Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 5. 2. 2007 21:55

Abygail
♥------
Registrovaný: 5. 2. 2007
Příspěvky: 24

Byli jsme si oba neverni....

Poslednich par tydnu sleduji diskuze na Babinetu.
Hledam tu odpovedi na sve otazky. Nekdy nachazim, obcas ne. Dneska jsem dospela do stadia, kdy citim potrebu povedet vam svuj pribeh. Predesilam, ze si vetsiny prispivajicich velmi vazim, za jejich objektivni a citlive rady.

Jsem s manzelem sedm let, teda manzele teprve ctvrty rok. Mame skoro triletou dceru, prave indigove dite. Priznam se, ze jsem do nej nikdy nebyla blaznive zamilovana. Zacala jsem s nim chodit, protoze se mi libil, bylo mi s nim dobre, ale rozklepana kolena nikdy 'neprobehla'. Musim priznat, ze v rozhodnuti, jesti si ho vzit figurovalo nejenom srdce, ale i rozum. Vim, ze ho mam rada, velmi si ho vazim. Je to skvely muz. Ma smysl pro rodinu, vzdycky mi daval najevo, jak me miluje. Je to proste charakter.  [a taky fesak]

Zakladni problem je ten, ze jsme oba duchovne nekde jinde. On nikdy nemel potrebu o vecech premyslet, pitvat je, pokladat otazky a hledat odpovedi.
Ja ano, tedy hlavne nez jsem si ho vzala:). Pak jsem se, jako spousta jinych zen prizpusobila jeho zivotnimu stylu. Sesla jsem ze sve cesty. Dva roky po narozeni dcery, asi v dobe kdy se mi zklidnily rozbourene materske hormony, jsem zacala citit silnou nespokojenost se svym zivotem. A zacala jsem ji projektovat do nej. On je vazne hodnousek a ja jsem asi obcas musela byt hodne husta.

Nicmene jsme pokracovali v planovani nasi spolecne budoucnosti, koupili pozemek. On se kvuli mne vzdal rodinneho domu, protoze, jsem odmitla zit s tchyni pod jednou strechou, ackoliv v jinem byte. S tchanem i tchyni mam hezky vztah a mam je rada, jen jsem je nechtela mit pod nosem. Chtela jsem z Prahy, koupili jsme pozemek mimo Prahu...

....a ja jsem citila stale vetsi pnuti a stale mensi chut, se snazit budovat tenhle vztah. Chyby jsem hledala hlavne u nej. Nebyly to hadky, jen moje sarkasticke, zranujici a obcas temer smrtici poznamky mu musely moc ublizovat. Obcas jsme si o te situaci dokazali otevrene popovidat. Porad tvrdil, ze mne miluje a ze se vsechno spravi samo, az budeme bydlet v novem....

Nekdy jsem si prala, aby se zamiloval do jine a dal mi volnost. Nedovedla jsem toho dokonaleho manzela opustit sama, potrebovala jsem alibi.

Pak jsem potkala D. Byl to muz, s kterym jsem se vidala tesne pred tim, nez zacal nas vztah s manzelem. Da se rict, ze kazdy predstavoval opacnou cestu. D. byl v te dobe zamereny na hledani sama sebe, tehdy budouci manzel mi nabizel klasicky model a jistotu. Jak to dopadlo vite.

D. jsem potkala pred Silvestrem, jen jsme si vymenili cisla, pak mi napsal, pak jsme se sesli, znovu sesli. Milovali se....
Tesne po tom manzel odjel na fotbalove soustredeni a kdyz se vratil, vypadlo z neho, ze se zamiloval. A ze poznal prave stesti. Ze on je pro ni stredem vesmiru. Coz pro mne nikdy nebude. Ze si uvedomil, jak si ohledne nas spoustu veci nalhaval. Ze jsem mu vlastne vubec nechybela. Jen dcera. Bylo to hodne kruty, ale zaslouzim si to. Vite, ja jsem vazne delala hrozne veci. Nemilovala jsem se snim dost casto, tak jsem mu radila, at si najde milenku. Vzdycky mi oponoval, ze jinou nechce.


