29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminky,
mám dotázek. Pokud kojíte, jíte všechno jako dříve nebo některé potraviny omezujete.
Mojí holčičku docela často trápí prdíky a tak se bojím cokoli agresivního sníst. Ale v různých příručkách o kojení si docela protiřečí.
Někde píšou, že se má jíst pestrá strava, hodně zeleniny atd., běžné tuzemské ovoce doplnit o citrusové plody a někde zase že pomeranče a citrony vyřadit, to samé džusy, že jsou příliš agresivní....jsem z toho jelen.
Ze zeleniny si dopřávám hlavně mrkev, do polévky trochu celeru, jinak asi jen žampiony. Ostatní mi přijde nadýmavé...kukuřice, brokolice, květák.
A co luštěniny? Někde píšou že ano, jinde že ne...jsou přece nadýmavé
Co vy na to? Jasně že někomu vadí vše a někomu nic, ale jak se vyvarovat, aby bylo dítě ušetřeno "nevhodných" potravin kvůli bříšku, ale zase aby mu nic nechybělo, aby strava byla pestrá.
Co vaříte?
Není tady
Když jsem kojila hodně, tak jsem absolutně nemohla čerstvé pečivo, čokoládu, česnek a bublinkaté nápoje. Měla jsem pocit, že jim jen starý chleba :-) Malej byl taky hodně uprděný mimi, ale ve 3 měsících se to nějak zlomilo a už si prděl "sám". Mě doktorka citrusové plody taky nedoporučila.
Není tady
Malá taky trpěla na prdíky, do třetího měsíce jsem si fakt musela dávat pozor na to co jím, vůbec jsem nemohla hroznový víno, to se malá skoro roztrhla, taky pomeranče a citrony, a vůbec čočku, květák, kedlubnu. Po třetím měsíci se to zlomilo, a teď si i to hroznový víno dopřeju. Ale všeho s mírou.
Není tady
Tak já se musela hlídat do půl roku. Žádné čerstvé pečivo, houskový knedlík. A to jsem každý den pila fenyklový čaj a stejně měl kluk prdíky.
Není tady
Tak já se teda taky musím hlídat, teď už to teda občas zkusím i s něčím novým - např. 2 dny stará buchta atak, ale moc to nepokouším. Jinak já jím topinky (na sucho v topinkovači), šunku, sýr, maso, těstoviny, jablka. A aby malýmu nechyběli vitamíny, tak dlabu vitamíny pro těhotné.
Není tady
Dávala jsem si pozor na nadýmavé potraviny, většinou takové o kterých píšou holky. Ale pomeranče, mandarinky jsem jedla ve velkém a Mirečkovi to nějak nevadilo. Spíš jablka a hroznové víno, to byla síla. Od doby, kdy už prdinká sám, tak jím snad všechno. Po třetím měsíci je to všechno v pohodě.
Není tady
I když brokolici jsem taky dost jedla, pak jsem se divila, že má tak zelené hovínko
Květák jsme měli nedávno a to bylo v pohodě.
Není tady
Petrželko, já jsem to doma také pořád pitvala, co jíst a co neee - nakonec jsem došla pomalu k tomu, že bych nejedla skoro nic, co mám ráda , protože Davídek se mi tu těm prdíky trápil dost
Vše se zklidnilo, až ve třech měsích, tak jak tu píšou holky. Já jsem si dávala pozor na ty hodně nadýmavé- takže zelí , luštěniny, česnek, cibule, také jsem se vyhýbala rajčatům, citrusům, jahodám a melounu. Pila jsem vodu bez bublinek, nejčastěji šťávu hooodně naředěnou, džusy nee. Teď už jím normálně všechno a piju jemně perlivé vody a minerálky
Není tady
Přesně jak píšou holky..kolem 3 měsíce nás prdy tky přestali trápit, a ted už jím skoro vše. I cibuli a česnek ,pokut toho v jídle není kilo..třeba jen malinko na chuť, už i čerstvé /samozřejmě ne teplé/ pečivo, akorát po čem se mi tenkrát adámek oprudil tak po čerstvém ananasu, to měl prdýlku chudáček červenou. Prostě postupem času začni zkoušet skoro všechno v malém množství. Jo!!Jen luštěniny nezkouším-ty mi ani nechybí..
Není tady
a co ta čokoláda? co muze zpusobit? ja ji jim.
Není tady
Kamchi - já musela omezit čokoládu, protože měla zácpu asi kvůli ní.
Není tady
dušička: no mala mi kníká a pláče, je mozne ze to nejsou jen prdy,ale treba i z te cokolady... nevim... jak poznam, ze ma zacpu?
Není tady