Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 6. 2. 2007 8:08

TomDark
♥♥-----

Může žena začít znovu milovat ?

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:37)

Není tady

#2 6. 2. 2007 8:38

x256987
Host

Re: Může žena začít znovu milovat ?

Tome, ne že bych tvému příspěvku nějak moc rozuměla, nicméně asi pro tebe bude zajímavé čtení, na které ti sem kopíruju z jiné diskuse odkaz:

http://lidovky.zpravy.cz/jak-zastavit-e … s=070112_1

Ideální by pro vás byla asi společná návštěva poradny. Váš vztah se mi zdá být nastavený dost nerovnovážně a pokud má i do budoucna něco vydržet, stálo by za to postavit ho na pevnější základy. Držím palec! tummenupp

#3 6. 2. 2007 8:56

TomDark
♥♥-----

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:38)

Není tady

#4 6. 2. 2007 9:23

dzifdayly
♥♥♥♥---
Místo: Ústí n.Labem

A co třeba koupit hezkou dovolenou někde v teple ale nejdřív zjistit jestli by vůbec jela.

Není tady

#5 6. 2. 2007 9:43

TomDark
♥♥-----

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:38)

Není tady

#6 6. 2. 2007 10:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Já myslím, že jediné řešení je se od ní odpoutat, aby si nebyl jak koule na noze. Až se začneš starat sám o sebe, ona spíš přileze.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#7 6. 2. 2007 10:37

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Nevím, napadá mě, že tady by mohla pomoct knížka Pět jazyků lásky...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#8 6. 2. 2007 10:39

TomDark
♥♥-----

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:39)

Není tady

#9 6. 2. 2007 10:46

TomDark
♥♥-----

yikes(

Není tady

#10 6. 2. 2007 10:51

maya
♥♥♥♥♥--

Mám podobný názor jako Kalik. Myslím, že jediná cesta, jak zachránit vztah, je se od Tvojí partnerky psychicky odpoutat. Nemyslím tím přestat ji milovat, ale dát jí ve své hlavě svobodu - nemyslet si, že jedině na vztahu s ní závisí Tvoje štěstí a neštěstí. Zkusit být šťastný sám v sobě, nezávisle na ní. Tvoje závislost totiž teď vyzařuje z každého Tvého slova i gesta (i když se to snažíš potlačovat) a ona to samozřejmě vycítí. Nemá zájem o člověka, který se jí snaží za každou cenu vnutit, vlastnit ji, "vyškemrat" si na ní city, které se samozřejmě vynutit nedají. Jsem si dost jistá, že by vedle sebe radši uvítala samostatnou bytost než právě tu "kouli na noze", která je vždycky přítomná a ochotná udělat pro ni cokoli (přitahují nás naopak spíš věci nedostupné). Teprve až dáš partnerce svobodu, začneš jí dávat lásku kvůli ní samotné, ne kvůli sobě. (Ale zároveň Tě úplně chápu, protože jsem ve vztahu taky ta "závislejší" smile ) Bohužel to, co jsem teď popsala, bývá během na dlouhou trať - jakékoli závislosti se člověk většinou nezbavuje snadno. Jestli chceš, můžeš zkusit třeba autosugesci (např. Silvovou metodou), meditace - programovat se k tomu, aby sis dokázal vážit sám sebe atd. Technicky to není složité, ale chce to pravidelnost. Držím palce, ať je Ti brzo líp.

Není tady

#11 6. 2. 2007 11:07

TomDark
♥♥-----

yikes(

Není tady

#12 6. 2. 2007 11:17

maya
♥♥♥♥♥--

Nemyslela jsem to tak, abys byl "drsňák". Člověk může být hodný, ale přitom nezávislý. Pokud si bude chtít najít někoho jiného, opravdu s tím nic neuděláš, jak sám píšeš. A ona s Tebou chce zůstat? Zůstává s Tebou hlavně kvůli tomu, aby Ti neublížila, nebo chce sama? Jak se tváří na Tvoji touhu po dětech?

Není tady

#13 6. 2. 2007 11:20

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

než jsi začal být na ní hodný... nebo než jsi začal být na ní závislý?
ani bych nenapsala, že jí miluješ... ale jen že jsi závislí...
těžko se žije s koulí na  noze...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#14 6. 2. 2007 11:39

TomDark
♥♥-----

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:40)

Není tady

#15 6. 2. 2007 11:44

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

TomDark napsal(a):

Hm.... nemůžu se na nic soustředit - na učení, nemůžu spát atd, takže knížku? Nevím zda bych to v tomto stavu zvládl, ale zkusit mohu....

Jen malý dotazík...k ženě...Může žena ze dne na den přestat milovat?? A mohou se její city něčím obnovit (když mi tvrdí, že sama neví co ke mě cítí, jen že to není už takové)?? Nerozumím tomu...Já se třeba " odmilovat nemohu....ani nevím jak...myslím, že ani čas...odloučení...tomuhle nepomůže...fakt nevím...Rozum mi říká ať vycouvám, když tím co jí nabízím pohrdá, ale není to "TO" co chce srdce...

Andromeda napsal(a):

Nevím, napadá mě, že tady by mohla pomoct knížka Pět jazyků lásky...

Myslím si, že odmilovat ze dne na den se nedá, že je to dlouhodobější proces, kdy je dotyčný s něčím ve vztahu nespokojený a říká si, jestli to takhle vlastně chce... A pak to jednoho dne zkrátka sdělí tomu druhému jako hotovou věc. Pokud budu mluvit jen za sebe, v minulém vztahu mi párkrát přišlo na mysl, že je něco špatně a dokonce jsem si myslela, že kdyby v ten moment partner odešel, že by se mě to moc citově nedotklo. Půl roku nato mě parner opustil a dotklo se mě to hodně... Ponaučení: co má člověk doma jisté, toho si neváží, když o to přijde, tak se strašně diví a chce vše vrátit... Pro tebe by z toho mohlo plynout asi následující... dej jí pocit, že nejseš ta jistota, za kterou tě má a uvidíš... buď se rozejdete, protože ona jenom čeká na ten impuls, kdy by tě mohla opustit (pak už nemá smysl nic zachraňovat) a nebo si tě začne víc vážit... Každopádně vztah se nedá udržet jen tím, že tak nějak "jste", ale musíte se oba snažit... O tom jak na to je ta knížka, zkus si ji přečíst, je malá, tenká tummenupp

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#16 6. 2. 2007 11:52

TomDark
♥♥-----

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:41)

Není tady

#17 6. 2. 2007 12:03

TomDark
♥♥-----

yikes(

Upravil(a) TomDark (21. 4. 2007 20:42)

Není tady

#18 6. 2. 2007 12:06

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

láska je to, že tomu druhému necháváš volnost rozhodování... že na něm nevisíš...
je spousta definicí lásky, ale to co popisuješ mi jako láska nepřipadá...
jako zamilování, poblouznění...
milovat můžeš jen pokud umíš milovat i sám sebe....
pokud umíš dát druhému volnost, když jí potřebuje... a dovedeš mít radost z jeho radosti i když jí nesdílí s tebou...

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#19 6. 2. 2007 12:16

TomDark
♥♥-----

yikes(

Není tady

#20 6. 2. 2007 12:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Láska je jako stín - jdi před ním, půjde za tebou, jdi za ním, bude před tebou utíkat...

To studium ve vzdáleném městě, stáž v cizině, minimální kontakty - to jsou všechno taky takové "pokusy o útěk", možná zkouška, jak přítelkyně dokáže žít bez tebe (a asi se jí to daří líp než tobě). Zdá se mi, že ji svoji láskou spíš dusíš, tvoje touha po dítěti ji taky mohla zaskočit (to nesouvisí s tím, že bys nebyl dobrý otec - možná jen moc tlačíš na pilu a ona se ještě necítí), prostě ji "uháníš" asi víc, než jí je příjemné. Víš, já kdysi chodila s klukem, který byl něco podobného - dělal, co mi na očích viděl, dokázal na mě hodiny čekat, kdybych kývla, tak by si mě okamžitě vzal... a já ho nechtěla. Už v těch 20 letech mi vadilo, že mám spíš "pejska", který se ode mě nehne, než partnera, který má i jiné zájmy, než jenom tu "umanutou lásku".
Ostatně - proč ji vlastně tak strašně chceš?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#21 6. 2. 2007 12:24

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

usuzuju pouze z toho co píšeš. neznám vás ani jednoho tak jen píšu to co mě napadá, rozklíčovat to můžeš jen ty. Jsou to jen mé myšlenky a nápady...
připadá mi, že ona má pocit viny.... že tě nedokáže opustit, když vidí jak na ní visíš...

láska se ti vyvíjí - nejde bejt zamilovanej celej život
neřikám, že láska má vzniknout bez zamilování
ale tvrdim, že závislost na partnerovi lásku zabíjí

Mít rád sám sebe - je přesně to, co píšu: Mít se rád se svejma kladama i záporama. Umět bejt šťastnej sám se sebou, bez závislosti na druhé osobě.

Není tady

#22 6. 2. 2007 12:38

Décima
♥♥♥♥♥--

KALIK napsal(a):

Já myslím, že jediné řešení je se od ní odpoutat, aby si nebyl jak koule na noze. Až se začneš starat sám o sebe, ona spíš přileze.

Kalik má pravdu. Slečna zřejmě poněkud, ne-li vůbec ochladla a Ty to nemůžeš rozdejchat... To se Ti  děje  poprvý, co dostáváš košem  nebo co ? .... Kolik děvčat jsi takhle dříve  "odpálkovával"  Ty?  Budeš se asi muset smířit s tím jako chlap , že dřívější zamilovanost je ta tam .... Takový je život a pro Tebe je ještě určitě dost dlouhý, aby Tě jěště něčím nepotěšil ...

Není tady

#23 6. 2. 2007 12:53

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Může, potvrzuji ze své zkušenosti, já se do bývalého (bohužel) manžela zamilovala celkem 1 - poprvé na první pohled v 15-ti letech,po 2.x - jak jsme se rozešli na střední na 6 měsíců ,po 3. cca 22 letá - a to jsme spolu chodili pak žili a po 4.x!!!! A pozor po rozvodu tak 4 roky poté. Ale to už je vše dlouho pryč, nicméně kdyby náhodou se chtěl objevit, místečko v mém srdci navždy má...
Ale musel by být trpělivý, abys ji získal zpět.

Není tady

#24 6. 2. 2007 13:08

prcek
♥------

Jsem tu už chvíli co tímto netem brouzdám a tak jsem se rozhodla už jen kvůli této debatce přihlásit. Musím uznat, že spousta z toho co je tu řečena je sice na jednu stranu pravda, ale proč ho tak moc odsuzujete? Třeba absolutně netuším, z čeho usuzovala JAJA, četla jsem to vicekrát a to vypadá pomalu na věšteckou kouli.
Sama mám zkušenost víceméně z druhé strany, bývalý přítel mi jeden den řekl že mě miluje a druhý den že se chce rozejít. dumbom trvalo mi půl roku, než jsem si to v sobě porovnala. Byl to dlouhý a pěkný vztah. Teď jsem s nynějším přítelem už dva a půl roku a ten vztah je jiný, mnohem víc plný lásky a pochopení. Jsme otevření upřímní a snažíme se se i v této době, kdy oba slyšíme o podvodech, nevěrách a podobně žít v poklidu. Říkám Ti to upřímně. Je to pochopitelné že se teď trápíš. Ty ji nechápeš co vlastně chce, problém je třeba i v tom, že to nechápe ona sama. I to se stává, že človek když neví co chce, neví co cítí, tak dokáže ublížit. Řekla ti třeba do telefonu, jestli přemýšlela o rozchodu? Nebo že třeba chce jen čas pro sebe? Nebudu ti říkat že tě lituji, o to tu nejde, nebraň se tomu smutku, ale na druhou stranu máš právo na to vědět jak na tom jsi. Držím palce.

Život je potřeba užívat plnými doušky....ale nezalknout se.

Není tady

#25 6. 2. 2007 13:14

TomDark
♥♥-----

yikes(

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí