21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Koukám, e u nevypráví
ale jetě nějaký povídání by bylo hezký
Není tady
Tak jo, já jen čekala na nějakou zpětnou vazbu, jestli je zájem.
11.10.
První regulérní kolní den. Jsem v oku. Ráno jsem úspěně nala posluchárnu a pak u jsem nevyla z údivu. Do auly se nacpalo o 20% studentů víc, ne je její kapacita (já přila včas, tak jsem chytila místo na idli), přila profesorka z technologií a začala hovořit o stávce vysokokolských pedagogů a agitovat, a chodíme na demonstrace. e nám přila říct jen tohle (trvalo jí to hodinu a půl) a tenhle týden u rozhodně učit nebude a pak se teprve uvidí (upozorňuju, e semestr začal 27.9.). Kdy jsem za ní potom přila, e je to sice hezké, taková stávka a vechno, ale co ty technologie, e kdyby mi poskytla nějaké texty k okopírování, abych se připravila
odpálkovala mě, e jetě nikdy to neučila a ádný texty nemá a mít nebude a nazdar. No tak jsem si zase sedla. Nevedou tu přestávky, take ač jsem si myslela, e kdy stávka, tak se neučí, hned nato přiklusal profesor z výivy a bez úvodu začal přednáet. Tenhle asi neprotestuje, protoe evidentně učí u dva týdny. To jsem netuila, aspoň minulý týden jsem mohla chodit. Ale vichni tvrdili (včetně něj!), e semestr začne a dnes. Zaregistroval mě a vech 130 lidí v pravidelných intervalech bavil tím, e se ptal, jak se to a to řekne československy. Zjistila jsem, e se mnou chodí i jedna Erasmus Francouzka, tak jsme na něj po hodině nastoupily obě a ukecaly ho aspoň na konzultace (ale u ne na konkrétní termín). A hnedle bez pauzy dorazila profesorka přes hygienu, která monotónně a dokonale nesrozumitelně bez nadechnutí hodinu drmolila. Opět jsem la ádat o materiály, odmávla mě v knihovně a ale aspoň nějaké tituly nebo seznam
jsem jí u říkala do zad. Potom u konečně měla být pauza na oběd, ale znova přikvačil výivový profesor a přednáel dál (a nikoho to neudivilo). Zadal patrně nějaký úkol, ale kdy jsem si to ověřovala u souseda, neuznal mě za hodnou odpovědi. Kdy začali vichni hromadně odcházet, usoudila jsem, e je asi prozatím konec, a rozbalila oběd. Asi tady není ve zvyku v poledne jíst, protoe lidi jenom posedávají po trávě a na mě s houskou narvanou salátem (aby nebylo tak poznat, e je v ní pomálu něčeho jinýho) koukali jako na mimozemana. Od tří mělo být cvičení, ale v aule se u nikdo nevyskytoval zato se tam nově objevil rozpis cvik z mikrobiologie a tak jsem čirou náhodou zjistila, e mám zítra v laboratoři 5 studovat nějaký salát nebo co, ale u nebyl nikdo kolem, abych se zeptala. Usoudila jsem, e následující tři hodiny asi odpadly, a la aspoň na internet, kde jsem potkala Francouzku Emanuelu a snaila se s ní zapříst rozhovor (aby se mnou aspoň někdo za dneek mluvil). Zeptala se, kde bydlím V Ercolanu. JAK TO? No
jsme si tam nali byt
Ale vichni Erasmus přece bydlí v Neapoli! No, tak já ne. Nače mi vynadala, e nebydlím s ostatníma. Váně je to tady nějaký divný.
12.10.
e se se mnou nikdo nebaví na přednákách, to si u zvykám. Ale laboratoře z mikrobiologie, to jsem nevycházela z údivu. Laboratoř je klenutý sál vysoký 6 metrů a cvičení probíhá zároveň pro 60 lidí (take si představte tu akustiku). Dveře vedou přímo ven na dvůr, chodí se v botech, občas si přijde zdřímnout dovnitř některý z toulavých psů ze kolního parku (take si představte tu sterilitu). Začalo se prezencí 60 lidí na prvním cvičení, tj. různé přesuny skupin
a bylo tam pekelné horko. Jako laboratorní teplota se tady bere 30°C a tak ti, kteří měli plátě (a zdaleka to nebyli vichni), trpěli nejvíc. V takovém vedru se těko udruje přesná vzdálenost od kahanu, a tak není divu, e kolegovi v nestřeené chvilce vzplály vlasy. Odebral se do koupelny zkontrolovat kody a mezitím to děcka řekly jako dobrý ert laborantce, která se od srdce zasmála. Tolik k bezpečnosti práce. Jinak na výsledky jsem věru zvědavá, kolegové poletovali po místnosti s otevřenýma miskama a pipetovali pusou, take sterilita celkem ádná, copak nám tam asi za týden vyroste
Není tady
nevite někdo o levném ubytování v bibione bez cestovní kanceláře? děkuji za odpověd
Upravil(a) zlanonka (10. 7. 2007 14:50)
Není tady
Hezký den vem, za mě mohu doporučit Panareu, kam jsem vloni vyrazila na základě článku z http://zaslunkem.cz/rubrika/clanky/. Na nádhernějím místě jsem jetě nebyla, sopka nad vámi, moře před vámi a vechno doplněné atmosférou tohoto krásného malého městečka.
Není tady
osmnactka18 napsal(a):
Díky za tip na Panareu, sestra právě řeí, na jaké neokoukané místo v Itálii se vypravit na dovču, aby to nebyla klasika typu Bibione .
Není tady
Nejlepí Lago di Garda , jezero a pak hned pod ním je takový zábavní park - vodní + atrakce. Tam jsme se s rodinou vyřádili :-) Doporučuji
Není tady
Pro inspiraci, kam vyrazit do Itálie. Dycky se kochám těma nádhernejma fotkama.
http://www.kdyjet.cz/kam-na-dovolenou-do-italie/
http://www.touropia.com/explore/italy/
http://www.planetware.com/tourist-attra … taly-i.htm
Není tady
Přidávám čerstvý záitek....
Zajímavou zkuenost získal autobus naich turistů na pravidelném plánovaném výletu poslední den pobytu v Tortoretu. Ráno jsme vyklidili apartmány a dali si věci do autobusu. Před moností být celý den na plái bez WC a sprchy jsme se rozhodli bohuel pro místní aquapark. Hodinu jsme čekali před bránou na otevření, pak zaplatil vybranou sumu zástupce delegátky a odjel s naím autobusem, poté nám bylo ukázáno, kde můeme zaujmout pozice pod slunečníky, pak nám bylo oznámeno, e na klouzačky a do vody můeme a od deseti. Místo jsme si vybrat nemohli, museli jsme být pohromadě a proč máme dalí půlhodinu čekat, jsme nepochopili. V deset li nai lidé do ledové vody, na klouzačky. V jedenáct se zatáhlo, začalo pret, rychle jsme se odebrali do prostor k baru. Zde to pěkně fičelo a protahovalo. Plavčíci se seli, připraveni k odchodu, bylo evidentní, e se budou chtít zbavit i nás. Po telefonátu - patrně s naí delegátkou - nám bylo oznámeno, e zde můeme být pouze do dvou hodin. Pak máme jít do půl sedmé, kdy pro nás měl přijet ná autobus, čekat opět do krytých prostor před bránu. Poadovali jsme vrácení části vstupného, byli jsme odkázáni na cestovní agenturu. Místním návtěvníkům ale peníze vraceli....Od dvou jsme postávali - lavice nestačily - před bránou. Byla krytá před detěm a byl tam jeden záchod. Po třetí hodině zůstal v areálu patrně u jen éf, který nás vyzval, abychom odeli, e zavře i tento prostor. Polovina lidí předtím u vyuila mezičasu, kdy momentálně neprelo, a odela do 2 km vzdáleného Tortoreta. Nám ostatním ta varianta nepřila bezpečná. Jít po silnici, kde bylo mokro a jezdila auta? Měli jsme mezi sebou děti, těhotné, staré lidi a bláhově se domnívali, e to tam do té půl sedmé vydríme. éf byl nekompromisní. Nakonec nám po telefonátu oznámil, e nám před zařízením zastaví místní autobus a zdarma nás vezme k naemu hotelu /kam jsme u nemohli, do naich apartmánů se ráno nastěhovali noví hosté/. Velice dobře to věděl, e nemáme kam jít a e pokud bude pret, zůstaneme promočení a do odjezdu v jediném oblečení, co máme na sobě. Nai řidiči spali, měli osm hodin pauzy. Nae kufry byly v autobusu. Po marných diskusích rukama nohama, italsky nikdo nemluvil, jsme na poslední chvíli odeli na autobus. Protoe nám zavřeli i závoru, podlézali jsme ji a jeden starí pán zde upadl a odřel si koleno. Pomohli jsme mu velkou taku, kterou mu nechal do odjezdu zbytek rodiny, co ji odeel. Kdy přijel autobus místní dopravy, optal se řidič, zda jsme z aquaparku, nechal nás nastoupit, a rozjel se stylem brzda plyn. Kymáceli jsme se, starí pán opět padal, narazil si pro změnu rameno, autobus se v zatáčce skoro převrátil. Bylo evidentní, e to řidič dělá schválně. To nejlepí na nás čekalo na konci jízdy. Nebylo nám zastaveno před naimi bývalými apartmány, ale před velkým hotelem. Řidič zastavil, otočil se a začal na nás křičet a ukazoval výmluvnými gesty, e si máme okamitě jít koupit do hotelu jízdenky. Jeho počínání podpořil policista, který tam na nás čekal a hnal nás ke vchodu. Zde konečně dola trpělivost i těm nejmírnějím z nás. Odeli jsme si stěovat delegátce na způsob, jakým s námi bylo jednáno. Tvrdila, e bylo jasně domluveno, e nás tam do esti večer nechají. Poadovali jsme navrácení jízdného za místní dopravu a aspoň poloviny vstupného. Jako skupina jsme neplatili plný vstup 20, ale 13 eur. Poté jsme se odebrali na plá, kde jsme strávili poslední tři hodiny pobytu v Tortoretu. Opět pálilo slunce. Nevím, co víc dodat. Snad jen to, e tento aquapark byl pro nás skutečně silným a neopakovatelným záitkem. Zkazil nám tím celý pobyt. To, e nám degátka před odjezdem kadému vyplatila 5 eur, u to moc nevylepilo. Shodli jsme se, e nás v něm u nikdo neuvidí. To je snad lepí se ten poslední den potloukat po ulicích. Ta legrace nás kadého stála 8 eur vstupu a jedno euro neplánované přepravy. Slueb aquaparku jsme vyuili něco málo přes hodinu. Za dé nikdo nemůe. Je ale normální, aby pracovníci hosty vyhodili? Být místní, vezmu si vrácenou sumu, sednu do auta a jedu. My neměli kam jít. éf aquaparku to moc dobře věděl. K čemu máme podporovat turistický ruch v zařízení, které si nechá zaplatit a tím ho návtěvník v podstatě přestane zajímat? Má někdo podobnou zkuenost?
Není tady
Co můu doporučit je Lago di Como.
Tady najdete hezké fotky pro lepí představu https://trendista.cz/dovolena-na-lago-di-como/
Není tady