6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
bublinka napsal(a):
Tak jsem se taky zkusila zamyslet nad tim, cemu vlastne nejvic verim a vyslo mi, ze nejvic verim tomu, ze vse okolo mne, vse co se deje ma nejaky smysl, nejaky ucel a ze nic se nedeje nahodou.
Verim, ze nase zivoty nekam smeruji, ze je tu duvod, proc jsme se narodili a proc zijeme.
Tim padem i verim, ze je tu nejaky vyssi princip, buh nebo cosi jineho.
A i kdyz muze nekdo vnimat tuhle viru jako nejakou berlicku, tak ja mam naopak pocit, ze mi tato vira pomohla byt vice dospelejsi a zodpovednejsi za muj zivot.
Tohle vedomi smyslu mi dodava silu, jistotu a lasku.
Ale jak pise keito, vetsinu dukazu, ktere pro svou viru mam, tvori jen me vlastni prozitky, takze je to jen ma osobni neprenosna vira.
Bubli, a ten terminus technicus - osobní nepřenosná víra - ten se ti povedl
Není tady
..Bůh je stvoření i stvořitel, vytvořil vesmír, ve kterém je podobný vztah jaký je mezi tanečníkem a tancem. Jsou jedním. Přestane-li tanečník tančit, zmizí i tanec. Zmizí-li tanec, je po tanečníkovi. Vesmír nebyl stvořen v čase a ukončen, je vytvářen každým okamžikem , protože je to vlastní bytí Boha. Stejně jako se pohybujete, tančíte, zpíváte, milujete, Bůh tvoří - každou chvílí. Neexistujete jako oddělená jednotka, neexistujete jako ostrov, ale jako vlna v oceánu, jste jedním !!! Oceán se přelévá, vlní se ve vás, bez něj existovat nemůžete, jste spolu spojení. V každé vlně oceán je a oceán není nic jiného, než souhra vln. Vlna není oddělená, nelze ji vzít a odnést ukázat domů dětem. Vlnu nepřinesete. Můžete přinést vodu, nebude to však vlna - nebude živá. Svět bez Boha existovat nemůže, stejně jako nemůže Bůh existovat bez světa. Je-li stvořitelem, je-li tvořivost jeho kvalitou, jak by mohl bez vesmíru existovat? Když se nic netvoří, jak by mohl být stvořitelem? Svět na něm závisí a on na světu. Je totiž mezi nimi hluboký milostný vztah, navzájem na sobě závisí a naplňují se, jsou jedním. Naplnění je tak prosté, že je nelze oddělit a odloučit. Tudíž prorok, který došel poznání, může říci : Já jsem Bůh !! Tím prostě oznamuje, že já a jeho existence nejsme dva. Proto Ježíš říká: Dříví kus rozštípni i hle, já jsem tam, kamínek nadzvedni a mne tam nalezneš...................................
Skopírovala jsem úryvek z Oshovy knihy hořčičné semínko, už jsem to jednou psala Adře a toto vyjádření Boha se mi moc líbí.
Věřím v Boha, jehož další jméno je láska, energie, vyšší moc, nebo jak jej kdo chce nazvat. Vadí mi, že spousta lidí směšuje dohromady víru a náboženství. Jsou to naprosto dvě odlišné věci. Já jsem nikdy k žádnému náboženství ( ani sektě) nepatřila a nepatřím a přesto je moje víra pevná.
Věřím ve vesmírné zákony a karmické zákony, bez nich by nic na tomto světě nemělo smysl.
Není tady
ja verim sama v sebe. verim ze spolecne se svoudusi zavcasu rozpoznam a analizuji kazdou situaci tak, jak to bude pro me nejlepsi. verim, ze prekonam vsechny prekazky, ktere jsem si stanovila za ukol na tomto svete co nejlip, ze pochopim spravne kazdou krivdu i zlo, ktere na me ceka a verim, zepred svou smrti budu moct rict "osude, dekuji ti za vsechno zle, ktere jsi mi vtomhle zivote dopral"
to ostatni vesmirne nekoneco je samozrejmost, na to verit nemusim
Upravil(a) Dita.L (2. 2. 2007 19:10)
Není tady
Dita.L napsal(a):
"osude, dekuji ti za vsechno zle, ktere jsi mi vtomhle zivote dopral"
Jinak
hezké, Dito, asi bych to ráda popsala jako ty....
