29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak ji můžete soudit za to, že založila Kapku naděje až po Klárčině smrti? Jak to vůbec může někoho napdnout? Je jasné, že s čím člověk přijde do kontaktu, to asi řeší. Já mám např.syna celiaka a kdybych měla ty peníze, tak bych chtěla zlepšit (nebo dát na výzkum nějakého léku) zase něco v této oblasti!
Není tady
Je mi paní Svobodové velice líto a přeji ji hodně síly, protože takové špíny (jak se zde můžeme dočíst) si užije ještě hodně. Budou jí závidět, že zdědí prachy, dům a já nevím, co ještě. Ale tu hrůzu, co si v životě musela prožít a ještě prožije, to jí nezávidí ty "dobré duše".
A soudit někoho jen proto, že nedělá pře hyenami s foťákem histerické scény? Proboha!
Mi zemřela maminka, a i když jsem to prožívala velmi, nikdy bych nedělala scény před cizími lidmi, držím to v sobě, co to dá, protože lidské zrůdy stejně budou pomlouvat- brečela málo nebo moc- hrála divadlo, nevypadá strhaně nebo vypadá, aby se neřeklo, jo každý kdo soudí by si měl prožít utrpení druhého, pak by to bylo spravedlivé.
Takž myslím na Vendulu a přeji klid jí, synovi i panu Svobodvi.
Není tady
Myslím, že byla v šoku a taky stále nechápala. Někdy se stává, že člověk, kterému se zabije ten nejbližší, mívá paradoxně na zemřelého zlost, za to, co udělal, že je tady nechal a jak jim to mohl udělat. Psychika je zvláštní věc...
Není tady
Káčo, to máš stopro pravdu........ lidská psychika je svině a nikdo z nás neví, jak s námi v té či oné situaci zamává.......
ať už byly důvody jakékoli, přejme opravdu panu Svobodovi klid a pokoj jeho dušičce, snad se jí tam někde jinde ulevilo....
a moc moc síly jeho ženě i tomu malému rošťákovi, protože tu teda budou setsafra potřebovat
Není tady
Babinet mám ráda,ale tato diskuze mi přijde nedůstojná.Jen pár příspěvků je rozumných,jinak drby,drby..
Skoro bych se přimlouvala za zrušení této diskuze,.Kdo by chtěl vyjádřit svůj názor,může tak učinit na seznamu a jinde.
To,co se stalo je Karlovo rozhodnutí a je třeba ho respektovat. Jistě měl, v tu chvíli, pádný důvod, i když by se na to s odstupem času díval jinak.
Venduly je mi líto,doufám, že nikde nečte, jak ji někteří lidé očerňují.Že vám (některým) není hanba!
Není tady
Zpráva o smrti pana Svobody mi vzala dech. Ale popravdě, ještě víc mě vzaly některé příspěvky v téhle diskuzi. Nechápu, kde se v některých lidech bere tolik zloby, nenávisti a drzosti. Vendula Svobodová založila nadaci Kapka až po smrti svého dítěte! To je tedy drzost. Ráda bych se zeptala pisatelky, co pro nemocné nebo postižené děti udělala ona sama?? Další dámu zase rozhořčuje výraz ženy, která právě našla svého muže poté, co spáchal sebevraždu. Netváří se dost zdrceně, zničeně... Slyšela někdy dotyčná o šoku? O tom, že třeba účastník dopravní nehody ujde ve stavu šoku i několik kilometrů? Třeba bos a vůbec neví, kde je, co se stalo? A i kdyby to nebyl šok, je předepsáno, jak se tvářit, když se vám zastřelí manžel?
Přeji pisatelkám ze srdce, aby se ony samy nikdy nedostaly do situace, kdy budou řešit smrt někoho blízkého za asistence médií a široké veřejnosti, která si v jejich neštěstí jetště pěkně porochní.
Omlouvám se za ten výlev a přeji pěkný den, bylo to tu velice poučné.
Není tady
Xsara tady je diskuse, takže každý si napsal co chtěl a na dalších je aby napsali zase svůj názor. Nemáme si tu radit co si kdo může dovolit psát a jak si to může dovolit psát......
100lidí sto názorů a každý by měl mít právo říci svůj pocit bez obav z toho, že ho za to někdo "odsoudí"
Že se někomu zdá divné jak se Vendula tvářila - no a co? Má na to právo. Na netu píší, že nepotřebovala ani léky na uklidnění - tak si holt někdo dovolí napsat, že mu přišla málo ....nevím co.....
Není tady
Electra napsal(a):
Xsara tady je diskuse, takže každý si napsal co chtěl a na dalších je aby napsali zase svůj názor. Nemáme si tu radit co si kdo může dovolit psát a jak si to může dovolit psát......
100lidí sto názorů a každý by měl mít právo říci svůj pocit bez obav z toho, že ho za to někdo "odsoudí"
Že se někomu zdá divné jak se Vendula tvářila - no a co? Má na to právo. Na netu píší, že nepotřebovala ani léky na uklidnění - tak si holt někdo dovolí napsat, že mu přišla málo ....nevím co.....
stejně jako Xsara si myslím,že by si někteří, měli své názory raději nechat pro sebe. Jen se tady odkopávají a ukazují, jací dopravdy jsou.
Není tady
Víš co - člověk kolikrát ani nepřemýšlí, a něco vypustí, ale kdyby jí na to někdo odpověděl slušně, třeba by se diskuse také rozepsala dál a jiným směrem, a i ti, kterým se co si zdálo jiné, by dali zapravdu tobě...
Tímto se nehádám,ale nemyslím si, že by si někteří lidé měli raději nechávat názory pro sebe - proč? Mají nějaký pocit a mají ho právo napsat. Uznávám, že některá názory jsou třeba hrozné, ale každý se někdy pěkně pletem.
Není tady
Mně se jednou stalo, že jsem se v šíleném stresu a šoku začla smát. Až po dlouhé chvíli mi došlo a obrečela jsem to
Není tady
Omlouvám se, že mě některé příspěvky nadzvedly ze židle. A opravdu už se k obsahu žádného příspěvku nebudu vyjadřovat. Lituju, že jsem se do téhle diskuze vůbec pustila.
Není tady
Xsara napsal(a):
Omlouvám se, že mě některé příspěvky nadzvedly ze židle. A opravdu už se k obsahu žádného příspěvku nebudu vyjadřovat. Lituju, že jsem se do téhle diskuze vůbec pustila.
NO asi se zrovna tady nebudeme hádat a cítit ukřivděně. Chtěla jsem se jen mírně zastat těch, co tu píší věci, na které máme my ostatní jiné názory.
-Ale už dost tedy
Není tady
Ale vždyť nikdo neví, jak to bylo-to ví jen PAN Svoboda.
Není tady
Pred par rokmi zomrel kamaratke manzel- vecer ho zacalo pichat pri srdci, isla s nim na pohotovost, do nemocnice vosiel na vlastnych nohach, za 20 min. bol mrtvy, infarkt- kamaratka fungovala absolutne normalne 7 tyzdnov, akoby sa nic nestalo. Vybavila pohreb, vobec neplakala, proste, akoby zomrel niekdo cudzi. A potom sa zosypala. Do dnes jej z nicoho nic zacnu padat slzy, okolo tej nemocnice nevie prejst, dom ktory mali spolu, predala, celej tej stvrti sa vyhyba. Jej syn jej vybavil psychologa, doteraz berie ukludnujuce lieky vzdy, ked to na nu pride. Lekar povedal, ze to je diagnoza, proste jej mozog sa zastavil a odmietol uverit, ze Jozko je mrtvy a ze pravdepodobne bude mat tieto stavy navzdy. Ze boli spolu na seba prilis naviazany, ze mali s nou prist hned po jeho smrti, ze by jej bol mohol pomoct viac, ten blok v jej mozgu trval prilis dlho. Prezivala a prezivam to s nou stale. Dufam, ze Vendule pomozu vcas.
Není tady
Electra napsal(a):
Víš co - člověk kolikrát ani nepřemýšlí, a něco vypustí, ale kdyby jí na to někdo odpověděl slušně, třeba by se diskuse také rozepsala dál a jiným směrem, a i ti, kterým se co si zdálo jiné, by dali zapravdu tobě...
Tímto se nehádám,ale nemyslím si, že by si někteří lidé měli raději nechávat názory pro sebe - proč? Mají nějaký pocit a mají ho právo napsat. Uznávám, že některá názory jsou třeba hrozné, ale každý se někdy pěkně pletem.
Ano,máš pravdu,někteří lidé nepřemýšlí..a to, že pak svým jednáním můžou ublížit někomu jinému,jim tedy nedojde.
A o právu,vyjádřit se..ano souhlásím, že člověk může říct svůj názor,ale měl by si nejprve ověřit fakta,než něco řekne.Dnes je demokracie a svoboda slova,ale každý si je vysvětluje po svém."Moje práva končí tam,kde začínají práva toho druhého" a na to spousta lidí zapomíná.Navíc internet nahrává anonymitě a tak lidé, kteří by v osobním kontaktu nebyli tak krutí,se "tady"chovají jako hyeny.
Není tady
Electro, samozřejmě, že má každej právo na názor, ale to, co tady vyplodila Macex nebo Bea je vůči Vendule Svobodový v její momentální situaci šíleně nefér. Z těch dvou mluví akorát zaujatost a závist. Je to hnusný a nediv se tomu, že se pár lidí ozvalo... Máš pravdu, že by tu měla probíhat diskuze, jenomže Mecex a Bea nediskutujou, ale neprávem odsuzujou!
Není tady
Petunko máš pravdu,měli by mít trochu úcty,to si nezaslouží aby jí někdo tak špinil
Není tady
Elektro, jen maličkost, jakkoli se už k danému smutnému tématu nechci dál vyjadřovat..... já četla na netu (tuším Blesk a jak mu nevěřím, tohle mi přišlo věrohodné), že na místě s policitsty spolupracoval Janis Sidovský, protože paní Vendule uvnitř domu lékaři museli dát uklidňující injekce.
Není tady
Ja jen zasnu!Jak muzou nektere z vas odsuzovat Vendulu,ze se TVARILA jako by nic.To nemuze posuzovat clovek,ktery nic takoveho neprozil.Prisla jsem o manzela,bylo mu 42 let.Kdyz mi oznamili,ze zemrel,zacala jsem nesmyslne uklizet a delat bezne veci...atd.Postupne mi zacinalo dochazet co se vlastne stalo.Take jsem ho obvinovala,ze nas tu nechal.A nejhorsi prislo po pohrbu-tvrda realita,slzy,zhrouceni.Preji Vendule hodne,hodne sily.
Není tady
mala.popelka napsal(a):
Elektro, jen maličkost, jakkoli se už k danému smutnému tématu nechci dál vyjadřovat..... já četla na netu (tuším Blesk a jak mu nevěřím, tohle mi přišlo věrohodné), že na místě s policitsty spolupracoval Janis Sidovský, protože paní Vendule uvnitř domu lékaři museli dát uklidňující injekce.
Nejraděj bych se k tomu už nevyjadřovala, já se tu pouze chtěla zastat těch holek co napsaly ty "neštastné" zprávy.
Tohle psali na IDNES:
My jsme byli připraveni poskytnout paní Svobodové i psychologickou pomoc. Nakonec ale nebyly potřeba ani prášky. V úplném závěru jsem ještě za ní zašel, jestli nepotřebuje od nás nějakou pomoc, ale říkala, že ne," dodal zasahující lékař.
Není tady
Je mi Vendulky moc líto, viděla jsem jí v tel. novinách na Nově, byla vyřízená.
Lidi jsou zlí. Někteří dokážou člověku jen ublížit....
Není tady
Zrovna dnes ráno, když jsem nastoupila do tramvaje a slyšela za sebou dvě drbny rozebírat proč to ten Svoboda udělal, všechno jim bylo jasné, skoro jako by viděly do jeho hlavy, říkala jsem si, že to snad ani není možné, jak lidi v sobě nemají špetku pokory. A pak si večer sednu k počítači a.....to samé. Proč to udělal ví jen on sám a člověk by měl mít trochu úcty a respektu a nesoudit a neposuzovat.
Není tady
nechte mu už klid..byla to jeho volba..snad....někdy je hrozně těžké žít...snad i uctu si tento člověk zaslouží...budme rádi že tu byl
Není tady
Dobrý ráno,myslí že je na čase ukončit tuto debatu a jen pár slov na konec:nikoho bychom neměli za žádných okolností odsuzovat,Vendulce přejeme hodně sil a zdraví a Jakoubkovi taktéž a Panu Svobodovi at je Vám dobře tam kde jste-hoooodně lidí na vás bude myslet a nesmazatelně jste se zapsal do naších duší-At je vám lehká zem-Sbohem
Není tady
A jak krásně napsala mejada - to mě vzalo za srdíčko:
Buďme rádi, že tu byl. Jsem moc ráda, že tu byl. Děkuju.