Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 2. 2007 19:31

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Líná kočka?

Mám 12 ti letou princezničku.Už tři měsíce je z ní ale líná lemra.Den má 24 hodin,ona 23 hodin prospí.Zbytek věnuje žrádlu a toaletě.Je zdravá,jen líná.Vůbec nevím jak jí přimět byť jen k minimálnímu pohybu.Veterinář na ní nic neshledal.Co s ní?

Není tady

#2 6. 2. 2007 16:59

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Re: Líná kočka?

Ta naše se taky odmítala hýbat, tak jsem koupila catnip (bylinka šanta kočičí), posypala jsem tím její škrábadlo a všila ji to do hračky a je zní zase ďáblík. Kočky tuto vůni milují!

Není tady

#3 6. 2. 2007 17:30

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo , ale musíš si uvědomit, že už je to "stará berla", některá kočka si udrží svěžest a kočičí hravost skoro do smrti a některá ji ztratí třeba už v deseti letech...
To je jak kdybys chtěla, aby si všichni v domově důchodců zapálili trávu a dělali stojky... Tak tě taky většina z nich pošle do kšá.... lol  Pokud je zdravá, žere, pečuje o sebe, vidí, slyší a normálně dýchá, tak buď ráda, že se v takovém stavu dožila těchto let a važ si toho, že tak hezky spinká a nabírá sílu na to hodinové krmení, mytí, záchůdkování apod.....
I na rase záleží.... lenošnější plemena typu, peršan, exot apod.... ty se povalují už tak od 7 let skoro celý den a noc.... Taky mám jednu zrovna doma, takže vidím, jak je "hrozně" aktivní ve svých 8,5 letech.... sova

Upravil(a) Macex (6. 2. 2007 17:31)

Není tady

#4 7. 2. 2007 22:33

hope
♥------

no ja bych to tragaicky nevidela.. nase lemry line se povaluji 24 hodin denne 7 dni v tydnu.. a to ma jedna teprve necele 2 roky a kocourek (proti Tigrise aktivka)ma pul roku a prospi minimalne 20 hodin denne smile
jo jsou to persani smile

Není tady

#5 7. 2. 2007 23:58

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Ančo, kočka nejni líná, je "rozumná"! Jiný režim má v létě a jiný v zimě. Teď je zima a kočka se "slušným" vychováním ví, že v zimě se hódně spí a hódně jí... wink Musí ztloustnout, aby zimu přežila v pohodě a tak omezuje i pohyb. Naši dva "mazáci" kouknou v listopadu na kalendář, uznají, že už je "čas" a ven chodí jen, když "musí"... A začnou trávit dny tím, že s cpou, loudí mlsoty a povalují se. Už jsou, jak Budulínci! tummenupplol Malej nemá ještě dva roky a tak lítá skoro pořád stejně, inu, je to ještě puberťák a tak to vychování, zatím není takové...big_smile Když je kočka jenom v bytě, tak jí to asi dojde až věkem... Mají to všechny nějak zakódované, ale když jí v bytě nefouká do kožichu, zřejmě nemá tu potřebu režim dodržovat. Většina "bytových" koček dokonce přestává mít zimní srst. Ono u šlechtěných to až takový rozdíl nebývá, ale i normální jak zjistí, že se bez ní obejde, přizpůsobí se... No a vaše princezna, holt, na to přišla až teď... Až "jaro zaťuká", tak se zas probere, neboj nic! tummenupp Ono není divu, že v tom mají "guláš"! Jeden den je teplo, druhý den "klíďo píďo" o deset °C míň. Ty změny tlaku a teplot mávají i s námi, co potom oni...?

Není tady

#6 10. 2. 2007 19:07

anka
♥♥♥♥♥♥-

No holkýýýýý!!! Já to beru že je zima,že jsou staré a tahle hodně stará,ale ona opravdu jen chrní,žere a kálí.Ještě že na to správný místo.Hlavní problém toho všeho je že jí nějak moc roste kůže.Nechci říct že moc tloustne,to by nebylo vůči princezně fér.Ale když už se zvedne a jde,tahá ten tuk hodně nízko.Tvar těla se vůbec neslučuje s kočičím ,spíše je to špatně vycpaná ponožka.Má dietu,ale evidentně jí to nevadí.Hlavně že nabírá a hajá.
Tu šantu zkusím.Uvidíme co na to naše dáma.