Priznala jsem se mu k nevere taky, prislo mi to fer.

Neco se ale za posledni dva tydny zmenilo. Ve mne. Konecne jsem totiz pochopila, ze to stesti nechci hledat u zadnyho chlapa. Jen v sobe. Jeste nez jel na soustredeni, premyslela jsem, ze bych nejakou dobu bydlela sama. Nemela jsem k tomu odvahu. Nicit mu jeho iluzi naseho neotresitelneho vztahu.
Ona tam na nej ale cekala, aby mu to zrcadlo nastavila....

Je to dva dny co se vratil. Snazime se situaci nejak resit. Myslime na dceru, prozivame tezke chvile. Najednou, kdyz vidim, ze mi nelezi u nohou ho chci. i nechci. On uz si asi taky nemysli, ze bych mu vubec nechybela. Sedm let je dlouha doba. Hrozne bych chtela vedet, jak tu situaci nejlepe vyresit. Rozhodli jsme se se stavbou pockat, koupime byt. Chce ho napsat na dceru a kdyz spolu nebudeme, chce abych tam s ni bydlela. Rozvadet se se mnou nechce, zatim....vlastne ani nechce bydlet zvlast. Ja ale asi nedokazu zit s nim a vedet, ze je zamilovany do jiny, i kdyz je ji jen sedmnact, o ctrnact let mene nez nam.

Ackoliv se ta situace zda dramaticka jedno vim jiste. Mam ho rada a preju mu stesti. To jsem se v posledni dobe naucila a pomaha mi to neutapet se v tom.

Není tady

 

#2 6. 2. 2007 10:26

Anda
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 21. 9. 2006
Příspěvky: 1630

Re: Byli jsme si oba neverni....

Abygail, všemu bych rozuměla, jen nevím, v čem vlastně potřebuješ poradit. Na mě působíš jako žena, která ví, co chce a i když si tu přečte tisíce jiných názorů, stejně se zařídí podle svého. Opravdu je to hodně zvláštní situace a být Tebou, hlavně bych zvažovala, jak na tom jsi vlastně Ty sama. A pokud bych dospěla k názoru, že mi ten chlap za to opravdu stojí, nezbylo by mi nic jiného než se o něj začít rvát...Pokud se do té 17ky opravdu zamiloval proto, že u ní našel to, co u Tebe ne, sama budeš nejlíp vědět, jak ho zase dostat zpátky..

Není tady

 

#3 6. 2. 2007 14:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Byli jsme si oba neverni....

Abygail, tvoja dilema vznikla vďaka rozhodnutiu z rozumu, ktoré je teraz na vážkach - a opä u teba bojuje rozum s citom... Poznᚠuž odpoveď na otázku, čo cítiš k manželovi? Či ti/vám to stačí na celoživotný vzah - alebo či je lepšie rozís sa a ís si každý za svojou predstavou o vzahu? Ja v takýchto chvížach vyhžadávam pomoc u druhých žudí, nechávam si vyklada karty a snažím sa počúva svoj vnútorný hlas, ktorý ale často prekričia momentálne emócie(trebárs obyčajná žiarlivos aj na muža, s kt. som sa chcela len to sama rozís...) alebo názory žudí okolo mňa. Skús sa ponori do seba a predstavi si seba o 10 rokov - kde by si bola s ním, a kde bez neho...? A potom sa rozhodni, čo je lepšie. Dcérka je malá, ale vzah udržiavaný len kvôli dieau sa podža mňa raz vráti obom ako bumerang... On môže zosta dobrým otcom aj po rozchode... Držím palce, aby si začula svoj vnútorný hlas a aby si mala gurហriadi sa ním.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#4 6. 2. 2007 15:02

Angie
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 916

Re: Byli jsme si oba neverni....

Ando,

Abygail právě vůbec neví co chce. 
Ale mᚠdobrou otázku  - co chceš ty sama, Abygail?

Musím dál konstatovat, že nejsi zdaleka jediná ženská, která má doma úplně ideálního chlapa, ale vůbec ji nebere.

A já mám oprávněný strach, že se mi stane totéž co tobě. Ani pro mě není můj muž polobůh a jednoho dne si ten pocit půjde vychutnat někam jinam.

Není tady

 

#5 6. 2. 2007 20:45

Abygail
♥------
Registrovaný: 5. 2. 2007
Příspěvky: 24

Re: Byli jsme si oba neverni....

Dekuji moc za vase nazory a rady. Je to proste super, mit moznost vypsat se a jeste dostat zpetnou vazbu od lidi, kteri premysleji o zivote.

Dneska je to uz dva dny, co jsem se dozvedela, jak jsou rozdane karty. I kdyz se mi ta situace jevila prvni den absolutne jasna, zacinam v tom hrozne zabredavat. Manzel taky.

Je to presne tak, jak pisete, zjistit co vlastne chci a citim. Je to ale hrozne tezke. Ty rusive emoce jsou moc silne a bojim se, ze realita se pres ne zda uplne jina. Mam ted pocit, ze ho proste nechci ztratit. Ale zaroven se bojim, jestli to neni syndrom hry kocka a mys. Nevim proc tomu tak rikam, myslim tim, ze proste chci to, conemuzu mit a az to dostanu, ztratim zajem. A taky mne dohani ta jim proklamovana zamilovanost. Boze, to je snad jasny, ze po sedmi letech manzelstvi clovek zatouzi zazit znovu to pnuti, ale myslet si naivne, ze mu to prinese zivotni stesti?

Na druhou stranu premyslim o vsech faktorech, ktere ovlivnovali danou situaci. Ja uz skoro tri roky na materske, no hruza, jeste k tomu nespokojena sama se sebou, s tim co delam, teda spis nedelam, zlovestny sedmy rok vztahu, on v praci povysil, byli jsme spolu min nez predtim. Jeho pracovni mesic cita cca 240h vcetne vetsiny veceru v mesici....

Proste musim najit a nejlepe v srdci odpoved na to, jestli ma cenu tenhleten vztah obnovovat. Co k nemu opravdu citim. K tomu ale asi vazne nedojdu, kdyz s nim budu zit. Budeme muset od sebe. Oba o tom premyslime, uz jsme se na tom domluvili, oba se toho hrozne desime, tajne doufame, ze to tak daleko nedojde....

Je to absurdni, najednou se s nim touzim milovat, neustale na nej myslim, dojima mne snad uplne vsechno co s nim souvisi. K sexu s nim, mne vetsinou musel ukecat, vetsinou ne tak z 50%. Vzdycky se mi to moc libilo, je nezny absolutne nesobecky, chybela mi tam ta touha ten naboj. Ja ho proste mela moc jistyho. Lezel mi u nohou. Najednou je to jiny, drasa mne, ze mysli na jinou, ze ji chce znovu videt.

Musim ho ale nechat jit, stejne bych s nim ted nemohla byt s vedomim toho, ze po ni touzi, styska se mu a v posteli ma mne.

Vim chce to cas, ale je to sakramentsky tezky a bolestny, proste mne to hrozne zaskocilo. Je to jenom ta blba zarlivost? Pripoutanost?

Není tady

 

#6 7. 2. 2007 7:42

eset
♥♥♥♥---
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 458

Re: Byli jsme si oba neverni....

soráč, ale pripadá mi to, že nemala baba roboty, obšívala veche...,
alebo, nevedela čo od dobroty...


Ak a opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

 

#7 7. 2. 2007 8:22

nmery
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2007
Příspěvky: 365

Re: Byli jsme si oba neverni....

Abyqail chtěla bych ti povědět můj životní příběh začátek je podobný tomu tvému.Vmanželství alespoň mém, byly krize,ale nevěra ne.Teda s mojí strany ne.Taky i když jsem se vdávala mladá bylo to z rozumu, po několika letech nevím zda 7 nebo 6, ale to je jedno jsme měli krizi a dost velkou. Mám manžela ráda, ale jsem bavič,on je spíš domácí typ žárlil,protože jsem vyváděla legrácky a v kolektivu sem byla oblíbená. Protože jsem se snažila nezkazit žádnou srandu.Kolegové ho z legrace několikrát popíchli a v něm to začalo bublat cítil že ho mám ráda, ale né až tak jak bych měla.Dostal strach že mne ztratí,ale já to měla jasné nechcela jsem jiného. Máme dvě děti v tedy byly malé a já citila že mne omezuje,nechcela jsem být zavřená doma,chtěla jsem mezi lidi.On že to nezvládne a půjdem od sebe.Prý rozvod bydlíme v rodiném domku po mých rodičích tak by musel teoreticky on,ale to já bych nechtěla radši bych šla já s dětmi do bytu začali jsme nad tím přemýšlet nakonec jsme udělali několik kompromisů a on poznal že nehledám jiného trošku se zklidnil.Co jsem ti tím chtěla říct.Vlastně nic jen jak jsem to měla já a jak to bylo podobné a jak to u mne dopadlo?Zůstali jsme spolu já ho začínám víc a víc milovat a už to není jen o tom že si ho vážím jako člověka jeden bez druhého nejsme schopni dýchat před 14 lety jsem si myslela že lásku nepoznám a ona se pomalu a potichu prodírá i ke mně.


Láska je ta,která zůstává stále,a jí všechno dáváme,nebo všechno odepíráme.

Není tady

 

#8 8. 2. 2007 15:24

saaarka
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 15. 8. 2006
Příspěvky: 69

Re: Byli jsme si oba neverni....

Opravdu velmi doporucuju knizku od Klimese - Partneri a rozchody

http://obchod.portal.cz/produkt/partneri-a-rozchody/


Mimo jine se tam pise, ze pokud toho druheho, ktery navrhne rozchod, opravdu chcete zpatky, rozhodne ho "nepoustejte", nevyhanejte, ani naopak nepritahujte.

Není tady

 

#9 9. 2. 2007 10:37

Abygail
♥------
Registrovaný: 5. 2. 2007
Příspěvky: 24

Re: Byli jsme si oba neverni....

Diky vsem za vase prispevky.
Dneska je to uz sesty den, co jsme se navzajem priznali. Realita se v mych ocich velmi meni. Zacalo to hrozne bolet. Ja si naivne myslela, ze si proste podame ruce a jdem od sebe. No pekne me to dobehlo. A clouma to se mnou a clouma. Manzel se zda byt stabilizovany, uz o tom nechce moc mluvit. Teda, kdyz se ho obcas na neco ohledne tehle zalezitosti zeptam, tak mi odpovi nebo rekne "mozna".

Nasi rodice uz byli take zasveceni, zijeme momentalne u tchyne s tchanem, chctela jsem aby to vedeli, proste jsem nedokazala odpovidat na otazky ohledne stavby.....a tvarit se jako by nic. Manzel jim to tedy rekl.....
Jsou z toho paf, stejne jako vsichni z naseho okoli, co to vi. Porad jen slysime, jak jsme byli idealni par, jejich vzor, ze to musime zvladnout.

Pro mne, ktera vzdycky byla panem situace je to najednou hrozne tezky. Vubec nevim, jak se mam chovat. Vcera byla velka krize. Hrozne touzim, aby se mne dotykal, on nechce. Natloukla jsem si hubu. V utery jsme se milovali, myslela jsem, ze to pujde. Ale proste to neni tak snadny..celou noc jsem nespala, rano rozhodnuta sbalit kufry, neject na objednane hory (zitra odjizdime). Hrozne jsem to obrecela. Zavrela se na zachod, prisel za mnou, hladil me....
Pak jsme se domluvili, ze se zatim nestehuju, rekl mi, ze na ty hory chce se mnou...
Pres den, co jsem to probirala s moji mamou, jsem se rozhodla, ze tomu chci dat sanci. Vlastne az ted vim, jak se musel citit, kdyz jsem ho porad odmitala, chodila tancit bez nej, stirala ho....Mam pocit, ze si tyhle pocity musim projit.
Myslela jsem si, ze kdyz utecu, zjisti, jak hrozne mu chybim atd. Ale vsichni mi radi zustan u nej, nedus ho, ale bud s nim, dej mu najevo, ze ho chces. Delam to, ale doprdele boli to jak pes. Prasky na spani mi aspon dovoluji se vyspat, ale co dal.
Sestra, po trech rozvodech, zkusena harcovnice z krizovych situacich nechce, abych delala stejne chyby jako ona. Drzi nam palce, veri nam. Dokonce nam nabidla, ze nam zaplati dovolenou na kanarech, at jsme jenom spolu. On zatim nerekl, jestli chce jet. Vedela jsem ze kvuli praci to bude problem. Povysil, ma ted toho hodne.
Rekl, ze snad koncem brezna.....
auautoboli, ale dobre mi tak

Není tady

 

#10 9. 2. 2007 11:08

Angie
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 28. 2. 2006
Příspěvky: 916

Re: Byli jsme si oba neverni....

Abygail,

nepanikař, vy na tom nejste tak špatně, jak si myslíš.
Určitě od něj neodcházej a neizoluj se, ty mu nepotřebuješ dokazovat, že nejsi liána co ho potřebuje a dusí, on dobře ví, že nejsi :-)
Tím že budeš s ním, mu ukážeš, že s ním být chceš. Stejně jako on ukazuje tobě, že chce být s tebou, jinak by totiž na žádné hory nejel, nedostala bys ho tam párem volů.

Doporučuji ti vychladnout, i když vím, že to je stejně težké jako jít s vyvrtnutým kotníkem. Ale jde to! I kdybys měla třeba v rámci krátkodobého řešení sáhnout po uklidňujících lécích i přes den.

Pokus se navodit takovou atmosféru na horách, aby bylo všechno v klidu a byla pohoda. Zkuste se vyhýbat zásadním rozhovorům, dělej jako by se nic nedělo, a hlavně se snaž tvářit vyrovnaně. Pohled na totálně zdecimovaného člověka nikomu nepřidá.

Když se to podaří, vrátíte se z hor relativně odpočatí a budete mít za sebou jeden příjemný spojující zážitek, který může být začátkem konce vaší krize. Podle mého názoru máte jen krizi. Vážnou, ale je to krize.
Určitě se - z toho co píšeš - máte rádi a překonáte to.

Není tady

 

#11 9. 2. 2007 15:39

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 27. 1. 2006
Příspěvky: 1673

Re: Byli jsme si oba neverni....

Ahoj Abygail,

předně díky za tvůj kultivovaný projev, jasné myšlení a zajímavé názory - zkrátka za příspěvky, které je příjemné číst.

Za sebe jediné:

zažila jsem hodně podobnou situaci jako ty - v každé tvé větě zpátky cítím své vlastní emoce a dilemata.

Já se s mým mužem rozvedla a dlužno říct, že nikdy nelitovala. Ale! Prošla jsem si od té doby moc trnitou cestou, která byla mnohem svízelnější než to pohodlíčko, co mi poskytoval můj báječný (bez ironie) exmanžel. Byla jsem sama (i když jsem měla přítele) a cítila to každý den. Probolela jsem se několika lety a až dnes mám přítele, kterého si myslím zasloužím (v dobrém). A budeme mít dítě.

Vy už s manželem dítě máte - to podle mého názoru hodně mění.

Mᚠmožnost jít "za svým štěstím", jenže můžeš časem zjistit, že takovéto absolutní štěstí, které má člověk jako metu, stejně neexistuje. A můžeš zjistit, že cena za tohle poznání byla příliš vysoká - ztratila jsi partnera, který ačkoli tě extra nevzrušoval ti byl báječnou a charakterní oporou a hlavně - ztratila jsi úplnou rodinu, kterou jsi tím pádem odepřela i dítěti (i když je fakt, že pokud se slušní lidé dohodnou, nemusí tím dítě příliš trpět).

Druhou možností je být pokornější než jsi dosud byla. Pochopit, že chceme-li něco získat (šastnou rodinu a třeba jednou i oporu ve "stáří"), musíme něco obětovat (vášnivou svobodu).

Nechci, aby to působilo, že tě k jedné z těch možností strkám, to ne. Já sama tenkrát volila tu první, ale jak říkám, neměli jsme děti (zaplabůh). Nelituju ničeho, jen vím, že to poznání kdo vlastně jsem nebylo vůbec zadarmo a já byla hozená do vody a musela jsem plavat a párkrát se málem i utopila. O to je tohle poznání pro mě cennější.

Takže buď půjdeš za svým poznáním, za svým "svatým grálem", o kterém ale nevíš jak vypadá a jestli vůbec stojí za to a nebo se rozhodneš "přízemně" a zůstaneš, ovšem s tím rizikem, že se ti jednou může vrátit pocit, že jsi takhle žít nechtěla - a to právě proto, že neprožiješ tu katarzi hledání sebe sama. Je to jak začarovaný kruh.

Ale jedna útěcha tu je, Abygail. A se rozhodneš jakkoli, bude to správně. Všechny věci se dějí tak, jak mají, všechno je správně - takže vlastně nemůžeš udělat chybu. Ne takovou, která by se ti skutečně jako chyba zdála i s odstupem času.

Držím ti palce.

Upravil(a) avalonka (9. 2. 2007 15:42)


http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

 

#12 10. 2. 2007 0:29

faf
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3353

Re: Byli jsme si oba neverni....

offtopic
Av, ja poznam cloveka, ktory sa rozhodol pre oboje....roll takze aj tak sa da, aspon nejaku dobu urcite.....


I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

 

#13 10. 2. 2007 12:02

Salen
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 14. 7. 2006
Příspěvky: 1456

Re: Byli jsme si oba neverni....

Abygail - taky to znám - když jsem si jím byla jistá, chovala jsem se suverénně, občas pohrozila rozvodem, taky jsem byla "nad ním". Kolikrát jsem si představovala tu krásu, být zase sama a volná.Dnes, když má jinou a rozvádí se se mnou on a to reálně, nejen slovy, tak brečím a jsem nešastná.
Zkusila sis "vedlejšák", nadchlo tě to, ale už o něm nepíšeš - zřejmě ti to jen posílilo sebevědomí v té chvíli proti manželovi, ale taky to asi není ta velká láska, na kterou čekáš. A najednou manžel ji má!!!!!!! On miluje jinou, ona ho zbožňuje. Sebevědomí a hrdost jsou v ....... , pokora se vrátila do našeho srdce.
U mě pozdě, ty mᚠšanci. Tak ji nepromarni.
Ne kvůli vám dvěma, ale kvůli dceři. Nikdo jí nenahradí tátu. Vychovejte ji spolu, užívejte si spolu vše, co její dospívání přinese. Máte prostě krizi a ta se dá řešit. Neboj se vyhledat odborníky. S rodiči to moc raději neřeš, ono se to někdy nevyplácí.


Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů