18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Teď nevím abych tady nebyla za černou ovci,ale já jsem měla tuhle antikoncepci po prvním porodu a ádné potíe jsem neměla ani pinění nic takového.Je fakt,e kdy jsem ji asi po dvou letech uívání vysadila tak se mi obnovil cyklus asi po púl roce a úplně bez problémů.A teď po druhém porodu ji mám zase.
Tak myslím happy nevě hlavu třeba to u tebe bude taky bez problémů :-)
Upravil(a) Světluka (30. 1. 2007 12:48)
Není tady
Světluko uvidím, ale dneska u jsem pinila, tak doufám, e nebudu z těch, který celý měsíce piní, ale přeci jen ji asi nebudu u chtít, radi vymyslíme něco jiného.
Není tady
Happy, natěstí zatím nepiním, nic takovýho, ale je mi tě moc líto. NO jo, holt máme super mudry
Není tady
Je pravda,e jsem sem tam taky trochu pinila ,ale to bylo jen kdy jsem byla nastydlá nebo tak a trvalo to vdy jen pár dní.Za ty dve roky co jsem to brala se mi to stalo asi tak třikrát.Holt kadá jsme jiná a některé vahovuje to co jiné zase ne.
Není tady
mana napsal(a):
Petruko moje známá neměla vůbec MS,kdy si nechala píchat tuto HA.Ani se mi to nějak nelíbí je to proti přírodě.Přece jenom se ta ena čistí a takhle nevím.Ale byla jsem i na jiných diskuzích a nikdo nepsal o téhle HA nic dobrého.Holt si ji přítě u nenechávej píchnout a změň HA.Drím palečky
já u jsem tu injekci měla, jsem rok bez ní, od listopadu mam cyklus. mam ho pravidelný, take to vypadá e jsem OK, akorát nevim jestli dochází k OVU a roste sliznice....
Není tady
Jé světluko, to jsem ráda e jsi tu napsala své zkuenosti s depou. Já to mam zatím stejně jako ty - první MS půl roku po konci účinkování (dr. mi řekla e to tak je normální) a teď se troku snaíme o mimi. Tak snad bude ve v pohodě jako u tebe
Není tady
Petruo já jsem se snaila otěhotnět a asi tři roky po vysazení a povedlo se hned na první pokus.Je fakt,e tři roky je dlouhá doba a jestli se mnou bylo něco v nepořádku tak se to spravilo samo.Ale já jsem ádné potíe neměla cyklus byl pravidelnej a citolka byla taky v dobrá.
A jak jsem u jednou psala mám jí teď znova a vyhovuje mi hlavně to,e nemám menses.
Upravil(a) Světluka (30. 1. 2007 21:07)
Není tady
Ahoj holky, já ji taky měla po 1. porodu - 2 injekce a u ten sajrajt nechci ani vidět. téměř celou dobu jsem krvácela - jen s meními přestávkami, hrůza. Pak se mi MS zase ztratila, take mi ji Dr vyvolával. Ne ne ne nikdy víc, lepí si dávat pozor, nebo to nechat na chlapovi.
Není tady
Světluka napsal(a):
Teď nevím abych tady nebyla za černou ovci,ale já jsem měla tuhle antikoncepci po prvním porodu a ádné potíe jsem neměla ani pinění nic takového.Je fakt,e kdy jsem ji asi po dvou letech uívání vysadila tak se mi obnovil cyklus asi po púl roce a úplně bez problémů.A teď po druhém porodu ji mám zase.
Tak myslím happy nevě hlavu třeba to u tebe bude taky bez problémů :-)
Jene hlavní problém této antikoncepce není pinění a amenorea- chybění měsíčků. Kdyby to tak bylo, bylo by to O.K.
Nejdůleitějí je, e to dělá v těle stranou paseku. Do budoucna. A nejhorí je- nikdo neví, co to s tělem udělá za nějakých 20 let. Protoe tak dlouho ta injekce ani není na světě. Teď mám na mysli onkologická onemocnění, jaterní a onemocnění vnitřních orgánů.
Není tady
Souhlasim s Leilou, i kdyz ja jsem zadne "problemy" nemela. Je to proste sajrajt, jako vetsina umelych hormonu.
Injekci jsem pouzivala asi po 2 roky, byla jsem s ni naramne spokojena ...zadne mesicky, zadne krvaceni v prubehu cylku, proste nic. Bylo to strasne pohodlne...zadne vedlejsi ucinky jsem take nemela. Pak jsem nekde na internetu nasla prispevky od zen, ktere tu injekci mely a ...sila...spousta z nich mela silene zdravotni problemy (a ne male)!!! Hned jsem se rohodla pro skonceni, ale menstuaci jsem nedostala ani po 3/4 roce. Nakonec jsem ji musela mit vyvolanou dalsima hormonama a pak jeste dlouho trvalo, nez se to dostalo do normalu.
Takze taky nedoporucuji.
Není tady
Zdravim,ja brala Depo-prov.2 roky,doktor mi ji zacal pichat bez problemu,zadne info.mi nedal.Zjistila jsem az od zname,ze se pak dava telo do kupy rok i dele.Jelikoz chceme taky mimco,Depo-pr.jsem vysadila.Po 8mes.stale zadna menstr.doktor mi ji vyvolal az lekama,ale je nepravidelna,caste spineni(po dobu uzivani HA jsem vubec nekrvacela,nemela zadne problemy)hlavne mam problem s rustem sliznice!!!Ted jsem 13mes po HA,sliznice se zacina probouzet-snad.Kdyz nebyla,byly,vajicka v pozoru,ted je sliznice vyssi,ale zas neroste vajicko.Tak si dam 2 cykly pohov od vsech hormonu a uvidim co bude dal.Kazdopadne tuhle HA NEDOPORUCUJU!!!planujete li rodinu.
Není tady
Já jsem brala depo proveru 4 roky.Začala jsem s ní po porodu.Bylo to skvělé,ádná menstruace a dát 150Kč za tři měsíce je málem zadarmo.Jene.Po čtyřech letech jsem přestala a po roce od ukončení aplikace mě dr poslala na denzitometrii,kvůli depoproveře(způsobuje toti řídnutí kostí).No a dneska jsem se dozvěděla,e mám kosti jako starý člověk.Je mi 26 a prý se to dá jetě upravit,dostatečným přísunem vápníku a vit.D.Take jsem opravdu \"nadená\".Momentálně si lepím náplastě Evra,ale chtěla bych nějakou antikon.,u které skoro vymizí menstruace.Neznáte nějakou?No a na depo proveru pozor!
Není tady
Sice je tato diskuse u moná zastaralá,ale přesto mi to nedá, abych nereagovala. Je mi 45 a jsem v předčasném přechodu. Brala jsem Depo-proveru a jsem přesvědčená, e je to díky ní. Brala jsem jí poměrně dlouho (moná 6 let) a byla jsem náramě spokojená. ádná menstruace, uetřené penízky za vloky (na toto téma se mnou velice často gynekolog ertoval) a ádné problémy. Jednou jsem přeruila (asi po 3letech), abych si zjistila, jaké to je mít menzes a dostala jsem jej asi a za 3/4 roku. Párkrát jsem jej nechala proběhnout, ale měla jsem hrozné bolesti prsou, e jsem nemohla ani sportovat, tak jsem si ji nechala píchnout znovu. A opět byl klid. Moná před bouří. Tedy bouří v mém těle. Po dalím roce jsem se dočeta na netu o negativech a řekla si a DOST ! Tohle do těla nechci. U bylo ovem asi pozdě. Ani po roce jsem menzes nedostala, zato přily návaly, nespavost ... Po vyetření hormonů jsem na totální nule a na vyetření kostí se mi snad ani nechce, abych se nezhroutila. Take já říkám : NEBRAT !!!
Kdy jsem se gynekologa ptala, jestli to nemohla způsobit tato antikoncepce, tvrdil, e ne. Mám pocit, e jsem chodící reklama na to, e kecá.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Depo-Proveru rozhodně nebrat! Mě ji gynekolg schválil od 19 let a teď bych ho nejradi zabila! Nejen e tohle vechno spáchal tím, e mě nevaroval, jetě si tu svou spou nechce léčit a chce mě poslat do CAR, 100 km od místa, kde bydlím!!!!
NEBRAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zkus ovulační tester s kondomem, to bude OK.
Tulipánko,
prosim, jestli má nějaké zkuenosti s ovulačním testrem, napi. Chtěla bych ho vyzkouet, ale mám strach aby to nebyly vyhozené penízky:gloria:
Jinak Depo-Provera - přibrala jsem po ni 6 kg za 6 měsíců, zhorila se mi ple, ale byla to volba kvůli kojení a tak jsem potom přela na HA. Teď u mám veho dost a HA jsem vysadila taky. A teď hledám něco nehormonálního....
Není tady
Ahoj Dako,
ovulační test jsem měla na sliny, ale zkouela jsem ho v době asi do půl roku od konce účinku Depo-provery a neukazoval mi vůbec nic Ale kolegyním v práci fungoval. Koupila jsem si Lady-Q na bázi slin. Je celkem drahý, ale pokud ti bude účinkovat, dá se pouívat prakticky bez omezení. Ale nevím, zda je spolehlivý, jak jsem říkala, mě neukazoval vůbec nic.
Není tady
Tulipánko,
díky moc, právě o tenhle ovulační tester mi lo. Viděla jsem na něj reklamu. Já vím, e je celkem drahý, ale HA mě stála kadé 3 měsíce 500,-, take tohle moc neřeím, jen mám právě strach, aby "na mě" fungoval. Kamarádka pouívala ovulační prouky, ukazovalo ji to, e nemá plodné dny a otěhotněla (ona tedy chtěla, take ve ok). Tak mi nezbyde ne vyzkouet. Díky
Není tady
tak tohle tedy riskovat nebudu, asi radsi pujdu do prasku... je opravdu jen ten Cerazette? nebo jsou uz i nejaky novejsi?
Není tady
Kamchinko, mě nabízel gynekolog taky jenom Cerazette a nebo Mirenu (jednohormonální tělísko). Předpokládám, e kojí jako já. Mirenu jsem nechtěla, i kdy mi ji vychvaloval, kamarádce ji včera museli vyndat a při přečtení letáku u Cerazette mě vstávaly vlasy hrůzou, protoe ten leták je horí ne u normální orální antikoncepce. Take jsme nakonec skončili u kondomu a zvykli jsme si, teď u nám to ani nepřijde .
Není tady
me taky doktor rekl, ze injekce jsou lepsi nez cerazette
Není tady
tak já piním u dva týdny:(.... sakri... ale to jsem měla i kdy jsem začla brát prvně antikoncepci.. tak nevim ale kdy to prejde:(
Není tady
Jinak me lekar rekl, ze mi ji doporucuje opravdu jen na dobu kojeni, a nejlepe max. dva roky, ne dele... ze to neni dlouhodobe... a rozhodne by ji nedal jen tak nekomu jako antikoncepci, kdyz nekoji...
ze jakmile prestanu kojit, naskocime na normalni HA.
Není tady
Holky, jak dlouho jste pinily?????
Není tady
Nepinila jsem vůbec, první tři injekce mi píchl po měsíci a pak vdycky po třech měsících. ádný problémy nemám, ale co se projeví časem nikdo neví, e.... Ale myslím, e práky jsou dost podobný jako injekce. Jenom mě vyděsilo řídnutí kostí, ale dr říkal, e ádné pacienty problém zatím nemají ale e mě pole na vyetření.
Není tady
ahoj vsem, holky, kdyz vysadim, Depo-proveru, kojim, a budu chtit prestat kojit casem, a zacit brat normos prasky... ty normlani prasky - musim cekat na MS? ja ji pry po te provere nemusim mit hodne dlouho:(
Není tady