29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtela jsem se zeptat, jak to mate vy? jsou kamaradi a kamaradky vasi pritelu i vasimi prateli? Asi je rozdil, jestli jste se dali dohromady v nejake parte, ze jste pred chozenim meli uz spolecne pratele.A nebo kdyz vlastne jste uplne "cizi". Ja mam ten druhy pripad a nesedla jsem si s nima moc do oka,nic si co rict. jeho kamaradka mu v opilosti priznala,ze ho miluje.Prave mam zkouskove, tak na me jeste vice doleha, ze jsem sama doma, ucim se, bez akci s kamarady. A pritel pari s tou kamaradkou a travi s ni hodne casu, protoze jsou ve stejnem rocniku,stejne zkousky v jeden den-takze oslava, pak maji stejne po zkousce den volna, prace, obcas spolecne uceni a vcera vecer k te parte skolni na akci do bytu privedl kamarady uplne odjinud "cizi" aby spolecne zaparili. Tak mam pocit, ze s ni je vetsi sranda (kdyz se mnou tolik srandy o zkouskovem neni)a ze uz i k ni bere sve kamarady. Se mnou to udelal parkrat Tak je mi z toho nejak smutno
Upravil(a) Allice (30. 1. 2007 18:15)
Není tady
Allice: A v čem vidíš ten hlavní problém? V tom, že chceš mít s přítelem přátele společné nebo v tom, že je do něj zamilovaná kamarádka?
Není tady
Ano, mrzi me, ze to nebudou spolecni pratele i to, ze je do nej zamilovana :-)
Upravil(a) Allice (30. 1. 2007 18:26)
Není tady
Allice: Podívej, sice je škoda, že si s jeho přáteli nerozumíš, ale buď se to časem zlomí a přijdete si na chuť nebo se s tím prostě oba smíříte a možná to i někdy v budoucnu oceníš (až spolu budete bydlet, trávit spolu většinu večerů atd.). A k té slečně - asi je důležité, že ona je zamilovaná do něj a ne naopak a že Ti o tom dokonce řekl. A abys nemyslela, že jsi v tom sama ....Já kamarády svého přítele taky raději nevídám. Ne z toho důvodu, že by mi vadili, ale on ten můj žárlí i na ně, takže nedráždím kobru bosou nohou..
Není tady
Dekuji Ale mrzi me, ze ona ho "bere" do rodiny, kdy pritel jim zpravoval auto, pritelova matka je zase hazela autem k dalsimu kamaradovi na chatu, ze pritel k ni nabaluje dalsi sve kamarady (ktere ona poznala pres pritele) - takova velka stastna "rodinka", ve ktere ja nemam misto
, protoze si s nima nerozumim. Proste ze ona si ho "privlastnuje" a on se nebrani. Tim, ze tam vzal neznameho kamarada....Vis, jako ze skoro mezi mnou a ni neni zadny rozdil, ze ja jsem sice pritelkyne titulem ale ona je pritelkyne bez toho titulu. Neumim to spravne napsat.Ale pricitam to tomu zkouskovem, protoze jinak bych nebyla doma, bavila se s kamosema a na takove veci bych nemela cas
Upravil(a) Allice (30. 1. 2007 20:12)
Není tady
netrap se,ale chodí s tebou,tak co...vybral si tě.,má tě radši,tak nic neřeš co není a netrap se a uč se......
Není tady
Allice, pokud se nepletu, tohle téma jsi tu už řešila o prázdinách. Stále se nic nezměnilo a ty stále v tom vztahu setrváváš?
Proč? To si sama sebe tak málo vážíš?
Není tady
jojo, uz jsem to resila a myslela, ze jsem vyresila (vyresili)..Po tech prazdninach to bylo super, zadny takovy myslenky, protoze mi k nim nedaval duvod.. A ted naraz a behem sesti dnu dvakrat prespani u ni..
Upravil(a) Allice (31. 1. 2007 10:05)
Není tady
Allice: Neřeš neřešitelné. Nemůžeš nikomu zakázat, aby nemiloval toho tvého a jemu asi taky nechceš nějak zakazovat, aby se s ní vídal....takže bych řekla, že je to problém neřešitelný, tudíž bych se s ním nezabývala. Když se tím budeš dokola otravovat, stejně nic nevyřešíš. Jen se budeš trápit, na přítele budeš protivná, budeš zjišťovat, jestli s ní byl, bude ti to vadit....a on tě nakonec opustí ne kvůli té huse, ale kvůli tomu, že nejseš v pohodě....takže můj recept zní - neřešit neřešitelné (vím, že to není jednoduchý, ale přikázat si to jde, jen si uvědomit, že přítel není majetek a má právo na svý kámoše a kámošky, který se mi nemusej´líbit....můj přítel takhle dostává dárky od bejvalky, s kterou má dítě...on jí nic asi nedává, ale ona jemu jo. A to se rozešli za poměrně velkých hádek a nadávek z její strany...taky jsem chvíli řešila, proč ona to dělá a proč on si to bere...ale nemá to smysl. Je to jeho, dejme tomu, známá a on má právo naložit s těmi věcmi, jak chce. .... dokud jsem to řešila, byla jsem přinejmenším nesvá. Sice jsem mu nic neříkala, nevyčítala atd., ale byla jsem nesvá.....pak jsem se donutila přestat se tím zabývat a jsem zase ta normální, fajn holka. Nakonce - ti naši chlapi se vracejí k nám, ne? Zájem mají o nás, ne? Vybrali si nás, ne? .... tak co řešit?
Není tady
Já myslím, že by sis měla uvědomit co od vztahu požaduješ, jaké máš nároky na přítele a potom to porovnat s realitou. Jestliže se to neshoduje ve více jak polovině, případně prostě nejsi schopná tolerovat to, co on dělá tak víš co bys měla udělat. Situace se bude neustále opakovat a Tobě to bude jen ubírat síly, které bys mohla využít mnohem lepším způsobem, než se opakovaně trápit pořád těmi stejnými problémy.
Není tady
Allice, fakt se tím tak nezalamuj. Osobně mám hodně kamarádů, jak rodu ženského, tak rodu mužského, nic jiného v tom není a nikdy nebude. Často se vídáme, ještě častěji telefonujeme a občasné přespání považujeme za naprosto normální věc. Jsem ráda, že je mám, mluvit s nimi můžu o čemkoliv, ale nikdy mezi námi nevzniklo jakékoliv jiskření
Není tady
Teda z mých zkušeností vím, že pro chlapi jsou jejich kamarádi hodně důležití a stejně tak to, aby jejich přítelkyně byli kamarády kladně přijaty a rozuměli si. Myslím že buď se budeš snažit zapadnout do jejich party, nebo se musíš smířit s tím, že on bude často s nimi. Tím pak přijdete o společný zážitky a na vztahu se to odrazí.
Není tady
dekuji za postrehy.. Pritel ma svou partu skolni, ja mam sve kamarady a pak pritel mel "pribuzenskou partu" do ktere jsem bez problemu zapadla a dost casu travime prave s tou pribuzenskou partou. Ja moc neholduji te skolni parte, on zase netouzi aby travil cas s mymi prateli, obcas ale oba ustoupime, jinak se nepremahame.Jinak mame tu pribuzenskou partu spolecnou.
Mate pravdu, nebudu do toho stourat, stejne nic nevystouram. A kdyby mi to asi vadilo hoodne, tak bych podnikla razantnejsi kroky..
Janica : ano, to je dobry napad, porovnam, co od vztahu chci a co vlastne mam. Ale myslim, ze prave "jen" toto mi na vztahu vadi.
Upravil(a) Allice (31. 1. 2007 11:11)
Není tady
Allice, jestli ti to trošku pomůže - jsem vdaná víc jak 30 let a mám převážně přátele "svoje" a manžel "svoje", těch společných je opravdu jenom několik málo a nikdy to nevadilo, já mám úplně jiné zájmy než on a když jsem si párkrát s těmi "jeho" vyšla tak mě to nebavilo a zbytečně jsem byla otrávená, to si raději udělám svůj program nebo si jen tak lenoším a jsme spokojeni oba. Důležité je, abyste i spolu trávili volný čas. Měj se hezky a už se netrap.
Není tady
Holka: zacal nejprve chodit se mnou a az pak si nasel tu skolni partu. Jinak kamaradi, ktere znal uz predemnou, ti me "prijali". Prave skolni parta mi nepadla do oka, a jemu zase nepadli moji kamaradi, se kterymi jsem se seznamila az po nem. Takze se asi uz nebudu snazit "zapadnout" do te skolni party. Pritel to chape, on se zase moc nehrne k mym kamaradum. Takze vlastne co resim?
Není tady
Moc vam vsem dekuji, ze jste me "vyslechly"
Není tady
Ja muzu porovnavat, takze... S ex jsem byla 4 roky, jeho kamaradi mi nikdy nesedli - nebo mi spis vadilo, ze jsou vecne zhuleny a ja to proste nesnasim. Za cely 4 roky, jsem s nima stravila tak 20 veceru, myslim, ze vic to fakt nebylo... Ale nevadilo mi, kdyz s nima ex nekam sel...
Meli jsme i nejake spolecne pratele, takze to slo...
Ted mam pritele, s kterym mame vsechny pratele spolecne, jsme proste parta a musim rict, ze je to o moc lepsi... I kdyz zase kdyz si clovek predstavi, ze se treba jednou rozejdeme, tak to pak pro partu bude asi dost blby...
No, ale z vlastni zkusenosti chci rict, ze to asi chvili jde drzet si od jeho kamaradu odstup, nemit je rada, ale ono se to pak provali... Jemu to zacne vadit, Tobe to vadi uz ted... Ja uz bych v tomhle vztahu zit nechtela...
Není tady
Ja se taky moc nebavim s kamosema toho mojeho,neni to zadna banda,ma vlastne jen 2 kamose,se kteryma se vida pravidelne,jeden je naproste hovado a absolutne mi nesedi,ten druhy je ok,slusny,ale takovy zamlkly,ze se s nim nedokazu nejak bavit.Treti clovek,se kterym se obcas vida,je jeden jeho pribuzny v nasem veku,ten je ok,kdyz s nim vyjimecne nekem jedem,je to vpoho...kamosky zenskeho pohlavi bych asi nesnesla,to nastesti nema...i kdyz neni kamoska jako kamoska...nejaka asexualni by mi nevadila ,ale kdybych mela pocit,ze to mezi nima nejak jiskri ...jejda
, to bych asi vyvadela dost a vadilo by me to jako tobe
Není tady