6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte dievčatá. Náhodou som klikla na Vau stránku a nič lepie ma nemôhlo stretnú. Hžadala som nejaké fórum, kde by som sa poradila ako mám zvládnú stres so oférovania. Jazdím 10 dní po 30 ročnej prestávke, resp. ani pred tým som nejazdila. ivotná situácia ma k tomu prinútila a bojovala som s tým 2 roky, kým som sa odhodlala. Kúpila som si malé Renault Twingo-automat. To bola moja podmienka. Som v neustálom strese a napnutá, proste uzlík nervov. A to som si stanovila plán: Najprv trasu, ktorú potrebujem a odstavi to na kraji mesta (presahovala som sa z Bratislavy na dedinu 25 km za mestom. To by som zvládala, ale som nervná z tých vodičov, ktorí sa na mňa lepia. Sto krát som si povedala "Zabudol vôl, e težaom bol"- nepomáha mi to. Ja viem, je to krátka doba, len som si myslela, e som totálne nemoná a po prečítaní si Vaich pocitov, myslím si, e to je asi normálne. Krok druhý: budem sa pribliova na iné parkovisko, zas bliie k mestu. Proste neznásilňova to, aby som si to nerobila ete horím. Dúfam, e za pol roka budem u trocha sebavedomejia. Moc ste mi dievčatá svojimi príspevkami pomohli. Vrelé dík.
Není tady
Ejuko, já byla takhle vynervovaná několik let, a na to, e jsem jezdit musela, protoe jako ty bydlím na dědině. koly, kolky a krouky daleko, k doktorovi a na ouřad taky, zná to. Tobě to tak dlouho trvat nebude, čím je kdo mladí, tím víc to má dneska v krvi. A taky jsem se časem uklidnila a dneska u mě nerozhází ádný debil. Teď u se jen děsím chvíle, a mi bude sto a ten řidičák mi vezmou...
Není tady
Lupina, 3 vete som vôbec nerozumela. Právee u moc pamätám, asi preto sa bojím. Mladie eny to berú úplne ináč. Vidím to na dcére, neveste.Ja pomaly vetko vidím len z tej horej stránky.Asi začnem pracova pri tom aj na sebe, aby som si tie mohla poveda, e ma nejaký debil nemôe vyvies z miery.
Není tady
ejuska napsal(a):
Lupina, 3 vete som vôbec nerozumela. Právee u moc pamätám, asi preto sa bojím. Mladie eny to berú úplne ináč. Vidím to na dcére, neveste.Ja pomaly vetko vidím len z tej horej stránky.Asi začnem pracova pri tom aj na sebe, aby som si tie mohla poveda, e ma nejaký debil nemôe vyvies z miery.
No nějak jsem měla dojem, e jsi div ne tudentka...
Není tady
Holky nestresujte me Ja nejezdila sice jen tech 6 let a ted uz jen cekam na den, kdy to auto mit budu, ale strachu jsem plny pytlik Ale nejak se to zvladnout musi ne. Maximalne na me nekdo parkrat zatroubi a udela posunek, ktery je mu vratim
Není tady
Víte, já si myslím, e jezdím dobře, mě fakt vytáčí jen ty reakce druhých, hlavně namachrovaných rychlíků, co si ukají na čelo, kdy nejedu mimo obec 120 a neumím natankovat.....Do dungle na silnici musíme se sebezapřením, protoe jinak budeme dál závislé na partnerech, kteří tím naím neopodstatněným strachem začnou manipulovat.
Mám to do Litoměřic necelých 30 km, a protoe tam manel nechce přítí víkend jet,(je tam Trnice zahrady Čech, plno kytiček, cibulek, sazeniček....nádhera), tak jedu vlakem. Protoe vdycky něco koupím, tak se s tím tahám celé výstavitě a pak jetě 20 min. na nádraí...jsem z toho unavená, otrávená a vzteklá. Takhle bych něco koupila, odskočila si na parkovitě odloit nákupu, a pak si v klidu vechno prohlédla.
To samé Praha, nákupní centra jsou při krajích, na malém městě se pomalu nedá koupit něco na sebe, takhle bych nastartovala, zala si do kina, nakoupila podle sebe...
