6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj babinetky. Chci se vás zeptat na vá názor. U které pojiovny jste si pojistily domácnost? Jaké máte zkuenosti s řeením pojistných událostí? Musím si pojistit byt (drustevní) a zatím nevím, koho zvolit...
Není tady
Má máme pojitěno u Kooperativy. Řeili jsme jen jednou vytopený byt - vyřizení proběhlo rychle, bez problému a brzo přili peníze na vymalování.
Byla to tehdy pojistná událost do 10 000 (nebo do 20000), tak jim stačil jen telefonický popis a myslím, e jsme jetě posílali fotky mailem.
Pak jsme řeili opět vytopený byt, ale přes sousedovic pojovnu Uniqa, bylo nutné vypsat několik jejich formulářů a připadalo mi děsně sloité. Nakonec nám to platili sousedi hotově, protoe to byla malá částka - mení ne jejich spoluúčast.
Není tady
Kooperativa,taky hledám zrovna nej pojitění,a reference mých známých jsou pro kooperativu.
Není tady
My máme ve u České pojiovny. Zatím jenom platíme, jetě jsme nic nechtěli proplatit, take nevím, jak se v budoucnu pojiovna zachová.
Není tady
Já mám u Generali 8 pojistek od sebe, přes auta, domácnost apod.... a naprostá spokojenost....
Plnění z bytu natěstí neznám, ale znám plnění havarijní, nemocenské a pokození cizí věci a s plněním ádný problém.....
Není tady
Já u Generali spokojená nebyla.Měla jsem tam pojitěné trvalé následky a při pojistném plnění jsem dostala o dost méně, ne za pojistku u ČP,která mi při stejné výi pojistného, kryla kromě trvalých následků i úraz a pojitění syna.Prý mají jiné tabulky..Česká mě navíc po dvou letech pozvala sama na přezkoumání zdravot.stavu.Generali jsem nakonec musela kontakt. já,.Po zkuenosti s Českou jsem toti nejdřív čekala,zda si mně také sami pozvou.Nahláení úrazu tam měli.A ke vemu to bylo zdlouhavé vyřizování.Ve řeili s Prahou.
Není tady
Vak G. se nějak rozhodne, co člověk to jiná zkuenost, chtěla znát zkuenosti, tak je dostala. A notabene má pod avatarem Praha, take nějaké řeení s Prahou ji asi moc nezajímá.... Straně záleí i na individuálním typu pojitění a u zdravotních a nemocenských a váných chorob je to kapitola sama pro sebe. U bytu nebo auta bych vcelku neváhala....Tam je řeení hladké a bezproblémové. Ale třeba příjde někdo s úasnou zkueností třeba z Kooperativy nebo dalích, take na výběr je pořád hodně....
Není tady
Macex, právě... V práci dělám hodně s českou pojiovnou, jde vlastně o úhrady storna zájezdů ze zdravotních důvodů a trvá jim to průměrně tak 3 měsíce... Netvrdím, e ČP je patná, ale tohle mě třeba docela odradilo... I kdy moná v jiných oblastech (třeba právě pojitění domácnosti) jsou OK, ale nějak se mi třeba zrovna k nim nechce, i kdy jsou levnějí. Uvidím, třeba se jetě někdo vyjádří...
Není tady
Já jsem si zaila několikaměsíční anabázi a vypovězením pojistné smlouvy u Generali. Jednání s nimi bylo fakt dost o nervy. Nakonec jsem sice dostala omluvný dopis, ve se vyřeilo, ale dalí pojistku u bych si u nich nedělala. Teď mám ve u ČP, a jsem spokojená. Likvidaci kod na domě u jsme řeili dvakrát, pokadé to bylo rychlé a bez problémů.
Není tady
Jeliko jsem pracovala pro pojitovny tedy mohu srovnávat volila bych Koperativu.ta na to e je tu 15let lape České na paty .Na formuláři pro domácnost máte jasně zakrknuto na jakou cenu chcete domácnost pojistit tedy na cenu časovou nebo novou .U české to není a jakmile nastane pojistná událost nemáte se o co opřít.Jinak doporučuji si ve pojistit na cenu NOVOU.Je to drahí ale v případ poj.události neproděláte.Dále se nebudu rozepisovat aby mne někdo nenapad e tu dělám reklamu.
Není tady
Gabrielle, to je přece jednoduché, u pojistek na hmotné věci, se vdy a u větiny pojioven můe rozhodnout, zda platit málo a doufat, e se nic nestane a pak dostat taky málo vyplaceno a nebo platit více, ale kdy se něco stane, dostane tolik, aby sis mohla tu věc koupit zcela novou.... (auto, domácnost apod...)
časová cena (pro účely zákona o pojistné smlouvě)
cena, kterou měla věc bezprostředně před pojistnou událostí
Stanoví se z nové ceny věci, přičem se přihlíí ke stupni opotřebení nebo jiného znehodnocení anebo k zhodnocení věci, k němu dolo její opravou, modernizací nebo jiným způsobem.
nová cena (pro účely zákona o pojistné smlouvě)
cena, za kterou lze v daném místě a v daném čase věc stejnou nebo srovnatelnou znovu pořídit jako věc stejnou nebo novou, stejného druhu a účelu
Není tady
Macex, díky za vysvětlení pojmů.
Jinak - nejde vlastně ani tak o výi pojistného, ale o zkuenosti, jak která pojiovna reaguje, kdy se něco stane... Napadlo mě to jen u té ČP - e jsou levnějí, ale spí mi jde o řeení těch pojistných událostí...
Není tady
Mnoho ti napoví ji vstřícnost obchodníka v pojiovně, jak ti ve vysvětlí, dodá materiály, navrhne typ pojistky, poradí, vysvětlí ti postupy v případě plnění, podklady ti připraví na prostudování domů a ty se pak můe v klidu rozhodnout. Má od vech ceny, od vech pojistné a plnící podmínky, prostředí a chování lidí si viděla, take to celé zváí a výjde ti z toho vítěz.... Někdo by namítnul, e nemůe soudit podle jednoho člověka, ale v meních pobočkách kanceláří, tu konkrétní činnost vykonává např. pouze jeden člověk, take se ti můe stát, e uzavře u jednoho a likviduje u toho samého.... Nebo já např. mám ve zvyku se obracet přímo na oblastní ředitele, proč chodit ke kováříčkovi, kdy můu jít ke kováři. A ten a si to řeí se svými podřízenými, jak chce... Já vím, e to vdy vyřeí, tak proč se nervovat s ostatními.
PS: jetě taková drobnost, kadý má těstí na něco jiného, ale já bych čekala časté plnění u havarijního, či povinného ručení, či nemocenské event. úrazové, ale zrovna domácnost, tu má větina lidí, jen na co kdyby... Take tady bych zváila spíe to placení, servis, komfort a k plnění bych pouze přihlédla.... Pokud má dostatečně zabezpečený byt a nemá staré spotřebiče, e bys pořád někoho topila, nebo zapálila panelák, tak to nebude potřebovat kadý rok řeit....moná vůbec nikdy.... Jó, pokud je někdo z rodiny "kopýtko" a bude mít k tomu pojistku na zničení cizího majetku, tak ta se pak vyuívá často, ale tu plní zrovna Generali naprosto rychle a bezproblémů. Mnoho zdaru při volbě a minimum starostí s plněním!
Není tady
Macex, díky Já byla zatím v pojiovně ČSOB a tam byla dost nepříjemná paní. Kdy jsem jí řekla, e to musím uváit, zatvářila se jak kyselina a řekla, e kdyby to věděla, tak by to nedávala do PC, ale spočetla by mi to na kalkuli... No běs. Snad budou jinde vstřícnějí...
Není tady
Přesně, a teď si představ, e za touhle kyselinou půjde likvidovat nebo ji pak uhánět o plnění apod.... To je na mrtvici....
Není tady
My máme vechny pojistky u Generali a jsme spokojeni. Navíc paní pojiovačka dojde vdycky k nám a vechno nám vyřídí (ale stejně vdy předtím porovnávám na netu a prozatím Generali vítězí). Plnění jsem měla prozatím jen z úrazové syna, ale bylo to rychlé a bez problémů (peníze jsem měla do 2 týdnů od nahláení).
Není tady
Máme reklama pojitění domácnosti u firmy Allianz a nemůu si stěovat. Sousedka nás vytopila a peníze přily za 14 dnů.
Není tady
Mohu potvrdit kooperativu.Likvidace poj.událostí jak v domácnosti tak na RD přes mail,stačila fotodokumentace a peníze byly brzy na účtě.
Pojitění u ČP těchto 2 produktů je ve srovnání s koperativou nesrovnatelně draí, a to i přesto,kdy nám paní z čp tam dala vechny moné slevy,tak na cenu z kooperativy se zdaleka nedostala.
Není tady