Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 3. 2. 2007 14:50

tilia
♥------

Svěření do péče

Zdravím všechny, čeká mě soud o svěření dcerky (2 roky) do péče, nevím co od toho čekat, můžete mi poradit? Od manžela jsem odešla kvůli špatnému chování ke mě i přísným nárokům na výchovu a stravování po roce a půl, předběžně začal platit na malou a jezdí si pro ni 1x za 2 týdny. Nevím, kolik chtít (chci jen uživit malou a ne "vydělat"; neznám manželův příjem), jak bude soud probíhat - na co všechno se budou ptát apod. Dík za každou radu...

Není tady

#2 3. 2. 2007 15:37

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Re: Svěření do péče

Soud bude zjišťovat vaše podminky pro výchovu dítěte.Budete muset předložit příjmy pro stanovení výživného.
Výživné záleží na finančních poměrech otce.

Není tady

#3 3. 2. 2007 23:28

tilia
♥------

Jaký máte názor na svěření dcerky i na noc? Na tátu je zvyklá jen přes den, to je v pohodě, i když je z toho večer dost "rozhozená" a nehne se pak ode mě ani na krok, někdy se v noci budí. Zatím si ji tedy  manžel bere o "svém víkendu" ráno a navečer ji přiveze, ale dost tlačí na to, aby ji měl i přes noc. Je zvyklá jen na mě a myslím, že by to dost oplakala, máte někdo zkušenosti v podobné situaci?

Není tady

#4 4. 2. 2007 8:05

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Tak mu to nějak vysvětli a navrhni , aby byla u něho přes noc třeba od tří let, přece ji má rád ne? Nemůže jí chtít ubližovat.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#5 4. 2. 2007 9:10

tilia
♥------

Irenka21 napsal(a):

Tak mu to nějak vysvětli a navrhni , aby byla u něho přes noc třeba od tří let, přece ji má rád ne? Nemůže jí chtít ubližovat.

Máš pravdu. Vlastně děkuju za tak prostý argument, snad to bude chtít chápat.

Není tady

#6 4. 2. 2007 9:54

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Ještě mu řekni, že kdyby ji stresoval záměrně, dítě by na něj zanevřelo a každou návštěvu u něj by oplakalo a možná by i ze stresu celou prozvracelo, lepší je ve vztazích moc netlačit na pilu, to platí u všech velikostí dětí.

Není tady

#7 4. 2. 2007 19:21

ariam77777
♥------

hallo super tema, ja som to vsetko prebojovala, matahovali sme sa s ex o dceru jeden rok na sudoch, nic som nespala, ale nastastie som prisla k jednemu poznatku, to co chce dcera, a ked je stastna je  to dölezite, co chce ona nie ja, ak chcete viac vediet dostat viac typov, a viete po nemecky tak chodte na http://www.derproblemloesungsweg.de/for … rberid=24, mozte mi tam napisat PN som mm777

Není tady

#8 4. 2. 2007 19:55

ulima
♥------

Ahoj,nechci tě nijak strašit,ale já se o kluka tahala 3roky a u soudu jsem vypadala jako blbec,než se ukázala Ex pravá tvář.Šlo mu jen o prachy a když mu soud zpětně zvýšil alimenty a spočítal to tak mi dlužil skoro 100 000,-,tak pro něj bylo výhodnější se kluka vzdát a nic neplatit.Tím tě nechci strašit,ten tvůj Ex může byt jiný.Neboj,soud si jeho výplaty vyžádal už od zaměstńavatele, zrovna tak jako tvoji.A máš nárok na 25-30%z jeho platu,když se nedohodnete jinak,třeba jako,že bude přispívat i na jiné věci.Ale to bych ti neradila,lepší je mít SVÉ na účtě.Vlastní zkušenost!!!A co se týče toho spaní u Ex,tak jestli máš advokáta,což bych ti radila,tak se domluvte a ať argumentuje,že málá je zvyklá jen na tebe,že se doteď v noci budí a že to můžete zkusit od 2,5-3let,ale teď je brzy.A advokát ti poradí a hodně toho za tebe u soudu odmluví.A hlavně ví,co kdy říct a jak.Budu držet pěsti a připravse na to,že tě bude Ex očerňovat aby dosáhl svého.A nemusíš přistoupit na rozsudek,klidně se hned odvolej a tím pádem rozsudek nanabyde platnosti a ty máš další čas na to něco vymyslet a Ex prostě nemá na malou nárok,tak jak by si představoval.Musíš být tvrdá,mám hořké zkušenosti,doopravdy.Hodně štěstí

Není tady

#9 4. 2. 2007 21:17

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

ulima napsal(a):

Ex prostě nemá na malou nárok,tak jak by si představoval.Musíš být tvrdá,mám hořké zkušenosti,doopravdy.Hodně štěstí

Nechápu proč by neměl mít Ex nárok na své dítě? To je právo nárokové? Dítě které je zvyklé jen na jednoho z rodičů ve dvou letech,bude reagovat stejně i ve 3 letech.Proč se třeba nedohodnout a večer jít dítě uložit?
Snášelo by to mnohem lépe.Jde přece o to aby dítě mělo oba rodiče a rodičům by mělo jít o spokojenost dítěte.

Není tady

#10 5. 2. 2007 9:20

ulima
♥------

anka napsal(a):

ulima napsal(a):

Ex prostě nemá na malou nárok,tak jak by si představoval.Musíš být tvrdá,mám hořké zkušenosti,doopravdy.Hodně štěstí

Nechápu proč by neměl mít Ex nárok na své dítě? To je právo nárokové? Dítě které je zvyklé jen na jednoho z rodičů ve dvou letech,bude reagovat stejně i ve 3 letech.Proč se třeba nedohodnout a večer jít dítě uložit?
Snášelo by to mnohem lépe.Jde přece o to aby dítě mělo oba rodiče a rodičům by mělo jít o spokojenost dítěte.

Ahoj,já jsem tím nechtěla kategoricky vyloučit Ex z péče o dítě,ale v mém případě to bylo jinak.Nemám dobré zkušenosti s mým Ex,co se týče nějakých dohod,vždy vše porušil i když to bylo dané rozsudkem.Přeji té paní co sem psala a žádaal o radu aby jí vše doipadlo mnohem lépe a se svým Ex se na všem dohodla.

Není tady

#11 5. 2. 2007 9:31

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

ulima napsal(a):

A máš nárok na 25-30%z jeho platu ...

Tak to bych chtel vedet, z ceho tahle desinformace pochazi. Nejsem si vedom, ze by v nasi republice existovaly jakekoliv tabulky podobneho charakteru. Cira spekulame me privadi k myslence, ze s podobnym pristupem by pri 4 vyzivovacich povinnostech byl otec uz uplne bez prijmu smile))

Není tady

#12 5. 2. 2007 12:03

ulima
♥------

Lukas napsal(a):

ulima napsal(a):

Tak to bych chtel vedet, z ceho tahle desinformace pochazi. Nejsem si vedom, ze by v nasi republice existovaly jakekoliv tabulky podobneho charakteru. Cira spekulame me privadi k myslence, ze s podobnym pristupem by pri 4 vyzivovacich povinnostech byl otec uz uplne bez prijmu smile))

Ahoj,to není desinformace,to je pouze strop,kam až může matka žádat výživné,samozřejmně,že soud přihlíží na to o kolik se jedná dětí a situaci otce či matky-podle toho kdo má platit výživné.nenapsla jsem přeci,že přijdete k soudu,řeknete chci 30% z platu a soud řekne,ano.A 3 roky soudů a dohadování,mi dalo své,věřte,že přehled trochu mám.

Není tady

#13 10. 2. 2007 22:34

tilia
♥------

Ahoj Ulimo, asi sis "pěkně" užila...Dík vám všem za rady, uvidím, co bude, jsem teprve na začátku. Ukládání v noci nepřichází v úvahu, i když ne vždy, budí se i v noci a volá mámu. Otce jí ale upírat nechci, jednou je to její rodič a ať se mi to líbí nebo ne, nic na tom nezměním. Před malou o něm mluvím hezky a připravuju ji na každé setkání (ale věřte že mi to často rve srdce). Nechci ji štvát proti. Moc mi na maličké záleží, snad to zvládnem. Co se týká soudu, čekám na to, až se ozvou, je to už přes tři měsíce, co jsem na sociálce sepsala žádost a nic se neděje. No, asi je to normální. Co se týká právníka, žádného nemám, máte někdo zkušenosti i bez něj?

Není tady

#14 11. 2. 2007 7:17

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Samosoudci hodně dají na mínění sociálního odboru, kde jsi sepisovala žádost, před jednáním tam zajdi a celou situaci podrobně vysvětli příslušné pracovnici, která bude u Tvého soudu. No když tak se můžeš odvolat a na to vzít právníka.

Není tady

#15 11. 2. 2007 13:42

ad.astra
♥♥♥♥---

Lukas napsal(a):

ulima napsal(a):

dle mého nejlépe spravedlivé by bylo, kdyby se plat rozdělil na tolik dílů, kolik má kdo vyživovacích povinností - příklad: máš dvě děti z prvního manželství, ted máš novou ženu a jedno dítě - to je : 2(děti z prvního)+2(dítě a žena)+ otec = 5 dílů.... a takto rozdělit čistý plat. zachová se v tom nejen životní úroveň toho, kdo platí, ale i jeho děti z prvního nebudou nijak ošizeny. Pokud někdo naseká děti, jak na běžícím pásu, je jasné, že každý bude mít málo. Pokud je pouze otec a má platit na jedno dítě, jinou vyživovací povinnost nemá, opět by bylo spravedlivé !! pokud by 50 % měl otec pro sebe a 50 % na jeho dítě - které má mít životní úroveň, jako rodič. Jistě, už vidím, jak se tu na mě vrhne hejno...ale máte jinou alternativu, která by byla spravedlivá a neošidila ani jedno dítě a přitom dala i prostor k žití povinného - nebo i toho druhého rodiče, který, pokud pobírá extrémně nízké částy na alimentech, tak větší tíha živobytí leží na jeho bedrech?

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#16 20. 3. 2007 17:50

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Lukas napsal(a):

ulima napsal(a):

A hlavně, na to má nárok dítě, ne ona.

Není tady

#17 20. 3. 2007 18:01

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

ad.astra napsal(a):

Lukas napsal(a):

ulima napsal(a):

dle mého nejlépe spravedlivé by bylo, kdyby se plat rozdělil na tolik dílů, kolik má kdo vyživovacích povinností - příklad: máš dvě děti z prvního manželství, ted máš novou ženu a jedno dítě - to je : 2(děti z prvního)+2(dítě a žena)+ otec = 5 dílů.... a takto rozdělit čistý plat. zachová se v tom nejen životní úroveň toho, kdo platí, ale i jeho děti z prvního nebudou nijak ošizeny. Pokud někdo naseká děti, jak na běžícím pásu, je jasné, že každý bude mít málo. Pokud je pouze otec a má platit na jedno dítě, jinou vyživovací povinnost nemá, opět by bylo spravedlivé !! pokud by 50 % měl otec pro sebe a 50 % na jeho dítě - které má mít životní úroveň, jako rodič. Jistě, už vidím, jak se tu na mě vrhne hejno...ale máte jinou alternativu, která by byla spravedlivá a neošidila ani jedno dítě a přitom dala i prostor k žití povinného - nebo i toho druhého rodiče, který, pokud pobírá extrémně nízké částy na alimentech, tak větší tíha živobytí leží na jeho bedrech?

No to snad nebylo míněno vážně. Beru jako dobrý vtip. Samozřejmě že dítě má nárok na stejnou živ. úroveň jako rodiče, ale dítě snad splácí leasing na auto kterým ho otec vozí? Dítě snad splácí hypotéku kterou otec platí aby měl kde bydlet a kam si své dítě brát?? A matka snad nemá vyživovací povinnost k dítěti? Potom by děti byly velmi bohaté, protože by dostali 50% platu otce + 50% platu matky. Pokud vím a několik případů takových znám, tak vysoké alimenty od otců slouží jen maminkám k tomu aby nemusely chodit moc do práce a měly se velmi dobře. Nechci házet všechny do jednoho pytle, jsou i takové které opravdu použijí část alimentů třeba na to, aby dítěti šetřily na budoucí život, ale takových je jako šafránu. Dnes je velmi v módě najít si bohatého cizince, nechat se "zbouchnout" a pak mít pohodlný život na úkor tatínka. Tak a teď mne kamenujte tongue

Není tady

#18 20. 3. 2007 22:15

ita
♥♥♥♥♥♥-

Petře, já znám zase matky, které mají několik zaměstnání, aby zaplatily byt a vše, co děti potřebují a zajistily jim hezké dětství, když rodina nevyšla. Znám otce, který na 3 skoro dospělé děti platí 4200,- Kč z platu 20 tis. a to ještě dluží výživné. Bohužel opravdu výše výživného záleží na libovůli soudce. Samozřejmě jsou i takové matky, o kterých píšeš, ale těch není mnoho. Vůbec zde všichni zavrhují matky, pečující o děti, jako by za ztroskotání manželství mohly ony.

Není tady

#19 21. 3. 2007 0:55

ad.astra
♥♥♥♥---

PetrHl napsal(a):

ad.astra napsal(a):

Lukas napsal(a):

No to snad nebylo míněno vážně. Beru jako dobrý vtip. Samozřejmě že dítě má nárok na stejnou živ. úroveň jako rodiče, ale dítě snad splácí leasing na auto kterým ho otec vozí? Dítě snad splácí hypotéku kterou otec platí aby měl kde bydlet a kam si své dítě brát?? A matka snad nemá vyživovací povinnost k dítěti? Potom by děti byly velmi bohaté, protože by dostali 50% platu otce + 50% platu matky. Pokud vím a několik případů takových znám, tak vysoké alimenty od otců slouží jen maminkám k tomu aby nemusely chodit moc do práce a měly se velmi dobře. Nechci házet všechny do jednoho pytle, jsou i takové které opravdu použijí část alimentů třeba na to, aby dítěti šetřily na budoucí život, ale takových je jako šafránu. Dnes je velmi v módě najít si bohatého cizince, nechat se "zbouchnout" a pak mít pohodlný život na úkor tatínka. Tak a teď mne kamenujte tongue

Kamenovat Tě nebudu, jen mi řekni tvou spravedlivou alternativu. Mmch. leasing nemusíš mít, ony Ty matky ho také většinou nemají, na hypotéku většinou vůbec nedosáhnou...A jestli je obava, že matka rozfrcá ty extra obrovký peníze, není nic jednoduššího, než dítěti ukládat na zvláštní účet pro potřebu studia a nástupu do života.
V zákoně je jasně stanovena stejná životní úroveň dítěte a rodiče. A v případě, že je jeden rodič vyšší životní úrovně, má dítě nárok na vyšší úroveň.

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí