|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoooj, prosím o radu. S přítelem zvažujeme, že si pořídíme vlastní bydlení a rádi bychom si vzali hypotéku. Budeme žádat oba, já jako spolužadatel, přičemž budeme samozřejmě uzavírat rizikové životní pojištění. Jak nejvýhodněji? Tedy - žadatel na 100%, nebo oba 50:50 nebo jinak? Liší se potom nějak úroková sazba a jak atd...? Prosím o radu, díky.
Není tady
asi dle výše příjmů. Pokud berete oba stejně, tak si dejte 50:50, když se jednomu něco stane, druhý půlku zvládne platit.
jak se liší úroková sazba, to se dost liší dle banky, kterou využiješ. Některé za rizikové nedávají žádnou slevu, jiné sníží úrokovou sazbu. U většiny bank již není toto pojištění povinné!
ale doporučuji alespoň tohle základní uzavřít! Pokud máte více volných fin. prostředků měsíčně, pak bych doporučila spíše investiční životní poj., ale je to zase dražší. Můžete se ale zajistit i na další rizika a pokud se nic po celou dobu splátek nestane, tak se Vám nějaká částka naspoří!
Každopádně je dobře, že nad zajištěním přemýšlíte. Podle mě jsou rizikovky dost podobné. I podobně drahé, ale já klienty nechávám uzavírat toto poj. přímo v bance, tam mají většinou malou slevu....
Není tady
Díky za info, bohužel zas tolik volných finančních prostředků mít nebudeme, abychom mohli uzavřít investiční životní pojištění..... :-( Hypo budeme čerpat v KB, uzavřeme tam rovnou i pojištění.
Mám ještě jeden dotaz - máš nějaké zkušenosti s notářskou úschovou, případně s úschovou kupní ceny v bance? Máme nějaké vlastní finanční prostředky, tudíž bychom tuto "službu" využili, ovšem stávající majitelka nemovitosti trvá na tom, abychom peníze do úschovy převedli ještě před podpisem kupní smlouvy.... To se mi zdá jako nestandardní.........
Není tady
zrovna KB Vám dá slevu na sazbě, když to u ní využijete - to rizikové.
co se týče úschovy, tak mě příjde standardní to tam převézt před podpisem KS, protože prodávající vidí, že dané prostředky máte a má nárok na výplatu při splnění podmínek........, podpis KS, vklad na katastr....
pokud by k podpisu KS nepřistoupila, pak by se peníze vraceli k Vám.
S úschovou v bance zkušenosti nemám, s notářskou ano. Je to dražší, ale jistější než nechat peníze na účtě třeba realitky 
Není tady
Dobré ránko,
dík za informace, je to pro nás laiky docela fuška vyřídit všechno okolo koupě nemovitosti, tak jsem ráda, když mohu pro radu sem..... Ještě poslední dotaz - co se týče toho rizikového živ. pojištění - lze životku "rozhodit" v poměru třeba 70:30 vzhledem k výši příjmu? To by asi neměl být problém...? A co pojištění nemovitosti? To budem taky uzavírat prostřednictvím KB, tak by mě zajímalo, jestli v případě nějaké pojistné události, dostane peníze z pojišťovny pouze banka, nebo zda se plnění týká i nás... Nejspíš se to dá ošetřit ve smlouvě - navýšit třeba pojistné??, ptám se zatím předběžně, abych byla trochu v obraze.... Moc děkuju, ahoooj.
Není tady
ten poměr si určujete vy!
KB má poj. nemovitosti Alianz, v případě poj. události do 10tis. půjdou peníze Vám a Vy jen bance doložíte, že to bylo uvedeno do původního stavu. Nad 10tis. jde platba bance a banka již vstupuje do jednání o opravě nem.
Při navýšení pojistného se dá zvýšit pojistná částka, takže např. při totální zničení celé nem. si banka nechá plnění jen svého dluhu a zbytek půjde Vám. V tomto případě úvěr končí, protože zanikla zástava!
Není tady