|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Děvčata, poradíte mi některá?
Dostala jsem k narozeninám krásnou kvetoucí lilii v květináči. A prý ji mám po odkvetení zastřihnout a pak prý bude kvést znovu. Nevím ale, jestli ji mám střihnout jen u vrchu pod tím, kde byly květy, nebo celý stvol nad hlínou 
Není tady
Lilie mám na zahrádce, doma jsem to nezkoušela. Pokud Ti to poradili v květinářství, tak to asi funguje, zastřihla bych to nad hlízou, vyroste nový stonek. Teda v přírodě napřed zatáhne a za půl roku (po zimě) znovu vyraší.
Není tady
po odkvětu ji zastřihni Tak, že setřihneš květenství. Naopak, ponech co nejvíc zeleného, protože tím jde do cibule "energie"na příští kVetenÍ. Dej ji na chladnější místo - veranda, chodba, s dostatkem světla. Zalévej a i ji přihnoj. Ale postupně omezuj oboje, tak aby se zatáhla. Až zatáhne, tak ji vyjmi z květináče a nech ji v suchu a chladu.Na podzim ji můžeš vysadit ven.
Není tady