6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Míša Kulička napsal(a):
Spravedlivého? Soudícího? Trestajícího? Proč by nám pak poskytl svobodnou vůli rozhodovat o svém životě? Proč by nám poskytl všechny světské radosti? Aby nás pak trestal za to, že je využíváme? K čemu by mu bylo vystavovat nás touhám a pokušením? K čemu by mu bylo vzbuzovat v lidech pocity viny a strach z pekla? Copak Bůh neví, že strach nikdy nikoho k dobru nepřivedl?
Můj Bůh je milující Bůh ... Láska ... "Velká máma" milující všechny bytosti bez rozdílu a bez podmínek. Poskytl(a) nám vše, co potřebujeme k životu ... a jak to využíváme, to už je jen na nás, na naší odpovědnosti ... Sel má pravdu - nebe a peklo si vytváříme sami - přímo zde ... třeba i zkresleným vnímáním Boha skrze náboženství, která jsou pokřivena mocenskými boji mezi lidmi.
Vidím to taky tak, že to "něco", třeba bůh, je laskavý, milující, nezáludný a nemstivý. Ale - dostali jsme k tomu všemu (svobodě, radostem, touhám a tak) taky odpovědnost. Odpovědnost za všechno, co kdy uděláme a řekneme, to je druhá strana mince té svobody. Možná, jednou, někdo zváží ty dvě strany, jestli jsou v rovnováze...
Není tady
Daphne napsal(a):
Vidím to taky tak, že to "něco", třeba bůh, je laskavý, milující, nezáludný a nemstivý. Ale - dostali jsme k tomu všemu (svobodě, radostem, touham a tak) taky odpovědnost. Odpovědnost za všechno, co kdy uděláme a řekneme, to je druhá strana mince té svobody. Možná, jednou, někdo zváží ty dvě strany, jestli jsou v rovnováze...
Odpovedni jsme predevsim sami sobe. Od toho, jak zijeme, se nas zivot odviji .. jak psala Selima - tvorime sami sebe a realitu kolem nas .. co vysilame, to prijimame ... a Buh vse proziva s nami a skrze nas ... a v nas ... a tak ... ale to jsou veci, ktete nelze nikomu nameldovat (o tom je vira), k tomu musi dospet kazdy sam (a o tom je ta duvera).
Není tady
Daphné napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Spravedlivého? Soudícího? Trestajícího? Proč by nám pak poskytl svobodnou vůli rozhodovat o svém životě? Proč by nám poskytl všechny světské radosti? Aby nás pak trestal za to, že je využíváme? K čemu by mu bylo vystavovat nás touhám a pokušením? K čemu by mu bylo vzbuzovat v lidech pocity viny a strach z pekla? Copak Bůh neví, že strach nikdy nikoho k dobru nepřivedl?
Můj Bůh je milující Bůh ... Láska ... "Velká máma" milující všechny bytosti bez rozdílu a bez podmínek. Poskytl(a) nám vše, co potřebujeme k životu ... a jak to využíváme, to už je jen na nás, na naší odpovědnosti ... Sel má pravdu - nebe a peklo si vytváříme sami - přímo zde ... třeba i zkresleným vnímáním Boha skrze náboženství, která jsou pokřivena mocenskými boji mezi lidmi.Vidím to taky tak, že to "něco", třeba bůh, je laskavý, milující, nezáludný a nemstivý. Ale - dostali jsme k tomu všemu (svobodě, radostem, touhám a tak) taky odpovědnost. Odpovědnost za všechno, co kdy uděláme a řekneme, to je druhá strana mince té svobody. Možná, jednou, někdo zváží ty dvě strany, jestli jsou v rovnováze...
Přesně tak, ke svobodě se váže zodpovědnost. Bůh dal člověku svobodnou vůli,protože není robot. Bůh stvořil člověka do života ve své blízkosti a v dobru, ale se schopností volit i zlo, přestože sám zlo nechtěl. Kdyby chtěl totiž Bůh ovlivňovat všechna lidská rozhodnutí, nebyl by člověk schopen milovat. Skutečná láska vychází ze svobodného rozhodnutí pro ni. A Bůh chtěl dát člověku lásku a mít s ním vztah.
Není tady
Co je to zlo? Dá se definovat? Co už je zlo, a co ještě ne? Pro jedno může být zlo, pro druhého dobro.
Není zlo právě určeno k tomu,aby člověk "vychutnal" to dobro, aby se naučil, aby poznal,kudy tedy nejít, nebo jít?
Jak se říká, všechno zlý,je pro něco dobrý.
"zlo" otevírá nové dveře
Není tady
No prave, bez “zla“ bychom si nedokazali “dobro“ uvedomit, prozit, procitit ... Nehlede na to, ze temer v kazdem nasem ukonu, zejm. pri uspokojovani zakladnich zivotnich potreb, se “dobro“ snoubi se “zlem“, protoze to, co je pro nas dobre, muze jinemu ublizit a naopak ... viz treba potreba jist - abychom prezili, musime spachat “zlo“ na jine zive bytosti ... kdybychom to neudelali, ublizili bychom sami sobe - v podstate v sobe neustale udrzujeme rovnovahu mezi dobrem a zlem, coz je take jedine, ceho muzeme dosahnout ...
Z toho vseho vyplyva, ze v tomto svete nemuzeme prezit, aniz bychom pachali “zlo“. Jenze nase “zle“ skutky v nas vzbuzuji pocity viny ... a ty nasledne strach z Boha spravedliveho a trestajiciho ktereho nam tak rady predkladaji nase nabozenstvi ... A strach podporoje “zlo“ ... Strach, ze ublizim jinym, zpusobi, ze ublizim sobe vic, nez je nutne ... A naopak, strach, ze mne bude ublizeno zpusobi, ze ublizim jinym vic, nez je nutne ... Atmosfera strachu spojena se soucasnym oficialnim pojetim Boha, je to, co zpusobuje disproporci mezi dobrem a zlem smerem ke zlu.
Proto je tak dulezite vnimat Boha jako Lasku ke vsem bytostem a bez jakycgkoliv podminek.
Není tady
Tak ono to vyplývá už z věty: svět leží ve zlém..Já bych řekla, že je to hlavně o vůli páchat zlo (nebo ne),protože pak se člověk k tomu člověk nějak dál postaví. Ale smysl zla a jak vypadá vyšší spravedlnost, to v tomto světě prostě nevíme, a tak zbývá doufat,že to bude dobrý
Není tady
Proc by mel svet lezet ve zlem? Proc by mel dokonaly Buh vytvorit takovy svet? Co by z toho mel?
Není tady
Ziki napsal(a):
Selima napsal(a):
Podľa mňa existuje aj nebo, aj peklo; aj Boh milujúci, aj pomystychitvý - všetko ako potenciál. Čo si z toho ale vyberieme a akú realitu si vytvoríme, to je na nás.
Tak Ježíš například své jednání zpodobňuje s otcovým-Božím,čili jeden předobraz by tu byl..Ale bez rozdílu vyznání-pokud je Bůh dokonalý,tak je těžké si ho představit,člověk si dokonalost nepředstaví.
Ja si ho práve predstavujem ako stelesnenie duality, polarity atď. ktorá tvorí náš svet a hýbe ním. Dobro aj zlo v jednom - ako potenciál, obidva aspekty. A predstavujem si ho ako silu, princíp, anie ako bradatého dedka alebo telnatú černošku...
Není tady
dusička napsal(a):
Co je to zlo? Dá se definovat? Co už je zlo, a co ještě ne? Pro jedno může být zlo, pro druhého dobro.
Není zlo právě určeno k tomu,aby člověk "vychutnal" to dobro, aby se naučil, aby poznal,kudy tedy nejít, nebo jít?
"zlo" otevírá nové dveře
Teoreticky, prakticky je podľa mňa niekedy dobré len práve ako ten protipól, druhá strana duality. Na koncentrákoch, inkvizícii, vyvražďovaní domorodcov ani epidémiách kosiacich napr. deti - nehovoriac o Fukušime, ázijskom tsunami, Katrine či Sandy - nevidím zaboha (alebo za Boha) nič dobrého.
Není tady
Seli - máš pravdu v tom,že některé zlé věci si neumíme odůvodnit, proč by vlastně měly být dobré.
Jsem si vzpomněla, když kluk psal slohovku v devítce. Je svět spravedlivý? Povídali jsme si o tom, pomáhala jsem mu, a zjistili jsme, že spravedlivý je. Tedy příroda je spravedlivá. LIdi,kteří se honí za mocí, ti to kazej.
Ziki - věta - Svět leží ve zlým. Já si to nemyslím.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Proc by mel svet lezet ve zlem? Proc by mel dokonaly Buh vytvorit takovy svet? Co by z toho mel?
To je z bible..a bylo by to na dlouhé vysvětlování. Je kouzelné když Dušička napsala:já si to nemyslím..A jak už jsem psala, pravdu o tom, proč je zlo a utrpení se zde nedozvíme. Myslím,že to bude jindy a jinde.
Není tady
Ziki - pro mě je zas úsměvné říkat, je to v bibli,tak je to pravda. Pro mě není směrodatné ,co je v bibli.To co jsem napsala,prostě cítím, není to rozumově, je to ze mně. A každý může mít na to jiný názor, může to cítit jinak.
Jo babička říkala Pánbůh pomáhej,ale pomož si sám.
