Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 9. 10. 2009 20:11

natevi
♥------

Re: Menopauza

Zdravím všechny je mi 40 a už skoro dva roky nemám menzes to by mě tolik netrápilo jako ostatní příznaky menopauzy pocit tepla a za chvilku zima, střídání nálad většinou mě rozčílí úplná maličkost tak, že se vztekám a už jsem dospěla i do stádia že jsem přecitlivělá a občas ubrečená i s tím se dá něco dělat? Začínám litovat svojí rodinu nemají to se mnou opravdu jednoduché :-(

Není tady

#27 13. 10. 2009 12:18

Décima
♥♥♥♥♥--

natevi napsal(a):

Zdravím všechny je mi 40 a už skoro dva roky nemám menzes to by mě tolik netrápilo jako ostatní příznaky menopauzy pocit tepla a za chvilku zima, střídání nálad většinou mě rozčílí úplná maličkost tak, že se vztekám a už jsem dospěla i do stádia že jsem přecitlivělá a občas ubrečená i s tím se dá něco dělat? Začínám litovat svojí rodinu nemají to se mnou opravdu jednoduché :-(

Stokrát si vždy vzpomenu na český film Zlatá svatba s Jiřinou Šejbalovou, jak tak nějak podobně říká svým 40-45ti letým dcerám: Ja, devčice , to je hrozný věk: mládí a síla pomalu pryč, děti v pubertě, na starýho jde druhá míza, péče o staré rodiče... Svatá slova a pravdivá... Ale ono to je taky dost "o hlavě" , člověk si musí uchovat mladou mysl a duši, neprudit sám sebe....Když se holt musí umýt okna, spustit žaluzie na půl žerdi a je to...stačí 2x do roka , a jít třeba na kurz orientálnho tanečeku...udělat si bene pro sebe, ono se to nezblázní, už jsme si přece to svoje oddělaly, tak co... A pídít se po netu nějakých třeba bylinkách ... Mě osobně byly nepříjemný tak 2-3 roky, teď je to v pohodě i psychicky, když jsem na sebe přestala "nakládat" ...

Není tady

#28 13. 10. 2009 15:00

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Každá máme jiné potíže, ale v globále se jedná o totéž. Kolem 40ti let už se může vyskytnout problém. Tam bych hlídala osteoporozu a pak hormony /estrogen, progesteron, parathormon....../, které způsobují právě ty potíže, co popisujeme/pocení,návaly,  náladovost, vysychání sliznic.../ JInak je to dle potíží před menopauzou, ty se pak násobí.
Lékaři tomu nevěnují pozornost, takže se nenechat odbýt, já mám šílenou osteoporozu, která se horší a nikdo neví, jak zastavit...

Není tady

#29 8. 4. 2010 12:51

lila
♥------

SOS, ženské,pojďte mi poradit!!!Je mi 54,pracuju mezi mladýma i staršíma a dostihl mě přechod - nepravidelná menstruace,deprese, únava až k smrti.Začala jsem si měnit režim,takže když se připlazím domů,praštím sebou na hodinu do postele a čekám,až chytnu druhý dech.Beru bylinky - jeřáb,já nevím,mám jít za doktorem,a se mi koukne na hormony nebo ne?Je to vůbec nutné?byla jsem u něj na podzim na preventive na gyndě a nic nepravil a mně to bylo blbé říkat mu,protože působím navenek velmi zdravě a sebejistě :-))), i když jsem většinou rozklepaná jak malá holka.....

Není tady

#30 9. 4. 2010 6:55

lila
♥------

Já se tak úpo*ně bráním jakýmkoliv klasickým lékům, vše poku to jen trochu lze řeším bylinkama nebbo homeopatiky....jenže mi i tlak začal lítat nahoru dolů...jak já ty dor.nesnáším!!!!no asi budu muset...

Není tady

#31 20. 4. 2010 16:01

Deli82
♥♥-----

Nemůžu Vám neposlat tip na skvělé cvičení, které je zaměřené na odstranění nežádoucích příznaků  přechodu. V tomoto odkaze naleznete také termíny kurzů, které jsou pořádány hlavně ve Znojmě, ale v termínu 7.-9.5. bude víkendový kurz v Praze na Národní. Mně samotné toto cvičení pomohlo k urovnání hormonálních problému po vysazení antikoncepce, rok jsem řešila tyto problémy s lékaři a pomocí umělých hormonů, neúspěšně a po jednom měsíci cvičení Hormonální jogy se mi krásně urovnal menstruační cyklus. A díky tomu se můžeme s manželem snažit o miminko smile Jsem opravdu moc vděčná paní Martině Mangové, která tyto kurzy Hormonální jogy vede. Cviky jsou jednoduché a lehko zapamatovatelné.

Informace o Hormonální joze:

http://www.lunarnijoga.cz/index2.html

Mějte krásné dny smile

Deli

Není tady

#32 25. 4. 2010 13:28

lila
♥------

Fajn tip,ale trochu z ruky pro mě jsem z Ostravska a tady nevím o nikom,kdo by se tomu věnoval..ale ještě se raději poptám.

Není tady

#33 3. 5. 2010 15:20

Deli82
♥♥-----

Ahoj Lilo,

určitě zkus kontaktovat paní Mangovou, která vede semináře ve Znojmě, určitě společně vymyslíte nějakou variantu. Stačí jeden víkendový seminář a pak si můžeš cvičit hormonální jogu doma. Přeji krásné dny.

Není tady

#34 20. 9. 2010 20:54

Dahi
♥------

Na problémy s menopauzou je dobrá bylinka drmek nebo kombinace drmek, kontryhel, řebříček. Dále anionové slipovky na denní nošení - info na nepovolená reklama Vyzkoušené.

Upravil(a) Ronja (20. 9. 2010 22:45)

Není tady

#35 10. 3. 2013 19:20

hanataj
♥------

Pokud jste zastánci přírodního léčení, na všechny problémy používám kotvičník zemní - kapky. Najdete je na http://www.domacikapky.cz/stari/kotvicn … ky-50-ml/. Můžu sdělit, že všechny problémy zmizely, naopak celkově mi to zlepšilo zdravotní stav tak, že se cítím o mnoho let mladší. Prostě tahle bylinka dělá divy. Doporučila jsem kapky i svým známým, kteří měli problémy i s jinými věcmi a všichni si je pochvalovali. Takže doporučuji.

Není tady

#36 29. 3. 2013 9:13

Zuzula
♥------

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit NEPOVOLENÁ REKLAMA. Taky jsem měla takové problémy a díky němu jsem se toho zbavila! Ne jen nálady a vše kolem,ale i únik moči, který mě trápil asi nejvíc.. Teď se cítím na dvacet smile

Není tady

#37 1. 4. 2013 21:10

Bigben61
♥♥♥♥---

Ahoj! Mojí manželce je 49 a je cca 3 měsíce bez menstruace a tak přišla s variantou, že je v přechodu. Její sestra je starší a menopauzu má od 47 let, takže ta možnost tady určitě je. Chtěl jsem se zeptat, jak se to s určitostí pozná, zda je nutné zajít ke gynekologovi nebo co dělat. Jak se potom změní její vztah k sexu? A ovlivňuje menopauza také sexuální chování?  Nikdy jsem se o tyhle věci nezajímal, ani jsem nic nečetl, takže poraďte.

Muž, který miluje jiné země stejně jako svou vlast, je na takové úrovni jako muž, který miluje jiné ženy stejně jako svou manželku. (Theodore Roosevelt)

Není tady

#38 1. 4. 2013 21:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

bigebene, tvoje žena neví, co má dělat, nebo proč to zjišuješ ty va

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#39 2. 4. 2013 18:44

Bigben61
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

bigebene, tvoje žena neví, co má dělat, nebo proč to zjišuješ ty va

Já to s ní zatím vůbec neřešil. Jenom jsem zaregistroval, že se o menopauze bavila se švagrovou. Chci vědět na co se mám připravit i když asi to bude individuální, co?

Muž, který miluje jiné země stejně jako svou vlast, je na takové úrovni jako muž, který miluje jiné ženy stejně jako svou manželku. (Theodore Roosevelt)

Není tady

#40 2. 4. 2013 20:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

bigbene, to já nevím, asi jo, co slyším, někdo s tím má větší potíže, někdo menší, ale z vlastní zkušenosti ti to neřeknu :-)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#41 2. 4. 2013 21:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Slyšela jsem, že menopauza je něco jako puberta. Lítaj hormony, nálady. Taktéž z vlastní zkušeností nemůžu popsat.

Upravil(a) dusička (3. 4. 2013 8:31)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#42 3. 4. 2013 0:18

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Ještě mi není 50,ale na prav.prohl.na gyndě jsem se zmínila,že je to teda otrava ještě pořád ta menses.A doktorka se jen usmála a řekla,at jsem vlastně ráda,že až to mít nebudu,budu řešit zas jiné komplikace s tím související a dost možná mnohem víc nepříjemnější.

Není tady

#43 3. 4. 2013 8:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

omyl offtopic
chtěla jsem opravit překlep ne citovat

Upravil(a) dusička (3. 4. 2013 8:31)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#44 3. 4. 2013 8:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Chci vědět na co se mám připravit i když asi to bude individuální, co?
Si piš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
O jednom dítěti ani nevíš, že je v pubertě, zatímco druhý bys nejradši zardousil... no a menopauza je něco podobnýho, akorát že manželce nemůžeš zakázat televizi nebo dát zaracha http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#45 3. 4. 2013 10:54

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já můžu napsat z vlastní zkušenosti, že jsem ani nevěděla, že nějaké klimakterium mám. Žádné návaly, pocení, změny nálad, nic. Jen už mám 10 let pokoj od otravné menstruace, což je super.

Není tady

#46 3. 4. 2013 11:02

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Já můžu napsat z vlastní zkušenosti, že jsem ani nevěděla, že nějaké klimakterium mám. Žádné návaly, pocení, změny nálad, nic. Jen už mám 10 let pokoj od otravné menstruace, což je super.

mam z urcitych duvodu pokoj už mnoho let, vubec netusim, jak to poznam

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#47 3. 4. 2013 11:05

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

No já přestala menstruovat. Doktorka mi pak udělala vyšetření hormonální hladiny a bylo to jasné.

Není tady

#48 3. 4. 2013 21:14

Bigben61
♥♥♥♥---

No, trochu jsem si o tom přečetl a dost mě to vyděsilo. Snad to nebude tak hrozný.

Není tady

#49 3. 4. 2013 21:19

algebrana
Zablokovaný

Bigben61 napsal(a):

No, trochu jsem si o tom přečetl a dost mě to vyděsilo. Snad to nebude tak hrozný.

No to nesmíš číst . Já to taky četla a pořád jsem čekala, kdy přijdou ty hrozný návaly a nevyspání a výkyvy nálad až sem zjistila , že jsem 4 roky po menopauze a nemám žádný potíže, proběhlo to, aniž bych si všimla .
Fakt je že na sex už chu´t moc nemám, ale to může být taky tím, že jsem obézní .

Není tady

#50 3. 4. 2013 21:36

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

No já přestala menstruovat. Doktorka mi pak udělala vyšetření hormonální hladiny a bylo to jasné.

Podle toho to právě nepoznám smile

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí