18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je to pěkné hovado, kdy si odjede od manelky a maličké dcery ani ne 6 týdnů staré na 3 dny pryč, ale to je můj názor, nemá fakt někoho?
Není tady
holky..zvedly jste mi náladu !!! moc děkuji..sice mám aludeční neurozu z toho,e jsem mu nestála za celý den ani za smsku...ale musím zatnout zuby a uvidí se ...
tak děkuji!!
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Je to pěkné hovado, kdy si odjede od manelky a maličké dcery ani ne 6 týdnů staré na 3 dny pryč, ale to je můj názor, nemá fakt někoho?
nevím..ale fakt myslím,e ne!! no co myslí,e je to za výstava..no posr...motorkářská !!!!!a jel tam s tou svou úasnou motor.bandou !!! a taky bráchou a vagrová pění stejně jako já--jene.je fakt,e já jsem na tom hůř..a do toho mi dnes umřel děda!!! prostě den na..
Není tady
No časem uvidí, já tu hospodyni měla na velký dům a zvykla jsem si na to tak, e si ji platím i v novém domě, celý týden jsem v práci, manel v práci a děti jezdí domů v est, kdy je uklizené , uvařené a vyehlené, mám aspoň o víkendu trochu volněji na svou rodinu, jinak bych je snad ani neviděla, kluci jsou u velcí, jsem toti asi o patnáct let starí ne Ty.
Není tady
To se hezky vyspi a uvidí, e zítra bude líp.
Kdy si člověk takhle má s kým psát, přijde aspoň trochu na jiný mylenky a vypovídá se. Mně to taky pomáhá.
A já můu zase rozvíjet svoje zvrhlé teorie a ujistit se, e ani dnení mui nejsou jinačí ne jací bývali jejich otcové před 20 lety.
Není tady
irenko.. bohůel..zastávám názor..e vichni chlapi jsou stejné..sv.... jen pořád doufám,e ten můj se bude alespon snait o to,abych ten názor změnila...zatím se mu to ale nedaří..
Není tady
Ten můj současný přestál vechny zkouky, které jsem mu vědomě i nevědomě připravila a po 8 letech souití, se chová stále stejně, kdy je pryč / v práci/ volá jednou za den a večer, mně, eně v nejlepích letech píe zamilované SMS, po tom minulém / spí/minulých je fakt vysvobozením, jedinou neřest má , e kouří, ale to provozuje venku a ve sklepě, jinak si rozumíme a bez sebe skoro nikam nejdeme, protoe jsme si dost vzácní. Jen abych ho neřáda nepřechválila.
Není tady
No ale jinak je také větinou v práci, na to já mám pech , vdycky mám chlapa, co je dost v práci a málo doma, no já jsem na tom stejně.
Není tady
Vany, doufám, e ses krásně vyspala a e ráno je růovějí ne včerejek. Bohuel to, jak se chová tvůj manel je důkazem toho, e má asi najednou pocit větí zodpovědnosti a podvědomě se mu snaí uniknout, tak zkrátka blbne. Ale není to fér, enská s mrnětem má zkrátka hodně omezené monosti co s tím dělat, protoe je vázaná na mimčo. Nicméně asi nemá smysl se ho ptát kam zase jede a kdy zas přijde, protoe to ho od tebe odpuzuje. Ale pár věcí vidím, které by se daly udělat Co takhle úplně obrátit, a a zase s něčím dojde, tak říct něco ve smyslu " Ok, tak bě miláčku, já to chápu, e tam MUSÍ být, přeju ti to, uij si to tam a kdyby se to protáhlo, tak klidně zůstaň i déle, mě se to hodí, zrovna jsem chtěla jet s malou za kamarádkou na pár dní (apod.), nasadit takový veselotajemný úsměv a nechat to být, a mu to chroustá v makovici Samozřejmě udělej nájezd na obchody a pořiď si nějakou novou kosmetiku a hadříky.
