19:11

madmary
♥------
Místo: Praha
Registrovaný: 22. 6. 2007
Příspěvky: 2
Web

Re: Koníci, koníci, koníci.....

AHOJKY! JE MI DVANÁCT A MÁM HROZNĚ RÁDA KONĚ! KDO BY SI O NICH CHTĚL POVÍDAT A TAK PODOBNĚ, TAK PLOSÍM NAPIŠTE NA E-MAIL MADMARY@SEZNAM.CZ . MَEME SI PSÁT TŘEBA I O MÓDĚ, HUDBĚ-MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZPĚVAČKA JE MADONNA. NO A JINAK JAK UŽ JSEM ŘÍKALA MÁM STRAŠNĚ RÁDA KONĚ, A VŠE KOLEM NICH. MÁM O NICH DOKONCE I BLOG. ADRESA NA "MEIN BLOG" JE : WWW.KONSKY3.BLOG.CZ TAK ZATÍM AHOJDA A T̊ÍM SE NA VAŠE E-MAILÍKY!

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů