6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
My jsme zaili doma mateřskou 1 rok , dalo se to zvládnout, pokud na to není , jenom aby nerozhazovali úředníci jinde.
Není tady
Já si myslím, e rodičovská dávka, tak jak je nyní nastavená,není správná. Dávky by měly být počítány z průměrné čisté mzdy před nástupem na mateřskou dovolenou (řekněme 50% mzdy, max do výe 12 tis. pdobně jako se vypočítává dávka v nezaměstnanosti). Pak by se dalo mluvit o tom, e by to bylo "spravedlivé". Rozhodně není spravedlivé, dát kadé matce 7500,- ,protoe pak vedle sebe existují skupiny, kterým se nevyplatí pracovat a vyplatí se jim být na mateřské a skupiny en, které mateřskou odkládají, protoe finanční pokles si nemohou dovolit (chtějí nejprve zajistit bydlení a zázemí pro dítě atd.), chodí do práce a de facto iví ty eny, které jen rodí děti. A jak to tady u zaznělo, větinou jsou to sociální skupiny, které ani v budoucnu nebudou pracovat, take je budeme vichni ivit. Je na kadé matce, kdy se rozhodne mít dítě -jestli ihned po kole, pak by měla rodičovský příspěvek minimální, nebo by se rozhodla nějakou dobu pracovat a pak mít dítě. Jinými slovy, 7500 pro někoho příli mnoho, pro někoho zoufale málo... Samozřejmě je třeba motivovat eny k zakládání rodiny, ale je nutné motivovat také k zodpovědnosti za svůj ivot a za ivot dítěte...
Není tady
V první řadě,u by se měl konečně pozměnit ten zavádějící název:"mateřská,rodičovská dovolená".
Rozporů na takové téma bude určitě spousta,některé z nás budou zastávat názor,e nejlepí je být s dítětem doma,alespoň do čtyř let.Některé potřebují i jiný kontakt se světem a volí odchod do práce.Helena to v podstatě u napsala.Sama se řadím do té první skupiny .Asi proto,e jsem u trochu "starí matka" a uívám si,co jsem dřív záviděla jiným.
Do jesliček bych syna taky nedala,stačilo mi,kdy jsem ty prousky potkávala venku,jak capou ve stejných tričkách a tepláčcích.
A jinak,mám podobný názor,jako Eri,nebo maya.
Není tady
penizek napsal(a):
V první řadě,u by se měl konečně pozměnit ten zavádějící název:"mateřská,rodičovská dovolená".
Rozporů na takové téma bude určitě spousta,některé z nás budou zastávat názor,e nejlepí je být s dítětem doma,alespoň do čtyř let.Některé potřebují i jiný kontakt se světem a volí odchod do práce.Helena to v podstatě u napsala.Sama se řadím do té první skupiny .Asi proto,e jsem u trochu "starí matka" a uívám si,co jsem dřív záviděla jiným.
Do jesliček bych syna taky nedala,stačilo mi,kdy jsem ty prousky potkávala venku,jak capou ve stejných tričkách a tepláčcích.
A jinak,mám podobný názor,jako Eri,nebo maya.
Děkuji.
Není tady
Nechápu, jak se některá mamina můe na MD nudit!!
Není tady
Zkrácení mateřské na 3 roky není tragédie.Navíc kdy se zvedla na 7000.To bych klidně ten rok obětovala.
A tříleté dítě v M bude zdárně prospívat,pokud si z domu donese vypěstované určité sociální návyky.
Taková kruárna to dříve nebyla kdy lo dítě do jeslí.Copak asi ty maminy měly dělat kdy byla mateřská jen 6 měsíců?S prvním dítětem jsem byla doma přesně 6 týdnů, s dalími půl roku.I kdy byla mateřská tři roky.
Přesto jsem si děti vychutnala a neurotik není ani jedno z nich.
Není tady
FIONA27 napsal(a):
Jeňýku, já si o tom nepotřebuji nic číst - říkám jen to, co si myslím já osobně - a to, e mě jesle nijak nepoznamenaly, e jsme je vichni přeili a ijeme... a e mi zkrácení rodičovské dovolené ze 4 na 3 roky absolutně nevadí... ačkoliv nemám zkuenost, tak se mi i ty 3 roky, kdy budu zavřená doma zdají dost... ale toto je jen můj názor, jak to mám nebo vidím já a proto přidávám svůj názor do diskuse.
Fiono já kdy neměl dítě tak jsem byl taky takhle hustej Věř e a ho mít bude tak pozná co jsi tady psala za blbosti.... nic ve zlým samozřejmě, člověk se s dítětem dost změní. Taky bych tomu před pár lety nevěřil....
Není tady
anka napsal(a):
Zkrácení mateřské na 3 roky není tragédie.Navíc kdy se zvedla na 7000.To bych klidně ten rok obětovala.
A tříleté dítě v M bude zdárně prospívat,pokud si z domu donese vypěstované určité sociální návyky.
Taková kruárna to dříve nebyla kdy lo dítě do jeslí.Copak asi ty maminy měly dělat kdy byla mateřská jen 6 měsíců?S prvním dítětem jsem byla doma přesně 6 týdnů, s dalími půl roku.I kdy byla mateřská tři roky.
Přesto jsem si děti vychutnala a neurotik není ani jedno z nich.
No tak to jsi evidentně měla těstí. Protoe ty holčičky tady, to je síla. Zvrací na stůl v jídelně, do talířů ostatních dětí.......
Můj syn el do kolky, jedl vechno a příborem. Jako příklad ho posadili k těmto dětem. Hrůza, kluk mi ve kolce přestal jíst. Doma mi to řekl a hned jsem dělala bordel. To je přeci ílené, kdy jí a někdo Ti nazvrací na stůl, potamo do talíře. A co ty děti, jak asi musí být jim, kdy jim pak vichni nadávají do prasat? Psychika bod mrazu. Takovéhle děti by měli doma zůstat déle.
Vdy nikdo netvrdí, e mamky, co je pro ně mateřská dlouhá, jí nemohou odmítnout a nastoupit do práce? Vdy je nikdo nenutí být doma 4 roky. Mě jde o to, aby jako dodnes, byla svobodná vůle matky, zda doma s dítětem bude, či dá přednost výdělku a společnosti.
Není tady
Ano,to souhlasím.Matka má právo se rozhodnout sama.Nikdo by jí k tomu neměl tlačit.Já se také rozhodovala sama a věděla jsem to e mé děti vydrí.Pokud má dítě problém a je silně fixované na rodiče,mělo by to být respektováno.To ale neovliní délku mateřské dovolené.Větina dětí je ve třech letech schopná kolku navtěvovat,navíc by je na to měli rodiče připravovat.
Podobný případ o kterém píe jsem zaila kdy lo jedno z mých dětí na základku.Takhle se tam choval jeden klučík.Naprosto nesocializované dítě,maminka ho stihla za est let sotva připravit na to e by si měl sám utřít nos.
A není to vyjímka.Kdy jsem kolikrát poslouchala na rodičáku nářky rodičů,bylo mi z toho zle.
Není tady
Mě sice taky jesle a kolka psychycky nepoznamenaly, ale pamatuju si, jak jsem brečela kadý ráno v atně, jak jsem se dívala za mamkou oknem, taky jsem se pozvracela do talíře, jeliko mě ve kolce nutili jíst zelí a mě se tehdy z něho zvedal aludek.....Pamatuju si, jak jsem si přála, aby byla mamka zase nemocná s angínou, protoe to jsem s ní vdycky byla doma.....Jasně, e nemám následky, ale nebyly by hezčí vzpomínky na něco jinýho ne na tohle? S dětma jsem vyuila pokadé celou mateřskou, u mě to ale byly i jiné důvody, nemám nikoho, kdo by mi pohlídal děti nebo trochu pomohl, manel dělá celý den a jsem na malém městě, kde sice není a tak vysoká nezaměstnanost, ale to jen díky průmyslový zóně, kde se jede na tři směny a někde i o víkendech. Nikdy jsem se o mateřské nenudila. Vdy od tří let dětí jsem je dávala na povolené mnoství dnů do kolky a hledala si nějakou práci na kratí úvazek. Povedlo se mi a před měsícem, po roční evidenci na pracáku.
Souhlasím se zvýením mateřské a pokud by byla nějaká podpora kratích úvazků, tak souhlasím i se zkrácením na tři roky. Je to smutný, kdy vidím ve kolce plačící dítko, utvanou, nervozní mámu, jak dítě popohání, a spěchá, e nestíhají.....
Není tady
Pořád nad tím přemýlím, kdyby na to byly finance ,já bych to nechala, je to jedna z dávek, kterou chápu a podporuji, vak víte, e zneuívání soc.dávek a výi některých příplarků pro důchodce jsem kritizovala, v tomhle vidím smysl, vdy mladé rodiny spotřebují hodně a na děti je ve drahé, prostě bych raději viděla zkrouhlého něco jiného, ne ty příspěvky na děti a rod.dovolenou, zase se bohuel potvrzuje, e důchodci a invalidé hlasovací právo mají a děti ne, těm se bere nejlehčeji.
Není tady
Přiznám se, e mě osobně se to nijak týkat nebude. Já se vrátím opět po 3. letech do práce. Zaměstnavatel mi nedá ten 4. rok neplacené volno a dávat kvůli tomu výpověď nebudu, těko by mě pak někdo po MD zaměstnal. Takhle mám místo jistý. Dělám od po-pa 7:30-16 hod. Pro mě váně ideální. Vedle domu mám M a 3 min chůze zaměstnání. Navíc se peníze budou hodit, bude nás doma 5.
Není tady
Eri napsal(a):
penizek napsal(a):
A jinak,mám podobný názor,jako Eri,nebo maya.Děkuji.
Ví Eri to není nuda , ale stereotyp.... Má pořád co na práci, ale je to kadý den dokola, přesně vstávat, přesně jíst přesně přebalovat, přesně koupat atd....
Není tady
Eri napsal(a):
Souhlasím s Jendou. V ivotě bych dítě do jeslí nedala. V 6 ráno do jeslí, ve 4 odpoledne vyzvednout, doma rychle uvařit, take na dítě zas není čas............ stejně by se pak moje dítě chovalo ke svým.
Kluk začal do kolky chodit ve 4 letech, problém minimální první den. Horí je, e mi domů nosí návyky, co se u nás nepěstovaly!
Ve kolce jsou děti i mení, od 2 let. Kadé ráno řev, při jídle zvrací, jsou ustraené............
Jen tak dál maminky, mít neurotické dítě ve třech letech..... tleskám!
No já zase znám dítě co s ním maminka byla do čtyř, kluk neuměl pořádně mluvit, poznávat barvy, ufňukaný apod....začal chodit do kolky a ejhle je z něj ikovný kluk..... co skoro ve umí....
Ale asi to bude dítě od dítěte, od maminky k mamince, kadá jsme jiná, kadá jinak vychováváme...
Není tady
Jeňýk napsal(a):
FIONA27 napsal(a):
souhlasím! Jak se to dělalo dřív, kdy jsme byli malí? Já a mý vrstevníci to měli tak, e u v roce (nevím přesně) jsme li do jesli, pak hned kolka... a e by nás to nějak poznamenalo???? Vůbec!
Hm, tak tady bych doporučoval si o tom něco přečíst......... osobně mě polejvá studenej pot kdy si představím dát svýho synka v roce do jeslí. Doufám e tyhle doby se u nikdy nevrátí aby byli rodiče nucený cpát děti do jeslí, to radi budu jíst suchý brambory...
A proc Jenyku, copak by se tvemu detatku v jeslich stalo. ja mela v jeslich i skolce obe deti a taky nemam pocit, ze by je nejak zvlast zasahlo.
Není tady
Ivano samozřejmě e by se mu "nic" nestalo, najíst by dostal, byl by v teple a nějaký hračky tam taky mají Jse si ale jistá, e ví, co se odehrávalo v tý malý dětský hlavičce kdy si ho ráno odloila k cizím paním do cizího prostředí a odkráčela do práce? Kdosi kdesi správně napsal e jesle nejsou pro děti ale pro rodiče, protoe děti do tří let by si je sami nikdy nevybrali. Nebo si fakt myslí e pro takhle malý dítě je lepí jakási, by sebelepí, vychovatelka ne vlastní rodiče????????
Já samozřejmě chápu e někdo holt má asi nějaký důvody svoje děti do jeslí dávat ale já je jednodue neuznávám. Děti by si měl dělat zralej člověk kterej se jim chce věnovat a né je v nejblií moný době odkládat kamsi do nějakýho zařízení, jen aby mohl honit kariéru.
Samozřejmě kolka, v přiměřeným věku, je něco úplně jinýho......
Upravil(a) Jeňýk (30. 1. 2007 20:39)
Není tady
Ivano, tak jako je kadé dítě jiné, tak bude jinak reagovat na jesle. Vem, co hledají argumenty doporučuju nějakou knihu dr. Matějčka, a nebo psychické deprivace v dětsví. Supr čtení.
Není tady
Eri napsal(a):
Vdy nikdo netvrdí, e mamky, co je pro ně mateřská dlouhá, jí nemohou odmítnout a nastoupit do práce? Vdy je nikdo nenutí být doma 4 roky. Mě jde o to, aby jako dodnes, byla svobodná vůle matky, zda doma s dítětem bude, či dá přednost výdělku a společnosti.
Eri na radarech se neshodneme ale tady bych podepsal vechno co píe.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ivano, tak jako je kadé dítě jiné, tak bude jinak reagovat na jesle. Vem, co hledají argumenty doporučuju nějakou knihu dr. Matějčka, a nebo psychické deprivace v dětsví. Supr čtení.
Jo přesně..... dr. Matějíček..... a já sklerotik si nemoh vzpomenout na jméno
Není tady
Step, kadá z těch variant je patná.
Kdy je dítě moc fixované na matku i kdy ho matka ve 2 letech oupne do kolky, protoe kolka ho na pár hodin vezme a ona má klid.
A jen tak mimochodem, já jsem na mateřské s druhým dítětem a e by to byl stereotyp, to říct nemůu. :-))
Ale to je přesně ono, kadá jsme jiná, kadé dítě je jiné. Mít monost volby, o to jde.
Upravil(a) Eri (30. 1. 2007 20:50)
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Eri napsal(a):
Eri na radarech se neshodneme ale tady bych podepsal vechno co píe.
Není tady
Já v tom teda problém vidím, a velký! Nejvíc mě zvedá ze idle fakt, e nám berou, aby si sami mohli sypat do koryta! Proč sakra nezačnou u sebe? Proč musí mít ministr takový plat, jaký má? Proč nám nepředvedou, jak ít z normálního platu? Dobře, kdy u tedy reprezentují stát, tak jim dáme...no 40 000 by mohlo stačit. Vdy jsou to jen takoví manageři, nic víc.
Já chci být se svým dítětem doma 4 roky a za slíbených 7600 a tečka. To je podle mě důstojné.
A pan Nečas prosadí, e důchodce bude makat za plat a bez důchodu. K čemu je mi monost, e si můu "neomezeně přivydělat", kdy chci vychovávat dítě a ne ho odkládat k babičce, abych mohla doplnit domácí kasičku, protoe není na jídlo??
Vidím to na petici. Kdo je pro, a se přidá. Musí nás být víc. Poleme to přímo panu Nečasovi.
Protoe tohle se mi fakt nelíbí. Jedni slíbí a druzí vezmou, kde to jsme?? Sobě sypou a my budem zase někde na chvostu sbírat drobky. Ani bych nepípla, kdyby začali u sebe, ale takhle? Tak co, je někdo pro?
Není tady
Majka napsal(a):
Já v tom teda problém vidím, a velký! Nejvíc mě zvedá ze idle fakt, e nám berou, aby si sami mohli sypat do koryta! Proč sakra nezačnou u sebe? Proč musí mít ministr takový plat, jaký má? Proč nám nepředvedou, jak ít z normálního platu? Dobře, kdy u tedy reprezentují stát, tak jim dáme...no 40 000 by mohlo stačit. Vdy jsou to jen takoví manageři, nic víc.
Já chci být se svým dítětem doma 4 roky a za slíbených 7600 a tečka. To je podle mě důstojné.
A pan Nečas prosadí, e důchodce bude makat za plat a bez důchodu. K čemu je mi monost, e si můu "neomezeně přivydělat", kdy chci vychovávat dítě a ne ho odkládat k babičce, abych mohla doplnit domácí kasičku, protoe není na jídlo??
Vidím to na petici. Kdo je pro, a se přidá. Musí nás být víc. Poleme to přímo panu Nečasovi.
Protoe tohle se mi fakt nelíbí. Jedni slíbí a druzí vezmou, kde to jsme?? Sobě sypou a my budem zase někde na chvostu sbírat drobky. Ani bych nepípla, kdyby začali u sebe, ale takhle? Tak co, je někdo pro?
Jsem pro. Sice to nejspí bude na huby, protoe nás se nikdo ptát nebude, ale zkusit to můem.
Není tady
Myslím si, a u to tady bylo řečeno, e by měla být svobodná volba, zda doma do 4 let budu nebo ne. Ta suma, kterou stát vyplácí nyní je fajn, navíc je to jistý příjem. Kdy bych la do práce, nemusím si tolik vydělat a u nespolehlivého zaměstnavatele ani dostat vyplaceno.
Se zaměstnáním důchodců bych to neviděla tak černě. Byli zviklí na nějaký příjem a teď dostanou třeba třetinu, tak proč by si nemohli jetě přivydělat ?! Pro člověka, který byl zvyklý celý ivot makat to můe být docela ok, najednou být doma, nemoct si dopřát. Oni přeci neměli moc času na to, aby si naspořili nějaké to přilepení.
Není tady
Frigo napsal(a):
Myslím si, a u to tady bylo řečeno, e by měla být svobodná volba, zda doma do 4 let budu nebo ne.
Já myslim e to i takhle nějak nakonec dopadne. Zkrácení mateřský nemá anci projít parlamentem. Koneckonců vdy i já mám jetě necelý dva roky před sebou
Upravil(a) Jeňýk (30. 1. 2007 22:03)
Není tady