Upravil(a) poletucha (2. 2. 2007 19:21)
Není tady
Já taky věřím, že jsme součástí něčeho "většího", že se máme učit a máme na to spouuuustu životů, abysme to zvládli. Jinak, když se řekne kostel a tak, tak na tohle já nejsem, jsem věřící bez vyznání (fakt si připadám trochu nemístně, když se někdo v kostele modlí a já jdu okolo) Věřím na reinkarnaci a karmu a konečně jsem dostala kopanec, abych tohle myšlení pořádně oprášila a začla zase něco dělat A zatím si to teda užívám Nebudu se rozepisovat, už jiní tu napsali spoustu věcí, se kterými se ztotožňuji, ale asi bych to teď nedokázala podat tak hezky
Není tady
poletucha napsal(a):
Dita.L napsal(a):
"osude, dekuji ti za vsechno zle, ktere jsi mi vtomhle zivote dopral"
Jinak
hezké, Dito, asi bych to ráda popsala jako ty....
Mam dojem, ze na tobe vidim od jiste navstevy ohromnou zmenu. Je to tim, nebo pletu??
Není tady
Nevím,
měla jsem naběhnuto
a je možné že mě to přesvědčilo
určitý životní zlom se ten měsíc stal
Není tady
Andromedo, vůbec se nemusíš cítit nemístně. Kostely jsou pěkné jsou tam historické památky, ale Bůh tam nesídlí. Toho, nebo to co si každý představujeme jako víru, musíme mít v srdci.
Není tady
Tetamáma napsal(a):
Andromedo, vůbec se nemusíš cítit nemístně. Kostely jsou pěkné jsou tam historické památky, ale Bůh tam nesídlí. Toho, nebo to co si každý představujeme jako víru, musíme mít v srdci.
No údajně se dříve kostely stavěly na místech, kde jsou nějaká energetická centra (?) v zemi. V místech, kde se přichází tou uličkou mezi lavicemi, tak tam je energie, která "sráží na kolena" a vepředu u oltáře naopak. Nevím co je na tom pravdy, ale myslím, že ty dřívější kostely měly nějakou funkci. Ale s postupem času se asi v tomhle hodně změnilo, teď jsou to opravdu spíše památky
Není tady
Návštěva kostela je bezpochyby povznášející. Je tam ticho a příjemné prostředí k rozjímání.
Není tady
Podle mě záleží na tom pro jakou víru byl ten kostel, kaple, mešita,chrám postaven.
To místo je pak nabito energií těch myšlenek.
Představ si místo kde se lidé usilovně soustředí, modlí, prosí... v jednom duchu, s jedním nasměrováním a to po staletí.
Je tam velmi silná energie.
Upravil(a) poletucha (2. 2. 2007 20:13)
Není tady
Tetamáma napsal(a):
Návštěva kostela je bezpochyby povznášející. Je tam ticho a příjemné prostředí k rozjímání.
To je třeba i v lese, na nějaké hoře, na lodi uprostřed oceánu..... někdy i doma .
Není tady
poletucha napsal(a):
Podle mě záleží na tom pro jakou víru byl ten kostel, kaple, mešita,chrám postaven.
To místo je pak nabito energií těch myšlenek.
Představ si místo kde se lidé usilovně soustředí, modlí, prosí... v jednom duchu, s jedním nasměrováním a to po staletí.
Je tam velmi silná energie.
Ja spis citim vzdy v kostele jen negativni energie, prave proto, ze tam lidi hromadi narky, "hrichy" a prosby a ponizene poklony po cela staleti. Neznam nikoho, kdo by se do kostela utikal sverit s tim, ze miluje zivot, ze nekomu pomohl nebo ze se zamiloval a je z toho stastny. Nikdy jsem se v kostele necitila dobre. Mnohem lip a pozitivneji je nekde v jarnim lese treba pri meditaci, nezapomenutelna je meditace na pobrezi atlantiku. To je prava energicka "bomba" v souzneni s morskym zivotem, energii skal a morskych vln oplachujicich pisek. Presne tuhle atmozferu mam pri meditacich nejradeji a vetsinou si presne tenhle vyjev sama vyvolavam. Kostely nebrat
Upravil(a) Dita.L (2. 2. 2007 20:48)
Není tady
Tak jsem zde a ráda čtu zase Vaše názory, myslím, že když už je navzájem nepřebíráme a nehádáme se, dovede nás to aspoň k zamyšlení nad cítěním jiných lidí, já tady na duchovní a vůbec na Babinetu jsem došla k tomu, že už nemám pocit, že všechny jiné názory než moje jsou nepřijatelné a potlačila jsem v sobě chuť někoho o něčem přesvědčovat za každou cenu.
Není tady
Dito.L ani já jsem se dříve v kostalech necítila dobře. Navíc mi vadí i princip zpovědi, vyznat se z hříchů, dostat rozhřešení a jede se nanovo. No to jako ne!!!!! To je jenom finta, je to reklama pro církev, jako že něco dávají. Časem jsem se naučila ty negativní energie nepřijímat. Vnímám jenom tu architekturu a beru si z toho to, co je přínosné.
Ty negativní energie se jistě ale na takových a nejen takových místech hromadí, já jsem to zažila např. vloni v Chorvatsku na těch místech, co se válčilo. Byla to opravdu síla.
Není tady
Tetamáma a Dita.L
Podle existující teorie vertikálního času - že vše se děje najednou v jednom okamžiku (pro představu :jako v televizi je 100 kanálů současně- nezávislých ucelených světů ) pokud jsi na nějakém místě kde třeba probíhala v minulosti válka, ta válka tam ted je kolem tebe, ale jakoby v jiné dimenzi, jiném čase. Ta energie je tam určitě cítit.
Kvůli svému studiu jsem kdysi procestovala Evropu abych navštívila "všechny" kostely. Moc dobře si vzpomínám na tu vůni co mě vždy obklopila a na ten pocit navštívení jiné doby, tolikrát opakovaný. Od té doby co jsem si v hlavě uzavřela cestu ke křestanství, mám v kostele přes veškerou svou lásku k architektuře těch staveb neodbytný pocit, že jsem nezvaný host.
Co se týká lesa, co jsem se dozvěděla, je tam velmi mnoho cizí energie, která se probudí, když ty se tam začneš příliš projevovat a rušíš. Les prý na meditaci není vhodný.
A meditaci na břehu Atlantiku nezbývá než závidět.
Upravil(a) poletucha (3. 2. 2007 9:05)
Není tady
Shodou okolnosti jsem se byla minulou nedeli podivat v kostele na msi, myslim, ze to bylo tak podruhe v zivote a sla jsem tam hlavne proto, protoze jsem to slibila jedne zname.
Byla jsem tam myslim nejmladsi a to uz taky mam nejaky vek.
Nemam dar nejak zretelne vnimat energie, ale cele mi to prislo uplne bezduche a mrtve, bez zivota a energie, knez cetl nejake pasaze z bible a bylo to jako kdyby odrikaval zpravy. Takze do kostela uz asi nikdy nepujdu.
I kdyz na druhou stranu se mi jednou v gotickem chramu stalo, ze se mi tam spustila nejaka ocista, jako kdyby me cosi bacilo do hlavy.
Poletucho, to s tim lesem, to je zajimave. Pripomnelo mi to fantasy knizky Holdstocka - Les Mytag a dalsi. Tam se taky probouzeji v lesich zvlastni energie, prolinaji se tam ruzne casy a objevuji podivne bytosti. Je to sice fantasy, ale vzdycky mi prislo, ze na tom neco bude.
A na meditaci jsou nejlepsi hory
Není tady
poletucha napsal(a):
...
Co se týká lesa, co jsem se dozvěděla, je tam velmi mnoho cizí energie, která se probudí, když ty se tam začneš příliš projevovat a rušíš. Les prý na meditaci není vhodný.
...
Poletucho, přece se lidé chodí do lesa/ke stromům nabít, moc pak nechápu proč by neměl být vhodný k meditaci..? Také by mě zajímalo co si představit pod tou "cizí" energií..? Díky za odpovědi
Není tady
poletucha napsal(a):
Tetamáma a Dita.L
Podle existující teorie vertikálního času - že vše se děje najednou v jednom okamžiku (pro představu :jako v televizi je 100 kanálů současně- nezávislých ucelených světů ) pokud jsi na nějakém místě kde třeba probíhala v minulosti válka, ta válka tam ted je kolem tebe, ale jakoby v jiné dimenzi, jiném čase. Ta energie je tam určitě cítit.
Kvůli svému studiu jsem kdysi procestovala Evropu abych navštívila "všechny" kostely. Moc dobře si vzpomínám na tu vůni co mě vždy obklopila a na ten pocit navštívení jiné doby, tolikrát opakovaný. Od té doby co jsem si v hlavě uzavřela cestu ke křestanství, mám v kostele přes veškerou svou lásku k architektuře těch staveb neodbytný pocit, že jsem nezvaný host.
A meditaci na břehu Atlantiku nezbývá než závidět.
poly, co se toho lesa tyce, tam nesmis rusit, tam musis jit v naprostem souzneni. Zapadnout tam a vse co se tam deje pekne vnimat, stat se soucasti, jednim z clanku toho lesa.... cizi energie si te pak nevsimaji, prave naopak, mas sanci je poznat. Vidis, ted jak to pisu, jsem primo v tom lese, tak silne to na me pusobi. Vidim kazdy kousek mechu a kapradiny, slysim potucek kousek pode mnou, vnimam slunicko prokukujici mezi sumicim listim a stavam se jeho soucasti, i kdyz to misto je zrovna ted nekolik desitek kilometru vzdalene..... vracim se na skalku, kde jsem odpocivala a jsem tam moc stastna. Tak, takhle na me les vzdycky pusobi.
Tetomamo
neprijimat negativni energie stoji hodne usili, lepsi je se jim vyhnout. Zanechavaji otisk a vzdycky nekde proklouznou i kdyz treba jenom trosicku. Proto mam tak rada prirodni "ciste" energie. Asi to zllo moc vnimam. Poznam presne, kde se nekdo pred chvili hadal i kdyby se tvaril sebemileji. Proste se tam necitim dobre. Neni to ale fajn, vycitit z kazdeho, ze se trapi, nebo ze mu neni dobre, dost to namaha.
Není tady
bublinka napsal(a):
Shodou okolnosti jsem se byla minulou nedeli podivat v kostele na msi, myslim, ze to bylo tak podruhe v zivote a sla jsem tam hlavne proto, protoze jsem to slibila jedne zname.
Byla jsem tam myslim nejmladsi a to uz taky mam nejaky vek.
Nemam dar nejak zretelne vnimat energie, ale cele mi to prislo uplne bezduche a mrtve, bez zivota a energie, knez cetl nejake pasaze z bible a bylo to jako kdyby odrikaval zpravy. Takze do kostela uz asi nikdy nepujdu. .......
No, když už se tu rozjela diskuse ke kostelům, tak řeknu taky něco. Já mám ke kostelům a náboženstvím odjakživa příšernou averzi, aniž bych pro to měla jediný důvod. Ta architektura je sice pěkná, ale to prostředí mi nějak nedělá dobře. A přesto, nebo právě proto, protože se určité věci snažím změnit, nebo k nim alespoň změnit přístup , tak čas od času – ale to asi 2x do roka,někdy ani to ne , tam zajdu a vnímám, co to tam se mnou dělá. No a jednou se mi stalo, že tam bylo cosi jako mše, nebo já nevím, neznám tyhle církevní ceremonie , tak mi bylo divné, že hlas faráře zněl odkudsi seshora. I když jsem se snažila vypátrat odkud to je, nepodařilo se mi to. Až za nějakou dobu mi došlo, že to je hlas z reproduktoru nahoře zavěšeného. No, přišlo mi to poněkud zvláštní. A pak mi přišlo divné, že to bylo pořád to samé, jako zaseknutá jehla. Takže jsem vydržela jenom chvíli a vypadla jsem ven. Fakt jsem nepochopila, k čemu je tohle dobré….No, ale asi proto, že holt jsem „jinde“ než ti věřící, kteří tam byli.
Není tady
Andromeda napsal(a):
Poletucho, přece se lidé chodí do lesa/ke stromům nabít, moc pak nechápu proč by neměl být vhodný k meditaci..? Také by mě zajímalo co si představit pod tou "cizí" energií..? Díky za odpovědi
Hmm, nerada bych se pouštěla na tenký led, že budu mluvit o věcech o kterých zas tak moc nevím.
A možná jsem to také blbě formulovala. Ale pokusím se Ti říct co vím.
S některými lidmi, co dělají také nějaký druh bojového umění (které je dost o soustředění, takže druh meditace), jsme se bavili kde všude se dá cvičit z hlediska co největšího energetického přínosu. Les byl z tohoto hlediska jeden z nejhorších, protože ho prý (co jsem se dozvěděla) osídlují ve značném množství různé entity, které si hlídají svůj prostor a klid. A kdo ví co ještě. Když tam vstoupíš s tím, že cvičíš boj, asi je to nenechá v klidu. Dle mne je podstatné asi nerušit svou cizorodou nekompatibilní energií.
přesně jak píše Dita.L .....
....tam nesmis rusit, tam musis jit v naprostem souzneni. Zapadnout tam a vse co se tam deje pekne vnimat, stat se soucasti, jednim z clanku toho lesa.... cizi energie si te pak nevsimaji....
Taky si v lese hodně odpočinu, všechno v hlavě se mi vymaže, zcela absorbuji co tam je, protože je to mnohem silnější než já. A dost možná i moudřejší
Mimochodem, dozvěděla jsem se také docela zajímavou věc, že místnosti s našimi nízkými stropy jsou dost nevhodné pro cvičení, protože vertikálně tvé energet pole dosahuje dost daleko nad strop a stejně tak pod podlahu. Tím se připravuješ o značné množství disponibilní energie. Asi jste také někdy cítili nádherný pocit z velkých a vysokých sálů ( ted nemluvím o těch kostelích) , že jste se najednou nadechli....
Upravil(a) poletucha (3. 2. 2007 16:42)
Není tady
V čo verím ... na to sa naozaj ťažko odpovedá. Pôjdem na to "opačným" smerom - tým, čo vidíme. Obklopuje nás svet, ktorý sa riadi prísnymi zákonmi - a to od prvej sekundy, čo vznikol. Tieto zákony tu museli byť prv, ako tu bol tento svet tak isto, ako je najprv projekt domu a až potom sa urobí stavba.
Toho, kto "naprojektoval" celé stvorenie, kto mu určil zákony, ktorými sa riadi skôr, ako toto stvorenie vzniklo, toho nazývam "Boh". Kde je, to nedokážem povedať, lebo je mimo toto stvorenie tak isto, ako ani projektanta nenájdeme v dome, ktorý sa podľa jeho projektu stavia. Napriek tomu však môžeme spoznať, aký je, pretože to vidíme na zákonoch, ktorými sa toto stvorenie riadi - a tie zákony sú dokonalé - preto musí byť aj Boh dokonalý.
Je tu však ešte niečo, čo sa nedá spoznať zvonka - náš vnútorný život, ktorý je plný citov a emócií. Tie sú mnohokrát silnejšie, ako celé vonkajšie prežívanie a sú hlavnou hnacou silou, ktorá nás poháňa po celý život. Myslím si, že aj toto je časť zákonov, ktoré sú vo stvorení a preto nám tieto city (lepšie povedané - iskričky týchto citov) boli dané ako dar od Boha - cit Lásky, cit Čistoty a cit Spravodlivosti. To, že sme niektoré z nich nedokázali rozvinúť v kvet a svet naokolo vyzerá tak, ako vyzerá, je len naša vina, pretože my sme nedovolili týmto kvetom rásť.
Našou úlohou je preto nájsť spojenie medzi tým vonkajším a tým vnútorným, dokázať obidvoje rozvinúť, čím sa to krásne - vnútorné - dokáže prejaviť aj navonok. Potom nájdeme aj cieľ nášho života a keď budeme poznať cieľ, budeme môcť nájsť aj cestu k jeho splneniu. Niekto ju nájde v spoločnosti iných, niekto kráča ako osamotený pútnik. Niekto k tomu potrebuje kostol, inému stačí tichý kútik v dome, ďalší k tomu potrebuje ticho prírody ... Jedno je však isté - jedine Láska, Čistota a Spravodlivosť musia panovať v duši toho, kto chce skutočne túto cestu nájsť.
Není tady
Jej, to je super. Ja tiez nemusim kostoly, citim sa v nich strasne zle, je mi uzko, citim prazdnotu, ziadneho "Boha"....
som rada, ze nie som sama a ze to nie je nenormalne...
kopec energie citim v prirode a tam tiez nachadzam pokoj v dusi. :-)
Není tady
Poletucho, díky za odpověď Zajímavé téma, jen trochu už mimo hlavní tématiku a možná i mimo obvyklé rámce Nemáš bližší informace ohledně těch jiných energií..? Fakt by mě to zajímalo
Upravil(a) Andromeda (3. 2. 2007 20:34)
Není tady
Tetamáma napsal(a):
Ty negativní energie se jistě ale na takových a nejen takových místech hromadí, já jsem to zažila např. vloni v Chorvatsku na těch místech, co se válčilo. Byla to opravdu síla.
To je fakt, jednou jsem tu o tom psala. Jedna taková vypálená vesnice v Srbské Krajině je dodnes mojí noční můrou a to jsme tam čekali jen cca 1 hodinu. A přitom bylo zřetelné, že tam původně žili normální lidi stejně, jako my tady - krásné domy, pergoly porostlé vínem, zbytky docela pěkného nábytku, na zahrádkách gril nebo krb s grilem, hračky... Nikdo je nepřepadl, zlikvidovali se vzájemně... To prostě nikdy nepochopím.
Není tady