29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
annie: No to máš pravdu. Taky jsem si toho všimla.
Není tady
Annie ano také souhlasím. Bohužel nejvíc druhého řeší ten, kdo sám žádný život a zážitky nemá.
A proto ani nikdo z nás nemůže napsat, že Renč je hyena, že Vendula je svatá atd....
Neznáme nikdo z nás ani jednoho a soudit Renče, že se zachoval jinak než dav si v případě, že do toho nevidím netroufnu.
Přečetla jsem si, že v první řadě seděl na přání syna pana Svobody a když ho tam pozval, tak proč by se tam neposadil?
Také nevím jak to bylo s tím, kdo to vytáhl před médii. Renč napsal hnusnou SMS, ale nepsal ji do televize - to vytáhla až Vendula.
Karla je mi velmi líto, a je hrozné jak se asi poslední dny cítil, že udělal to co udělal, ale tak nějak nedokážu pochopit, proč svým blízkým nenechal dopis na rozloučenou, ale ono to nejde vžít se do situace nešťastného člověka.
Není tady
bavili jsme se o tom s manželem, a shodli jsme se na několika věcech:
1. dneska, když někdo nechce na pohřbu novináře, tak si dokáže za pomoci policie zjednat to, aby tam opravud nebyli - a že tam policistů bylo víc než dost, takže stačilo projevit přání, že nestojím o publicitu, a mohli novináře vyvést... asi to přání nikdo neprojevil...
2. nepochopili jsme, proč na pohřbu KS měla zaznít píseň, kterou složil na počest své ženy (notabene, když několikrát zaznělo, že písně vybírala ona sama...) - pohřeb je snad hold zemřelému, a ne jeho manželce... že jí někteří zúčastnění hold povstáním nevzdali je jedině v pořádku - pokud vím, tak všichni povstali, když zajížděla rakev, což je normální rozloučení a projev úcty tomu, kvůli komu tam vlastně všichni jsou...
3. s Vendulou také seděla v první řadě její kamarádka, ač není z rodiny, proč by si tedy děti nemohli pozvat do první řady svoje přátele? jsou snad děti míň než manželka?
Takhle to vidíme my doma, pokud se tím někoho dotknu, omlouvám se, ale jako fraška nám to připadalo spíš z těchto důvodů...
Upravil(a) tina (8. 2. 2007 15:20)
Není tady
Tino, písně vybírali tuším jak Vendula, tak syn a dcera.......
a fakt si myslíš, že pan Renč je takový přítel sourozenců Svobodových, kteří žijí někde v cizině ??
mě se osobně fakt nelíbilo, že někdo pošle takovou ohavnou SMSku a pak má tu odvahu si sednout do první řady........ přímo vedle osoby, kterou takto urazí.....
a když už nevstal na "počest" jí, jak to někteří chápou..... můj mozek nebere, že nenašel ani tolik obyčejné LIDSKÉ SLUŠNOSTI (když už seděl v té první řadě) a alespoň jí nekondoloval....
smutné, co se v tomhle světě děje... a nemyslím, že pohřeb je místo pro vyřizování osobních antipatií....
tolik k tomuto tématu, už se k tomu více nehodlám vyjadřovat......
jo, ještě jedna věc mě napadla v souvislosti s touto smutnou událostí...... v den pohřbu jsem očekávala, s čím vylezou novináři druhý den.... říkala jsem přesně dle předpokladu "zítra se zas dočteme, jak někdo málo nebo moc truchlil, měl takové nebo makové oblečení, květiny...... jaká se tam ztropila scéna....atd"
ale že se kromě tohohle všeho druhý den dočtu, že vdova po skladateli měla "příliš krátkou sukni" ........... tak to už se mnou málem švihlo
HAWK !
Není tady
A to ještě nevíte, že moje kamarádka byla poslední, kdo s ním tu neděli mluvil....
Není tady
popelko - s těmi novinami máš určitě pravdu, i s tím, že v takové chvíli by měla jít veškerá zášť stranou - jen si nemyslím, že by tam byl někdo ryze dobrý a někdo ryze špatný
a je jedno, jak "velký" s nimi byl kamarád - pokud jej tam pozvali, byla zase podle mě slušnost tam jít, ať už pro to byl motiv jakýkoli
P.S. - o jaké SMSce se bavíte? to nevím, nezaregistrovala jsem - jen jsem četla, že Renč obviňuje z jeho smrti manželku...
Upravil(a) tina (8. 2. 2007 15:42)
Není tady
a jesli to není tajné copak se kamarádla dozvěděla?
Není tady
Tajné to není - nesl si prý rohlíky ze sámošky a bavili se o tom, jak je to teď všechno v pohodě a jak se daří.....
Není tady
za
1) pohřeb byl veřejný,aby se mohli s Karlem Svobodou rozloučit i jeho obdivovatelé, lovci seznací a plačky z řad důchodkyň,které obcházejí všechny pohřby známých,nebo mladých lidí.Pokud by tam stála policie a třídíla příchozí na ty smíš, ty nesmíš vznikla by tam u vchodu pěkná mela.(narušilo by to pietu) A stejně by se novináři nějakým způsobem dostali dovnitř.S vyloučením novinářů by musel být pohřeb neveřejný.
2) tuto píseň si jistě nenechala Vendula zahrát proto,že by toužila po poctě.Mohla si jistě vybrat kteroukoliv, třeba včelku Máju,ale proč.Tuhle píseň složil Karel jen pro ni.Proč by měla nechat hrát něco komerčního, co vzniklo na objednávku a ne z lásky.Je to čistě osobní ..
Jinak povstáním se nevzdává hold pozůstalé vdově,ale zemřelému a to na začátku poslední písně aby se v době, kdy zajíždí rakev, nerušilo šoupáním žídlí.
3)Venduly kamarádka nikoho neobvinila z Karlovi smrti, na rozdíl od Renče. Kdyby mlčel, jistě by nikomu v první řadě nevadil.
4)pozdravuj manžela
Není tady
lidi v depresích se dokážou skvěle přetvařovat,udělají si svuj svět kde je všechno báječný a dokonalí.Je mi z toho smutno,musím nad tím vším pořád přemýšlet.
Není tady
janica napsal(a):
Tajné to není - nesl si prý rohlíky ze sámošky a bavili se o tom, jak je to teď všechno v pohodě a jak se daří.....
přece si nemyslíš, že by jí vykládal o svých problémech..nemluvila náhodou taky v televizi, pár sousedů se tam objevilo
Není tady
1) je absurdní obviňovat Vendulu, že se netvářila dostatečně smutně a zdecimovaně. Jak přesně takový výraz vypadá ? Znamená to, že když se neválela v záchvatu pláče po zemi, že jí to byl jedno. Neznám jí, ale mám za to, že na podobnou událost by každý z nás reagoval jinak. A kdo určí, která ta reakce je správná. Navíc existuje cosi jako šok a ten může naprosto změnit chování kohokoliv.
2) pak jsem taky někde četla, že Vendula místo aby truchlila, tak si nechala udělat nové nehty...mno..kdyby si všichni co mají tyhle starosti dali tu práci a našly si fotky z toho, jak Vendula přebírala ten diplom z manažerského kurzu, tak tam má úplně stejné nehty a umělé nehty vydrží třeba až měsíc. Další věc - moc krátká sukně na pohřbu ??? Je neuvěřitelný, co někdo řeší. Jako by v její situaci záleželo na tom, jakou má sukni.
3) Renč - četla jsem s ním dnes rozhovor, kde jedním dechem nepřímo obvinil Vendulu z toho, že zavinila manželovu sebevraždu, ale vzápětí přiznal, že Karla Svobodu znal jenom velmi zběžně a vlastně nevěděl, jaké měl nebo neměl osobní problémy...tak o čem to je ?? Další věc - fakt mi nepřijde normální posílat ženě, jejiž muž se právě zastřelil sprosté a obviňující sms. Jo a ještě jí obvinil, že celá načančaná a namalovaná hraje nešťastnou vdovu..no tedy nevím, ale co já jsem viděla různé fotky, tak načančaná a namalovaná nebyla ani na jedné, vypadala vyčerpaně a zlomeně. A to i na fotkách, kdy asi nevěděla, že jí někdo fotí. Další věc - údajně se KS zastal, protože z něj Vendula dělala blázna - sorry, ale říct, že někdo trpěl depresí neznamená z něj dělat blázna.
4) Vendulina veřejná vystoupení a názor,že by měla zalézt do koutka a tam tiše trpět....to je zase o tom, že každý reaguje na stres úplně jinak, někdo si zaleze, někdo má potřebu o tom mluvit. Navíc, kdyby na mě házeli takovou špínu, taky bych měla potřebu se bránit.
5) taky mě trochu zaráží chování Karlových dětí - to bylo řečí, jak přijeli Vendulu podpořit a najednou se od ní odvrátí ? Po rozhovoru s člověkem, který ( podle jeho vlastního vyjádření ) znal jejich otce zběžně a v podstatě netušil co se děje.
Není tady
rogersova napsal(a):
za
1) pohřeb byl veřejný,aby se mohli s Karlem Svobodou rozloučit i jeho obdivovatelé, lovci seznací a plačky z řad důchodkyň,které obcházejí všechny pohřby známých,nebo mladých lidí.Pokud by tam stála policie a třídíla příchozí na ty smíš, ty nesmíš vznikla by tam u vchodu pěkná mela.(narušilo by to pietu) A stejně by se novináři nějakým způsobem dostali dovnitř.S vyloučením novinářů by musel být pohřeb neveřejný.
2) tuto píseň si jistě nenechala Vendula zahrát proto,že by toužila po poctě.Mohla si jistě vybrat kteroukoliv, třeba včelku Máju,ale proč.Tuhle píseň složil Karel jen pro ni.Proč by měla nechat hrát něco komerčního, co vzniklo na objednávku a ne z lásky.Je to čistě osobní ..
Jinak povstáním se nevzdává hold pozůstalé vdově,ale zemřelému a to na začátku poslední písně aby se v době, kdy zajíždí rakev, nerušilo šoupáním žídlí.
3)Venduly kamarádka nikoho neobvinila z Karlovi smrti, na rozdíl od Renče. Kdyby mlčel, jistě by nikomu v první řadě nevadil.
4)pozdravuj manžela
vyřídím
Není tady
no - Tiino, další věc, na které jsme se shodli, je to, že do hlavy nikomu nevidíš - a třeba by nás po nějaké době, kdy bychom měli možnost je poznávat osobně, by náš názor na ně, který si vytváříme na základě mediálního obrazu, byl třeba naprosto opačný...
jinak k délce sukně, nehtům a výrazu - taky nechápu, kdo má žaludek se k tomuto vyjadřovat, a jaký arbiter elagatiae určuje patřičnou míru...
Není tady
Prostě jednoduše ti lidi od novinařiny si vymyslí spoustu věcí aby se noviny kupovali,blb renč zase aby se zviditelnil tak mluví nesmysli.Vendula je jako kažká jiná ženská a myslí že truchlí dost,vždyt se na pohřbu manžela celá klepala a dostala potom uklidnující inijekci,doufám že odjede na hodně dlouho pryč a bude si "užívat klidu a anonymity".
Není tady
Tino ano to především. A kdyby tuhle prostou pravdu uznávali lidi jak Renč nebo většina bulvárních novinářů, tak by většina těch článků nikdy nemohla vzniknout. Jak jsem řekla, neznám Vendulu osobně, takže z ní rozhodně nechci dělat svatou, ale tenhle mediální hon je něco neuvěřitelně hnusnýho.
Není tady
Dnes mně jen překvapilo, jak se píše, že Vendula s malým a s chůvou(!) odjedou na delší dobu pryč-někam do tropů(Karibik). Je to pár dnů, kdy na prvních stránkách brečela, že je bez peněz a že bude muset dokonce propustit lidi z Kapky naděje. To si trošku protiřečí-nic proti tomu, že chce odjet pryč (to ji naprosto chápu), ale nějak mi to nejde dohromady.
Není tady
Káča napsal(a):
Dnes mně jen překvapilo, jak se píše, že Vendula s malým a s chůvou(!) odjedou na delší dobu pryč-někam do tropů(Karibik). Je to pár dnů, kdy na prvních stránkách brečela, že je bez peněz a že bude muset dokonce propustit lidi z Kapky naděje. To si trošku protiřečí-nic proti tomu, že chce odjet pryč (to ji naprosto chápu), ale nějak mi to nejde dohromady.
Mě toho nejde dohromady víc
Není tady
Taky bych řekla, že bulvární novináři děkují na kolenou třikrát denně bohu za Svobodovu sebevraždu. Konečně mají o čem psát, přece jenom články typu, kde zase co ukázala Agáta Hanychová už nikoho nebraly.
Ale co se dá dělat, máme svobodu slova a ta platí pro všechny.
Není tady
Jo a ještě k Vendule - nic špatného si o ní nemyslím, to opravdu ne, ale to, jak jen pár dní po smrti manžela mluvila o jeho problémech, jak neměl z ničeho radost, a jak to s ním nebylo až tak dobré - tim se mi v tu chvíli celkem zošklivila.
Brala jsem to jako by se potřebovala před něčím očistit. Věřím, že to s ním mohla mít někdy nelehké, ale skoro pár hodin po jeho smrti celému národu vyprávět jaké měl deprese a stavy a nálady - to je nějaká úcta k zemřelému?
To mi daleko méně vadí, že jí nějakej Renč nepodal ruku. On tam nebyl přece kvůli ní.
Není tady
Taky proč se všude prezentovalo (Vendula, Sidovský..), že s Karlovými dětmi vychází výborně a že společně dojedou i na pohřeb- a je to úplně naopak. Vždyť už od začátku spolu nějak nekomunikovali, proč Karlova hlavní účetní a spolumajitel měli nějakou důležitou schůzku přímo v sídle společnosti jen s jeho synem Petrem (a jeho přítelkyní) a Vendulu nepozvali, proč, proč, proč.....?????
Není tady
Eva36 napsal(a):
Já jsem spíš v hlubokém šoku, kolik lidí se navrtává do cizího života...
jako by nežili život vlastní, ale s chutí se pásli na životě druhých...na vlastní život jsou asi moc zbabělí nebo co.... každopádně mě dostala nedávno moje kolegyně (jo, ta co mi předčítá z Blesku)...Když vyšla najevo ta patálie s těma fotkama, co policajt nabízel Blesku....tak ona mi řekla, že v Blesku jsou slušný, že to neotiskli, páč v takovým Šípu třeba by to votiskli, páč votisknou úplně všechno...Blesk je ale slušnej. Když jsem opáčila, že Blesk není slušnej, ale má jen vychytralejšího marketingovýho manažera, kterej si umí spočítat, jak moc by jim výtiskem takových fotek klesl náklad, evidentně nechápala a argumentovala tím, že Blesk je slušnej....že zatím vyhráli každej soudní spor, kde je někdo žaloval za psaní nepravd a že Blesk má svý ověřený informace....Já žasnu nad lidskou omezeností a normálně se mi chce
... další kolegyně po většině sdílejí názor této ... Uff....
:grater:Bohužel takový jsou lidi, z toho bych šok neměla nebo stím se dalo počítat.
Není tady
podle dnešních novin Renč žádnou smsku nepsal, ale volala mu VS, a teprve po jejím útoku, že on nemá nikde co mluvit o jejím zemřelém manželovi on vyřkl - tedy nikoli napsal - tu větu o dobrém hereckém výkonu... se kterou VS rychle běžela do televize - kdoví, jaký k tomu měla důvod... to nijak nekomentuji - jenom to vypadá, jakoby si některé tiskoviny získal FR, jiné VS - a čtenář ať si to přebere po svém...
a pak - někteří další lidé, kteří byli na pohřbu, prý očekávali, že rodina nebude kvůli psychice přijímat kondolence - a pak se - tuším na Novinkách - dočteme, že v obřadní síni bylo chvilku trapné ticho, kdy rodina stála v očekávání kondolencí, a lidé jaksi nešli - tak tomu taky dost dobře nerozumím
Není tady
když se pan Svoboda zastřelil, litovala jsem paní Svobodovou. Nezajímá mne kdo je, čím je, co dokázala nebo ne, prostě jsem ji litovala jako člověka..... Nenapadlo mne, že za pár dní budu také nešťastná....
Tohle se prostě děje, lidi se rodí, lidi umírají. Bolí to vždy....
Ale to co se děje kolem paní Svobodové mne dost zasáhlo. Je moje sukně dostatečně dlouhá? Jaké si mám vzít boty, když tam je sníh? Mohu si v tomto případě dovolit černé kozačky? Může si můj přítel sednout vedle mne, když se ani nestihli poznat? Co moje děti, budou dostatečně slušně oblečené? Truchlím dostatečně? Jsem dost nešťastná? Nebo málo? Mám spoustu otázek, které by mne, nebýt tohoto humbuku ani nenapadly. Proč je mám? Protože jsem svého blízkého měla moc ráda a chci aby naše poslední rozloučení bylo slušné, abych prokázala dostatečnou poctu.... Už mi nic jiné nezbývá....
Tys odešla a není slov,
jak poděkovat za Tvou lásku,
za Tvou péči, za Tvou starost..
Myslím, že tyto verše se hodí i na pana Svobodu.... už není slov....
Není tady