29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hele, buď ráda, že je v práci, aspoň hp nemáš na očích, vydrž to a soudtřeď se na sebe, studium a svou práci, jsi silná, když jsi to zvládala doteď, máš šikovné děti, to je velká deviza. Já měla Jidáše doma 7 let, děti byly často nemocné, čekala jsem ,až ten mladší vychodí 1.třídu a na odchod se dlouho po všech stránkách připravovala a Ty budeš podobného založení, že?
Upravil(a) Irenka21 (2. 2. 2007 7:52)
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Hele, buď ráda, že je v práci, aspoň hp nemáš na očích, vydrž to a soudtřeď se na sebe, studium a svou práci, jsi silná, když jsi to zvládala doteď, máš šikovné děti, to je velká deviza. Já měla Jidáše doma 7 let, děti byly často nemocné, čekala jsem ,až ten mladší vychodí 1.třídu a na odchod se dlouho po všech stránkách připravovala a Ty budeš podobného založení, že?
Spíš se to všechno vyvíjelo ..... nebo respektive i já jsem se vyvíjela ...... od naprostého zhroucení , přes manželskou poradnu , k pokusům o to - nebýt sama ....... až k současnému poznání - že jedině já sama můžu a musím být se sebou ....... dá se to tak říci , že se připravuji ..... jdu za svým snem - chtěla bych studovat čtyři roky a pak ještě pokračovat , jestli to půjde a pak se uvidí ..... respektive s oblibou vyslovuji větu ....
Jeden pán se měl zeptal , co budu dělat , jaké mám plány ...... a ze mě vypadlo .... ráda bych se jela podívat na medvědy na Aljašku .....
Mám kamarádku , co procestovala Ameriku ..... manžel emigroval v roce 1983 a ona tady zůstala sama s dcerou ...... on se po revoluci vrátil invalidní , nidky se nerozvedli ..... ale už spolu nežili ...... a jednou v létě jsem ji potkala a ptám se proč neodjela ???? ...... ale musela jsem cestu o týden odložit , umřel Karásek .......
A tak potažmo právě tahle věta vyjadřuje merito věci ..... tedy , že to co se nám v tuto chvíli zdá nepřekonatelné , za pár let bude prostě fuk ...
Ne nadarmo jsem ve znamení VAH a dala jsem si tento NICK ..... s Jidášem jsem mnohokrát hovořila o odchodu ..... on říká , že se mám rozvést , ale z bytu se nehne a já na tyhle šprýmy už nemám náladu ...... chvíli je to lepší , chvíli horší ......
Ale všechno až po té prasklé nevěře , předtím jsme se nikdy nehádali .... asi tak 10 let , ale je to tak dávno , že už si na tu dobu nevzpomínám .....
Mám teď víc kamarádek , předtím jsem žila v uzavřeném kruhu s ním a věřila mu každé slovo , teď jsem takovej rebel divokej ....... už nejsem ta holka , co všemu věří , ale daní je ten spánek ....
Kupodivu vesměs si rozumím se zajímavými ženskými , co mají něco za sebou , zrovna ne moc s těmi , které napíšou , že se po dvaceti letech mohou na manžela spolehnout ....... nějak mi něco uniklo nebo, jak jsem napsala předtím , jsme my ostatní pokřiveny ???
Se spolužačkou , která zůstala svobodná jsem rozebírala problém , proč muži chtějí ???? závislé ženy a nemohly jsme se dopídit k tomu , co taková závislost vůbec obnáší ...... snad jen , v tuto chvíli stojím nad propastí a pokud se spolehnu a zůstanu závislá na muži .... jediný rozdíl bude v tom , že budu ležet na dně té propasti ....
Ale třeba jsem ještě ovlivněna .... ono taky není se co divit , když jeden chlap mě nechá s dvouletým klukem v dluzích a druhý mi po deseti letech vykládá , že mě má rád , ale už mě nemiluje a že se neměl ženit ...... a že se musí najít ....... vrátil se , akorát , že v té době jsem už byla ztracena já a hledám dodnes ...... proto studuju a čekám , že na to přijdu a já na to přijdu .....
A možná jak jsem už napsala v úvodu - je to třeba normální ...... hledání a nejistota a v opačném případě zase problém - stereotyp ....
Můj děda kdysi tři roky ležel než zemřel ....... a když se nad ním sešli příbuzní , tak každý mluvil jeden přes druhého a nikdo jako by nemocného ani neviděl ..... byla jsem tehdy dost mladá a najednou cítím , že mě děda tahá za ruku a zašeptal mi ..... hlavně se mějte rádi .......
Byla to tehdy moje poslední návštěva u něj a nějak si na tuhle větu občas vzpomenu , věděl děda , co mě čeká ???? Nebo taky tápal ...
A tak sorry za tohle zmatené povídání a úvahy ...... NET všechno snese ....
Není tady
Naopak, tvoje povídaní je veľmi zaujímavé - a je v ňom kus z teba. Možno ti tá skúsenosť pomohla a pomáha pochopiť niektoré zložitosti vzťahov a života všeobecne. Možno ťa dovedie niekam, kam by si sa v šťastnom, vyrovnanom vzťahu po boku tvojho muža nikdy nedostala... Držím ti palce, aby tá cesta, či už vonkajšia alebo do tvojho vnútra, už nebolela - ale prinášala skôr radostné zážitky.
Není tady
vaznenevim napsal(a):
Kupodivu vesměs si rozumím se zajímavými ženskými , co mají něco za sebou , zrovna ne moc s těmi , které napíšou , že se po dvaceti letech mohou na manžela spolehnout .......
Tohle je hodně zvláštní věta, a možná je v ní i kus odpovědi pro tebe. Nic jiného ti ostatně jako naprosto nezajímavá ženská žijící ve stabilním vztahu ani říct nemůžu
Judita napsal(a):
vaznenevim napsal(a):
Kupodivu vesměs si rozumím se zajímavými ženskými , co mají něco za sebou , zrovna ne moc s těmi , které napíšou , že se po dvaceti letech mohou na manžela spolehnout .......
Tohle je hodně zvláštní věta, a možná je v ní i kus odpovědi pro tebe. Nic jiného ti ostatně jako naprosto nezajímavá ženská žijící ve stabilním vztahu ani říct nemůžu
Promiň , ráda bych znala odpověď .... jak dlouho žiješ ve stabilním vztahu ?? Jsi šťastná ??? Nikdy si nepochybovala ?? Cítíš , že nic nechceš změnit a máš pocit , že bys za muže dala ruku do ohně ?
Asi faktem je , že jsem nechtěla tuhle větu otočit ..... a vůbec proti nikomu nebyla zaměřena ....
Věříte ostatní ženy svým mužům bez výhrad ?? Já jsem kdysi takový život žila a byla jsem šťastná a zdálo se mi , že stačí abych dělala pro rodinu a muže všechno a tím nic nepokazila a když jsem byla nejvíc šťastná a myslela si , že je vše OK ..... tak to přišlo , jako blesk z čistého nebo ....
Jak to je .... nevědomost ? Nebo existují opravdu muži , kteří nikdy s nikým ..... nemůžu na to přijít ....
Není tady
Nic se nestalo Mmch, jsem taky Váha. S přítelem jsme 5 let a ruku do ohně můžu dát hlavně za sebe - opravdu spokojená jsem začala být ve chvíli, kdy jsem přijala a zpracovala fakt, že by mohl jednoho dne odejít. Nepochybuju o tom, že bych dokázala překonat bolest, kterou by mi to přineslo, a dokázala bych jít dál. Věřím bez výhrad, že všechno, co se děje, má nějaký smysl... Jak ti psala Selima, tahle cesta tě dovede někam, kam by ses jinak nedostala - a třeba to bude sakra zajímavý výlet
Bez důvěry se nedá žít, já jsem věřila vždy a někdy zklamal on a někdy já, kdo je bez viny, ať hodí kamenem, ale jsou vypjaté životní situace, kdy člověk potřebuje podporu, oporu a zrada v takové chvíli se neodpouští, také pokud naslibuje, že to už nebude dělat a k těm slibům ho nikdo nenutil a potom to stejně poruší, to se také neodpouští, do každého vážného vztahu jdu s důvěrou, nejdéle věřím současnému muži, už 7,5 roku a nemám zatím důvod v tom nepokračovat, je to muž, který , když se s Vámi baví nebo jste spolu, stačí i SMS, máte pocit, že jste jediná na světě, třeba časem přijde šok, ale zatím jsme jak spojité nádoby a já si docela lebedím, moji nevěru mi dokázal odpustit velkoryse a nikdy už dál o tom nemluvil a nikdy to nepoužil ve svůj prospěch při řešení sporů, prostě mne ještě nijak moc nezklamal,doufám v jasnou budoucnost.
Není tady
Judita napsal(a):
Nic se nestalo
Mmch, jsem taky Váha. S přítelem jsme 5 let a ruku do ohně můžu dát hlavně za sebe - opravdu spokojená jsem začala být ve chvíli, kdy jsem přijala a zpracovala fakt, že by mohl jednoho dne odejít. Nepochybuju o tom, že bych dokázala překonat bolest, kterou by mi to přineslo, a dokázala bych jít dál. Věřím bez výhrad, že všechno, co se děje, má nějaký smysl... Jak ti psala Selima, tahle cesta tě dovede někam, kam by ses jinak nedostala - a třeba to bude sakra zajímavý výlet
A lze se psychicky připravit na to , že druhý může odejít ??? Myslela jsem si po prvním kolapsu , že mě už nic neporazí a porazilo mě to zas .... v tuto chvíli mě napadá , že každého prověří jenom činy , ale to , jak se zachováme zjistíme až při .....
Souhlasím , že všechno má svůj smysl , a že všechno zlé je k něčemu dobré .... naneštěstí jsem zde našla zaregistrovanou i svou dceru , doufám , že nepřijde na mě .... znám její milounkou přezdívku .....
Ona mou ne a nepřispívala , takže mám naději ......
Není tady
Bez důvěry se nedá žít, já jsem věřila vždy a někdy zklamal on a někdy já, kdo je bez viny, ať hodí kamenem, ale jsou vypjaté životní situace, kdy člověk potřebuje podporu, oporu a zrada v takové chvíli se neodpouští, také pokud naslibuje, že to už nebude dělat a k těm slibům ho nikdo nenutil a potom to stejně poruší
Přesně tato slova se hodí na biologického otce mého syna , byl to excelentní podvodník ..... když jsem ho nejvíc potřebovala , tak nebyl ..... sliboval a pak vše porušoval , nechal mě ve štychu v dluzích a byl to zlomový rok po revoluci .... tehdy jsem se zhroutila .... ne psychicky , ale fyzicky .... totálním vyčerpáním .... živila jsem sebe , syna a platila dluhy ..... proto jsem si vážila pak svého muže , spíše jsem pochybovala o sobě , ale nikdy ne o něm .....
Takže pro mě to byl opravdu šok ....
Zajímavé a jak se tvůj muž dozvěděl o nevěře ? Řekla si mu to sama ? V tom případě je opravdu silnou osobností , když to nikdy nepoužil ..... jediná na světě , přesně po tomhle touží asi každá žena ..... jediná na světě .....
Není tady
Judita napsal(a):
vaznenevim napsal(a):
vaznenevim: No přijde mi to tak, že ženy, které si už prožily své ti mají co sdělit, mají tu zkušenost a jiný náhled na život. Proto je vyhledáváš, rozumíš si nimi. Možná hledáš podvědomě i radu, nebo postup pro sebe. Ženy, které tohle nezažily, nedokážou se na věc podívat "jinýma" očima a budou tvrdit, že jsou nejspíš šťastné a tebe budou max. litovat a ta míra pochopení u nich nebude tak vysoká. Toť můj názor, třeba se mýlím
Není tady
A taky jsou ženy, kterým život do cesty nevěru nepostaví, protože tuhle lekci nepotřebují ani si ji nepřivolaly...
Judita napsal(a):
A taky jsou ženy, kterým život do cesty nevěru nepostaví, protože tuhle lekci nepotřebují ani si ji nepřivolaly...
Myslím si , že takovou lekci nepotřebuje žádná žena , myšleno taková , která sama je věrnou a tvoří zázemí ..... naopak si myslím , že přesně takovou lekci by potřeboval můj muž , aby pochopil , jak to chutná ......
Přála bych mu zažít takové dva roky , které jsem prožila já ...... třeba se také jednou bláznivě zamiluju a budu mít dospělé děti a žádný důvod , proč zůstat s mužem , který mi ubližoval , nač ??? ....... Nač čekat na to , až bude stár a už ho nebude bavit běhat za sukněma .... třeba budu v té době již za horama .......
Není tady
Možno by si sa čudovala, že práve tie verné to neraz potrebujú, trebárs aby pochopili skutočný význam vernosti a nevery v živote - alebo to, že človek musí byť najprv verný sám sebe, prípadne niečomu vyššiemu, a telesná vernosť je až druhoradá... A neverníkom by nepomohlo, keby si to precítili sami, lebo mnohí sú zrejme presvedčení, že na nich platia iné zákonitosti a merítka ako na všetkých ostatných... A pochybujem, že by boli ochotní len tak mirnix-dirnix zmeniť názor.
Není tady
Selima napsal(a):
Možno by si sa čudovala, že práve tie verné to neraz potrebujú, trebárs aby pochopili skutočný význam vernosti a nevery v živote - alebo to, že človek musí byť najprv verný sám sebe, prípadne niečomu vyššiemu, a telesná vernosť je až druhoradá... A neverníkom by nepomohlo, keby si to precítili sami, lebo mnohí sú zrejme presvedčení, že na nich platia iné zákonitosti a merítka ako na všetkých ostatných... A pochybujem, že by boli ochotní len tak mirnix-dirnix zmeniť názor.
Máš na mysli , že člověk vlastně touto zkušeností získá a je tím pádem bohatší ? Takto je to myšleno ???
Není tady
vaznenevim napsal(a):
Selima napsal(a):
Máš na mysli , že člověk vlastně touto zkušeností získá a je tím pádem bohatší ? Takto je to myšleno ???
Nedá mi tenhle dotaz nereagovat. Za sebe můžu říci, byla jsem ta opuštěná, nicméně se teď po pár měsících opravdu cítím být bohatší. Myslím tou zkušeností a vším tím přemýšlením okolo, změnilo to hodně moje myšlení a hodnotím to tak, že k lepšímu. Normálně bych před těmi pár měsíci neřekla, že bych tohle někdy o sobě řekla Předtím jsem hlavně řešila tu bolístku, ale jsem teď opravdu už jinde.
Není tady
Áno, myslím si, že všetky skúsenosti - aj tie "negatívne"; v úvodzovkách, lebo niekedy je ťažké určiť, čo je negatívne a čo pozitívne, hlavne v danom okamihu - nás niekam posunú, môžeme sa vďaka nim naučiť trebárs chápať tienisté stránky svoje aj cudzích ľudí, môžeme si trénovať súcit, pochopenie a porozumenie... Preto majú adolescenti také radikálne názory a čiernobiele videnie, a preto sú ľudia v strednom veku náchylnejší na kompromisy: všeličím si už prešli a vedia, že ideál je jedna vec a realita druhá; že plány sú krásne, ale treba rátať aj s tým, že nie vždy vyjdú, apod. A skúsenosti pomáhajú - aspoň mne - nachádzať na všetkom niečo pozitívne alebo užitočné, aj keď to v prvej chvíli nie vždy zvládame vnímať...
Není tady
vaznenevím-jsi má vrstevnice je mi tolik let co tobě.jak jsem četla tvůj příspěvek úplně je fakt pravdivý i já se v něm poznávám ,jak jsme se vdávaly brzy a každá většinou musela ,nějaká antikoncepce co mají holky už od 13 neměly ani ve 20 ...ale byla to taková doba....ty pěkné se vdaly a ty škaredé šly na výšku.....to o čem jsi psala fakt sedí....to stejné to bylo u mě....taky jsem si myslela ,že ten můj je jedinný na světě a spíš pochybovala o sobě než o něm ,že je pán dokonalý.... věřila...a ani mě nikdy nenapadlo ,jak to dělají jiné ženy sem tam drahouškovi překontrolovat kapsy ...mobil...atd... nikdy bych to nedělala a nedělám ...až mi jednou zavolal manžel té jisté jestli vím ,že můj muž se stýká s jeho ženou..... nikdy neříkej ten můj je jiný....jsou všichni stejní a někteří ještě horší... taky jsem vystřizlivěla....a překopala úplně hodnoty ...
Není tady
Selimka, to si napisala krasne a velmi pravdivo. :-) skoda len, ze si to clovek vsetko musi odzit sam, neda sa to sprostredkovat....
Není tady
Zajímavé a jak se tvůj muž dozvěděl o nevěře ? Řekla si mu to sama ? V tom případě je opravdu silnou osobností , když to nikdy nepoužil ..... jediná na světě , přesně po tomhle touží asi každá žena ..... jediná na světě .....
Řekla jsem mu to po týdnu nevěry a rozešli jsme se, po pár měsících ten vztah vyšuměl a vrátili jsme se k sobě / 6 /, on za mnou celou dobu, co jsme byli rozejítí občas jezdil jen na pokec a každý večer volal, jestli něco nepotřebuji, byl jako jistota pro všechny problémy v pozadí, nenadával a nevyčítal, bavil se o práci, počasí, vzal mne třeba na večeři a vysadil doma a odjel, myslím, že ukázal mně, jak nesobecká je jeho láska a jak trvalá, proti prvnímu muži úplný opak.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Řekla jsem mu to po týdnu nevěry a rozešli jsme se, po pár měsících ten vztah vyšuměl a vrátili jsme se k sobě / 6 /, on za mnou celou dobu, co jsme byli rozejítí občas jezdil jen na pokec a každý večer volal, jestli něco nepotřebuji, byl jako jistota pro všechny problémy v pozadí, nenadával a nevyčítal, bavil se o práci, počasí, vzal mne třeba na večeři a vysadil doma a odjel, myslím, že ukázal mně, jak nesobecká je jeho láska a jak trvalá, proti prvnímu muži úplný opak.
Máte nyní čistý stůl .... ne tak u mě ....
Není tady
Selima napsal(a):
Áno, myslím si, že všetky skúsenosti - aj tie "negatívne"; v úvodzovkách, lebo niekedy je ťažké určiť, čo je negatívne a čo pozitívne, hlavne v danom okamihu - nás niekam posunú, môžeme sa vďaka nim naučiť trebárs chápať tienisté stránky svoje aj cudzích ľudí, môžeme si trénovať súcit, pochopenie a porozumenie... Preto majú adolescenti také radikálne názory a čiernobiele videnie, a preto sú ľudia v strednom veku náchylnejší na kompromisy: všeličím si už prešli a vedia, že ideál je jedna vec a realita druhá; že plány sú krásne, ale treba rátať aj s tým, že nie vždy vyjdú, apod. A skúsenosti pomáhajú - aspoň mne - nachádzať na všetkom niečo pozitívne alebo užitočné, aj keď to v prvej chvíli nie vždy zvládame vnímať...
Jak se zpívá v jedné básni od Kabátů .... pravda je jiná , je jak černobílý dalmatin .... promiňte dámy mé příspěvky nejsou v tuto chvíli přínosné , jsem jenom strašně unavená a tak ...... hezký den , všem ...
Není tady