19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Máte prosím někdo zkuenost se zubními implantáty? Chybí mi vpředu dole zub a nechci si nechávat obrousit vechny přední dolní zuby. Zubní lékařka mi řekla, e nestačí obrousit jen ty vedlejí. Děkuji za odpověď.
Není tady
Ahoj tetomámo, s implantáty neporadím, protoe mně nejdou udělat.
Ale- pokud chybí jeden zub, tak stačíobrousit dva okolní. Víc ne. Pokud chybí dva, tak se musí větí počet kvůli stabilitě můstku.
Zeptej se někde u jinýho zubaře, nebo někde na netu v on-line poradně. Nebose zeptej své zubařky, es slyela e stačí okolní dva a proč to u tebe nestačí.
Není tady
Ja mam dole implantaty 4 a ostatni zuby obrousene,protoze jsem to tak chtela.Ale davat si kvuli jednomu chybejicimu zubu zbrousit vsechny dolni zuby me pripada dost divny - alespon pokud nejsou ve spatnem stavu. Podle me,kdyz je lekar OK mel by to zvladnout bez jakehokoli brouseni okolnich zubu,protoze jinak by jsis mohla dat jen mustek,tzn.obrousit 2zuby kolem a tu mezeru spojit mustekem. Implantat znamena vlastne dosadi jeden chybejici zub,ktery je upevnen do kosti a ne na okolni zuby.
Take bych se byt tebou na moznosti informovala i nekde jinde a nesla bych hned do brouseni zdravych zubu. Snad jsem ti moc nezamotala hlavu. Drzim palce.
Není tady
Dekuji Zabko, to jsem potrebovala vědět. Dolní zuby mám dobré, ale lekařka mi říkala, e obrousit jen ty vedlejí zuby nestačí, kvůli pevnosti. Tak bych radi implantát. Neví, prosím tě, kolik to stojí? Nala jsem na Netu e asi 20000.
Není tady
To odpovida. Ono je nekolik druhu,taky jde dopredu vyvoj i ceny.Ja tehdy musela cekat nez se to zahoji asi pul roku a pak se pokracovalo.Ted jsou schopni to udelat behaem jednoho dne a jdes domu se zubem :-)Me stal jeden samotny implant asi 12tis +korunka +dalsi vykony a me delali celou papulu,takze uz to tezko rozpocitam. Rozhodne se nejdriv na vsechno vyptej nez se nechas mordovat. Hodne zdaru !
Není tady
Děkuji
Není tady
Mě zubař nabízel implantát jednoho zubu cca kolem 15ti tisíc Kč ale s tím, e to tělo nemusí přijmout ! Záruka se na to nevztahuje, kdy tělo nepřijme, je to jako kdy dělají endoprotězu a nevyhovuje.
Není tady
Tak tohle mi říkal zubař také.A pokud člověk trpí na záněty tak je prý víc ne jasné e tělo implantát nepřijme.
Není tady
ahoj holky,dělám na implantologii,teda ted jsem na rizikovém tehu.ale jestli se implantát udrí,záleí na stavu hygieny,kouření,jiných faktorech.to vse musi zváit dr.ceny jsou různé,je toti spoustu typu.nekdy se zavede implant pak se za určitou dobu,kterou určí lékař přidá dalsi část a za dalsi dobu jsou otisky.jiný typ je,ze se za cca 3měsíce po implantací dělají otisky.záleí na systému.
Není tady
No, to je moné, ale předpokládám, e záleí hlavně na tom, zda implantát přijme hlavně tělo....nepomůe mi hygiena, ani kouření, kdy mi např. kyčelní inplantát tělo nepřijme !!!
Není tady
ja tu mluvím o zubním.opravdu záleí,na státu člověka a na ostatních rizikových faktorech.
Není tady
Megan2 opět děkuji, nevím, jestli to obrouení a korunky a můstek na několik předních zubů nevyjdou cenově stejně jako jeden implantát. Já mám taky obavu, protoe se mi kazí zuby pod plombami, aby mi ty korunky potom nedělaly taky nějakou neplechu.
Není tady
tetamáma no ja bych asi raději volila ten implantát ne si nechat zbrousit ostatní zuby.obzvlast pokud se kazí.
Není tady
Tetamáma napsal(a):
Megan2 opět děkuji, nevím, jestli to obrouení a korunky a můstek na několik předních zubů nevyjdou cenově stejně jako jeden implantát. Já mám taky obavu, protoe se mi kazí zuby pod plombami, aby mi ty korunky potom nedělaly taky nějakou neplechu.
Tetomamo, pokud by ti sbruovali zuby na můstky, tak se tam vpodstatě u nemá co kazit. Sklovinu ti zubař zbrousí.Buď se dává tzv. in-line, pokud u zbude jenom kořen a na to se posadí korunka. Nebo- pokud je kus zubu, řeí se to bez in- line. /nevím jak se to přesně píe, zubařka to vyslovuje inlej/. Take správně by bylo asi inlay. Ale to je fuk.
Take- pokud má patnou sklovinu a kazí se ti zuby, pak je vysoká pravděpodobnost, e by ti ponechala asi jen kořeny, na to nasadila inleye, ana to ten můstek. Pak u neplechu můe dělat jenom ten kořen. Můe se zlomit a to je pak na vytáhnutí.
Já to mám udělaný na inleyích, je to v pohodě. Akorát jednou mně praskl kořen zubu, tak musel ven. Můstek se rozířil o ten jeden člen. A od té doby v pohodě.
Implantáty mně nejdou udělat, tak to mám takhle a spokojenost.
Pokud se ti zuby hodně kazí, a ty si nechá dát implantát, tak stejně časem bude muset korunkama řeit ty zuby vedle, protoe zubař to plombama donekonečna spravovat nemůe.
Hodně těstí při rozhodování.
Není tady
Já jsem si před 7 lety urazila do poloviny přední horní zuby (neastně jsem kousla do broskve). Taky jsem si myslela, e mi dá zubařka jen dvě korunky na ty 2 zuby. Říkala, e by to nebylo pevný a e by bylo nejlepí obrousit 8 !!!! zubů (4 doleva a 4 doprava), aby to bylo pevný, celistvý a vypadalo esteticky. Nejprve jsem se sděsila, proč si mám obrousit vlastně 8 zdravých zubů (asi jen dva spravené malé kazy), ale nakonec mě přesvědčila. Udělala mi to moc hezky, vybrala jsem si přirozenou barvu korunek, ne bílé. Uděla mi metalokeramické korunky a tenkrát mi to přilo asi na 16 tis. korun. Kadý říká, jak mám krásný svoje zuby a já to nikomu samozřejmě nevyvracím Sestřenice měla podobný problém, nechala si udělat jen 6 zubů a bílé korunky. Jeliko má iroký úsměv, je to znát ...
Upravil(a) Décima (7. 2. 2007 9:01)
Není tady
Jo, jo, souhlasím s Decimou.
Taky slyím, jak mám krásný zuby.
Někdo má svoje zuby, ale tohleto vypadá fakt líp, ne ty poblombovaný.
Hlavně netrvej na příli bílém odstínu, nech si poradit od laborantů. Mně dali na výběr, ale laborantka poradila- tohleto by moc záilo, tohleto taky...
Prostě pokud má svoje zuby třeba nádech do luta, tak a ti raději poradí oni. Mně se zdálo, e ta barva, kterou vybírali, je moc do luta. Ale dala jsem na jejich rady a není poznat, e je tam něco umělýho. Bylo by toti trapný, kdyby tam několik zubů "zářilo".
Není tady
Tetomámo, mám asi skvělého zubaře. Mám paradent., vypadla mi spodní jednička a on mi zezadu na zuby něčím připevnil ten chybějící (vymodeloval), nic mi nebrousil. U to mám rok a drí to. Teď nahoře je to horí, taky u mi vypadl, jene tam byly můstky... Tak mám prozatímní a postupně mi léčí zbylé zuby (váček, vyplňuje kořeny...).
Není tady
Děkuji za příspěvky, no já jsem stále na vákách, asi by to obrouení a korunky bylo lepí, já mám jetě ke vemu ty zuby trochu přes sebe, třeba by se to i srovnalo.
Není tady
Ahoj, určitě je lépe zajít k více zubařům a zkonzultovat to. Kadý to má jinak a kadý dostává induviduální plán. Já jsem si dělala zubní implantát v Dsmile a nic mi nebrousil ale záleí fakt na to jak máte uspořádané zuby Vy
Není tady
Boe....a co by To tak brousili, kdy má implantát?
Není tady