4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Potřebovala bych poradit jak udělat sýrovou omáčku, která se dává k různým steakům.Manžel si to rád dává v restauracích,ale já nevím jak na to.
A taky bych ráda pro sebe sýrovou omáčku na těstoviny
Není tady
To bych taky ráda věděla. Já si dělám sýrovou z pytlíku, ale to není ono....
Není tady
v mléce rozpustím tavený sýr, přidám pak ještě nastrouhaný eidam nebo rozdrobenou nivu a míchám dokud se to pořádně nerozpustí
zkoušela jsem to dělat v mikrovlnce, ale není to ono
někdo místo mléka dává smetanu, ale to se mi zdá moc tučné
Není tady
Taky mám "sýrovku " ráda . Dělám v podstatě jako ivca . Pokud si ji dávám na těstoviny , přisypu trochu koření na pizzu , nebo jen samostatně oregano a česnek .
Není tady
jasně, dá se různě dochucovat - já tuhle beru jako základ - fantazii se meze nekladou
Není tady
Holky takže ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO!
Není tady
Jo jo je to tak zrovna zejtra ji dělám s gnocchama.....
250 taveného sýra (může být i s příchutí šunky)
1-1,5 dcl mléka (dávám víc)
čerstvá nebo sušená bazalka, petželka....
sůl, třeba i koření na těstoviny
Taveńák pokrájíme, zalijeme mlékem a zvolna zahříváme, než se sýr rozpustí.Omáčku odstavímea přidáme pokrájené bylinky, okořeníme a osolíme......
Není tady
Sýrová omáčka je super, ale musím se přiznat, že když jsem jí zkoušela poprvé, byla z toho hrouda, která se nechtěla za žádnou cenu rozpustit
Není tady
Nepatří do té pravé i bílé víno?
Není tady
Já dělám sýrovou takhle - povařím trochu smetanu, přileju trochu mléka, přidám nastrouhaný sýr nebo nivu a nakonec bazalku... Výborný. Nesmí se to s ní ale přehánět, takže jen trochu přelít těstoviny, je to docela kalorický a sytý. V kombinaci s brokolicí to nemá chybu.
Není tady
já ji dělám jinak:
uvařím bešamel- máslo + trošku hladké mouky , po zpěnění zalít mlékem, provařit minutku a rozpustit v tomto nastrouhaný sýr ( jaký chcete a na jaký máte chuť -tavený ,nivu,....)- míchat a zvolna vařit dokud se nerozpustí.
POZOR na bešamel stačí 1 polevková lžice hl.mouky na asi 2 dcl mléka. Vařením to houstne - jako krupička. A dále pak je možno zředit mlékem po přidání sýra na požadovanou konzistenci.
A bylinky a koření přidat podle chuti.
Upravil(a) Lenka (13. 2. 2007 7:25)
Není tady
Lenko taky jí tak dělám,je vyborná zamíchaná do špaget......pak ani maso nemusím
Není tady
holky nechte toho, potřebuju držet dietu a to se nedá ....
Není tady
Nikiska napsal(a):
Holky takže ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO!
Přidávám trochu kysané smetany, má pak lepší šmak.
Není tady
A vyborna syrova je aj s brokolicou, mnam!!! Trochu mlieka, taveny syr, niva-potom uz nemusim solit, bazalka, davam aj trosicku oregana a tymian, nakonie cesnak, uvarenu brokolicu zmiesam s omacku a fakt SUPER! No a kedze som maxi syrova, navrch posypem este parmezanom:D
Není tady
Taky se přidávám k milovnicím sýrové omáčky. U mě je prostě nejlepší omáčka z gorgonzoly. Sice je to trošku dražší sýr než niva, ale je fakt výborná. Stačí jen malý kousek rozpustit ve smetaně a omáčka je hotová. To bych mohla jíst každý den.
Není tady