29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stávající a budoucí maminky dívejte se dnes na zprávy na Nově,má tam být reportáž o testování kočárků. 10 z 12 prý nevyhovělo .Bylo to v upoutávce.
Není tady
salku, bude to na těch stránkách ČOI a určitě bude záznam té reportáže na stránkách TV Nova
Není tady
Já na to koukala a měli jsme kliku,protože jsme původně chtěli koupit kočárek Tako,přesně ten,co byl vyhlášený jako nejhorší...Naštěstí máme jiný,doufám,že se na to koukne co nejvíc mamin,aby byly děti v bezpečí.
Není tady
http://www.nova.cz/zpravy/?83c=%7Eekon% … mi-kocarky
Seznam nebezpečných dětských výrobků - hračky, stoličky, motorky a postýlky
Dětská tříkolka No. SU 2807- země původu Hong Kong:
tříkolka má svěrná místa, ve kterých se může dítě poranit uskřípnout například ruku. Mezi zadními koly je nebezpečná mezera mezi zadními koly a plastovým košíkem.
Dětská hrazdička No. 885 C - země původu Hong Kong:
Při zkušebních testech se hračka rozbila a vznikly malé kousky součástí hrazdy. Ostré hroty a hrany mohou dítě poranit.
Motorka dětská (včetně adaptéru) FLN 410604 - země původu Čína:
Dětem hrozí přiskřípnutí, poranění a dokonce zlomení prstu v mezerách na motorce při úchytu řídítek, nebo manipulací s hračkou.
Dětská židle Fischer Price C6412 - země původu Čína, dětská židle Happy Snack - země původu neznámá:
U obou výrobků dítěti hrozí, že se při usazení na židli převrátí dozadu. Židle totiž nemá žádnou stabilitu, může dítě spadnout a vážně se zranit.
Dětská židle Brevi Pony 276 - země původu neznáma:
U této židle hrozí také možnost převrácení se a pádu. Navíc má deska židle nedostatečně zaoblené hrany, a dítě se tak může pořezat.
Dětská postýlka Simona - země původu Polsko:
Z konstrukce vyčnívají dráty, hrozí úraz od dřevěných štěpů a třísek. Příčky postýlky nejsou dostatečně pevné a mohou se zlomit.
Nebezpečené toxické látky nejsou ve výrobcích pro děti žádnou výjimkou
Právě naopak. Obsah nežádoucích látek, které mohou ohrozit zdraví nebo zdravý vývoj uživatelů, zjišťuje Česká obchodní inspekce (ČOI) nejčastěji u výrobků určených dětem, jejichž vyvíjející se organismus je těmito jedy obzvlášť zranitelný.
Předměty pro péči o dítě s obsahem ftalátů vyšším než 0,1 % se nesmějí uvádět na trh. V průběhu minulých let to byly právě nejčastěji hračky z měkčeného plastu určené pro nejmenší děti, u nichž byl zjištěn nadlimitní obsah esterů kyseliny ftalové (z dalších výrobků určených dětem také např. tapety s dětskými motivy a dětská síťová ohrádka Standard, u níž byla zjištěná hodnota ftalátů 24,8 %).
„Spotřebitelům opakovaně doporučujeme, aby nepodceňovali při nákupech povinné značení výrobků (výrobce nebo dovozce, případně distributor, informace o výrobku, jeho užití a upozornění na rizika, u stanovených výrobků značení CE). Své zdraví ochrání také tím, že nebudou kupovat neoznačené výrobky neznámého původu a vyhnou se výrobkům v různé míře zapáchajícím," říká Miloslava Fléglová, mluvčí obchodní inspekce.
Dodává, že právě dusivý nepříjemný zápach může být signálem přítomnosti nedovolených látek, jimiž jsou například organocíničité stabilizátory, fenol a některá změkčovadla.
Upravil(a) Kamčitka (1. 2. 2007 20:01)
Není tady
kočárky jako bebecar nebo X-lander bych tam teda nečekala
Není tady
A tady je reportáž, pro ty které neviděly:
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=01.02 … 238v=47755
Upravil(a) Kamčitka (1. 2. 2007 20:08)
Není tady
Myslíte, že mysleli x-landera xa,typ aa neznam a xa máme, ach jo.
Není tady
ahojky, všem taky jsem na to koukala. A taky nevim, že by byl X-LANDER AA my máme taky koupenej XA tak přemejšlim, jestli to je on nebo jiný
Není tady
Xsonah, podle vzhledu bych tipla, že to byl bohužel xa
Není tady
spirula napsal(a):
Myslíte, že mysleli x-landera xa,typ aa neznam a xa máme, ach jo.
Spirula, my máme taky XA, ale tento typ neznám a teď tomu vůbec nerozumím
Není tady
spirula, já ho bohužel neviděla celej
tak na to zítra kouknu na těch stránka obchodní inspekce
Není tady
Já ho viděla taky jen kousek, ale taky jsem koukala na ofic.stranky x-landera a typ aa tam není.
Není tady
spirula napsal(a):
Já ho viděla taky jen kousek, ale taky jsem koukala na ofic.stranky x-landera a typ aa tam není.
Hm, přesně tak
Není tady
Co budete dělat?
Není tady
Doufám že se spletli a bude to XA (nic proti) , maximálně si koupím novej
Není tady
Mě vážně klepne, holky,není nic, co bych koupila na poprvé, pořád něco musíme reklamovat
Co jinýho, než XA to může být? JINý není Se fakt picnu
NO ale jediný, co mě těší je, že kdybychom ho měnili, tak koupím něco s větší korbou, protože teď už mám problem tam Tobiho narvat v kombineze, narodil se jaksi obří
A zrovínka jsme dnes s přítelem řešíli, co s ním pak uděláme, jestli ho prodáme a nebo necháme na druhý, ale řekli jsme si, že kdyby se narodil znovu obřík a opět třeba v říjnu, tak kočár na nic
Není tady
Holky já bych se zatím neděsila na novinkách.cz píšou DELTIM xlander AA a to je mi divný copak DELTIM vyrábí tyhle kočárky?
Není tady
Mně taky asi klepne, když už jsem s něčím spokojená, tak je to šmejd...
Není tady
Nebezpečné kočárky
název kočárku země původu
Sojan exclusive (Polsko)
Tako City Voyager (Polsko)
Platon 3 AIR (Německo)
Style AT + set 665 M BéBéCar (Portugalsko)
Scout Classic (Slovensko)
golfové hole KENDY (Čína)
hluboký Cosing (Polsko)
sportovní Tech Rider (Čína)
sportovní golfové hole Neonato typ N 755 (Itálie)
Deltim X Lander AA (Polsko
Není tady
[url]http://www.novinky.cz/ekonomika/kontrola-kocarku--deset-z-dvanacti-ohrozuje-deti_108286_l87vh.html[url]Tady je odkaz tak se jukněte.Je tam seznam všech nebezpečných kočárků.
Upravil(a) Světluška (1. 2. 2007 21:03)
Není tady