6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Potřebovala bych poradit jak udělat sýrovou omáčku, která se dává k různým steakům.Manel si to rád dává v restauracích,ale já nevím jak na to.
A taky bych ráda pro sebe sýrovou omáčku na těstoviny
Není tady
To bych taky ráda věděla. Já si dělám sýrovou z pytlíku, ale to není ono....
Není tady
v mléce rozpustím tavený sýr, přidám pak jetě nastrouhaný eidam nebo rozdrobenou nivu a míchám dokud se to pořádně nerozpustí
zkouela jsem to dělat v mikrovlnce, ale není to ono
někdo místo mléka dává smetanu, ale to se mi zdá moc tučné
Není tady
Taky mám "sýrovku " ráda . Dělám v podstatě jako ivca . Pokud si ji dávám na těstoviny , přisypu trochu koření na pizzu , nebo jen samostatně oregano a česnek .
Není tady
jasně, dá se různě dochucovat - já tuhle beru jako základ - fantazii se meze nekladou
Není tady
Holky take ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO!
Není tady
Jo jo je to tak zrovna zejtra ji dělám s gnocchama.....
250 taveného sýra (můe být i s příchutí unky)
1-1,5 dcl mléka (dávám víc)
čerstvá nebo suená bazalka, petelka....
sůl, třeba i koření na těstoviny
Taveńák pokrájíme, zalijeme mlékem a zvolna zahříváme, ne se sýr rozpustí.Omáčku odstavímea přidáme pokrájené bylinky, okořeníme a osolíme......
Není tady
Sýrová omáčka je super, ale musím se přiznat, e kdy jsem jí zkouela poprvé, byla z toho hrouda, která se nechtěla za ádnou cenu rozpustit
Není tady
Nepatří do té pravé i bílé víno?
Není tady
Já dělám sýrovou takhle - povařím trochu smetanu, přileju trochu mléka, přidám nastrouhaný sýr nebo nivu a nakonec bazalku... Výborný. Nesmí se to s ní ale přehánět, take jen trochu přelít těstoviny, je to docela kalorický a sytý. V kombinaci s brokolicí to nemá chybu.
Není tady
já ji dělám jinak:
uvařím beamel- máslo + troku hladké mouky , po zpěnění zalít mlékem, provařit minutku a rozpustit v tomto nastrouhaný sýr ( jaký chcete a na jaký máte chu -tavený ,nivu,....)- míchat a zvolna vařit dokud se nerozpustí.
POZOR na beamel stačí 1 polevková lice hl.mouky na asi 2 dcl mléka. Vařením to houstne - jako krupička. A dále pak je mono zředit mlékem po přidání sýra na poadovanou konzistenci.
A bylinky a koření přidat podle chuti.
Upravil(a) Lenka (13. 2. 2007 7:25)
Není tady
Lenko taky jí tak dělám,je vyborná zamíchaná do paget......pak ani maso nemusím
Není tady
holky nechte toho, potřebuju dret dietu a to se nedá ....
Není tady
Nikiska napsal(a):
Holky take ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO!
Přidávám trochu kysané smetany, má pak lepí mak.
Není tady
A vyborna syrova je aj s brokolicou, mnam!!! Trochu mlieka, taveny syr, niva-potom uz nemusim solit, bazalka, davam aj trosicku oregana a tymian, nakonie cesnak, uvarenu brokolicu zmiesam s omacku a fakt SUPER! No a kedze som maxi syrova, navrch posypem este parmezanom:D
Není tady
Taky se přidávám k milovnicím sýrové omáčky. U mě je prostě nejlepí omáčka z gorgonzoly. Sice je to troku draí sýr ne niva, ale je fakt výborná. Stačí jen malý kousek rozpustit ve smetaně a omáčka je hotová. To bych mohla jíst kadý den.
Není tady