Upravil(a) Regina (29. 3. 2007 13:29)
Není tady
..ahoj Regi, to jsem nepochopila?! Proc nejedes autem do tech Litomeric?? Rikas,ze jezdis dobre,tak vo co go? Ze se nekterej chlap nedovede vyporadat s tim,ze zenska taky muze ridit auto a hned se nezabit,to jsem uz davno hodila za hlavu..Kdyz by se probralo dukladne,tak se zjisti,ze jsme si asi kvit. Prosla jsem si taky ruznymi stadii, mela jsem nehodu,po ktere jsem se taky bala sednout znovu za volant,ale jelikoz jsem byla na aute zavisla,tak jsem to musela prekonat. Pripominky meho muze k me jizde po case prestaly a ted se velice rad nechava vozit a nesetri chvalou,jak ridim dobre. A kdyz ma namitku,staci rict - tak si to vymenime,JO :-)) Nechapu dost dobre to, ze si hodne lidi mysli,ze rizeni auta je domenou chlapu a zenska se ma nej koukat z okna,umyt ho a pak jet na nakup autobusem. To mi pripada,ze snad zijem nekdde jinde....
Není tady
Mám takovou "blbou" vlastnost, např. manel plave ke mně a řekne, e je vodník, a já ztuhnu strachy a jsem schopná jít ke dnu. V momentě, kdy něco zvorám, si přestanu věřit, zahazuju flintu do ita a nemám sílu se vrátit zpátky. Litoměřice nejsou daleko, pro mě jsou ale na jiném kontinentě.
Není tady
Mam stejny problem. Ridicak mam 10 let, asi 2 roky jsem se pokousela jezdit, ale neslo mi to, tak jsem to nakonec vzdala.
Ted po osmi letech to zkousim podruhe, taky se bojim, pristihla jsem se, ze si ruzne zduvodnuju, proc do toho auta nevlezt. Zatim jsem jela dvakrat, mam problemy s provozem, taky musim pomalu a postupne. Ted se ucim kruhaky , az to zvladnu a prestanu mit nervy, tak si pridam neco dalsiho. Moc bych to potrebovala, ale nevim, jestli to zvladnu.Jsem rada, ze nejsem sama.
Není tady
Zvladnem to vsechny holky budem si navzajem drzet palceeeeee
Není tady
Holky, jak to tak postupně čtu, je to pořád jeen problém - ten, co jsem měla já kdysi taky. BOJÍME se řídit, ejo? A proč? BOJÍME se, e to nezvládnem. A co jako? To řízení? Nebo, e se nám podělá auto po cestě? Vdy chlapi taky nejsou samej automechanik, v dnení době u vůbec ne. Proč oni se nebojí a my jo? No dobře, řídí auta o generaci, nebo dokonce o dvě dýl, ne my. Ale to není odpověď, nebáli se ani tehdy. Tak co nám nahání takový strach? Za sebe můu říct vám vem, holky, co se jetě bojíte, e kdy se to podaří překonat, je to naprosto úasnýýýýýýýýýýý! A budete řídit beze strachu - a to jednou budete - budete mít pocit, e teď u vám zbývá jen lítat.
Není tady
Lupino bojíme se řídit,protoe máme větí odpovědnost, předvídavost, víc jaksi plánujeme(bohuel hlavně v tom co by se mohlo "jeiikriste" stát). To je samozřejmě chyba. Chlapi rozhodně nemají geneticky danou lepí schopnost řídít auto. Rozhodně nejsou o dvě genetace vepředu. Houby. en řidiček bylo od prvopočátků motorismu mnoho, dobrých ba vynikajících. Je to o sebedůvěře. Naí nízké a jejich nepatřičně vysoké (tedy co se týče motorismu).
Leta u prodávám náhradní díly na auta. Kolik blbostí já jen vyslechla od naich motoristicky nařazených protějků, to by byla kniha, a zábavná, jednou to asi udělám. Jejich představa o tom, kde se v autě nacházejí jaké agregáty a jak fungují je někdy tak kuriozní, e můj mu to klasicky komentuje "ten zas ví jen e to má červený a má to čtyři kola".
Holky jen jezděte, dejte si dozadu velký znak "Z" a s chutí do toho.
Není tady
Souhlasim. Je to o sebeduvere, kterou spousta zen v tomhle ohledu postrada prave diky tak obrovske sebeduvere muzu. Je to proste vliv nasich protejsku, at uz partneru, rodiny ci uplne cizich muzu, kdy na kazdem kroku slysime...jeeee, no jo, vzdyt to ridi zenskaaaa. A to nas stale posila na kolena do strachu z rizeni.
Takze damy... A DOST... je na case se tomu postavit a ukazat nejen chlapum, ale hlavne sami sobe, ze nejsme tak neschopne a bojacne, ale ze i o auto a rizeni se jdokazeme postarat, a dobre.
Není tady
Lexie napsal(a):
Souhlasim. Je to o sebeduvere, kterou spousta zen v tomhle ohledu postrada prave diky tak obrovske sebeduvere muzu. Je to proste vliv nasich protejsku, at uz partneru, rodiny ci uplne cizich muzu, kdy na kazdem kroku slysime...jeeee, no jo, vzdyt to ridi zenskaaaa. A to nas stale posila na kolena do strachu z rizeni.
Takze damy... A DOST... je na case se tomu postavit a ukazat nejen chlapum, ale hlavne sami sobe, ze nejsme tak neschopne a bojacne, ale ze i o auto a rizeni se jdokazeme postarat, a dobre.
Snazim se to nevzdat, uz jsem jela asi 5x - nic moc -
Není tady
Tak ja se take priznam: v dobe, kdy vsechny holky delaly ridicak, muj otec prohlasil, ze ne, protoze ne. Ze pry bych to nikdy nezvladla, ze na to nemam bunky a tak. Ted si myslim, ze mel strach z toho, ¨ze bych po nem chtela aby me pustil za volant SVEHO auta, ale tehdy jsem se s tim smirila a pustila to z hlavy. V prvnim zamestnani mi sef rekl, ze me nikdo nikam vozit nebude a at si koukam udelat ridicak. No tak jsem ho udelala a byla jsem asi na dvou sluzebkach starym favoritem. Pak mi tchan venoval svou starou 120, nechala jsem ji spravit, sbalila tehdy jedinou dceru a vyrazila... na prazdniny k pribuzenstvu - 800 km tam, 800 km zpatky. Kdyz jsem jela tam, tak na mne nesmela dcerka ani promluvit, radio bylo zloduch rozptylujici. Zpatky jiz to bylo v pohode. Nerikam, ze jsem nemela strach - na dalnici jsem tehdy ani nepomyslela, radeji jsem jela okreskama s tim, ze kdybych mela pocit, ze to nezvladnu, tak se vratim. Po 350 km jiz mi ale prislo snazsi dojet nez se vracet, tak jsem jela. Tohle byla ta nejlepsi skola - musela jsem se spolehat sama na sebe, nebyl nikdo, kdo by me zachranoval a poucoval.
Od te doby jezdim, uz je to 8 let. Dlouho jsem byla jediny ridic v rodine, manzel si udelal ridicak pred 2 lety. A... zacal me poucovat jak mam jezdit ;-)
Není tady
Tak klobúk dole pred Vami. To ste skutočne smelá ena, vyda sa na tak dlhú cestu sama a hneď po skončení vodičáku. To ja u mesiac jazdím stále iba tú svoju krátku trasu, lebo sa neodváim do neznáma. Chcem, aby mi volo do krvi samotné zvládanie techniky jazdy a potom si trúfnem prida trasu. Tak som si to naplánovala a asi nie som typ, ktorý treba hodi do vody, nech pláva. Som na to jednak nervný typ a u toho aj dos pamätám a ten strach ide predsa len vekom.
Není tady
Tak to taky obdivuji.
Ja bych si zatim netroufla jet sama, uz jen kvuli tomu, ze bych pak zpatky nezaparkovala. Svou prvni trasu, kterou se potrebuji naucit budu muset odjet alespon desekrat nez si na to troufnu, hlavne kvuli memu antiorientacnimu smyslu.
Nevite o nejakych strankach, kde by se toto probiralo , potrebuji nejake figle , jak si s cim poradit.
Není tady
Ivanka, ja som si práve na tejto stránke dobre prebrala pocity začiatočníkov. Dalo mi to dos veža. Asi je nás ien viac, ktoré sa začiatkov boja. Hoci, od kedy som túto tému začala je pä týdňov, jazdím viac menej po stále rovnakej trase asi 3 krát do týdňa a musím poveda, e NIC MOC.Relax z toho mám, keď iroko ďaleko predo mnou, za mnou nič neide a to je slabá útecha. Keď nájde nejakú stránku, daj vedie.
Není tady
Ivana*M napsal(a):
Tak to taky obdivuji.
Ja bych si zatim netroufla jet sama, uz jen kvuli tomu, ze bych pak zpatky nezaparkovala. Svou prvni trasu, kterou se potrebuji naucit budu muset odjet alespon desekrat nez si na to troufnu, hlavne kvuli memu antiorientacnimu smyslu.
Nevite o nejakych strankach, kde by se toto probiralo , potrebuji nejake figle , jak si s cim poradit.
Trénink je vechno! Broskev bývala kdysi hořkou peckovinou a květák je jen dobře vycepované zelí.
Mark Twain
Není tady
ahoj řidičky, zrovinka se potýkám s řízením vozidla. Mám řidičák od 18 ti, a po patnácti letech opět připo....á usedám za volant. Příerně se ale bojím, e to nezvládnu. U jsem jela tak cca 10x s manou vedle sebe, ale vyrazit sama, tak nevím, nevím. Jsem zmatkář a jakmile jede někdo za mnou, cyklista přede mnou, tak ztuhnu a nevím co dělat. O rozjezdu do kopečka, nemluvě. Asi si polepím auto cedulkama "neumím to" a snad budou mít pro mě ostatní neurvalci ukající si na čelo pochopení
Není tady
Ahoj
Tak ja si jdu rano pro znacky a v patek jedu do Budejovic pro sve auticko, uz tam na mne ceka chudacek... Tam jedu vlackem (z Ostravy), ale zpatky uz autickem. A jelikoz jsem taky 6let neridila, beru sebou sveho pritele, jinakbych ho snad pres celou republiku nedovezla.
Kazdopadne jsem byla na jednech kondicnich jizdach v autoskole a muzu rict, ze mi vzivote nikdo tak nesrazil sebevedomi, jako ta padesatileta pani vedle mne. S pritelem se mi jelo vzdy moc pekne, pomalicku, ale v pohodicce, ale vedle ni jsem nevedela pomalu ani jak se startuje. Uz tam nejdu. Radeji se naucim jezdit na vlastnim auticku...
Takze mi drzte palecky, budu informovat, jak to zvladam
a ja zas drzim palecky ostatnim...
Není tady
Babinetky,
doporučuji kníku Já řídím od Zdenky Jordánové. Opravdu moc pěkné. Člověk se o sobě leccos dozví a můe mu to pomoct.
Není tady
uzlík napsal(a):
ahoj řidičky, zrovinka se potýkám s řízením vozidla. Mám řidičák od 18 ti, a po patnácti letech opět připo....á usedám za volant. Příerně se ale bojím, e to nezvládnu. U jsem jela tak cca 10x s manou vedle sebe, ale vyrazit sama, tak nevím, nevím. Jsem zmatkář a jakmile jede někdo za mnou, cyklista přede mnou, tak ztuhnu a nevím co dělat. O rozjezdu do kopečka, nemluvě. Asi si polepím auto cedulkama "neumím to" a snad budou mít pro mě ostatní neurvalci ukající si na čelo pochopení
Tak jsme na tom podobne, vcera uz jsem to chtela zabalit, nevim asi to fakt nezvladnu.
Není tady
Tak jsem o vikendu jela k rodicum a samaaaa. Jela jsem pomalu, vyjela z Ostravy a v nedeli opet zpatky. Mam na svych bedrech uz najeto 250 km a jsem rada, ze se zacinam chytat. Byla jsem hrozne nadsena, ze jsem sama zvladla nekam dojet a dokonce zaparkovat. Holky bojim se stejne jako vy, ale chce to trening, tak hura do rizeni
Není tady
Lexie napsal(a):
Tak jsem o vikendu jela k rodicum a samaaaa. Jela jsem pomalu, vyjela z Ostravy a v nedeli opet zpatky. Mam na svych bedrech uz najeto 250 km a jsem rada, ze se zacinam chytat. Byla jsem hrozne nadsena, ze jsem sama zvladla nekam dojet a dokonce zaparkovat. Holky bojim se stejne jako vy, ale chce to trening, tak hura do rizeni
Ahoj holky já mám řidičák měsíc a jezdím,koupila jsem si autíčko,ale kdykoliv mám řídit je mi straně zle a kolikrát ani neřídím. Neumím parkovat a bojím se toho. Co mám dělat????
Není tady