29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nějak se mi to nepovedlo no nevadí Zuzina to vypsala.
Není tady
No právě že Deltim vyrábí X-landery
, já ho mám ale ráda a nedám ho
Nova: ČOI zakázala prodej nebezpečných dětských kočárků
Praha - Česká obchodní inspekce při kontrole dětských kočárků zjistila, že deset ze 12 odebraných typů kočárků je pro dítě velmi nebezpečných, a to hlavně z mechanického hlediska. V některých případech mohou způsobit až zlomení končetin. U pěti kočárků zjistila inspekce až stonásobné překročení povolené hladiny ftalátů. V dnešních zprávách to uvedla televize Nova. ČOI s okamžitou platností zakázala jejich prodej. Většina nebezpečných kočárků přitom pochází ze zemí EU.
"Výsledek je děsivý. Můžu říct, že z 12 odebraných výrobků deset nevyhovělo a jsou tam tak závažná zjištění, že všechny výrobky jsou nebezpečné," řekl Nově ústřední ředitel ČOI Jiří Pěkný. Inspektoři našli u kočárků například ostré hrany, otvory, kde mohou uvíznout dětské končetiny, nebo nedokonalé zajištění, které způsobovalo samovolné složení konstrukce.
U výrobků Tako City Voyager, Style AT BéBéCar, Sojan Exclusiv, Platon 3 AIR a Scout x Classic našla inspekce folie nebo popruhy obsahující stonásobky povoleného množství ftalátů. Ty mohou u dětí způsobit hormonální poruchy. Nejhorší výsledek zaznamenali u kočárku Style AT BéBéCar. "Zde je obsah ftalátů víc jak 330krát větší, než má být. Tento výrobek je bohužel ze země Evropské unie, z Portugalska," řekl Pěkný. Z mechanického hlediska vyšel jako nejhorší Tako City Voyager.
Názvy všech deseti nebezpečných kočárků vyvěsí ČOI již v pátek na svých webových stránkách. Podle Novy jde o tyto výrobky: Sojan exclusive (Polsko), Tako City Voyager (Polsko), Platon 3 AIR (Německo), Style AT + set 665 M BéBéCar (Portugalsko), Scout Classic (Slovensko), golfové hole KENDY (Čína), hluboký Cosing (Polsko), sportovní Tech Rider (Čína), sportovní golfové hole Neonato typ N 755 (Itálie), Deltim X Lander AA (Polsko).
Upravil(a) Klaris (1. 2. 2007 21:08)
Není tady
Klaris, já ho mám taky ráda, ale radši zvolím bezpečnost.
Není tady
Dobrý je, že jsem dnes zrovna byla v té prodejně, kde jsme ho kupovali a objednávala jsem si náhradní potah na madlo...
Není tady
Tak to jsem vůbec netušila.Myslela jsem si vždycky,že X-lander je něco jako mercedes mezi kočárky a deltim no řekněme třeba škodovka.Ani ve snu by mě nenapadlo,že oba vyrábí jedna fabrika.
Není tady
A holky budete je vracet? docela by mě zajímalo jak pochodíte.Jestli to bude bez problémů nebo nějaké budou.
Není tady
Bože můj..........j
Tak já půjdu každopádně vrátit, ale co si vezmu??
Není tady
Nebudu za hysterku, když hned zítra naběhnu na prodejnu a budu ho chtít vrátit? Jestli to není nafouknutá bublina, navíc testovali jen 12 kočárků, co ty desítky ostatních?
Není tady
Mám takový pocit že to nebude jen tak lehký
i když prodejce ho vyreklamuje výrobci tak by to neměl být problém, maximálně si uděláme výlet do Prahy
Není tady
spirulo já myslím,že kdyby otestovali všecky tak by jsme každá druhá naběhli do krámů vracet,protože věřim tomu,že by na každém druhém něco našli.A jak jsem koukala na tu reportáž tak polovina těch kočárů byl šunt už od pohledu.
Upravil(a) Světluška (1. 2. 2007 21:22)
Není tady
holky, já si myslím, že pokud ho ČOI oficiálně zakáže prodávat jako nevyhovující výrobek, měla by být možnost ho vrátit... připomnělo mi to ten případ silikonových forem na pečení, kdy bylo pak řečeno, že lidé, co si to zakoupili, mají(mohou) to jít vrátit.... držím pěsti, ať uspějete co nejlíp!
Není tady
No to je fakt děs..... já si kupovala jeden z levnějších kočárků (vybírali jsme mezi tako a tím naším - crystal sport), tak jsem hned trnula, jestli tam taky nebude uvedený... naštěstí nebyl, ale oni ho určitě ani netestovali, takže kdoví v čem tu naši Mišulu skoro těch jejích deset měsíců vozím.... Ach jo. Pak holky písněte jak jste dopadly, jestli vám hned vrátili penízky nebo to brali jako reklamaci....
Není tady
Holky X-lander AA opravdu není. My ještě kočárek nekoupili, ale chtěli jsme právě ten XA. Tak teď nevím jestli do něj jít nebo ne. Zkoušeli jsme ho v prodejně a připadal mi hezky stabilní, ještě víc než XT(trojkolka). Měla jsem možnost na místě vyzkoušet X-lander XA a Deltim voyager. Ten mi naopak přišel takový rozviklaný.
Není tady
Holky je to fakt hrůza, že zrovna pro děti můžou dělat takové šuntové zboží. Náš kočárek tam nebyl, ale kdo kdyby ho testovali tak se tam taky možná dostane. Taky mě zajímá jak dopadne ten kdo ho půjde reklamovat, tak pak napište.
Není tady
HOLKY tak za prvé...firma Deltim je značka kočárku....kočárky dováží paní GERGLOVÁ firma se jmenuje Babypoint,a tato firma zastupuje u nás značky X-LANDR,DELTIM atd....X-LANDR je sice polský výrobek,ale dělán na zahraniční trh,česky řečeno levná pracovní síla,mimochodem je to fabrika co vyrábí i části kočárků na INGLESINU.
Můj osobní názor je,že nic není tak horké jak vypadá.Vím,že se mnou teď většina z Vás nebude souhlasit,že máte strach o svoje prcky(kdo by taky neměl)ale x tisíc kočárků se prodalo,tolik z Vás např.X-LANDRA má jste spokojeni,prcek roste,je zdravý a bezpečnost,pokud dítko je pod dohledem,tak si myslím,že se nemůže nic stát.Tak stejně se mu může stát něco doma,a možná idřív...např.hrnek s kávou,a já nevím co(ale nebudem přivolávat neštěstí)Myslím si,že kdyby to bylo tak nebezpečné a za tu dobu co jsou tyto kočárky na trhu,by se to už dávno projevilo nemyslíte?
Já dřív firmu TAKO taky prodávala a docela dost,teď se mě kočárky použité vrací do bazárku a bezproblému.
Jo je pravda,že tam bylo ukázano pár kočárku,co jsou vyráběny v garáži na koleně,tak tam bych snad řekla,že ta bezpečnost není až tak zaručena!!Ale zase se o tom může diskutovat...kde ta bezpečnost je,kde je ta jistota,že autosedačka,lžička,hračka nebude za týden taky ta nebezpečná!!!
Není tady
Raduzo, myslíš, že všech 10, co nevyhovují budou stahovat z trhu? Jestli ano, tak se nediv, že takový kočárek doma nechci, i když jsem s ním zatím byla spokojená...
Není tady
raduzo v celku s Tebou souhlasím,Ale co ty ftaláty?ty ohrožují naše děti aniž bychom o tom věděli protože to není vidět.A až jednou můj syn vyroste a nebude mít moct děti tak si vzpomenu,že je to možná proto,že jsem ho v batolecím věku neochránila před ftaláty.
Není tady
Tak po té reportáži jsem pěkně naštvaná. Ty avizované kočárky maminky aspoň můžou vrátit, ale co ostatní značky, které netestovali a co když jsou na tom hůř než Xlander nebo Tako?
Proč radši neudělají seznam vyhovujících kočárků? Takhle jen vzniká panika a já si asi těžko sama nechám udělat test, zda kočár odpovídá všem normám.
A další. Když teď kočárek vrátíte, kde máte jistotu, že ten další vyhoví????
Není tady
Není tady
Tak vítej do klubu, Štarmíku.
Reny, to mě taky děsí, jestli ho budeme vracet, co koupit...
Není tady
no já se z toho snad pos..., koupila jsem ho až v Praze, tak ted jak debil pojedu 100kiláku vrátit kočár a ani nevím jestli mi ho vemou a čím jako budu jezdit, dají mi jinej??? no určo ho ted nechci, hormonální změny no to snad ne, já sem tak rozčílená, že se z toho snad uzdravím !!!!!!!!!!!!
Není tady
Světluška napsal(a):
raduzo v celku s Tebou souhlasím,Ale co ty ftaláty?ty ohrožují naše děti aniž bychom o tom věděli protože to není vidět.A až jednou můj syn vyroste a nebude mít moct děti tak si vzpomenu,že je to možná proto,že jsem ho v batolecím věku neochránila před ftaláty.
jo ty flakáty,to je něco jiného...to určo néé,ale tady se mě potvrdilo to co říkám celou dobu,značka neznamená kvalitu a bezpečnost,BEBECAR patří totiž mezi vyší třídu kočárků a jak dopadl?
Ale ta bezpečnost to mě připadá dost nafouknuté,nevím asi se nato dívám z pohledu profesního.Třeba jak ukazovaly u toho TAKA,že tam dítko může dát prstík,ale to může dát kdekoliv přeci?Stačí chvilka nepozornosti a každá mamina to zná,dítko je rychlé a je to hned
Není tady
Štarmik napsal(a):
no já se z toho snad pos..., koupila jsem ho až v Praze, tak ted jak debil pojedu 100kiláku vrátit kočár a ani nevím jestli mi ho vemou a čím jako budu jezdit, dají mi jinej??? no určo ho ted nechci, hormonální změny no to snad ne, já sem tak rozčílená, že se z toho snad uzdravím !!!!!!!!!!!!
ti poradím,než tam pojedeš vem záruční list,podívej se na dovozce,a zavolej tam...řekne ti co a jak.Určitě to výjde levněji,než tam pojedeš.Uvidíš co ti řeknou a podle toho se budeš zařizovat dál,např info z ČOI atd...at jedeš kdyžtak do Prahy připravená a víš co a jak
Není tady
Jo jo prstík, bych chtěla vidět to dítě jak se tam nakloní a jak tam dosáhne bez toho aby ho matka včas zastavila.
To mi spíš přijde horší to jak se jeden z těch kočárů sám složil.Tomu se asi zabránit nedá,to bych musela mít sakra postřeh.
Není tady
Chudáci prodejci zítra...mamky tam na ně vlítnou...
Není tady