S tím internetem bych byla trochu opatrná, hodně muů tam hledá jenom sex, take bude asi třeba oddělit zrno od plev.
A tchýni bych maximálně vyuila, pokud je taková zlatá jako píe, dojeď k ní na návtěvu, třeba taky pár dní zůstaň, pokud to půjde, buď trochu "do větru". Nebo mě napadlo, a tvůj miláček bude zase v pejru, tak mu třeba 2 dny nezvednout telefon a pak se tvářit, es byla 2 dny někde (ty bude vědět, co třeba říct, kde) a e sis zapomněla mobil doma
Mylenky typu rozchod a nový přítel a jestli tě chlapi budou chtít i s dítětem bych zatím vůbec neřeila. Je na to času dost, ale nebojím se, e bytě s dítětem nikdo nechtěl... Ale teď to neře, je to hodně předčasné.
Drím palečky
Není tady
Ahoj vany, nejsem u vás doma, do Tvého manela nevidím, ale pevně věřím, e to zase bude fajn. Tak, jak holky psaly - taky bych řekla, e si teprve teď Tvoje polovička uvědomila, jak velkou má vlastně zodpovědnost. Řekla bych, e mu to vechno docvaklo a těsně před Tvým porodem - zná to, pokud jde do něčeho zatím nepoznaného a má tak trochu i strach, ale ví, e má dost času, mávne rukou (to se nějak zvládne) a celou věc zasune hodně hluboko a nijak zvlá Tě to netrápí..A pak přijde den, kdy u opravdu musí začít něco řeit, ví, e nemůe nikam utéct..V tomhle případě nám enským prostě nezbývá nic jiného ne v klidu počkat, zařídit se, jak nejlépe umíme a pak místo řeení kravin nasadit vechny síly, abychom ve zvládly. Ten Tvůj se v tom prostě pořádně plácá a jako nejlepí řeení zvolil útěk. A jetě si přihnojuje tím, e nejí. Z vlastní zkuenosti můu říct, e kdy se zrovna nacházím v období "redukce bůčků", taky bývám náladová, nervózní a pesimistická. Asi Ti teď váně nezbývá nic jiného ne čekat, a si uvědomí, e utíkat nemá smysl a e se tím své odpovědnosti nezbaví. Jde jen o to, aby si to uvědomil. Aby si uvědomil, e z toho , od čeho právě utíká, nemusí mít takovou hrůzu , e mít mimčo je fajn a zdaleka to neznamená okovy na rukou a kouli na noze. Sama píe, jak si těch 20 minut, co si s ní hraje, uívá. Tak proč ho nenechat, aby si uil celý den? Nepřihazuj polínka do ohně tím, e v něm bude vzbuzovat árlivost, e po něm bude vyadovat vyznání lásky..Buď v klidu, nestresuj se, dělej smířenou s celou situací..A pak mu připrav parádní pecku. Jestli je vae sluníčko skutečně tak hodné, nech mu ho na jeden den na krku, a vidí, oč vlastně přichází. Hoď se marod (doporučuju zánět močového měchýře, ani doktor pořádně nezjistí, jestli se o něj jedná), mléko odstříkej do lahvičky, s celým okolím se domluv, aby právě tento víken nemělo čas, viditelně trp a s pomocí záchodové mísy stejně viditelně uívej antibiotikum..Nevím, jestli Ti radím úplně správně, ale fakt bych řekla, e ten Tvůj hlavně potřebuje zjistit, e miminko nejsou jen starosti, jak si asi (moná i s pomocí kamarádů) vylíčil. Pokud se Ti nezdá metoda "umírající, trpící laň", vymysli cokoliv jiného, čím bys ho donutila se malé věnovat.
Sama sebe si jetě ivě pamatuju, jakou hrůzu jsem z té mé (dneska u 12ti leté) prcinky měla, jak jsem se straně bála, e se o postarat nezvládnu a jak jsem ji raději ani na kojení nechtěla. Sestra mi ji ale stejně na to kojení přinesla a od toho okamiku u jsem ji nedala z ruky. Drím Ti palce, broučku.
Není tady
Vany,
ta jsi teď doma, musí se starat o miminko....jemu se v podstatě ivot nezměnil - práce, motorky,pařby....ty ho láká být více doma kvůli sobě, mimi, ale on se tomu viditelně brání, protoe NECHCE ten stereotyp - co pro něj je( tím ho neomlouvám).on prostě ije a baví se jako dříve, moná se do těch motorek ponořil více, ale jistě proto, aby "nemusel" být více doma ve stereotypu....
Radí se dobře, hůř se koná, to je jasné: zkus se nenervovat, uívej miminka, roste rychle, zkus ten čas - ale asi později- rozdrobit mezi dítko a manela - jestli seene nějaké hlídání(babičky,vagrová, studentka - jestli je manel workoholik a má na motorky, tak jistě nějaký peníz by mohl zbýt na děvče na občasné hlídání) a vyráej s ním jako dřív....a vyráej -jak zde mnohdy psáno - na kafe, do kina,na kolo - protoe i přes to, e tvoje mimi je krásné a vytouené, i pro tebe je to určitý stereotyp, a proto ses dostala i na tyto stránky....
Psalas, e před porodem manel s tebou nebyl doma - prostě ti chlapi to fakt proívají jinak, nakonec píe, e byl na mobilu a přijel střízliv - to on bral jistě jako svoje velké plus ( které my holky ocenit neumíme, protoe bychom si to představovaly jinak - prostě oni jsou z Marsu a my z Venue
Nakonec co si s ním pohovořit v tom smyslu, e tebe to zmáhá být sama doma, e prostě potřebuje vypadnout - třeba s radostí sám i dvě tři hoďky pohlídá ( četla jsem jen tvůj první příspěvek, moná se někde opakuji, sorry)
Není tady
oni ti chlapi v takových zásadních situacích, které jim mají nějak změnit ivot tak mívají pocit ujídějícího vlaku.... honem honem vechno dohnat co nestihli, aby jim náhodou něco neuniklo a nedívají se v levo ani v pravo a jdou jak bejci za tím svým "snem" .... jak říkají holky výe, nechala bych ho vydusit tím, e nebudu vdy v pozoru, kdy si na nás náhodou vzpomene, nebudu hned odepisovat na sms, ale třeba za několik hodin, budu se hezky oblékat, sem tam vyrazím a neřeknu kam a budu se tvářit tajemně (třeba k tchýni nebo domů k rodičům, ale to nemusí vědět) prostě aby v něm hlodal červíček, e nejsi vdy po ruce, e nejsi ten přístav, kam se vrací kdy se jemu chce, e nejsi jen ta jistota, ten nábytek, který koupil a stojí tam, kam ho postavil... troku bych ho hodila do nejistoty.... no a pak uvidí co se bude dít:-) doufám, e jen to nejlepí:-)
Není tady
Milá Vany,to,e je enská po porodu a vlastně po celou dobu plného kojení tím nejcitlivějím stvořením vichni jaksi berou jako samozřejmost.Rodina jí opečovává,vichni jí stále říkají mysli hlavně na sebe a na miminko,teď je nejdůleitějí tvoje pohoda a hlavně kojit,kojit,na vechno ostatní se vykali......A tam někde v koutku,odstrčen a zapomenut stojí chlap.Samozřejmě,e to tak není,ale přesně tak to vidí on. U eny spustí mateřství porod ,ale co u chlapa? Někteří psychologové tvrdí,e spoutěcím signálem otcovství je účast u porodu,přestřihnutí pupeční ňůry a první pohled do očí . A přeci má také zásluhu na tom zázraku,nikdo mu to samozřejmě neupírá,ale bůhví,co se jim děje v hlavě!?Vlastně s ním také cloumají emoce,obzvlátě,kdy byl zvyklý,e se péče a pozornost dlouho soustředila jen na něj.No a jediný způsob,jak to vrátit zpátky je,e začne zlobit.Prostě si tu pozornost vynutí jiným způsobem,způsobem,který tak dobře fungoval v dětství.Vůbec to není projev nelásky k tobě a nedej boe k dítěti,on jen neví tápe pochybuje a bohuel to vzal za patný konec.Zvolil si tu nejhorí cestu k znovu získání pozornosti ,neví,e ho miluje mnohem víc a věř,e on tebe taky,ale nedokáe to zpracovat,myslí si,e tě miluje jinak. A rada, nevím.Souhlasila bych s Andromedou.Nikam neodcházej,ale dej mu najevo,e ti chybí jeho přítomnost,řekni mu,e u mu nikdy nikdo nevrátí chvíle,které proije s malou,děti hrozně rychle rostou a první úsměv,první otočení a první zvuky,ze kterých jen ty pozná,e to bylo táta,máma,o tom mu můe vyprávět jen ty,to mu ádná motorka nevynahradí.Přeji ti,aby na to rychle přiel a u sám,nebo s tvou pomocí/tchyni bych do toho nezatahovala/a věř,e za pár měsíců to bude jen nepříjemná vzpomínka a u druhého dítěte to bude vechno jinak.
Není tady
vany:
nečetla jsem celou diskusi, ale mám dojem, e to tady jetě nezaznělo. Uvědom si, e jsi v estinedělí a to je doba prudkých hormonálních změn v těle matky, které silně ovlivňují psychiku. Je docela moné, e vechno, co se děje kolem tebe vnímá intenzivněji a i tvoje chování můe být změněné, co nejspí je. Je to období rozjitřených citů. Já bych v této chvíli nedělala zásadní rozhodnutí, počkala bych jetě měsíc, a se sama srovnám. Moné je vechno, ale řeení bych si nechala na pozdějí dobu.
Také bych la s malou k rodičům, nebo dle moností bych si pozvala mamču k sobě, ta by ti s malou pomohla. Ty by ses víc vyspala a uvidí, e po estinedělí ti bude celkově líp.
Já sama jsem se v estinedělí cítila straně unavená, nevyspalá, měla jsem pocit e nic nestíhám, a k pláči jsem neměla také daleko. Jeden den bylo dětem 6 týdnů, a ráno jsem se probudila jako jiný člověk. Svěí, plná optimismu a síly, přestalo mi vadit e nemám načinčáno jako dřív a dodnes si pamatuji ten pocit neuvěřitelné lehkosti, jak fyzické, tak psychické. Já vím, tímto ti moc nepomůu, jen jsem tím chtěla říct, e je lepí řeit věci a dělat zásadní rozhodnutí a po estinedělí.
Není tady
Reaguji na příspěvek amby- myslím, e ppokud se manel ztratí na 3 dny neznámo kam, tak to, e to vany vadí, není způsobeno hormonálními změnami a rozjitřenými city.
Tohleto by vadilo asi kadé z nás, přiznejme si to. I bez malýho dítěte doma by to větině z nás vadilo.
Radu ale nemám, co s tím.
Nepomohla jsem, jen jsem napsala svůj názor.
Není tady
Leilo:
Opravdu si nemyslím, e můe přehlíet manelovu nepřítomnost, to určitě ne. Jen si myslím , e by si měla dřív zajet reim s miminkem a váná rozhodnutí řeit a v době, kdy ona sama bude perfektně srovnaná. Z výe uvedených důvodů vylývá, e v době estinedělí opravdu můe matka reagovat víc pod vlivem citů a emocí, ne pod vlivem rozumu, a ten jistě bude ke svým citům také potřebovat vrchovatě.
Není tady
Vany: Opravdu buď v klidu. Mui občas potřebují "dýchat". Pro tebe nepříjemné je, e to přilo zrovna v době kdy ty bys chtěla, aby byl s tebou. Vím, e se to dobře píe, ale patně dělá, ale moje !tajná zbraň" je, e mu v těch chvilkách kdy potřebuje ten jeho "prostor" dávám volnosti, jak říká kamarádka, a mu "zle dojde". A zhruba to probíhá tak, e se ho neptám jestli mě má rád!!!! To je zásadní, ani já se nijak nevyjadřuji, ale pozor! Být milá a nic se neděje. V příhodných chvilkách klidu a pohody se ho ptám jestli náhodou nejede zase na víkend, odpoví, pokud ano, tak se tvářím, e se mi to náramně hodí, ale bez vysvětlování, kdy ne tak se zlehka zatvářím, e by klidně mohl, ale dál to neprobírat!!! Kdy se vrátí z tahu (nebo později z práce), třeba kolem jedenácté, tak ho opravdu mile vítám, e jak to, e u je doma, e jsem to nečekala, a e mi vlastně naruil plány. Nevím jestli to píu pochopitelně a srozumitelně, ale kdytak dovysvětlím detaily:) Výsledek je ten, e chlap kdy má něco povolené neomezeně, tak u ho to tak nebaví a navíc jeitnost a ego začnou hloubat, proč mi nevadí, e je pryč a je raději doma nebo vymýlí program se mnou, aby nemusel přemýlet coe dělám.
Není tady
Asi jsem nějaká divná, ale nechápu, proč by manel nemohl odjet na 3 dny s kamarády? To, e máte rodinu přece neznamená, e se vykalete na své koníčky a známé, ne? Není důvod zlobit se za to na něj. Chce si udret určitou svobodu, tak to chtěj také. Proč se vzájemně svazovat? Po skončení estinedělí bych si s ním domluvila čas, kdy se bude věnovat malé on, abys měla na své koníčky a zájmy čas i ty. Mateřská je dost velký nápor na psychiku a kadá mamina potřebuje mít monost se někde odreagovat a je jedno, jestli jde s kamarádkou na kafe, do aerobiku nebo třeba na kurs angličtiny. Důleité je mít monost vypadnout a vědět, e o dítko má postaráno. A kdyby vyrukoval s babičkami, argumentovala bych s tím, e jste dva dospělí lidé, kteří jsou schopni zvládnout to sami. Babičky toti nemají povinnost hlídat svá vnoučata a jejich čas byste měli etřit na dobu, a budete chtít vyrazit někam společně.
Není tady
Báro, odpus, ale ak mu Vany nie je padlý na hlavu, tak asi tuí, kde môe by jeho manelka s týdňovou dcérou - a samozrejme aj to, čo práve robí... Hra sa na tajomnú je dobrá taktika, ale s novorodencom troku nepresvedčivá... Na čo prirodzene jej mu hreí. Ale určite je dobré netlači na pílu, nevymáha veci - úprimne povedané, Vany, ja a síce chápem, ale musím poveda, e ani ja nemám rada, keď sa na mňa vyvíja nátlak. Tvoj mu by mal CHCIE by s vami, hlavne s malou - ale ak sám od seba nechce, nič ho nedonúti CHCIE. A ak bude s vami znechutený a s pocitom povinnosti, neprospeje to nikomu. Daj mu ete chvížu čas, aby sa spamätal zo svojej novej úlohy, aby sa naučil vidie aj jej pekné stránky, nielen obmedzenia, a aby pochopil, e pri troke dobrej vôle sa dajú robi kompromisy a skĺbi otcovstvo s prácou i koníčkami. Viem, e to nie je fér, ale ivot proste niekedy (alebo aspoň zdanlivo) nie je fér... Tak to je.
Není tady
No větinou si novopečení tatínci berou v práci týdenní dovolenou, aby mamince ulehčili a svého nového potomka si uili, je to nějaký pako, tenhle pán.
Není tady
Co tak kolem sebe vidím, tak si tatínkové berou dovolenou hlavně na dobu, kterou potřebují na regeneraci po zapíjení potomka ...
Ne, má pravdu Irenko, e jsou tatínci, kteří dovedou být maximální oporou.
Ale jsou i tatínci, kteří na to, aby se tou oporou stali, potřebují víc času. A je dobré jim ten čas a prostor dát (u kvůli tomu malému uzlíčku), protoe a se vzpamatují, mohou být stejně fajn, jako ti z té první skupiny. Dítko je sakra dobrý důvod k tomu, aby rodiče svůj vztah začali upevňovat, jene nátlakem a citovým vydíráním se nikdy ádný vztah neupevnil, spí naopak.
(Potom jetě existuje malá skupina těch, co opravdu nemají o dítko zájem, take by je ani nenapadlo pomazlit se s ním, jene to není tento případ.)
Upravil(a) Mía Kulička (2. 2. 2007 11:57)
Není tady
Selima napsal(a):
Báro, odpus, ale ak mu Vany nie je padlý na hlavu, tak asi tuí, kde môe by jeho manelka s týdňovou dcérou - a samozrejme aj to, čo práve robí... Hra sa na tajomnú je dobrá taktika, ale s novorodencom troku nepresvedčivá... Na čo prirodzene jej mu hreí. Ale určite je dobré netlači na pílu, nevymáha veci - úprimne povedané, Vany, ja a síce chápem, ale musím poveda, e ani ja nemám rada, keď sa na mňa vyvíja nátlak. Tvoj mu by mal CHCIE by s vami, hlavne s malou - ale ak sám od seba nechce, nič ho nedonúti CHCIE. A ak bude s vami znechutený a s pocitom povinnosti, neprospeje to nikomu. Daj mu ete chvížu čas, aby sa spamätal zo svojej novej úlohy, aby sa naučil vidie aj jej pekné stránky, nielen obmedzenia, a aby pochopil, e pri troke dobrej vôle sa dajú robi kompromisy a skĺbi otcovstvo s prácou i koníčkami. Viem, e to nie je fér, ale ivot proste niekedy (alebo aspoň zdanlivo) nie je fér... Tak to je.
Má naprostou pravdu, spí jsem to myslela do budoucna nebo obecněji. Moná spí ukázat, e i bez něho si holky umí udělat vlastní program. A to půjde samozřejmě. Ale je čístá pravda v tom, e pokud bude on chtít, tak bude doma pokud ne, tak ho nikdo neudrí ani párem volů. A neustálé řeení jestli mě má rád, kdy přijde, kdy bude doma, nedej boe podbarveno výčitkou, asi na pohodě doma nic nepřidá a tím spí se bude bát domů jestli to nebude opět muset řeit a vysvětlovat. Take hlavně klid a mír a BEZ VÝČITEK!! Vydr to. Jsme silné enské a i v těkých chvilkách jakou teď má, to zkus překlenout, povznést se na to a uvidí, e časem si na to u ani nevzpomene.
Není tady
Bára1 napsal(a):
...Výsledek je ten, e chlap kdy má něco povolené neomezeně, tak u ho to tak nebaví a navíc jeitnost a ego začnou hloubat, proč mi nevadí, e je pryč a je raději doma nebo vymýlí program se mnou, aby nemusel přemýlet coe dělám.
Taky mám někdy pocit, e ve vztahu s chlapem by enská měla vdycky reagovat úplně obráceně ne by normálně reagovala, k tomu aby "chlapa dostala tam, kde ho chce mít"
Není tady
Andromeda napsal(a):
Bára1 napsal(a):
...Výsledek je ten, e chlap kdy má něco povolené neomezeně, tak u ho to tak nebaví a navíc jeitnost a ego začnou hloubat, proč mi nevadí, e je pryč a je raději doma nebo vymýlí program se mnou, aby nemusel přemýlet coe dělám.
Taky mám někdy pocit, e ve vztahu s chlapem by enská měla vdycky reagovat úplně obráceně ne by normálně reagovala, k tomu aby "chlapa dostala tam, kde ho chce mít"
SOUHLAS, ale člověk, aby na to furt myslel a podle toho jednal! :-))
Není tady