Mmch proč jsem četla úsměvné,když ZIki píše kouzelné? netuším
Upravil(a) dusička (5. 11. 2012 8:59)
Není tady
Ziki, nevěř tak bezmezně všemu, co je v bibli. Je to dílo člověka/lidí. Stejných, jako jsi ty. A lidé rozhodli, co v bibli bude a co se jim pro jejich záměry nehodí.
Není tady
Bůh je dobro i zlo. Bůh je totiž vše, co vidíme i nevidíme kolem sebe. Bůh je tedy spíše celistvý, než dobrý či špatný. Záleží jen na člověku, na který aspekt boha se naladí. Záleží na každém, jak ho chce vnímat a jaké energie přijímat a vysílat. Pokud si zvolím aspekt dobra, budu dostávat energie dobra a sám se stanu vysílačem dobra. Pokud boha polarizujeme, už to znamená, že ho nechápeme v jeho podstatě, celistvosti, protože jedno bez druhého nemůže existovat a není nic jako dobro nebo zlo, ale jen jedna nebo druhé cesta. Chápání dobra a zla je vždy čistě subjektivní podle toho, jak si to nastavíme.
Není tady
dusička napsal(a):
Ziki - pro mě je zas úsměvné říkat, je to v bibli,tak je to pravda. Pro mě není směrodatné ,co je v bibli.To co jsem napsala,prostě cítím, není to rozumově, je to ze mně. A každý může mít na to jiný názor, může to cítit jinak.
Jo babička říkala Pánbůh pomáhej,ale pomož si sám.
Mmch proč jsem četla úsměvné,když ZIki píše kouzelné? netuším
To nevím proč si psala úsměvné. Kouzelné mi nepřipadá tak znevažující jako úsměvné, myslela jsem takové..dobrácké,důvěřivé Nikomu nevnucuju, jestli je to pravda,nebo ne, to bylo na vysvětlení, kde se o tom píše..tak asi takhle,ju?
Není tady
Ziki - promiň,špatně jsem četla, ale pochopila jsem to dobře. To slovo úsměvně na mě nehledělo jako že je to k smíchu, ale jako úsměvné - naivní. důvěřivé (jo a Tys to tak napsala)
Není tady
Selima napsal(a):
dusička napsal(a):
"zlo" otevírá nové dveřeTeoreticky, prakticky je podľa mňa niekedy dobré len práve ako ten protipól, druhá strana duality. Na koncentrákoch, inkvizícii, vyvražďovaní domorodcov ani epidémiách kosiacich napr. deti - nehovoriac o Fukušime, ázijskom tsunami, Katrine či Sandy - nevidím zaboha (alebo za Boha) nič dobrého.
Seli, když se na to podíváš z téhle jedné strany, tak opravdu na tom není nic dobrého.
Ale je to... zaprvé o samotném přístupu a myšlení těch lidí v té době i místě... jak píše Kalík je to o energiích co vysílají a hromadí se tzv společenském myšlení, které má ohromnou tvořivou sílu (jakou, tak to určuje druh myšlenky.... stejné se přitahuje) a zadruhé .... jak bychom si pak mohli říkat, že tohle už nikdy nedopustíme, když bychom z toho neměli poučení. Kruté, ale poučení.
Není tady
pomněnka napsal(a):
Selima napsal(a):
dusička napsal(a):
"zlo" otevírá nové dveřeTeoreticky, prakticky je podľa mňa niekedy dobré len práve ako ten protipól, druhá strana duality. Na koncentrákoch, inkvizícii, vyvražďovaní domorodcov ani epidémiách kosiacich napr. deti - nehovoriac o Fukušime, ázijskom tsunami, Katrine či Sandy - nevidím zaboha (alebo za Boha) nič dobrého.
Seli, když se na to podíváš z téhle jedné strany, tak opravdu na tom není nic dobrého.
Ale je to... zaprvé o samotném přístupu a myšlení těch lidí v té době i místě... jak píše Kalík je to o energiích co vysílají a hromadí se tzv společenském myšlení, které má ohromnou tvořivou sílu (jakou, tak to určuje druh myšlenky.... stejné se přitahuje) a zadruhé .... jak bychom si pak mohli říkat, že tohle už nikdy nedopustíme, když bychom z toho neměli poučení. Kruté, ale poučení.
Historie se opakuje. Lidé jsou veskrze stále stejní. Někdy se poučí, někdy ne.
Není tady
Nic se neopakuje a ani nemůže. Dělají se stejné chyby to jo, ale pokud z toho není poučení (ZMĚNA MYŠLENÍ), tak důsledky jsou větší. Podle mě je lidstvo stádo tupounů, kterým nestačí na poučení se z vlastních chyb ani tisíciletí. Ale doufám, že efkt "tisíc opic" už se pomalu dostává ke svému slovu... alespoň to vnímám ve svém běžném okolí.
Není tady