21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Já bych přece jen úplně nepodceňovala fakt, e TOHLE křičící děcko je JEHO
Judito, jene ty jsi enská - moudrá a laskavá. A on je nevycválanej klacek. Cítí ten rozdíl? On to přeci nevnímá jako enská, ta by se takhle těko někdy chovala.
Není tady
Třeba se v něm ty otcovské geny probudí, a dítko trochu povyroste - jene do té doby se z Vany dost moná vyklube ta přitalivá, samostatná enská, která v ní někde dříme, a je otázka, jestli u ní biologický otec dítěte jetě zaboduje
Holt "některé děti se nenarodí svým maminkám" (to se říká o adoptovaných), a některé zase svým tatínkům.
Vany, teď jsi důleitá ty a malá. Vybreč se, a pak si ty slzičky utři. A popřemýlej, co má chu udělat. Cesta kolem světa to v tuhle chvíli asi nebude, ale i nějaká drobná změna v bytě můe být první krůček.
avalonko, pěkně si to napsala. Jediné řeení je se zaměřit na sebe a na svojí pohodu a on přileze (pokud o něj stojí).
Jinak on se připravuje o neopakovatelné záitky se svojí vlastní dcerou a to ho bude v budoucnu jistě dost mrzet, tedy se ji vytrestal a trestá sám.
Není tady
Kaliku a Judito - ano, je moné, e si to vechno jednou uvědomí a pochopí, e přichází o něco hodně krásného. Ale stejně tak je pravděpodobné, e mu to nikdy nedojde.
Kadý jsme jiný, to e my bychom si cenili svých dětí neznamená, e si jich bude cenit někdo jiný. Ten člověk můe mít úplně jiný program v hlavě a zcela jiné priority. Znám takové případy - (větinou bohuel) chlapy, kteří na svou rodinu zvysoka kalou a chodí se domů jen najíst. Celá léta. Ani nevědí, jestli jejich děti vystudovaly, nato aby se zajímali o nuance jejich ivotů.
Takoví chlapi pak bývají větinou v práci, v partě, v hospodě ti největí machři, kteří "vědí jak na to" a "nic je nerozhodí". Jsou smění, ale jejich rodinám ivot s nimi k smíchu určitě není.
Jen si tak říkám, do které kategorie spadá manel vany. Vzhledem k jeho ji poměrně vysokému věku (32 let je přeci jen víc ne třeba 25 let, kdy by se to jetě snad dalo pochopit), tak nemám velké iluze. V tomhle věku by u chlap měl být chlapem a ne floutkem.
Není tady
Je pravda, e chlap se spíe vrátí k enské ,která je v pohodě, je krásná a usměvavá i bez něho,uívá si ivota. moc hezky řečeno. Ale jak toho má dosáhnout? to si nejde poručit a kdy je chviličku doma z porodnice a sívá se s malým miminkem to jde u obvzlá´t patně, kdy má stále slzy na krajíčku a čeká zda se neozve klíč v zámku. A ten pocit si nezakáe.Stále je jí smutno z toho, e tatínek to ve neproívá s ní. Vím, o čem mluvím. A co finance? Jsi na mateřské..o to se alespoň stará? Odpoutat se a ít "jakoby bez něho" bude trvat velmi dlouho a poručit si to nedá.
Ale stejně......chlap, která nechává doma manelku, která se před malou chvílí vrátila z porodnice je daleko horí ne cokoli jiného.A pokud spolu budou, ve vzpomínkách se to vracet bude i kdyby stokrát nechtěla. Opora a monost se o manela opřít je v čudu!!
Není tady
vaek napsal(a):
Selimo jestli je to tak .... tak by seděl doma se svojí maelkou a dcerou ví.
Vaku, prdnú v gebuli(sorry) mu môe z milióna vecí, ena(enské) je len jedna z tých moností... A túba po slobode, hoci absolútne neastne načasovaná, je bohuiaž dos častý jav - nič výnimočné ...
Není tady
to jsi ale vytrhla ze souvislosti tvoje reakce byla na něco jiného ....
Není tady
vany27 napsal(a):
vaek napsal(a):
je to pravda u nějakých chlapů to platí
proto by jsi pro něj neměla být jistá a sedět doma na zadku a se vrátí ....vaku.... ale jak to mám udělat !!! nevím,kdy se vrátí... a já nemůu být 100 let u naich !!!
![]()
a dnes se nevrátí.take můů být svobodně doma
tak to je právě omyl ... můe se zbalit a jet třeba k rodičům nemusí to být 100 let pár dnů postačí, pak můe klidně navtívit kamarádky, babičky, koho chce a jak chce ? Nebo ti malou rodiče pohlídaj a bude moc zajít třeba na kafe s kamarádkou ... a jeho to začne hlodat a ty bude mezi lidma a nejen mezi 4 ma stěnama.
Není tady
avalonka napsal(a):
Ahoj vichni,
já být manelem Vany (takovým infantilním sobcem), tak u mě bude to její dávání ultimat a neustálé doproování, vyhroování a dolejzání pěkně lézt na nervy. Pozor - znovu zdůrazňuju, e se tak trochu umím vcítit do jeho mylení (občas jsem taky pěkně sobecká mrcha, která potřebuje hromadu svobody).
Zřejmě je to chlap, který je zvyklý si celý ivot dělat co chce, nemít ádné mantinely, ádná omezení. A to je hodně opojný nápoj! Miminko viděl do této doby jen na obrázku a zdálo se mu asi "docela oukej a roztomilý" - o čem svědčí fakt, e ho "hrozně chtěl", ale ve finále se z otcovství zesral, protoe mu pozdě docvaklo, e to není jen matka, která má vůči dítěti povinnosti, ale taky drahý tatíček. A to zase prrr - já si svou neomezenou svobodu tedy nikým vzít nedám.
Vany, sice si taky myslím, e jsi jednala zkratkovitě (hlavně bych bývala nestavěla proti sobě a) buď se bude chovat jako otec rodiny a nebo b) bude mít motorky). Tyhle 2 věci se přeci dají báječně zkloubit, aby se vlk naral a koza zůstala celá - aneb aby obě strany byly spokojeny. Dají se stanovit pravidla (jednou s námi, jednou s motorkami), ale samozřejmě je pak potřeba, aby je obě strany dodrovaly. To, es postavila tyhle dvě věci proti sobě, místo vedle sebe, povauju za tvou největí komunikační chybu. A nic na tom nemění ani to, e se tvůj mu chová - inu prostě jako č...ák.
Take já být tvým muíkem, tak se na tebe a dceru klíďo vyprdnu, pokud bych věděl(a), e mi bude neustále omíláno to, co nechci slyet, neustále předhazováno to, co nechci vidět apod. Jediná varianta, kdy bych se pravděpodobně vrátil(a) je ta, kdy bych zjistil(a), e ta moje enuka je úplně v pohodě i beze mě, e je to enská, která mě k ivotu vlastně vůbec nepotřebuje, e je to enská, která si umí s dcerou parádně uívat srandy a ivota a e je to enská, která se jetě líbí chlapům - i na mateřské. Pak bych měl(a) moná pocit, e o něco docela fajnovýho přicházím.
To je toti vany tvoje jediná monost - ne represí, ale svým chováním ho přesvědčit, e o něco přichází. Tedy nikoli slovy, ale činy!
Pokud se tedy od něj psychicky aspoň trochu neodpoutá (jak radí poletucha) - tj. nezaměří se mnohem víc na sebe, své pocity a své priority včetně dcery - a bude jen touebně pokukovat od vaich z okna, kdy se zjeví princ na motorce, tak o něj můe s velkou pravděpodobností opravdu přijít. On tě prostě opustí s mylenkou, e o nic moc nepřiel - vyčítavou enskou s křičícím děckem najde vdycky (je to krutý, ale jsem k tobě maximálně upřímná).
Zatímco kdy začne ít svůj ivot, zase se radovat, plnit si svá přání - pak se z vyčítavé enské stává zajímavá pěkná enská s roztomilým a spokojeným děckem, a tu u tak snadné najít není
avalonko !!!nééé !! já mu nedávala na výběr !!!!! Psala jsem to-.e to nebylo vyčítání ..''' jen se mi to tady nechtělo rozepisovat podrobně !!!! v tom dopise jsme mu napsala..e si musí uvědomit,e je otec rodiny..a holt musí svůj čas dělit spravedlivě mezi své koníčky a rodinu !!!!! napsala jsem mu,e samozřejmě chápu,e jsou motorky jeho velkou láskou..a e mu je nebudu zakazovat ... to bych přece absoutně omezila vekerou jeho svobodu .... sama bych takové jednání nesnesla,jen jsem mu řekla,e čas si musí rozdělit a at sám popravdě popřemýli, kolik času věnuje rodině a kolik sobě....
Ten dopis nebyl ádným vydíráním a dávaním ultimat... !!
Není tady
Petuna napsal(a):
Je pravda, e chlap se spíe vrátí k enské ,která je v pohodě, je krásná a usměvavá i bez něho,uívá si ivota. moc hezky řečeno. Ale jak toho má dosáhnout? to si nejde poručit a kdy je chviličku doma z porodnice a sívá se s malým miminkem to jde u obvzlá´t patně, kdy má stále slzy na krajíčku a čeká zda se neozve klíč v zámku. A ten pocit si nezakáe.Stále je jí smutno z toho, e tatínek to ve neproívá s ní. Vím, o čem mluvím. A co finance? Jsi na mateřské..o to se alespoň stará? Odpoutat se a ít "jakoby bez něho" bude trvat velmi dlouho a poručit si to nedá.
Ale stejně......chlap, která nechává doma manelku, která se před malou chvílí vrátila z porodnice je daleko horí ne cokoli jiného.A pokud spolu budou, ve vzpomínkách se to vracet bude i kdyby stokrát nechtěla. Opora a monost se o manela opřít je v čudu!!
Momentálně jsi zrovna popsala můj ivot!!!!!! !!!!
co se týče peněz...tak mi dává kompletně celou výplatu...v tom problém není......
Není tady
vaku..ano takhle to dělám...a po večerech se mi pořád lítat nechce a spát po kamarádkách,u rodičl jsem byla 3 dny.... přes den to bylo ok.... ale v noci to na mě padalo stejně jako tady...
já nejsem vůbec doma..přes den...
jsem pořád někde... ......
Není tady
vany já taky myslím e rodiče jste oba, jeho svoboda skončila okamikem kdy se rozhodl zplodit dítě, rozhodl se k tomu dobrovolně a nemůe vechno nechávat na tobě, má zodpovědnost, je rodič! A ty má právo jeho přítomnost, pomoc a účast na výchově vyadovat. To u není o svobodě, to je o zodpovědnosti. Drím ti palce.
Není tady
vany
ale t musí být pryč hlavně kdy on je doma ... a neni to proto aby tě to bavilo, ale aby to přineslo nějaký ovoce :-) jo moje bejvalý kámoky se sbalí a jedou na pár dnů pryč a pak zase jinam na chatu, prostě si to uívaj bejt jen doma a na nákupech ... to neni ádnej ivot
Není tady
Jinak Vám tedy popíu... co se děje dál...
bohůel jsem Vám zapomněla říct,e do veho neustále vstupuje má tchýně..která jej neustále bombarduje smskami typu..e se za něj jako za syna stydí...a neustále mu nečím vyhrouje...a ačkoliv jsem jí prosila,at toho nechá....tak prostě nemůe se ovládnout..a je mi jasné,e to manela jetě popouzí.. a vzhledme k tomu,e mu píe smsky i 10krát za den.tak asi u mu to pěkně leze na nervy..
no.. a manel řekl,e teda můe jít spát do firmy..tchán to tam jel zkontrolovat !( já to nevěděla!!!!!! ..dozvěděla jsem se to a dneska !!!!! )) a jeliko tam manel samozřejmě nebyl..tak se tchán u vytočil, a napsal mu něco ve smyslu,e jestli jsou v tom nějaké..... kur.... tak e ho teda hluboce zklamal....
manel mu asi odepsal něco ve smyslu...e u má dost toho podezírání..a e je můe ujistit,e v tom ádná enská není...... a e jim to nemá potřebu nijak dokazovat...
to se stalo v noci.... já o tom nevěděla..... a v noci mi přila od manela smska... -
Neboj se nic..s ádnýma kur... nejezdím,to si můe být jistá,,,, ale ti nai mě u fakt vytáčejí... sami si ničí nervy a mně taky....posílám pusík tobě i Natálce..
já na to reagovala,e jsem mu přece o ádných kur... nepsala!!!!ani nepodezírala!!!!! (vzelo to tedy asi jako reakce na tchánovu smsku) ... a napsala jsem mu,e asi pojedu na měsíc ke kamarádce..
manel mi řekl,at jedu,e přijdu na jiné mylenky a on e stejně jede pracovně na měsíc rozjídět pobočku do jiného města ( o tomi vím u hodně dlouho..bude jezdit domu na víkend) .tohle s krizí nesouvisí.... ...
jeliko jsem viděla,e je po dlouhé době sdílný.... tak jsem mu napsala sms...ve které jsem ho poádala,at mi odpoví....
ptala jsem se ,jestli se mnou ve své budoucnosti vůbec počítá..... e tohle prostě musím vědět..a e pokud ne,má být ke mně upřímný,e musí pochopit,e já si musím také ivto zařídit tak ,aby byla tastná..
napsal mi..e moc dobře vím,e mě i Natálku má rád,a e kdyby ne..tak moc dobře vím,e je momentálně v takovém rozpoloení,e by mi to řekl,kdyby mu to bylo jedno,co mezi námi bude .. a e bude ted mit v práci toho hodně,-jak bude v tom jiném měste..take je dobře,we budu u té kamarádky ..e nebudu sama...doma...a přijdou tak alepson na jiné mylenky..... no a pak se ptál na natálka atd....jo a taky psal,e bychom si mohly tento víkend někam zajet........
večer jsem mu napsala (teda dnes) .... jestli teda přijede o víkendu domů..at alespon přiblině vím..... a on mi napsal,e je na cestě do Itálie ..kupovat auto.... nákladní do firmy... .... a e domů přijde ve čtvrtek večer,e přijede z té Itálie...
take tu noc,co ho tchán kontroloval ve firmě. (take tedy dnes v noci) ..byl asi u u kamaráda,se kterým tam jel a někdy v noci asi vyjíděli na cestu... take pravděpodobně asi u ádné enské opravdu nebyl...
no..tak nevím...co si mám myslet..,, jsem zvědavá,jak se bude chovat..
tento měsíc zatnu zuby a nebudu mu nic vyčítat..... a a odjede pracivně na ten celý březen..tak budu doufat,e si to v lhlavě srovná a třeba se i částěčně díky hodně práce odpoutá od party motorkářů..i kdy v to moc nevěřim,,.uvidíme..
tak co na to říkáte??? děkuji za názory...
Není tady
to je těký podle toho co píe má hodně práce a pak motorky a na Vás moc času nemá ... Taky jsi mu nemusela hned říkat, e jede na měsíc pryč ... :-))
Není tady
vany, pro mně je tohle zcela nepochopitelné, my si doma opravdu říkáme kdy někam jedeme, nato do ciziny a na tak dlouho! Třebas jenom slovy "zítra přijdu a večer, něco mám" nebo " v sobotu jedu tam a tam, nevím kdy se vrátím..." protoe vdycky to nezáleí na člověku samotném kdy se dostane domů, ale víme o sobě kde jsme a přiblině!!! kdy se vrátíme, vdy ten druhý se taky musí podle toho zařídit.
Přitom nejsme pořád nalepený na sobě, např. na dovolenou jezdím s dcerou k moři a on pak jede na psí tábor nebo tak, ale takové chování jako u vás je, to neznám ani ze svojeho okolí, ani od svojich známých.....
Není tady
vaek napsal(a):
vany
ale t musí být pryč hlavně kdy on je doma ... a neni to proto aby tě to bavilo, ale aby to přineslo nějaký ovoce :-) jo moje bejvalý kámoky se sbalí a jedou na pár dnů pryč a pak zase jinam na chatu, prostě si to uívaj bejt jen doma a na nákupech ... to neni ádnej ivot
vaku... já vím...jene jsem moc brzo poporodu,abych tak trajdala...teprve se ss mimi sívám... utváříém reim....a navíc.. naty je pořád nemocná..má nějakoz patnou imunitu,taje.... často chodím k dok´torce a hlavně..kdy je nemocná...tak stejně moc lítat nemůu.. ted je moc malinká,ví
Není tady
Můj manel byl celý ivot hodně "sportovní", jezdil po různých soutěích a turnajích a pak jetě "na stará kolena" jezdil se psem, ale vdy se mi to snail nějak vynahradit, teda snaí pořád....a hlavně mě INFORMOVAL o tom co bude dělat a kam pojede, a ne abch sama musela pátrat kde je a dozvěděla se e v Itálii.... tohle snad není omluvitelné ani pracovním vytíením?
Není tady
vaek napsal(a):
to je těký podle toho co píe má hodně práce a pak motorky a na Vás moc času nemá ... Taky jsi mu nemusela hned říkat, e jede na měsíc pryč ... :-))
ale já tam stejně jedu jak bude pry a stejně tam asi nebudu pořád..ale má pravdu... mohla jsem mlčet..
Není tady
Vany, a se to vyvrbí tak nebo onak (a pokud se manel probere, asi to bude chtít hodně práce, aby se zacelila ta rána, kterou ti svým chováním utědřil), pro tebe z toho pro tuhle chvíli plyne jediné - starat se o sebe a o malou, odpočívat, ale i chodit mezi lidi, na vzduch, dělat si v rámci moností radost... a taky přemýlet, co je pro tebe opravdu důleité, jak si představuje partnerský vztah, jaké jsou tvoje priority, co můe nabídnout a co očekává.
Sna se nepředjímat budoucnost, nevytvářej si nějaké mylenkové konstrukce, nevyvozuj dalekosáhlé závěry. Zítra můe vechno vypadat jinak. A průběně ventiluj emoce, nedus nic v sobě.
Cítí s tebou velká hromada lidí
Bety napsal(a):
vany, pro mně je tohle zcela nepochopitelné, my si doma opravdu říkáme kdy někam jedeme, nato do ciziny a na tak dlouho! Třebas jenom slovy "zítra přijdu a večer, něco mám" nebo " v sobotu jedu tam a tam, nevím kdy se vrátím..." protoe vdycky to nezáleí na člověku samotném kdy se dostane domů, ale víme o sobě kde jsme a přiblině!!! kdy se vrátíme, vdy ten druhý se taky musí podle toho zařídit.
Přitom nejsme pořád nalepený na sobě, např. na dovolenou jezdím s dcerou k moři a on pak jede na psí tábor nebo tak, ale takové chování jako u vás je, to neznám ani ze svojeho okolí, ani od svojich známých.....
bety... my normálně taky!!!!!to jen ted..on přece řekl,e budeme mít tu pAUZU.TAK SE NEDIVÍM, E MI NEVOLAL KAM JEDE...
Není tady
Judita napsal(a):
Vany, a se to vyvrbí tak nebo onak (a pokud se manel probere, asi to bude chtít hodně práce, aby se zacelila ta rána, kterou ti svým chováním utědřil), pro tebe z toho pro tuhle chvíli plyne jediné - starat se o sebe a o malou, odpočívat, ale i chodit mezi lidi, na vzduch, dělat si v rámci moností radost... a taky přemýlet, co je pro tebe opravdu důleité, jak si představuje partnerský vztah, jaké jsou tvoje priority, co můe nabídnout a co očekává.
Sna se nepředjímat budoucnost, nevytvářej si nějaké mylenkové konstrukce, nevyvozuj dalekosáhlé závěry. Zítra můe vechno vypadat jinak. A průběně ventiluj emoce, nedus nic v sobě.
Cítí s tebou velká hromada lidí
DĚKUJI
Není tady
ON chce pauzu - blbé je e vechno jde jak chce ON.... co si pod tou pauzou představuje...bude mu vařit a prát? I kdy chce pauzu, tak by jeho příchody a odchody měly mít nějaké pravidlo asi... vdy i kdy je někdo rozvedený tak oznámí kdy přijde ....
Není tady