Není tady

#7 10. 2. 2007 21:19

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Naše taky vypadá jako po koťatech a tuk má proklatě nízko u pasu.... lol lol, ale ani veterinář si s tím neví rady.... Má to už tak asi 4 roky a od začátku dostává pouze light granule, nic jiného a těch granulí dostává poloviční dávku než by měla vzhledem k váze a věku dostávat. Vůbec nehrozí, že by dostala něco tučného, či sladkého, ona nežere krom trávy vůbec nic, natož maso.... lol, ale na váze se to vůbec neprojevuje, pořád má skoro na gram přesně.... a míň už jí opravdu dávat nemůžeme, to by bylo na podvýživu. Když jí někdo vidí, tak říkají, ty se máš, ty seš macek, ty dostáváš určitě jen samé vybrané lahůdky, pribináčky, šunčičku, smetánky, tučné masíčko apod.... Pcha, tohle v životě neměla chudák v hubě, ač jsem ji bláhově v mládí do toho i čumák strkala ať si vezme, když to žerou ostatní kočky, tak proč ne ona, že? A ona přitom vede takový asketický život, ráno 30 gramů light granulí, večer 20 gramů light granulí a to jí většinou ještě do dalšího krmení něco zbude....

Upravil(a) Macex (11. 2. 2007 14:08)

Není tady

#8 10. 2. 2007 21:28

anka
♥♥♥♥♥♥-

Macex - mělas do mě vlít trochu optimismu.Jestli bude tímhle tempem tloustnout dál,budu jí muset před návštěvama zavírat.Preventivně jí seberu z pelechu a odnesu na druhý konec bytu.Říkám jí že se musí přece trochu hýbat.Za půl hodiny si přinese svojí kočku,sekne sebou doprostřed obýváku aby ukázala jaká že je chudinka vyčerpaná a zase chrní.I když je to kus kočky,je na ní těch 8 kg pořádně znát.

Není tady

#9 10. 2. 2007 21:36

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Tak je fakt, že na peršanku osm kilo je dost. Měla by mít tak 4-5 kg. Já mám exota, tak ta je trošku těžší, ta může mít i 6 jako baba, ona má neustále 5,5 kg, přes zimu max. 6 kg. A když jde, tak se jí houpe celé tělo od předních po zadní nohy zleva doprava, jak kdyby se to mělo roztočit a otočit kolem své osy dokola.... Je fakt, že to hodně dělají ty chlupy, u tebe úplně dlouhé, u mne trošku delší, takže namočená by nebyla zdaleka tak mohutná, ale ti co znají jen ty podvýživené venkovní nebo siamské domácí apod... jsou zděšení.... lol a patří jim to.... lol
Jo, asi se to na jaře trošku zlepší, i když ten Hellžin optimismus bych neměla, ona má přece jen "už" vesnické tygry a ještě k tomu briťáky, to nejsou "válendy" jako ty naše....

Není tady

#10 10. 2. 2007 21:41

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

A ta tvoje princezna nereaguje ani na to, že bys měla nějakou hračku na gumě, nebo ji házela nějaké míčky, nebo zkrátka nevím, na co je zvyklá za hračky.... To jen tak leží a max. zvedne obočí? lol lol
Naše taky pořád jen leží a chrňí, ale když si jednou za týden najdu chvilku času a cvrnkám si s ní např. plastové kindervejce nebo na trenažérové gumě hážu nějakou chlupatou potvoru, tak se míní zbřídit a lítá jak pometlo.... Jo, a taky když má teda náladu, tak má ráda hru na babu. Většinou chce teda být honěna ona, málokdy ji stihnu frnknout, aby mi nedala packou babu hned při prvním kroku....ale jak má to placaté funidlo mezi očima (také znáš), tak za chvilku píská jak 100 letej astmatickej dědek, takže toho musíme nechat, aby ji náhodou nekleplo.... lollol

Není tady

#11 11. 2. 2007 9:39

anka
♥♥♥♥♥♥-

No já nemám peršanku.Je to obyč směska.Ale je to tak jak píšeš.Nereaguje ani na oblíbené hračky,dokonce nesleze ze sedačky ani kůli oblíbeným pochoutkám.Doslova jen zvedne oči a občas se jí podaří zvednout i hlavu.Ale to je vše.A to ještě nedávno to byla velice aktivní kočka.Běhala po bytě jako torpédo,zvědavost mohla rozdávat.Hraní doslova vyžadovala.Pročetla jsem snad už možné i nemožné a hledala na kterou nemoc ta letargie pasuje a nic jsem nenašla.Uvažovala jsem o návštěvě jiného veterináře,ale nevím jestli to bude mít smysl.Nechci jí zbytečně stresovat.
Špatné je i to že to působí na ty zbylé dvě.Většinu času ve dne prosedí u téhlé spící krásky a hlídají jí.
Co myslíš,má smysl měnit veterináře? A neměla bych požadovat nějaké rozbory třeba krve.Fakt jsem z tý kočky docela nešťastná.

Není tady

#12 11. 2. 2007 10:54

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

No, tak to jsou vcelku zásadní informace, co si naposledy napsala.... Pokud si s něma donedávna aktivně hrála a teď jen leží a oni leží vedle ní a hlídají ji, tak cítí, že se jí něco děje.... Podrobný rozbor krve, by měl říct určitě více... nemusíš měnit veterináře, on udělá jen zevrubnou prohlídku... nech si doporučit nejbližší vet. kliniku, kde ti udělají krevní testy, doktor by k tomu mohl napsat nějakou průvodní zprávu, ale počítej s tím, že to bude stát hodně penízků, ale pokud ti na ní záleží, tak do toho jdi.... Pokud má naprosto stejnou a standardní stolici, žere pořád stejně, pije pořád stejně, tak zažívání a vnitřní orgány to nebudou, to spíš vypadá, buď na kloubní či páteřní problémy a nebo nedejbože něco v hlavičce... Ale nechci Tě strašit... pokud chceš mít jistotu, ikdyž třeba hroznou, tak určitě na krev na velkou veterinu... Držím palec tummenupp

Není tady

#13 11. 2. 2007 12:23

anka
♥♥♥♥♥♥-

No vidíš,vnitřní orgány to jsem vyloučil i veterinář.Zkusím tu verinární kliniku-to by mě nenapadlo.Za to mi ta číča hodně stojí.Dala mi toho tolik nezhodnotitelného že se to nedá penězi ani vyvážit.
No a s tou hlavou,děti jí našli v potoce,nebyly jí ani 3 týdny.Majitel se jí pokoušel utopit a poškodil jí lebku.Kočku jsme vypilali,stálo nás to asi víc nervů než peněz,ale je možné že by z toho mohla mít nějaké následky.
Dík za tip,hned v pondělí se dám do akce.

Není tady

#14 12. 2. 2007 10:29

anka
♥♥♥♥♥♥-

Návštěva veteriny mě málem zabila.Dnes se kočce věnoval se vší důkladností.Zaměřil se i na tu hlavu a po rtg zjistil že má kočka parádní váčky pod zubama  grater Odpoledne jdeme tedy na trhání zubů.Doufám že se tím problémy vyřeší a bude po bolestech .

Není tady

#15 12. 2. 2007 13:24

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

No, tak na jednu stranu je možná jasno,a le spíš mi vrtá hlavou, jak mohla normálně žrát a přitom mít takové váčky, že ji nebavil a bolel každý pohyb? Vždyť granule pro ni musely být utrpení.... nebo ty ji dáváš jen měkkou stravu, vzhledem k věku?

Není tady

#16 12. 2. 2007 15:25

anka
♥♥♥♥♥♥-

Granule žere jen vlhčené a protože moc zubů,převažuje měkčí strava.Uvidíme co bude následovat po resekci.Každopádně budu trvat na dalších vyšetřeních.Je mi ale záhadou že jí nebylo cítit z tlamičky.
Na snímcích jsem ale váčky viděla.Teď ještě spí po narkóze.Příští týden jsme objednaní na veterinární kliniku.

Není tady

#17 12. 2. 2007 16:16

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

A to byly váčky po zadníma stoličkama nebo kde?
Já jsem si prošla trhání sice prvním, ale snad přibetonovaných zubů (špičáků) bez umrtvení a uspání 2x. Bylo to jak na jatkách, já podrápaná, doktor rozpáranej, jen naše kočka vítězně cenila díry po zubech a chechtala se nám....

Není tady

#18 13. 2. 2007 20:23

anka
♥♥♥♥♥♥-

Ježišmarijá !!!!!
Ten veterinář je blázen? On rval tvojí číče zoubánky bez narkózy?Chudinka malá - myslím tu kočku!!
Micinka měla 6 kusů váčků.2 pod předníma a zbytek porůznu vzadu.Moc jí toho v tlamičce nezůstalo smile
Dnes už je ale OK.Sice pořád leží,nežere,jen pije,ale na nějaký výsledek je brzo.
Nezávidím jí

Není tady

#19 13. 2. 2007 21:34

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

On říkal, že je to jako u dětí. Je to profík a vyhlášenej odborník a krasavec, takže se na něj stojí fronty a nejen na jeho pracovní schopnosti... lol
Nemají kořeny, takže pokud nejsou nějak zaklíněné stačí dobře zmáčknout do kleští a je to za minutku a kočku to nebolí, jen cítí tupé tahání a lomcování. Svým způsobem jsem byla ráda, že nebyla ta nárkoza, protože je to velký zásah do těla a některé kočky to špatně snáží, po kastraci mi zvracela asi 14 hodin a jak se odvodnila, tak během dvou dnů ztratila 3 kila.... fuj, žádná narkóza, pokud možno....
Ježiš tolik váčků, to už opravdu musela ty vlhčené granule jen cumlat a i přesto to muselo bolet. Bylo to trošku vidět i zvenku, třeba rudé či oteklé dásně nebo nějaké změny? Protože já mám před obličejem vcelku často kompletní sbírku chrupu otočenou na ruby, jak  naše krasavice zívá a ukládá se ke spánku nebo se zrovna milostivě probudila....

Není tady

#20 13. 2. 2007 21:36

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Záleží jak má tvoje kočka stavěný chrup a z jakých ras je namíchaná... Můj bývalý kolega měl perského kocoura a tomu ve 14 letech museli
většinu zubů vytrhat a nebo mu vypadly, ale hlavně ty drobné vpředu a tak... A on už pak neudržel jazyk v hubě, takže vypadal jak plyšovej méďa z hračkárny a pořád plazil.... Bylo to legračně roztomilé....

Není tady

#21 14. 2. 2007 8:00

anka
♥♥♥♥♥♥-

No kdyby měl kočce viset z tlamky jazyk,tak jí snad pořídím klapačky lollollol

Já jsem nic nepozorovala.Žádný otok ani zarudnutí.Zánět tam neměla žádný.A dnes ráno jsem jí našla sedět na televizi.Tam si musela vyskočit.To víš že jsem měla radost.Kdyby tohle měla být ta příčina té její nečinnosti,spadl by mi ze srdce kámen.
Veterináře máme také skvělého,ale přesto bych nedovolila aby jí to rval bez narkózy.Mám jen jedno tělo a ráda bych měla neporušené po zbytek života.
Tahle kráska je hodně citlivá a umí se perfektně bránit.Pamatuji se velice dobře když jsem jí poprvé stříhala drápky.Kočka byla pevně zabalená v ručníku a vyčnívala jí vždy jen jediná packa.Řvala tak že jsem bála že na mě sousedé zavolají ochránce zvířat.Když bylo dílo dokonáno a já jí nadzvihla že jí vymotám a pustím,vystřelila jí hlava a hryzla mě vzteky do brady.Do té doby jsem si myslela že mám kočku,mýlila jsem se,ona se umí proměnit i kobru.
lollollol

Není tady

#22 14. 2. 2007 21:17

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Tééééda holky, akorát vás sleduju a nebylo čím přispět, zvlášť po tom, co Macek usoudila (a zcela bezchybně...tummenupp godlike ), že jak se číči kumulujou kolem jedné, tak jí něco chybí... Ale nedá mi to, abych vám to "načuhování" nepověděla... big_smile
Já jsem jednou stříhala drápky, ale než jsme se dopracovali k poslední nožce, tak už jsme mohli začít znovu... Nebylo to, pravda, tak dramatické, ale zas, holt, to trvalo dýl... lol Jenže teď si nejsem jistá, aby to neznělo "pitomě", nač stříhat kočkám drápky, když si je samy brousí a posléze svlékají a ne jen chůzí ubrušují, jako třeba pes? Mimochodem u psa je to taky pěkná "zhůvěřilost"! Drápky zvostanou dutý a pes drape dvakrát tolik...
Anči, já viděla pražského krysaříka "v letech" a taky měl problémy se zubama a tomu zas čuměl jazyk po straně z huby... big_smile Pohled pro bohy! lol A zas jsem viděla kocoura, co žádný problémy neměl a jazyk mu z huby taky vyčuhoval, prostě ho měl moc velikej a do kušny se mu nevešel...big_smile Je fajn, že je vaše dáma v pohodě! Když už vážila tu námahu a vyskočila na televizi, tak to značí, že je v dobrém rozmaru a to je skoro, jako by se nic nedělo...! tummenupp big_smile

Není tady

#23 14. 2. 2007 22:26

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

anka napsal(a):

Mám 12 ti letou princezničku.Už tři měsíce je z ní ale líná lemra.Den má 24 hodin,ona 23 hodin prospí.Zbytek věnuje žrádlu a toaletě.Je zdravá,jen líná.Vůbec nevím jak jí přimět byť jen k minimálnímu pohybu.Veterinář na ní nic neshledal.Co s ní?

Anko, přepočti si věk kočičí princezničky na lidský věk a dej tomu ubohému zvířeti konečně pokoj.

Připadá mi to, jako by ses ve zdraví dožila osmdesátky, kolemžijící na tebe nebrali respekt a neustále do tebe dloubali, ať se s nimi jdeš proběhnout, zahrát si tenis či si zaplavat sad s podivným odůvodněním, že jsi byla celý život fit a teprve poslední dobou začínáš dělat potíže sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#24 15. 2. 2007 19:41

anka
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro,já nechci po mé kočce atletické výkony,ale pokud žije,prostě se pohnout musí.Až nebude moci,pak to bude její konec.To ale neznamená že nebudu pátrat po příčině která znemožňuje kočce kvalitní a bezbolestný život do jejího posledního dne.Líbilo by se ti snad nechat zvíře které neumí mluvit ani se jinak vyjadřovat ležet někde v koutě aby si tam pošlo ? Konstatovat že je zvíře ubohé je tapné.Když už jsme si je k sobě na dlouhý čas připoutali,máme za ně určitou zodpovědnost nemyslíš?
A pokud mi bude 80 a kolemžijící na mě budou vyvíjet nátlak abych se hýbala,zřejmě to bude znamenat že bych něco dělat měla.Myslíš že všichni 80ti letí jen sedí za záclonou a tupě civí do nepřítomna?To snad ne!Je mi jasné že je stará,ale to neznamená to že nebude mít veškerou péči na to aby zbytek života dožila kvalitně a bezbolestně.

Mimochodem,naše dáma se zase promenáduje po bytě.Sice opatrně a velice důstojně,ale dnes si přišla pro mletá kuřecí prsíčka a náramně jí to šmakovalo.Ani jí nevadilo že si nemůže kus té kaše odnést do pelechu,tak jak to dříve dělávala s krájeným masem.

Hellga - jazyk z pusy-to musí být v zimě docela kruťárna ne? lollollol

Není tady

#25 15. 2. 2007 22:00

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥

Kocourovi jazyk nezíbnul, byl to "byťák", ale byla sranda jej pozorovat, když na něco zaostřil... Ten soustředěný výraz spolu s povyplazeným jazykem, byl pohled pro bohy! Vůbec nevypadal, že by mu to v něčem překáželo a dožil se osmnácti let...big_smile Taky chodil k zubaři, ale vytrhnout mu museli jen dva zadní zuby, jinak měl všechny, jenom se zubním kamenem jsme chodili dost často... Na vaší dámě je vidět, jak dokáží zuby potrápit, ale hlavně, že už je v pohodě! tummenupp A dvanáct let není až zas tolik... wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí