29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky používám Missivu, nejen z hlediska ekologie ale i kvůli ekzémům. Je však pravda, že některé skvrny nejdou vyprat a jednou za půl roku nechám něketré věci projet v arielu, abych se zbavila těch fleků, a pak to přemáchám znovu v pračce v missivě. Používám od nich i prášek do myčky, je super!!! a také veškeré čistící a mycí prostředky včetně sprchového mýdla a šamponu pro děti. Mám s tím velice dobré zkušenosti, ekzémy zmizely
Není tady
Rhea napsal(a):
ekologickej prášek dle mého názoru nikdy nemůže tak dobře vyprat prádlo jako ten běžnej z obchodu. Fígl u ekologických prášků bývá ten, že se prádlo před samotným praním namáčí, aby se pořádně dostal do prádla. výhoda je ta, že se ho používá malá dávka. Já má zkušenost pouze s Missivou, ale nevím, jestli se s ní dá zalévat.
http://www.ekospotrebitel.cz/p05-praci-prasky.html
http://www.missiva.cz/produkty/default.asp?m1=5&l=c
My taky pouzivame jen ekologicke vyrobky z prirodnich surovin, nikdy jsem pradlo nenamacela a vsechno jde vyprat. Dokonce i skrvny od mrkve. Mam na skrvny sprej (prirodni), necham tak 5 min. pusobit a je to pryc - i mrkev.
A v Cechach jsem naposledy kupovala Ecover a taky jsem s nim byla spokojena.
Není tady
Tak to mně, prosím, popiště jak perete, protože, ušpiněný ponožky mých miláčku na 40 st prostě nevyperu. Pokakaný prádlo po miminku bez namáčení nemám šanci vyprat, a to peru na 60.
A nebo ti vaši miláčci nejsou takový čuňata jak ti moji. Manželovi modráky pouze na 90, a to některý skvrny od oleje a šmíru, zůstávají.
Vážně mě to zajímá. Jinak od Missivy používám všechno, tak jestli máte nějaký fígle, tak se ráda nechám poučit.
Není tady
Jo...to me se taky v porodnici a na kazde kontrole u detskeho lekare ptaji co to je za plinky....
...takze ty moltex jsou taky takove "bezove" ?
Tak dej urcite vedet, jak je to se savosti a velikostma, at muzu hned objednat...nerada bych si tady od nas tahla plinky letadlem na dva mesice.
Není tady
Lei napsal(a):
Jo...to me se taky v porodnici a na kazde kontrole u detskeho lekare ptaji co to je za plinky....
...takze ty moltex jsou taky takove "bezove" ?
Tak dej urcite vedet, jak je to se savosti a velikostma, at muzu hned objednat...nerada bych si tady od nas tahla plinky letadlem na dva mesice.
My je pouzivame od narozeni. Saji podle mne hodne dobre a hlavne po nich neni malej opruzenej. Jo a uz mame ty z tutina.cz, nejsou vylisovany, takze sou mozna trochu objemnejsi, ale saji normalne jako ty baleny v originale. Akorat vypadaji trochu hur, ale vzhledem k tomu, ze sou za polovicni cenu, tak je to detail.
Jo a velikost ted mame 7-13kg, nebo tak nejak :-)
Není tady
Myslim, ze pro Pavlinku taky bude tahle velikost akorat
Není tady
Evco, diky moc. Moc mi to pomohlo, ja bych totiz Pavlince obyc (pampers) nedala.
Takze jdu objednavat. A rovnou asi alespon dva ty velke baliky.
Jinak Pavlinka taky nevi co to opruzenina je a taky si myslim, ze je to tim, ze pouzivame eco plenky a prirodni kosmetiku. Proste zadnou chemii.
Není tady
Lei napsal(a):
Evco, diky moc. Moc mi to pomohlo, ja bych totiz Pavlince obyc (pampers) nedala.
Takze jdu objednavat.A rovnou asi alespon dva ty velke baliky.
Jinak Pavlinka taky nevi co to opruzenina je a taky si myslim, ze je to tim, ze pouzivame eco plenky a prirodni kosmetiku. Proste zadnou chemii.
Lei, tak to su rada, ze nejsu sama. Obcas si pripadam jako exot, kdyz malyho nepatlam zadnou klasickou reklamni kosmetikou a pouzivam "ty divny, hnedy" plinky :-) Je pravda, ze jednou jsem byla nucena mu dat na noc obyc plinu, protoze mne na vylete dosly plinky. Pekne se oprudil, takze od te doby sebou vozim skoro dvojnasobny mnozstvi plinek
Není tady
Evi, to mi ani nemusis rikat - s tim exotem. Obcas mi prijde, ze i nasi na me koukaj jak kdybych spadla z marsu.
Není tady
Tak my jsme s plenkami z tutiny také spokojení Jenom manžel vyjádřil názor, jestli máme vůbec důvod je kupovat, když všechen pražský odpad jde stejně do spalovny a problémy s opruzeninami jsme u normálních plenek neměli...
Není tady
tak Souris u nás je to to samý. Já třídím odpad, nakupuju a hlavně přemýšlím ekologicky a od manžela jenom slyším, že to nemá žádnej smysl. Tak snad jdu příkladem aspoň dětem. Až ony budou velký, tak už to třeba bude jinak.
Není tady
Tak to ja mam s manzelem v tomhle pohodu. Je pro vsechno, co je bio eko, odpad tridime a tvrdi, ze nekdo zacit musi
Není tady
Evi, to mame snad stejne - manzel nakupuje i hracky pro Pavlinku -bio!!! A co se tyka jidla a kosmetiky - i pro nas - taky bio.
Není tady