Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#76 12. 2. 2007 20:24

Marek_
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1244

Re: Víra lidí

Dlho som rozmýšžal nad tým, čo by som sem mohol napísa, aby to bolo zrozumitežné...
Verím, že každý človek je vo svojej podstate dobrý. Že každého zahreje pri srdci, keď urobí niečo ušžachtilé, pomôže. Verím, že všetko to "zlo" vo svete pramení len z nevedomosti, nepoznania skutočnosti. A za nevedomos nebudem nikoho odsudzova.
Verím, že každý je strojcom svojho života, Stvoritež, a dostáva len to, čo si sám pripraví... nikto iný, nič externé... žiadny Boh v kresanskom ponímaní...
Verím, že žijeme len jeden Život a ten nikdy neskončí. Smr a narodenie beriem len ako bránu do inej formy toho istého Života. Z tohoto pohžadu žiadna reinkarnácia neexistuje, nežijeme viac životov, ale len Jeden Život. Samozrejme verím, že v mnohých telách a formách...
Tiež verím, že po smrti tela nás nikto súdi nebude, len my sami. Neverím, že keby som zajtra niekoho zabil a bol by som si plne vedomý PREČO som to urobil a ČO vlastne som to urobil, tak by som v "budúcom živote" bol zabitý. Bolo by to tak, ako by som ja chcel... neverím, že by mi niečo/niekto "naordinoval", že za toto sa mi stane toto... Verím, že zákon príčiny a následku/karma je "len" nástroj na uvedomenie si seba a svojich činov. Keď si je niekto vedomý seba a svojich činov, nástroj viac nepotrebuje... a už nikdy nebude chcie niekomu/niečomu vedome ublíži...

Na niečo z tohto dôkaz mám, na niečo nie... niečo "len" cítim...


Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

 

#77 12. 2. 2007 20:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Víra lidí

V podstate s tebou souhlasim.
Snad jen na upresneni - pokud jsem v "jednom zivote" ( - pokracovani zivota - jsou to jen slova -) vinikem, budu ve "druhem" zase obeti. Ne kvuli trestu, ale kvuli vlastni zkusenosti, vlastnimu prozitku a uvedomeni si prave onoho zakona priciny a nasledku.

Kazdy clovek nese bozi jiskru, kazdy jsme buh, svetlo, laska...... Jen nekteri z nas si to pamatujeme vice, jini mene, jini jako by zcela zapomneli.... ale devet bran stejne musime projit vsichni smile


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#78 13. 2. 2007 10:54

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Ráda bych se vrátila k příspěvku Pan o ráciu a vyspělejších civilizacích než jsme my. Teď pročítám knihu Mayská proroctví. Je úžasné, jak vyspělá to byla civilizace, jejich znalosti a zkoumání planet mi přijde naprosto neuvěřitelné. My dnes máme jen část jejich vědomostí. Byla to civilizace, která znala přesně cykly planet naší sluneční soustavy, měla 2 kalendáře, s přesností na minuty dokázaly určit zatmění Slunce, Měsíce, cyklické vlivy skvrn na Slunci. Je to neuvěřitelné. A díky tuposti a zaslepenosti španělské katolické církvi mnoho cenných sepsaných informací, výsledky bádání a úžasné vědomosti Mayů skončily v plamenech. Hrůza dumbom. Těžko říci, zda Atlantida existovala či nikoliv, ale o Mayské civilizaci existují odborné publikace, které dokazují, že Mayové byli v oblasti astrologie mnohem dál než my....... A možná i v dalších oblastech, kdo ví.......
Na druhou stranu vzato, myslím, že a každý věříme čemu chceme, lidstvo se posunuje směrem dopředu. Jsem tady na babinetu už 2 roky a lidí, kteří se začínají zajímat o věci mezi nebem a zemí valem přibývá. A to si myslím, je jen dobře.

 

#79 13. 2. 2007 13:46

bublinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 1162

Re: Víra lidí

Pandorraa napsal(a):

Kazdy clovek nese bozi jiskru, kazdy jsme buh, svetlo, laska...... Jen nekteri z nas si to pamatujeme vice, jini mene, jini jako by zcela zapomneli.... ale devet bran stejne musime projit vsichni smile

Jakych devet bran? va  To me zajima... muzes k tomu neco prosim napsat? Nebo treba nejaky odkaz? wink


Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

 

#80 13. 2. 2007 13:58

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Z knihy Reinkarnace, vyklouznutí a vklouznutí do těla - Posmrtný život, reinkarnace

Znovuzrození - základní otázka a pravýpověď lidstva

Znovuzrození, to je základní výpoveď lidstva. Ve všech dobách a ve většine kultur bylo toto téma součástí víry a spekulace. Známý švýcarský hlubinný psycholog C. G. Jung zastává názor: "Znovuzrození je výpoveď, která patří k pravýpovědím lidstva vůbec. Tyto pravýpovědi se zakládají na tom, co označuji jako 'archetypus'. Všechny výpovedi, jež se týkají nadsmyslového, jsou v nejhlubším smyslu stále určovány archetypem, takže není divu, když se výpovedi o znovuzrození vyskytují u nejrůznejších národů."

Vědění o znovuvtělení duše je základem obsáhlého výkladu o utrpení a vině - o smyslu bytí vůbec. Dává odpoveď na otázku, proč se deti rodí v bíde, zmrzačené a nemocné? Z náboženského hlediska vypadá stejná otázka takto: Jak je to možné, když přece existuje Bůh lásky? Na druhé straně: Proč se mnohé rodí v bohatství, blahobytu a zdraví? A také: Proč existují takzvané zázračné děti?

Otázka: Existuje-li možnost opakovaného pozemského života nebo ne - je jednou ze základních otázek vůbec. Týká se výkladu podstaty našeho lidského bytí; jde o obraz človeka, světa a Boha. Vedení o reinkarnaci není rozšířeno pouze ve východních náboženstvích, např. v hinduismu a buddhismu; také pro mnoho velkých básníků a myslitelů západního sveta a myslitelů v antice i v novoveku bylo toto vedení samozřejmostí. O možnosti opakovaného pozemského života byli krome jiných přesvedšeni Empedokles, Pythagoras, Platon a Vergilius, dále Goethe, Hölderlin, Schiller, Schleiermacher, Fichte, Kant, Schopenhauer, Nietzsche, Kirekegaard a Voltaire.

Dnes zastávají myšlenku reinkarnace velké esoterické skupiny, jako např. Antroposofové, Rosenkreuziáni nebo skupiny Lorbera. Také Univerzální život zastává učení o možnosti různých vtelení duše do lidského těla.

Také věda se zabývá reinkarnací. Je už k dispozici obsáhlý materiál, např. od profesora Jana Stevensona, který po dlouholeté výzkumné práci na více než 1500 případech spontánního vzpomínání vyjadřuje přesvedčení, že jím vedecky zkoumané případy "daleko přesahují pouhý náznak znovuvtelování; zdá se mi, že ji dostatečne dokazují".

Dalším známým jménem je Thorwald Dethlefsen, který své pacienty pomocí jím vyvinuté metody zavádí zpet do dřívejších životů a tím hluboko v du-ši zakořenené vzpomínky přináší navenek. Tímto způsobem ošetřuje psychosomatická zatížení v současném živote.

I přes výsledky techto bádání nebo práve v souladu s nimi a díky velkému rozšíření vedení o reinkarnaci, neexistuje jednota nauky, nýbrž mnoho rozličných názorů - které se přirozene také kříží a částečne spolu souhlasí - pokud jde o konkretní obsah a použití tohoto vedení.

Je to zde stejné jako u otázky po Bohu: S Jeho existencí souhlasí všechna náboženství - avšak o Jeho bytosti existují různá mínení; všude se nacházejí menší nebo vetší zlomky jedné pravdy, smíšené s různými lidskými názory a představami. Stejne je tomu s reinkarnací. V podstate se o ní nepochybuje, pokud jde však o detaily, liší se výpovedi zčásti značne. Tak například nelze jednoduše ztotožňovat pojmy "reinkarnace" a "putování duše"; východní porozumení se odlišuje od západního - podle toho, jaký obraz Boha je základem.

Na rozdíl od výkladu katolického a evangelického učení jsme přesvedčeni o tom, že existuje i křesanský výklad nauky o reinkarnaci; a dokonce, že vedení o znovuvtelování duše patří k prakřesanskému myšlení a že je významnou součastí křesanské víry.
"Vedení o znovuzrození bylo v prakřesanství a v prvních stoletích křesanství pevnou součástí křesanského myšlení. Také Ježíš Nazaretský učil o znovuzrození a mnoho církevních učitelů pohlíželo na znovuzrození jako na neco samozřejmého." Hermann Bauer to dokazuje ve svém spise o znovuzrození. Kriticky vyhodnotil řecké a latinské biblické texty, koncilní dokumenty a díla prvních církevních otců a došel k záveru, že znovuzrození je prakřesanská nauka. Poukazy v bibli jsou např. M 16, 14 (srv. také Lk 9, 19), kde Ježíš klade otázku, za koho Jej lidé považují. Na to Mu odpovedeli Jeho učedníci, že ti jedni Ho považují za Jana Křtitele, jiní za Eliáše, další za Jeremiáše nebo za nekterého z jiných proroků. Jiný příklad: Ježíš mluvil o návratu Eliáše a myslel tím Jana Křtitele (Mt. 17, 10-13; srv. také Lk 9, 8 a d.). Církevní učitel Rufinus ujišoval v jednom dopise Anastasiovi, že víra v opakující se životy patřila k všeobecnému církevnímu myšlení církevních otců a jako stará tradice byla odedávna předávána z generace na generaci. Origines (asi 185-254), který platí za jednoho z nejvetších řeckých církevních otců, učil reinkarnaci s velkým přesvedčením; mel k dispozici ješte původní rukopisy bible v řeckém a hebrejském jazyce. Nauka o znovuzrození byla tedy součástí křesanství v prvních stoletích. O to překvapivejší je, že toto vedení nebylo a není v západních církvích vyučováno.

 

#81 13. 2. 2007 14:23

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Víra lidí

bublinka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Kazdy clovek nese bozi jiskru, kazdy jsme buh, svetlo, laska...... Jen nekteri z nas si to pamatujeme vice, jini mene, jini jako by zcela zapomneli.... ale devet bran stejne musime projit vsichni smile

Jakych devet bran? va  To me zajima... muzes k tomu neco prosim napsat? Nebo treba nejaky odkaz? wink

Pan, souvisí to s eneagramem ?


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#82 13. 2. 2007 14:53

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Souvisí-li to s eneagramem, pak jsem to nepochopila....... yikes

Upravil(a) lvice (13. 2. 2007 14:53)

 

#83 13. 2. 2007 16:53

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Víra lidí

Ne, to souvisi s Kubínovou Pansofií.
Pro ty, co potrebuji vsechno dokazat a vypocitat: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3183


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#84 13. 2. 2007 18:38

Alimak
♥♥-----
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 94

Re: Víra lidí

Najprv som verila, že všetko je hmota. Vtĺkali to do nás na základnej, strednej aj vysokej škole - že vraj vedecký ateizmus.
Potom prišiel čas zamyslenia. Je možné, aby sa hmota sama od seba poskladala do zložitých zlúčenín? Je možné, že moje cítenie vyvoláva nejaká chemická látka? Je chemická látka viac, než moje vedomie? Ako je možné, že v prírode sa všetko opakuje s takou dokonalou presnosou? Je možné, že naše domy potrebujú najprv ideu - architekta - a príroda nie? Je možné, aby sa z chaotického vysypania tehál postavil dom?
Prišla odpoveď: "NIE, to nie je možné."
Ak to nie je možné, KTO riadi svet, vesmír a všetko to, čo je nad tým?
A prišla odpoveď, ktorej som sa dlho bránila: "BOH."
Ak je Boh, prečo majú rôzni žudia rôzne osudy? Prečo jeden žije dlhšie a iný krátko?
Prečo je jeden chorý alebo chudobný a iný má všetko?
Prišla ďalšia odpoveď: "Reinkarnácia."

A tak teraz viem, že je Boh a že žijeme mnohokrát.

Není tady

 

#85 13. 2. 2007 22:29

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Víra lidí

No nazdar, takže žádný zasloužený klídek po smrti nebude? Já se na něj docela těšila.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#86 13. 2. 2007 22:33

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Víra lidí

Pandorraa napsal(a):

Ne, to souvisi s Kubínovou Pansofií.
Pro ty, co potrebuji vsechno dokazat a vypocitat: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3183

Sice jsem to jen rychle prolétla, ale je to velmi zajímavé. Myslím,  že to souvisí i s tím eneagramem ( koneckonců všechno souvisí se vším.) Asi si musíme také projít v inkarnacích všemi devíti typy eneagramu.

Upravil(a) lueta (13. 2. 2007 22:34)


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#87 13. 2. 2007 23:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: Víra lidí

lueta napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ne, to souvisi s Kubínovou Pansofií.
Pro ty, co potrebuji vsechno dokazat a vypocitat: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3183

Sice jsem to jen rychle prolétla, ale je to velmi zajímavé. Myslím,  že to souvisí i s tím eneagramem ( koneckonců všechno souvisí se vším.) Asi si musíme také projít v inkarnacích všemi devíti typy eneagramu.

Mozna mas luet pravdu, ja mam knihu Eneagram - Devet tvari duse na stole, ale jeste jsem ji neotevrela... sad


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#88 13. 2. 2007 23:27

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Víra lidí

Pandorraa napsal(a):

lueta napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ne, to souvisi s Kubínovou Pansofií.
Pro ty, co potrebuji vsechno dokazat a vypocitat: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3183

Sice jsem to jen rychle prolétla, ale je to velmi zajímavé. Myslím,  že to souvisí i s tím eneagramem ( koneckonců všechno souvisí se vším.) Asi si musíme také projít v inkarnacích všemi devíti typy eneagramu.

Mozna mas luet pravdu, ja mam knihu Eneagram - Devet tvari duse na stole, ale jeste jsem ji neotevrela... sad

Tak až ji přečteš, jsem zvědavá na Tvůj názor.


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#89 14. 2. 2007 7:19

Marek_
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1244

Re: Víra lidí

Irenka21 napsal(a):

No nazdar, takže žádný zasloužený klídek po smrti nebude? Já se na něj docela těšila.

Irenka, klídek môže by už teraz, nemusíš čaka na smr... smile


Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

 

#90 14. 2. 2007 8:48

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Našla jsem docela dobrý odkaz na eneagram: http://www.sweb.cz/dobromysl/mozai.htm

 

#91 14. 2. 2007 9:56

bublinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 1162

Re: Víra lidí

lueta napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ne, to souvisi s Kubínovou Pansofií.
Pro ty, co potrebuji vsechno dokazat a vypocitat: http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3183

Sice jsem to jen rychle prolétla, ale je to velmi zajímavé. Myslím,  že to souvisí i s tím eneagramem ( koneckonců všechno souvisí se vším.) Asi si musíme také projít v inkarnacích všemi devíti typy eneagramu.

Tak jsem na to taky koukla, to je hrozne sloziteee...vubec tomu nerozumim roll
Divala jsem se i na ten odkaz na enagram... tech devet typu odpovida cislum v numerologii? Nebo jak se to urcuje?


Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

 

#92 14. 2. 2007 10:43

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Hele Bubli, přelož mi ten svůj anglický citát pod čarou, nerozumím tomu big_smile.

 

#93 14. 2. 2007 10:44

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Já jsem se našla v 1, ale také by mě zajímalo, jak se to určuje.....

 

#94 14. 2. 2007 14:30

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Víra lidí

Když člověk živí děti a má spožitou práci, moc klidu si tedy neužije, těšila jsem se, že si jednou odpočinu a ejhle vy mi tady dáváte  další životy, to teda nechci, chci ležet a nic nevědět.

Upravil(a) Irenka21 (14. 2. 2007 14:32)


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#95 14. 2. 2007 14:33

Nick3594
Host

Re: Víra lidí

Irenko, třeba v příštím životě budeš milionářka bez dětí, s jachtou a hromadou mladých milenců lol pussa. Taková druhá Ivana Zelníčková/Trumpová vissla.

Upravil(a) lvice (14. 2. 2007 14:34)

 

#96 14. 2. 2007 14:37

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Víra lidí

To by mne asi neuspokojilo, ale já hlavně žiju nyní a naplno a potom chci klid a ne další poznácvání a další složité životy.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#97 14. 2. 2007 14:50

Marek_
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1244

Re: Víra lidí

smile Irenka, si tu dobrovožne a nabudúce sem zase pôjdeš dobrovožne a s radosou... to uvidíš, ako sa sem budeš hrnú... smile čím skôr, čím skôr, čím skôr... smile


Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

 

#98 14. 2. 2007 14:53

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Víra lidí

Třeba se to dá nějak ovlivnit, ale pochybuji o tom, myslím, že to jsou jenom sny lidí, než další život, to raději zatracení. Ani mladá bych už znova nechtěla být, spíš starší o 9 let.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#99 14. 2. 2007 14:59

Marek_
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1244

Re: Víra lidí

Nedávno som čítal jeden článok o reinkarnácii. Písalo sa v ňom, že týmto fenoménom sa už zaoberá veža vedcov. Bolo tam písané, že jedna skeptická vedkyňa-doktorka sa rozhodla definitívne skoncova s touto "teóriou" a vedecky dokáza, že reinkarnácia nieje skutočná. Po 10 rokoch výskumu vyhlásila, že nie že verí, ale že VIE, že reinkarnácia skutočná je... o svojom výskume napísala aj knihu. Tak tu to vidíme: skeptik vedec sa pod archou dôkazov mení na vediaceho... smile


Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

 

#100 14. 2. 2007 15:02

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Víra lidí

Prostě jak tak nad tím teď přemýšlím, já patřím k těm divným, kteří o smrti stokrát přemýšleli, nebojí se jí a čekají od ní klid, pohodu, bezstarostnost, nevědomí, prostě nebude nic. Asi to pramení z toho mého materislistického základu, duše , co to je, city nás dělají zranitelnými, závislými na druhých, když jsem mívala problémy v minulém manželství, přála jsem si nic necítit  , nejde to, proto jsem se upnula k tomu klidu po smrti, snad nebudou ani city, ani pozitivní ani negativní. Mám pocit, že další život bych nezvládla a nechtěla prožít, kdoví, jestli je pravda to moje nebo to vaše, to už si nikdy neřekneme.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů