Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#76 31. 1. 2007 9:43

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: karel svoboda

Jen kroutím nevěřícně hlavou, jak lidi dokážou být zlí. Některé /promiňte mi ten výraz/ kraviny může vyvalit jen člověk, který se ještě s něčím podobným nesetkal.
Myslím, že je na čase rodinu Svobodovu nechat být, a se v "klidu" srovná s tím, co se přihodilo.

Není tady

 

#77 31. 1. 2007 9:53

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 1. 2007
Příspěvky: 962

Re: karel svoboda

Přesně tak, na některý lidi ještě nedošlo, nebo došlo, ale asi málo...dumbom

Není tady

 

#78 31. 1. 2007 10:04

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: karel svoboda

Kotě - "na každou svini se voda vaří...."

Není tady

 

#79 5. 2. 2007 21:09

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)
Registrovaný: 4. 11. 2006
Příspěvky: 284

Re: karel svoboda

dneska jsem tady našla náhodou toto téma a ráda bych taky přispěla. Taky mě dost tato smutná událost šokovala. Komu umřel někdo hodně blízký, ví jak musí jeho manželce a dětem být. Ale co mě neuvěřitelně štve a je mi z toho zle - jsou noviny, hlavně Blesk, Aha, Šíp atd. Je neskutečné co ty "hyeny" dokážou napsat.Jak čmuchají... Dnes máme 5.února a stále jsou toho plné noviny. A už nechají jeho rodinu na pokoji. Chudák jeho manželka Vendula, největší blbost jakou jsem přečetla asi byla, že má milence protože si obarvila vlasy na hnědo a to také byla asi příčina jeho smrti yikes no neuvěřitelné. Je mi líto jak novináři na tom vydělávají a jeho rodina tím musí trpět ještě víc ...


http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

 

#80 5. 2. 2007 21:30

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: karel svoboda

Včera, když dávali Střepiny tak jsem skoro celou reportហo Karlu Svobodovi probrečela. Tu bolest si asi spousta z nás nedokáže ani představit. Musí jí být hrozně! A je mi zle z lidí, kteří v takovou chvíli dokážou být tak hnusnííííííííí!


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#81 6. 2. 2007 15:15

puccam
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2006
Příspěvky: 72

Re: karel svoboda

Nikisko mᚠpravdu,taky jsem to celí probrečela,moc hezky se moderátor zastal Venduli-ohledně toho jakou jí napsal smsku BLB v podání filipa renče(frajer jeden liboví copak si o sobě myslí!!!!!!!!),Přeju jim moooooc štestí a noviny aby jí dali pokoj

Není tady

 

#82 6. 2. 2007 15:21

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 9473

Re: karel svoboda

dneska jsem na čt24 zahlédla část posledního rozloučení...... sad opravdu hodně dojemné......... novinářů bylo uvnitř podle mě tak 30, samý blesk..... to se zase zítra dočteme, co tam kdo ztropil za scénu, jak byl nevhodně oblečený, jak málo brečel.....
ach jo.........


"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

 

#83 6. 2. 2007 15:25

Petunka
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 306

Re: karel svoboda

Taky jsem na ten pohřeb koukala. Co k tomu dodat... sad


"Nešastná láska není to nejhorší. To pravé neštěstí je nemilovat."  E. Bass

Není tady

 

#84 6. 2. 2007 17:04

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko
Registrovaný: 5. 4. 2006
Příspěvky: 4803

Re: karel svoboda

Kdo ví, proč Renč kope!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Venduly je mi opravdu moc líto,že ta špína padá na ni.Asi si bulvár a někteří neuvědomují že každý sám je zodpovědný za své činy.

puccam napsal(a):

Nikisko mᚠpravdu,taky jsem to celí probrečela,moc hezky se moderátor zastal Venduli-ohledně toho jakou jí napsal smsku BLB v podání filipa renče(frajer jeden liboví copak si o sobě myslí!!!!!!!!),Přeju jim moooooc štestí a noviny aby jí dali pokoj

Není tady

 

#85 6. 2. 2007 21:10

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: karel svoboda

Talent ve službách Mefista

Tragická smrt známého a velmi zámožného umělce – jak vydatné to krmivo pro onu část veřejnosti, která nemá vlastní životy, ale zhlíží se v osudech celebrit!

   
Nedělní výstřel na zahradě v Jevanech, kterým ohlásil skladatel Karel Svoboda svůj ústup ze světa, jako by se stal startovním povelem k mnoha neobyčejným duševním výkonům českého bulváru a smrt byla jen jakýmsi pokračováním hitparády. Nejdále to dotáhl Blesk, který věnoval smutné události tři stránky (což neučinil ani v případě Olgy Havlové) a jehož první věta nekrologu zní opravdu srdceryvně: „Česká republika pláče a celý hudební svět s ní.“

Už to vypadá, že se vláda sejde na mimořádném nočním zasedání a nový ministr kultury Václav Jehlička vyhlásí národní smutek. Krajně rozrušený reportér Blesku navíc pomotal prohlášení policejní mluvčí a učinil z nebožtíka „šestaosmdesátiletého muže.“ „Byl to geniální člověk,“ oznámil, jak jinak, Svobodův dvorní pěvec Karel Gott.

Rovněž Šíp rychle zjistil, že „Česko pláče“ a Svobodovy hity „jsou nesmazatelně vepsány do duše národa“. Budiž, ale uznejte, že někomu jinému se stejně nesmazatelně zapsaly do duše třeba předčasné odchody Karla Kryla, Petra Kalandry, Mejly Hlavsy nebo Zuzany Navarové. A pokud jde o údajnou mezinárodní slávu – když se podíváte na nejserióznější hudební server www.allmusic.com, najdete tam leda jazzmana Milana Svobodu, ale tohoto popového jmenovce ani jednou.

V krátkodobém pominutí smyslů uspěchaných psavců pak vznikly věcné omyly (Návrat Gemini z repertoáru Mefista nebyla píseň, leč instrumentálka) i úplné nesmysly, jako když v MFD značka (kat) tvrdila, že Svoboda napsal hudbu k Vilsmaierově filmu A nikdo slzy neuroní, za kterou prý byl dokonce nominován na Oscara. Nikoli, je to lež.

Přes tyhle obdivné výkřiky, jako by nás opustil Bedřich Smetana s Karlem Hašlerem v jednom těle, je pak dosti zvláštní, že většina deníků a internetových stránek záhy zrušila diskusi k případu, nebo se zhusta anonymní příspěvky vulgárním stylem vymykaly pravidlům.

Jakpak to tedy je s tou plačící republikou? Zajisté hrála roli ubohá česká závist vůči někomu, kdo je úspěšný, bohatý a přes různé rodinné tragédie donedávna zřejmě i spokojený. Myslím ovšem, že význam Karla Svobody v dějinách naší populární hudby není proč podceňovat, ale ani nadměrně přehánět. Ano, zkomponoval hudbu (nechme teď stranou, nakolik původní) k oblíbeným Třem oříškům pro Popelku či Noci na Karlštejně, ale také k Vorlíčkově normalizační ohavnosti jako Bouřlivé víno. Doprovodil televizní Návštěvníky, ale neodmítl ani blábol typu Brynychovy Romance za korunu.

Padá-li leckterý účastník muzikálových zájezdů nábožně na kolena před Svobodovým Draculou, Monte Cristem či Golemem, pak určitě v životě neslyšel, co pro divadlo složili Jaroslav Ježek, Jiří Šlitr, Miloš Štědroň, Jiří Bulis nebo Petr Skoumal. Název bigbeatové kapely Mefisto, v níž nedostudovaný zubař Karel Svoboda začínal jako pianista, se ukázal být symbolický pro jeho další dráhu.

Od autorství výborných písniček, které patří k atmosféře 60. let, jako byly Stín katedrál, Nechte zvony znít, Depeše nebo Dobrá zpráva, se ještě vyhoupl k Lady Carneval a skončil nejen u výstřelků typu Hou-hej-hou, všichni tancujou, ale poslední léta v hlubokém předklonu před zlatým muzikálovým teletem. Nejsem sám, kdo litoval, že ze Svobodova dávného talentu zbylo pouze spolehlivě instantní rutinní řemeslo a „zhudebňování sebe sama“. Nad jeho dílem z druhé části života jsem si vzpomněl na Nicka Hornbyho a v parafrázi knihy 31 songů pochybuji, že by Svobodu postihlo samovznícení, kdyby nenapsal např. Yvettu.

Muž zamračeného vzhledu
Moudře pravil soudruh Husák, že v normalizaci si každý svůj posudek psal sám. Svoboda nedráždil režim cvičnou emigrací jako Gott, takže ho pouštěli bez problémů za prací do NSR, nebo oba poslušní Karlové vozili do státní pokladny tvrdou měnu. Cynicky se zařadil k chráněncům moci a kolegové z časů Melodie si vybaví, kdo z kritizovaných umělců zvedal po uveřejnění takzvaně nepříznivé recenze telefony a kam a kterým svým večírkovým kumpánům si stěžoval.

Svobodova sebevražda přichází paradoxně v den ostudného třicátého výročí, které v neděli uplynulo od hromadného podpisu anticharty v Divadle hudby, kde seděl za předsednickým stolem vedle Gotta a Evy Pilarové coby „muž zamračeného vzhledu, v jehož výrazu je cosi urputného“, jak napsal Pavel Juráček v Deníku, a také tam pěkně promluvil. Svědomí mu nebránilo převzít v roce 1989 titul zasloužilého umělce. Máme litovat i ty nadané, kdož sloužili Mefistovi?
Jan Rejžek

http://lidovky.zpravy.cz/talent-ve-sluz … nazory_bat

Upravil(a) Jeňýk (6. 2. 2007 21:11)


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#86 6. 2. 2007 21:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: karel svoboda

At sloužil Mefistovi, nebo ne, byl to člověk. Líto je mi Vendulky, jak se k ní chovají někteří "umělci" Myslím, že pan Filip Renč není jeden z těch čistých a nikdo nemá právo soudit druhé ! Nikdo, ani já jsme s nimi nebydleli, neznali problémy. V každé domácnosti problémy jsou, někde větší, někde menší, tak už jí, dejte konečně pokoj a klid ! Vendula je také jen žena a máma a myslím, že si užila všeho. Mít doma muže s depresemi, možná i agresivního, náladového.......zamyslete se...

Není tady

 

#87 6. 2. 2007 22:52

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: karel svoboda

Souhlasím s Aneri. Komentář pana Rejžka mi přijde tentokrát poněkud mimo... Jak komouše nesnáším, tak mi připadá přinejmenším na hlavu říct o někomv souvislosti s jeho sebevraždou, že si nezaslouží lítost, protože se vezl na stejné lodi jako tehdy 90% československé populace. Těch, kteří tenkrát nedrželi hubu a krok si opravdu nesmírně vážím, ale nechci soudit nikoho za to, když tu odvahu neměl a pokud nechtěl ze své pozice cíleně ubližovat - to už je zas jiná věc, když se někdo rochnil v tom, že může být oficiálním a kladně oceňovaným zmetkem týrajícím druhé. Každý se budeme za svoje skutky zodpovídat sám. Mně osobně je paní Svobodové velmi líto a přála bych jí, aby ji potkávaly pokud možno už jen samé dobré věci.

Není tady

 

#88 7. 2. 2007 7:36

ELISINA
♥♥-----
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 71

Re: karel svoboda

Je to hrozne smutny, taky skoro u kazdeho prispevku k jeho osobe skoro brecim.
Ale.........je fakt, ze mladych partneru a rodicu deti umiraji rocne desitky, pozustali jsou na tom mnohdy hur nez Vendula, akorat, to neni v televizi. Ale bolest  stejna,vetsi.

Jen upozornuji na tento fakt.

Není tady

 

#89 7. 2. 2007 7:45

majkafa
Host

Re: karel svoboda

Komentáře pana Rejžka jsou vždy "poněkud mimo". :-(

 

#90 7. 2. 2007 10:34

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: karel svoboda

Když ,,umřel" můj BM, taky mi jeho matka (a nejen ona)řekla, že jsem ho zabila já! Jen já ale vím.....Nikdo s námi nežil (ani jeho matka), tak nemůže soudit. I tak mi ale tato její slova zněla ještě dlouho v uších a dokonce jsem tomu začla věřit a cítila se hrozně. Dnes, po dvou letech je to už lepší, ale myslím, že se toho černého svědomí do konce života nezbavím. Přesně toto si zažívá teď Vendula a je mi jí líto, a to bylo, jak chtělo, vždy je nějaké řešení (nebo jen prostě žít dál) a není třeba odcházet dobrovolně ze života..

Není tady

 

#91 7. 2. 2007 12:05

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj
Registrovaný: 23. 2. 2006
Příspěvky: 3976

Re: karel svoboda

Kdo chce psa bít,hůl si vždy najde... v tomhle případě to platí několikanásobně.

Jsem o rok a půl starší,než Vendula Svobodová,kdybych měla prožít vše špatné,co potkalo jí...asi mi pukne srdce.
Už po smrti Kláry našla v sobě tu sílu a založila nadaci.Mohla zalézt do kouta,upít se,rozvést se...najít si mladšího partnera,ztratit se.... Udělala,co slíbila své dceři.
Možná jí k jakémukoliv úspěchu pomohlo příjmení Svobodová,ale taky za to tvrdě platí.A bude potřebovat dál hodně síly,aby jí to nezlomilo.Protože podle mě,kdyby neměla malého Kubíčka,možná to tu taky zabalí....těžko říct.
Hudbu Karla Svobody jsem měla ráda.A co říct na"duchaplné žbláboly"pisálků v novinách.....?Jsou mi ukradený.
Teď už mu přeju jen klid.

Upravil(a) penizek (7. 2. 2007 12:07)


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

 

#92 7. 2. 2007 12:23

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2792
Web

Re: karel svoboda

majkafa napsal(a):

Komentáře pana Rejžka jsou vždy "poněkud mimo". :-(

Když už ničím jiným tak tímhle:
"Tragická smrt známého a velmi zámožného umělce – jak vydatné to krmivo pro onu část veřejnosti, která nemá vlastní životy, ale zhlíží se v osudech celebrit!"
se trefil velmi přesně.


Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

 

#93 7. 2. 2007 12:46

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: karel svoboda

http://www.youtube.com/watch?v=v8zm8SleRsY           přiznal to, co někteří nedovedli...

Není tady

 

#94 8. 2. 2007 12:47

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 1150

Re: karel svoboda

Slyšela jsem tv mluvit o tom, že Filip Renč udělal cosi špatného na pohřbu. Víte co to bylo?

Není tady

 

#95 8. 2. 2007 12:50

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: karel svoboda

lepista: Tak to náhodou vim. Prý nevstal, když hráli Ještě že tě lásko mám (píseň složil KS pro Vendulu). Prý zůstal sedět v první řadě spolu s dětmi z prvního manželství. kolegyně mi teď z Blesku přečetla, že to měl snad vymyslet syn z prvního manželství a že Renč to respektoval.....se teda musím trochu tragikomicky smát....to kdyby ten syn chtěl, aby Renč udělal stojku, tak by ji jako taky udělal? ... vždy nikdo z nich s nimi nežil, ani Renč, ani ty starší děti, tak myslím, že nikdo nemá právo soudit...

Není tady

 

#96 8. 2. 2007 12:57

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: karel svoboda

Lepisto - otevři si deník Plesk, Superspáj apod. a dočteš se v nepřeberném množství příspěvků nejen to, co Renč udělal, ale dozajista i to, co se nikdy nestalo.
Pevné nervy při čtení...
Jinak už opravdu čekám, až se hyenu nažerou a bude klid. Novináři udělali z pohřbu po*n lacinou frašku, někteří účastníci zase dělali rádoby gesta....
Přitom šlo o to rozloučit se se zesnulým, ne si vyřizovat účty s kýmkoliv a rozebírat jeho soukromý život... skurt

Není tady

 

#97 8. 2. 2007 13:09

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 1150

Re: karel svoboda

Upřímně řečeno já to i viděla v tv, ale nenapadlo mě, že se jedná právě o toto. Viděla jsem záběry, ale neměla jsem zaptutý zvuk a tak jsem si to nespojila s tím " co udělal na pohřbu" pan Renč jak jsem slyšela o tom mluvit v rozhlase. Díky za info.

Není tady

 

#98 8. 2. 2007 13:10

barunka
♥♥-----
Registrovaný: 21. 6. 2006
Příspěvky: 43

Re: karel svoboda

Jsem také ještě v hlubokém šoku, je to prostě hrozné pro rodinu ale i pro nás co jsme ho měli rádi. Je to hrozné, myslím že takový člověk se narodí tak jednou za 200 let, byl to opravdu hudební génius. Ještě ani dnes nechci uvěřit, že už tady není. I když dohady o jeho smrti jsou všelijaké, přitom ani nebyl nemocný tak je opravdu záhadou jeho smrt. Nenechal ani dopis na rozloučenou. Je to všechno divné. Ale možná, že časem se dozvíme víc.gratergratergratergratergratergratergratergratergratergratergrater

Upravil(a) barunka (8. 2. 2007 13:11)


Moudrost mě pronásleduje, ale já jsem rychlejší.

Není tady

 

#99 8. 2. 2007 13:16

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: karel svoboda

Já jsem spíš v hlubokém šoku, kolik lidí se navrtává do cizího života... sad  jako by nežili život vlastní, ale s chutí se pásli na životě druhých...na vlastní život jsou asi moc zbabělí nebo co.... každopádně mě dostala nedávno moje kolegyně (jo, ta co mi předčítá z Blesku)...Když vyšla najevo ta patálie s těma fotkama, co policajt nabízel Blesku....tak ona mi řekla, že v Blesku jsou slušný, že to neotiskli, páč v takovým Šípu třeba by to votiskli, páč votisknou úplně všechno...Blesk je ale slušnej. Když jsem opáčila, že Blesk není slušnej, ale má jen vychytralejšího marketingovýho manažera, kterej si umí spočítat, jak moc by jim výtiskem takových fotek klesl náklad, evidentně nechápala a argumentovala tím, že Blesk je slušnej....že zatím vyhráli každej soudní spor, kde je někdo žaloval za psaní nepravd a že Blesk má svý ověřený informace....Já žasnu nad lidskou omezeností a normálně se mi chce grater ... další kolegyně po většině sdílejí názor této ... Uff....

Není tady

 

#100 8. 2. 2007 13:26

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: karel svoboda

Jj - nic nepotěší tak, jak neštěstí druhého. Sama z vlastní zkušenosti vím, že ti, kteří se zajímají o životy druhých, hlavně o drby, jsou sami nešastní.
Je hodně lidí, kteří vědí nejlíp, jak má vypadat manželství, jak domácnost, jak se mají vychovávat děti....a kdybyste zapátrali v jejich životě, tak zjistíte, že si pouze léčí komplexy - manžel alkoholik, děcka nefachčenka, sama se nemá k práci...
To jsou lidi, kteří soudí druhé.
Každopádně život nikomu nevrátíme, tak by bylo možná důstojnější nechat mrtvé v klidu odpočívat a pozůstalé "v klidu" truchlit.
Kdo nezažil, nepochopí...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů