Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 4. 2007 16:48

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kam v Itálii...

Koukám, že už nevyprávíš smile
ale ještě nějaký povídání by bylo hezký

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#27 3. 4. 2007 21:52

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Tak jo, já jen čekala na nějakou zpětnou vazbu, jestli je zájem.

11.10.
První regulérní školní den. Jsem v šoku. Ráno jsem úspěšně našla posluchárnu a pak už jsem nevyšla z údivu. Do auly se nacpalo o 20% studentů víc, než je její kapacita (já přišla včas, tak jsem chytila místo na židli), přišla profesorka z technologií a začala hovořit o stávce vysokoškolských pedagogů a agitovat, ať chodíme na demonstrace. Že nám přišla říct jen tohle (trvalo jí to hodinu a půl) a tenhle týden už rozhodně učit nebude a pak se teprve uvidí (upozorňuju, že semestr začal 27.9.). Když jsem za ní potom přišla, že je to sice hezké, taková stávka a všechno, ale co ty technologie, že kdyby mi poskytla nějaké texty k okopírování, abych se připravila… odpálkovala mě, že ještě nikdy to neučila a žádný texty nemá a mít nebude a nazdar. No tak jsem si zase sedla. Nevedou tu přestávky, takže ač jsem si myslela, že když stávka, tak se neučí, hned nato přiklusal profesor z výživy a bez úvodu začal přednášet. Tenhle asi neprotestuje, protože evidentně učí už dva týdny. To jsem netušila, aspoň minulý týden jsem mohla chodit. Ale všichni tvrdili (včetně něj!), že semestr začne až dnes. Zaregistroval mě a všech 130 lidí v pravidelných intervalech bavil tím, že se ptal, jak se to a to řekne československy. Zjistila jsem, že se mnou chodí i jedna Erasmus Francouzka, tak jsme na něj po hodině nastoupily obě a ukecaly ho aspoň na konzultace (ale už ne na konkrétní termín). A hnedle bez pauzy dorazila profesorka přes hygienu, která monotónně a dokonale nesrozumitelně bez nadechnutí hodinu drmolila. Opět jsem šla žádat o materiály, odmávla mě „v knihovně“ a „ale aspoň nějaké tituly nebo seznam…“ jsem jí už říkala do zad. Potom už konečně měla být pauza na oběd, ale znova přikvačil výživový profesor a přednášel dál (a nikoho to neudivilo). Zadal patrně nějaký úkol, ale když jsem si to ověřovala u souseda, neuznal mě za hodnou odpovědi. Když začali všichni hromadně odcházet, usoudila jsem, že je asi prozatím konec, a rozbalila oběd. Asi tady není ve zvyku v poledne jíst, protože lidi jenom posedávají po trávě a na mě s houskou narvanou salátem (aby nebylo tak poznat, že je v ní pomálu něčeho jinýho) koukali jako na mimozemšťana. Od tří mělo být cvičení, ale v aule se už nikdo nevyskytoval – zato se tam nově objevil rozpis cvik z mikrobiologie a tak jsem čirou náhodou zjistila, že mám zítra v laboratoři 5 studovat nějaký salát nebo co, ale už nebyl nikdo kolem, abych se zeptala. Usoudila jsem, že následující tři hodiny asi odpadly, a šla aspoň na internet, kde jsem potkala Francouzku Emanuelu a snažila se s ní zapříst rozhovor (aby se mnou aspoň někdo za dnešek mluvil). Zeptala se, kde bydlím – „V Ercolanu.“ „JAK TO?“ „No… jsme si tam našli byt…“ „Ale všichni Erasmus přece bydlí v Neapoli!“ „No, tak já ne.“ Načež mi vynadala, že nebydlím s ostatníma. Vážně je to tady nějaký divný.

12.10.
Že se se mnou nikdo nebaví na přednáškách, to si už zvykám. Ale laboratoře z mikrobiologie, to jsem nevycházela z údivu. Laboratoř je klenutý sál vysoký 6 metrů a cvičení probíhá zároveň pro 60 lidí (takže si představte tu akustiku). Dveře vedou přímo ven na dvůr, chodí se v botech, občas si přijde zdřímnout dovnitř některý z toulavých psů ze školního parku (takže si představte tu sterilitu). Začalo se prezencí – 60 lidí na prvním cvičení, tj. různé přesuny skupin… a bylo tam pekelné horko. Jako laboratorní teplota se tady bere 30°C a tak ti, kteří měli pláště (a zdaleka to nebyli všichni), trpěli nejvíc. V takovém vedru se těžko udržuje přesná vzdálenost od kahanu, a tak není divu, že kolegovi v nestřežené chvilce vzplály vlasy. Odebral se do koupelny zkontrolovat škody a mezitím to děcka řekly jako dobrý žert laborantce, která se od srdce zasmála. Tolik k bezpečnosti práce. Jinak na výsledky jsem věru zvědavá, kolegové poletovali po místnosti s otevřenýma miskama a pipetovali pusou, takže sterilita celkem žádná, copak nám tam asi za týden vyroste…

Není tady

#28 10. 7. 2007 13:24

zlanonka
♥------

nevite někdo o levném ubytování v bibione bez cestovní kanceláře? děkuji za odpověd

Upravil(a) zlanonka (10. 7. 2007 14:50)

Není tady

#29 10. 7. 2007 18:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som sa vrátila z polostrova Gargano(to je tá ostroha na čižme) nadšená... a ľahšia o kopec eur. Ale stáli za to tummenupp

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 16. 5. 2017 14:06

osmnactka18
♥♥-----

Hezký den všem, za mě mohu doporučit Panareu, kam jsem vloni vyrazila na základě článku z http://zaslunkem.cz/rubrika/clanky/. Na nádhernějším místě jsem ještě nebyla, sopka nad vámi, moře před vámi a všechno doplněné atmosférou tohoto krásného malého městečka. smile

Není tady

#31 19. 5. 2017 18:09

Calisa
♥------

osmnactka18 napsal(a):

Díky za tip na Panareu, sestra právě řeší, na jaké neokoukané místo v Itálii se vypravit na dovču, aby to nebyla klasika typu Bibione big_smile.

Není tady

#32 30. 5. 2017 15:51

proka
♥------

Nejlepší Lago di Garda , jezero a pak hned pod ním je takový zábavní park - vodní + atrakce. Tam jsme se s rodinou vyřádili :-) Doporučuji

Není tady

#33 19. 6. 2017 16:13

isazkycom
♥------

Není tady

#34 17. 7. 2019 21:49

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Přidávám čerstvý zážitek....

Zajímavou zkušenost získal autobus našich turistů na pravidelném plánovaném výletu poslední den pobytu v Tortoretu. Ráno jsme vyklidili apartmány a dali si věci do autobusu. Před možností být celý den na pláži bez WC a sprchy jsme se rozhodli bohužel pro místní aquapark.  Hodinu jsme čekali před bránou na otevření, pak zaplatil vybranou sumu zástupce delegátky a odjel s naším autobusem, poté nám bylo ukázáno, kde můžeme zaujmout pozice pod slunečníky, pak nám bylo oznámeno, že na klouzačky a do vody můžeme až od deseti. Místo jsme si vybrat nemohli, museli jsme být pohromadě a proč máme další půlhodinu čekat, jsme nepochopili. V deset šli naši lidé do ledové vody, na klouzačky. V jedenáct se zatáhlo, začalo pršet, rychle jsme se odebrali do prostor k baru. Zde to pěkně fičelo a protahovalo. Plavčíci se sešli, připraveni k odchodu, bylo evidentní, že se budou chtít zbavit i nás. Po telefonátu - patrně s naší delegátkou - nám bylo oznámeno, že zde můžeme být pouze do dvou hodin. Pak máme jít do půl sedmé, kdy pro nás měl přijet náš autobus, čekat opět do krytých prostor před bránu. Požadovali jsme vrácení části vstupného, byli jsme odkázáni na cestovní agenturu. Místním návštěvníkům ale peníze vraceli....Od dvou jsme postávali - lavice nestačily - před bránou. Byla krytá před deštěm a byl tam jeden záchod. Po třetí hodině zůstal v areálu patrně už jen šéf, který nás vyzval, abychom odešli, že zavře i tento prostor. Polovina lidí předtím už využila mezičasu, kdy momentálně nepršelo, a odešla do 2 km vzdáleného Tortoreta. Nám ostatním ta varianta nepřišla bezpečná. Jít po silnici, kde bylo mokro a jezdila auta? Měli jsme mezi sebou děti, těhotné, staré lidi a bláhově se domnívali, že to tam do té půl sedmé vydržíme. Šéf byl nekompromisní. Nakonec nám po telefonátu oznámil, že nám před zařízením zastaví místní autobus a zdarma nás vezme k našemu hotelu /kam jsme už nemohli, do našich apartmánů se  ráno nastěhovali noví hosté/. Velice dobře to věděl, že nemáme kam jít a že pokud bude pršet, zůstaneme promočení až do odjezdu v jediném oblečení, co máme na sobě. Naši řidiči spali, měli osm hodin pauzy. Naše kufry byly v autobusu. Po marných diskusích rukama nohama, italsky nikdo nemluvil, jsme na poslední chvíli odešli na autobus. Protože nám zavřeli i závoru, podlézali jsme ji a jeden starší pán zde upadl a odřel si koleno. Pomohli jsme mu velkou tašku, kterou mu nechal do odjezdu zbytek rodiny, co již odešel. Když přijel autobus místní dopravy, optal se řidič, zda jsme z aquaparku, nechal nás nastoupit,  a rozjel se stylem brzda plyn. Kymáceli jsme se, starší pán opět padal, narazil si pro změnu rameno, autobus se v zatáčce skoro převrátil. Bylo evidentní, že to řidič dělá schválně. To nejlepší na nás čekalo na konci jízdy. Nebylo nám zastaveno před našimi bývalými apartmány, ale před velkým hotelem. Řidič zastavil, otočil se a začal na nás křičet a ukazoval výmluvnými gesty, že si máme okamžitě jít koupit do hotelu jízdenky. Jeho počínání podpořil policista, který tam na nás čekal a hnal nás ke vchodu. Zde konečně došla trpělivost i těm nejmírnějším z nás. Odešli jsme si stěžovat delegátce na způsob, jakým s námi bylo jednáno. Tvrdila, že bylo jasně domluveno, že nás tam do šesti večer nechají. Požadovali jsme navrácení jízdného za místní dopravu a aspoň poloviny vstupného. Jako skupina jsme neplatili plný vstup 20, ale 13 eur.  Poté jsme se odebrali na pláž, kde jsme strávili poslední tři hodiny pobytu v Tortoretu. Opět pálilo slunce. Nevím, co víc dodat. Snad jen to, že tento aquapark byl pro nás skutečně silným a neopakovatelným zážitkem. Zkazil nám tím celý pobyt. To, že nám degátka před odjezdem každému vyplatila 5 eur, už to moc nevylepšilo. Shodli jsme se, že nás v něm už nikdo neuvidí. To je snad lepší se ten poslední den potloukat po ulicích. Ta legrace nás každého stála 8 eur vstupu a jedno euro neplánované přepravy. Služeb aquaparku jsme využili něco málo přes hodinu. Za déšť nikdo nemůže. Je ale normální, aby pracovníci hosty vyhodili? Být místní, vezmu si vrácenou sumu, sednu do auta a jedu. My neměli kam jít. Šéf aquaparku to moc dobře věděl. K čemu máme podporovat turistický ruch v zařízení, které si nechá zaplatit a tím ho návštěvník v podstatě přestane zajímat? Má někdo podobnou zkušenost?

Není tady

#35 24. 7. 2019 19:25

Bidulka
♥------

Co můžu doporučit je Lago di Como.
Tady najdete hezké fotky pro lepší představu https://trendista.cz/dovolena-na-lago-di-como/

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí