29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, chtela jsem se zeptat, jestli nekdo pouzivate plenky Moltex Öko a jakou mate zkusenost.
Jak odpovida velikost a jak dobre saji??
V breznu totiz letim do Cech na dva mesice a tak zjistuju, zda se v CR daji koupit prirodni plenky, abych to nemusela tahat v kufru. Kdyz jsem byla na navseve napodzim, tak se to jeste dalo, (jen dva tydny = dva baliky), ale ted by mi to zabralo jeden cely "lodak".
Nebo jestli znate jeste jinou znacku...tak budu rada, kdyz mi o ni napisete, ja jsem totiz nic jineho na internetu nenasla.
Upravil(a) Lei (30. 1. 2007 23:25)
Není tady
Tady je odkaz na firmu co je prodává po netu, tak si je zkus objednat na adresu kam pojedeš. V obchodech kam chodím jsem je neviděla.
http://www.tutina.cz/drupal/node/145
Není tady
Diky Spunte, tam jsem je prave taky nasla a maji je i dost levne. Jinde chteli 2-krat vic!
Ale spis by me zajimalo, jaky s nima mate zkusenosti? Jestli dobre saji a tak...Abych nekoupila ten velky balik (vyplati se) zbytecne.
Není tady
Tak tady v Čechách jsou bohužel o dost dražší než ty neekologický. A tuším, že je nikdo nepoužívá. Já sama jsem to zvažovala několikrát. Ale ekonomický duch zvítězíl nad ekologickým. Malá má ještě pořád velkou spotřebu. Až se to trošku omezí, jdu do toho
Nakupuju jiný ekologický výrobky, a tohle bych už fakt finančně neutáhla. Podotýkám, že moje mateřská je momentálně nižší než rodičovský příspěvek.
Jinak se dají koupit v prodejnách s BIOpotravinami. V Brně je to na Orlí kousek od Měnínské brány.
Není tady
Tak jsem mrkla na ten odkaz od Spunta, a opravdu je nabízí za nejšnižší cenu, jakou jsem viděla.
Není tady
Tak jsi mě Lei nakonec tak zblbla, že jsem si na tom Spuntově odkazu jedny plenky objednala a zkusím je. Protože jsem z Brna, tak doufám, že si je budu moci osobně vyzvednout, protože s poštovným by se mně fakt dost prodražili.
Není tady
Já je používám - řekla bych, že je savost standartní. Jelikož používám látkové pleny a jednorázovky jen občas - na delší cestování, návštěvy apod., není můj názor asi příliš objektivní.
Není tady
Spunte, díky moc za ten odkaz - já jsem totiž vůbec nevěděla, že něco jako ekologický plenky existuje, určitě si je objednám!
Není tady
Rhea napsal(a):
Tak tady v Čechách jsou bohužel o dost dražší než ty neekologický. A tuším, že je nikdo nepoužívá. Já sama jsem to zvažovala několikrát. Ale ekonomický duch zvítězíl nad ekologickým. Malá má ještě pořád velkou spotřebu. Až se to trošku omezí, jdu do toho
![]()
Nakupuju jiný ekologický výrobky, a tohle bych už fakt finančně neutáhla. Podotýkám, že moje mateřská je momentálně nižší než rodičovský příspěvek.
Jinak se dají koupit v prodejnách s BIOpotravinami. V Brně je to na Orlí kousek od Měnínské brány.
Reo, moje mateřská je taky nižší než rodičák, ale na kontaktním místě v místě svého bydliště si můžeš požádat o dorovnání do výše rodičovského příspěvku! Jinak dík za tip na pleny, taky jsem nevěděla, že něco takového existuje.
Není tady
Ja je taky pouzivam a nemuzu si je vynachvalit. Jednou sem byla nucena dat malymu normalni jednorazovky a tak se mne oprudil, ze me to az vylekalo...
Akorat nam asi blbne net, protoze natom odkazu se mne nedari ty plinky objednat... Ale jsou tam fakt levny, ja je kupuju za dvojnasobek a uplne jiny baleni.
Není tady
Evco, oni tam píšou že si sehnali nového dodavatele a mají cenu o 50%nižší, takže ta dvojnásobná cena je asi normální.
A dneska mi taky blbne net a je to stršně pomalé....
Není tady
spunt napsal(a):
Tady je odkaz na firmu co je prodává po netu, tak si je zkus objednat na adresu kam pojedeš. V obchodech kam chodím jsem je neviděla.
http://www.tutina.cz/drupal/node/145
Už jsem z plenek vyšla, ale dívala jsem se na ty stránky a 5,- Kč za plínku mi nepřijde zase tak moc...na kolik vyjde neekologická? Třeba Pampers?
Není tady
Pampers v akci jednou za čas v globusu za 350 kč/90 plen (velikost 4-9 kg), tj 3,88 za plenu. Ale třeba tesco papírové v akci 3,30 za ks a igelitové ještě levněji.
Není tady
step napsal(a):
spunt napsal(a):
http://www.tutina.cz/drupal/node/145Už jsem z plenek vyšla, ale dívala jsem se na ty stránky a 5,- Kč za plínku mi nepřijde zase tak moc...na kolik vyjde neekologická? Třeba Pampers?
když se narazí na akci, tak Pampers vyjdou cca 3,50 - 4Kč za plínku. Já mám nakoupeno od každé značky po balíčku, včetně jednoho balíku Tesco a uvidím, jak je bude mimís snášet.
Není tady
spunt napsal(a):
Evco, oni tam píšou že si sehnali nového dodavatele a mají cenu o 50%nižší, takže ta dvojnásobná cena je asi normální.
A dneska mi taky blbne net a je to stršně pomalé....
Aha, tak to je fajn, aspon to ted zacne pouzivat vic lidi! (10 kc za jednu plinu je fakt hodne, to uznavam). Ony se totiz tyhle pliny aji docela dobre rozkladaji, nejsou tak neznicitelny jako ty klasicky jednorazovky, co jich budou jeste za 100 let po tom, co se prestanou pouzivat plny skladky...
Není tady
Jo a uz se mne je podarilo objednat, tak su zvedava, jestli jsou stejny, jako ty, co mam :-)
Není tady
oskárka25 napsal(a):
step napsal(a):
spunt napsal(a):
http://www.tutina.cz/drupal/node/145Už jsem z plenek vyšla, ale dívala jsem se na ty stránky a 5,- Kč za plínku mi nepřijde zase tak moc...na kolik vyjde neekologická? Třeba Pampers?
když se narazí na akci, tak Pampers vyjdou cca 3,50 - 4Kč za plínku. Já mám nakoupeno od každé značky po balíčku, včetně jednoho balíku Tesco a uvidím, jak je bude mimís snášet.
Co si ještě pamatuji z dřívějška tak vím že některé sály lépe některé hůře a byli vlhké....Jak jsou na tomto tyto ekologické, může se mimi počůrat i vícekrát aniž by ho to nějak poznamenalo? Můj syn spával 4-5 hodin takže se počůral vícekrát....
Není tady
Evca napsal(a):
Jo a uz se mne je podarilo objednat, tak su zvedava, jestli jsou stejny, jako ty, co mam :-)
Evčo můžeš dát vědět, až ti dorazí, jestli jsou dobré?
Také přemýšlím, že bych je začala používat, přeci jen představa, že se normální jednorázová plenka bude rozkládat ještě za sto let je hrozná....
Není tady
Souris napsal(a):
Evca napsal(a):
Evčo můžeš dát vědět, až ti dorazí, jestli jsou dobré?
Také přemýšlím, že bych je začala používat, přeci jen představa, že se normální jednorázová plenka bude rozkládat ještě za sto let je hrozná....
Urcite napisu, jestli jsou stejny jako ty, co ted stoji dvojnasobek.
Step, tyhle saji pomerne dobre, Danyho v noci vubec neprebaluju, takze je v jedne pline 12h a v pohode. Neoprudil se mi v nich ani jednou.
Není tady
Holky diky za odpovedi.
Evco, urcite napis, jestli jsou stejne - jake jsou. Ja tady ve statech taky pouzivam ekologicke, Pavlinka mela na sobe pampers 1x v zivote a to v porodnici jednu hned po porodu... a kdyz se pokakala, tak mela vsechno na zadech. Hned jsem ji dala ty nase "eko" a i sestry se ptaly, co je to za plinky - nikdo o tom tady taky moc nevi.
Chtela bych objednat 2-3 ty velke baliky po 120 plenkach, to potom vyjde jena plina jen na 4.7 Kc. A to je super, oproti jinym prodejcum.
Není tady
Holky, když už jste tu začali ekologické téma, znáte ekologický prášek na prádlo, který dobře pere a kde se dá koupit třeba na internetu? Chtěla bych takový ekologický prášek, aby se s tou odpadní vodou z pračky mohla zalévat zahrádka.
Není tady
ekologickej prášek dle mého názoru nikdy nemůže tak dobře vyprat prádlo jako ten běžnej z obchodu. Fígl u ekologických prášků bývá ten, že se prádlo před samotným praním namáčí, aby se pořádně dostal do prádla. výhoda je ta, že se ho používá malá dávka. Já má zkušenost pouze s Missivou, ale nevím, jestli se s ní dá zalévat.
http://www.ekospotrebitel.cz/p05-praci-prasky.html
http://www.missiva.cz/produkty/default.asp?m1=5&l=c
Není tady
http://www.dongemini.cz/
Zatím nezkoušeno, ale chystám se na to.
Taky je ekologická řada Ecover - dodává Countrylife - nemám zkušenost
Existují mýdlové ořechy na praní - nijak mě to nezaujalo, asi hodně záleží, jakou máte doma vodu.
http://www.orechy-na-prani.cz/
Není tady
Tak já používám Ecover a jsem maximálně spokojená. Třeba jar na nádobí je milionkrát lepší, než jakýkoliv neeko, co jsem kupovala dřív.
www.ecover.cz
nebo www.bioobchod.cz tam to mají také.
Není tady