6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Děkuji za přání do ivota,ale upřímně si teda nemyslím,e jsem a tak silná ... protoe kdybych byla,nejspí bych mue nevzala 3krát zpět... ...ale na druhou stranu jsem to zmákla bez jediného práku na uklidnění, bez opití alkoholem či něco horího :-O - ( kojila jsem,take i tohoto jsem byla uetřena :-) ...a jediné ,co mě to stálo byly nervy, kila a rok ivota-neivota...ale je to za mnou ,,,,,, snaila jsem se řídit Vaimi radami,ale je pravda,e vlastní zkuenost je ta nejcennějí...protoe pokud si člověk k něčemu dojde sám,tak tomu i potom věří...... vechny Vae rady byly pravdivé, upřímné a odité :-) .... člověk si ve rozumově zdůvodní.....ale stejně pak jedná jinak...pokud o svém jednání není skalopevně přesvědčen a nejde to zevnitř....
jedna jediná pravda bude asi vdy platit :-)----- ve.... absolutně ve má svůj čas :-)
Upravil(a) vany27 (20. 2. 2008 21:49)
Není tady
vany, asi nenapisu nic noveho....ale i tak...jsi tolik silna. zkusena. moudra.
uz nejakou dobu si na tyhle stranky chodim pro pohlazeni, ale malokdy se mi stane, ze mam potrebu reagovat. plakala jsem, kdyz jsem si cetla tvuj pribeh. jako bych videla sebe...tam, kam bych se jednou chtela dopracovat.
casto premyslim, co je to laska...a posledni dobou vubec nevim. jaka je, jestli je...ale mam pocit, ze je asi jistejsi uzivat si, ze ji muzeme nekomu dat...nez ji ocekavat od druhych. uzivej si svoji holcicku, jsem presvedcena, ze laska, kterou ji muzes dat, je to nejhezci v zivote
hodne stesti. a sily. a lasky
Není tady
co to tady čtu? Jak e to holky nemají těí? To teda sakra mají a právě proto, aby někdo rodil ty syny, si enská obrátí ivot vzhůru nohama. enská přeruí, pokud vůbec nějaou začne, svojí kariéru, studium, kvůli dětem, stane se finančně závislá na mui, rok ne-li víc se s prckem nevyspí, v lepím případě to skončí jedním dítětem, ale větinou se vechno jetě opakuje, nehledě na zabezpečení domácnosti, nákupy, úkoly, k tomu vemu vypadat dobře, shazovat kila po dětech, být v dobré náladě kdy pán domu přijde z práce (pokud přijde) a na konci dne stejně zdrhne za mladí a manelka splní vechny rozmnoovací povinnosti (koukněte do vlády nebo jiné VIP, je to vude stejnej příběh), zkrátka enská MÁ IVOT TĚÍ a spoustu věcí ovlivnit vůbec nemůe (o to míň chlapa).
To není stěování si, mám super manela, normálně zlobivé syny a těí ivot ne mají chlapi
Vany, věřím e lásku jetě pozná
Není tady
Čekanko, kdopak asi vychovává takové syny?
Není tady
Čekanka napsal(a):
co to tady čtu? Jak e to holky nemají těí? To teda sakra mají a právě proto, aby někdo rodil ty syny, si enská obrátí ivot vzhůru nohama. enská přeruí, pokud vůbec nějaou začne, svojí kariéru, studium, kvůli dětem, stane se finančně závislá na mui, rok ne-li víc se s prckem nevyspí, v lepím případě to skončí jedním dítětem, ale větinou se vechno jetě opakuje, nehledě na zabezpečení domácnosti, nákupy, úkoly, k tomu vemu vypadat dobře, shazovat kila po dětech, být v dobré náladě kdy pán domu přijde z práce (pokud přijde) a na konci dne stejně zdrhne za mladí a manelka splní vechny rozmnoovací povinnosti (koukněte do vlády nebo jiné VIP, je to vude stejnej příběh), zkrátka enská MÁ IVOT TĚÍ a spoustu věcí ovlivnit vůbec nemůe (o to míň chlapa).
To není stěování si, mám super manela, normálně zlobivé syny a těí ivot ne mají chlapi
Vany, věřím e lásku jetě pozná
Čekanko,
ale to ve si děláme my eny (a nejsem výjimka), a přitom to tak nemusí být.
Musí dítě akorát donosit a porodit. Jo, a kojit. Ve ostatní zvládne i partner. )
Je to nae volba. Kdy to nechce dělat, bude to dělat někdo jiný.
Není tady
čekanko... tak jo :-) klidně si postěuj, má recht ......... ale jsme silné,a proto i to těké břemeno enství tak bravůrně zvládáme
Damilo,má pravdu... nicméně jedno je pravda,e do té doby,ne jsem měla malou,tak jsem nějak netuila,co to je mateřský pud...a teď vím,e ačkoliv spoustu věcí můe zastat partner,stejně bych neměla to srdce hned po porodu nastoupit do práce a nechat,aby se mrně staral partner,..prostě by mi to srdce nedalo...... taky si přivydělávám a kdy citím,e práci dávám víc ne prckovi,tak mám výčitky.... take ano.. v mnohém má pravdu.... ale holt máma je máma, ne? :-)
Není tady
Jo, kdyby záleelo jen na mně, tak bych se 10 let věnovala jen dětem, a pak své kariéře. Leč doba tomu nepřeje (a nikdy tomu nebylo jinak, spí hůře).
ena má právo se rozhodnout. Já bych se rozhodla pro dítě. Ale ne navdy, protoe dítě odroste, a pak mě nepotřebuje.
Přesto má ena stále tu volbu. Sice tu nejtěí, jakou můe mít, ale má.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Vany , moc Tě zdravím, moná jsem tenkrát byla tvrdá, ale pravda byla docela blízká tomu, co jsem si myslela, jen mne dost děsí, e se skoro vdy potvrdí to nejhorí, co si o muích podnikatelích myslím, přeji Ti abys ve zvládla a duevně se časem dala dohromady. Na mne i v situacích, kdy jsem si myslela, e u nevstanu, jako vzpruha působil můj mladí syn, byl veselý plný ivota a dodnes mne děti enou dopředu, co do té své holčičky vloí se Ti vrátí, neznamená to, e bys ji musela rozmazlovat, ale být zásadová, přísná i milující. To je nyní asi Tvůj úděl, chránit a vychovávat to svoje těstíčko a na chlapy chvíli zapomeň, ne se zhojí vechny rány, prola sis fakt velkým rozčarováním a třeba Tě u budou potkávat v ivotě jen ty lepí věci, ráda jsem se dočetla, jak se má, zdraví Irča.
Ahoj Irenko, tak jsem si znovu četla Tvé dávné příspěvky a opět se mi vybavily pocity jako tenkrát..... protoe u tenkrát jsem cítila ,e v mnoha věcech má pravdu.... jene člověk to uvnitř cítí a neumí si to přiznat.......
take musím říct,e ivot se opravdu neustále cyklicky opakuje a větina příběhu je si víceméně podobných...... bohůel :-(..... kadopádně je fajn, e si můem říct,e co nás nezabije,to nás posílí....a hlavně zkusit si ze zklamání vzít ponaučení a nedělat stejné chyby..... to je asi to nejtěí... :-)
Není tady
Já iji nyní a moc intenzivně, zpracovala jsem reorganizaci a efektivizaci firmy, kterou vedu, čekám na výsledek auditu a postupně jsem to začala realizovat, bude to něco, podali jsme tři projekty na peníze z EU a chystáme čtvrtý, bohuel s kadou optimalizací je spojeno i personální zemětřesení, někoho budu propoutět a jiné profese nabírat, prostě děti vyrostly, vídám je večer, povídáme si, ale jsem jim vděčná, e jsou smyslem mého snaení, a dítě trochu odroste a najde seberealizaci a hodného mue, bude ivot zase pěknějí.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
No větinou si novopečení tatínci berou v práci týdenní dovolenou, aby mamince ulehčili a svého nového potomka si uili, je to nějaký pako, tenhle pán.
Tak tohle je dobré často citovat A jetě je dobré u toho dodat "větinou"
a pak taky:
...kadý správný tatínek chce být u porodu
...kadý pořádný chlap pomáhá doma s miminem
...kadá rozumný člověk ... atd.
A hned tu máte stádo nespokojených maminek.
Není tady
No teda, drsný příběh. Vany je desne statecny clovicek. Myslite si, ze jsou podnikatele nejaka rizikova skupina? Bych asi mela byt rada za sveho radiologickeho asistenta : no je to hrozne moc poucny pribeh, clovek by si asi budoucnot nemel malovat moc ruzove. Stejne si nedokazu predstavit, ze bych dokazala projit necim takovym
Není tady
Terezko .. nestra.. pokud jsou opravdu riziková skupina.. tak jsem si nala dalího rizikového partnera....... jen tak někde uvnitř pevně věřím,e to není v povolání,ale v člověku a taky v síle osobnosti..........
taky jsem si nepředstavila,e bych něčím takovým měla procházet...... ono si to toti nejde představit...... paradoxně mi v ivotě ve vycházelo..... koly, státnice, vztahy, porod, zdraví... take se zákonitě muselo něco..... po..... :-/
zrovna dneska jsem dostala od manela několik sms....... tipuji,e jeho dalí poblouznění z nové lásky opět upadá.............jeliko mi opět psal,jak veho lituje a jak by ve vrátil.........
docela mě deptají jeho rodiče,kteří neustále opakují,jak si za ve můe sám a e je teĄd neustále podráděný a vidí,jak si zpackal ivot,atd...... při tom vem samozřejmě souhlasí s mým tvrzením,e bych se nezměnil a e by ná vztah u stejně nefungoval...ale samozřejmě cítím,jak by moc chtěli,a sedáme dohromady... podle mne i na úkor toho,e bych byla netastná.... "jen" proto,,aby jejich syn měl opět ideální rodinku..........
Docela mě to ničí,protoe mám pocit,jakoby mě neustále nechtěli pustit pryč z toho věčného tématu já a on...ačkoliv vědí,e mám přítele a e on má přítelkyni- se kterou to u samozřejmě a tak neklape... holt dalí osudová láska asi opět vyprchává,,,,,
mimochodem konečně vím,kdo by tajemný anonym,který mi sdělil,e můj drahý byl se svou láskou na víkend ( oficiálně byl ale samozřejmě pracovně pryč).... byl to její bratr--- řekla mu,a mi zavolá a práskne manela,abych jej jako vyhodila a ona jej měla pro sebe a on se konečně rozvedl........ neskutečné,k čemu se lidé dokáí sníit..... :-/
............ Terezko.... stále platí,e co nás nezabije,to nás posílí.......
občas to na člověka padne..... protoe vzpomínky chtě nechtě bolí...ale vdy si je důleité uvědomit ,jaká je realita........ sny a vzpomínky jsou a zůstanou jen snem a vzpomínkami,ale my jsme tady od toho,abychom ili a byli tastni..... z toho,jak ijeme, z toho,co se nám daří a z toho,e máme vedle sebe člověka,kterému můeme věřit a spolehnout se...člověka,který je hmatatelným důkazem toho,e těstí existuje..... protoe ho se můeme dotknout.......
,ale zkus se dotknout snu......nebo vzpomínek....... zmizí... jsou nehmotné......... ..... neobejme je ani nechytne.... můe se na ně dívat, můe s nima plakat, ale nemůe je ít :-)
Není tady
Vany...je to těké vím, ale moná by bylo fajn si otevřeně promluvit...úplně otevřeně...co a jak cítí on, co Ty, proč to dělal, proč od Tebe odchází a vrací se..a pak a udělat onu definitivní tečku, pokud nebude zbytí. Přece jen máte děti... Ale zase bys riskovala, e z tebe udělá vola...já nevím.
Promluvili jste si ji otevřeně od té doby?
Upravil(a) maricka (27. 3. 2008 15:11)
Není tady
Maričko, nepromluvili, kdy se chtěl naposledy vrátit,tak brečel a vem kolem psal,e to myslí váně a e chce být s náma...... jediná jeho věta, proč odeel byla- e byl zaslepený ... ??? cím asi myslel zamilovaný do té slečny..... ptala jsem se ho několikrát,e bych chtěla vědět,co se vlastně mezi námi stalo, e jsem měla pocit,e jsme opravdu spokojení oba..... tvrdil,e neví,e byl prostě zaslepený,.... myslím,e pravdu se nedozvím,protoe jí nejspíe neví ani on sám..... .....
Maričko, nemám v úmyslu se k němu vracet..... protoe jsem si jistá,e za týden,rok ,dva bych opět byla zas hadr na holi.. se kterým by mával.... nemyslím,e se lidé dokáí od základu měnit a jsem si téměř jistá,e mě podváděl i dřív,jen jsem to nevěděla......
nejsem naivní holka,která si myslí,e nevěra neexistuje a dá se zvládnout,ale pokud opravdu odeel navíc v takové době,tak jeho vztah ke mně nemohl být tak hluboký jako můj k němu..prostě já bych jej neopustila v situaci,kdy by mě tak potřeboval.....
občas mi je jej líto,protoe cítím,e je vnitřně opravdu netastný a moc dobře ví,e mu to za to nestálo,protoe chtě nechtě,byli jsme spolu deset let a dovolím si říct,e to byla hezká léta....... a manel asi najednou zjistlil,e ta hodnota vztahu není v okamitém poblouznění a síle hormonů,ale ve vztahu,který přeel u do hlubí fáze.... a tohle bohůel pochopil pozdě......
občas mi ukápne pár nostalgických slz,ale pak si vdycky vzpomenu,jak na mě hulákal,e jsem nudná,e chce svobodu,e se neměl enit a e jsme ho do veho dotlačila.....a jak arogantně odcházel a já měla pocit,e jsem vlastně udělala ve patně..... a v tu chvíli si uvědomím,e jsem se musela hrozně splést,e mě nemohl nikdy doopravdy milovat........ říká se,e v nouzi pozná přítele.............. a můj manel se nezachoval ani jako manel,nato jako opravdový přítel...... a ač mám srdce sebevětí a někde uvnitř je a vdy bude kousíček srdíčka vdy pro něj,tak tohle mu odpustit nedokái.....
Není tady
Chápu, Vany... Takovému člověku se říká nevyzrálý, nezodpovědný a je třeba tuto vlastnost odhalit včas... Bohuel někdy to vak nejde
Není tady
Vany, má můj obdiv
Maričko, co to je nevyzrálost? Prostě chybami se člověk učí, stejně tak on.
Není tady
Nevyzrálost je ma diea, keď v skutočnosti túim po tom by vožný ako vták a nemám ani v päte prispôsobova sa potrebám žudí odo mňa fakticky závislých. Uči sa na svojich chybách je fajn, pokiaž pri tom "nezařvú" niekožkí ďalí. A pokiaž potom nechcem tieto chyby napráva opät na ich úkor... Skrátka "vyzrálé" podža mňa je vyra si svoje chyby a ich náslekdy sám/sama.
Není tady