Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 1. 2007 17:23

puccam
♥♥-----

myčka

Dobrý den,potřebovala bych poradit:chtěla bych si koupit myčku,ale nevím jak to myslí tech 8 sad,12sad.Mužete my to prosím někdo vysvětlit

Není tady

#2 28. 1. 2007 18:05

x256987
Host

Re: myčka

Jedna sada nádobí je to, co při jednom jídle zašpiní jeden člověk. Nevím přesně, jestli počítají jeden talíř nebo dva, plus příbor, sklenice - ten princip je takovýhle.

#3 28. 1. 2007 18:05

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Kdyby se celá myčka vyskládala jenom sadama stolního nádobí, tak kolik by se jich tam vlezlo (těch sad) tummenupp

Aha, teď si s Judit odporujeme smile Ale ona asi bude mít spíš pravdu, zkrátka jde o vnitřní "objem" myčky: větší x menší gloria

Upravil(a) Andromeda (28. 1. 2007 18:06)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#4 28. 1. 2007 19:07

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Zkrátka, neřeš sady, ale zamysli se nad prostorem, který máš v kuchyni, kolik vás je, kolik vás v nejbližších letech bude, kolik k vám chodí týdně návštěv a prober si, kolik ti z tohoto zhruba vznikne nádobí. Pokud doma jen nesnídáte ve dvou a večer si nedáte ohřátou pizzu z krabice, a aspoň občas vaříš, tak neváhej a určitě jdi do té větší... Jednak nové modely si všechno propočítávají a pouští vody, kolik potřebují a když používáš prášek a né tablety, tak si můžeš i regulovat spotřebu čističe, tak se Ti vždycky vyplatí ta větší.... Nemusíš řešit to, že tam naskládáš jen skleničky, talířky, příbory a všechny hrnce a pekáče budeš už muset drhnout rukou, protože se ti zrovna nevešly do myčky...tummenupp

Není tady

#5 28. 1. 2007 19:49

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Já mám větší myčku, rodiče jsou jen dvě osoby a mají také větší myčku a plně ji využijí. Do větší se vejde více nádobí (hrnce a dávám i 9ti litrový papiňák). Dnes se dá koupit i myčka, která myje i jen na jeden koš(když je méně nádobí). Tak vůbec neváhej a ber tu větší. Já jsem také bojovala o každý cm v kuchyni a musela jsem zrušit jednu skříňku u linky.

Syn má tu užší myčku(byla součástí kuchyně) a je nespokojený, protože se do ní moc nádobí nevejde.

Není tady

#6 29. 1. 2007 13:26

keny
♥♥♥♥♥--

Jsme tří já manžílek a 2 letý kluk a ta na těch 12 sad se u nás točí skoro denně určitě ob den...dole talíře hrnce tlakáč a příbory nahoře skleničky hrnečky malý talířky a je kolikrát narvaná....do toho nějaký prkýnko měchačka naběračka,malýho hrnečky na pití a je to hned..

Jinak mám pocit že sada je prostě mělký ,hluboký talíř,hrneček,podšálek a malý dezertní talířek a nějaký příbor....asi kecam ,ale tak nějak by to mělo být +/-wink

Rozhodně tu větší....vždy se zaplní...a jakmile vaříš a pečeš kolikrát mě ani ta na 12 nestačí...:Djenže je fakt že já zaprasím spoustu nadobí kolem sebe když něco dělám...dřív když jsem to myla v ruce jsem se krotila ,ale teďgloriatummenupp

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#7 29. 3. 2007 14:48

Pipikoko
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Řevnice
Web

Našla jsem tu toto již založené téma, tak bych toho ráda využila ke svému dotazu :gloria
Ráda bych si pořídila myčku, ale má to jeden háček, já ani nikdo z mé rodiny, jsme nikdy myčku neměli (nějak nezbyl prostor v panelákové mini kuchyňce) a dost tápu v tom, co vlastně od myčky mám chtít? Jediné co vím, je to, že chci myčku volně stojící s pokud možno nižší spotřebou, ale jakou značku? a jestli je nějaká dobrá funkce a nebo je-li lepší používat tablety nebo všechny ingredience na mytí samostatně? - to teda netuším va Jde mi z toho hlava kolem skurt tak bych ráda požádala ty co myčku vlastní, zda mi mohou trochu pomoci s orientací co vlastně chtít?  Díky předem godlikebig_smile

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/14170.pnghttp://img83.imageshack.us/img83/4078/99860767.th.jpg

Není tady

#8 29. 3. 2007 15:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Když jsem si kupovala myčku, tak jsem měla tři požadavky - aby se do ní vešlo  co nejvíce nádobí, byla tichá a  měla malou spotřebu. Po dlouhém vybírání jsem si zvolila AEG, ale  v prodejně mě prodavač přesvědčil na Bosch se šestým smyslem.  Stála sice o trochu víc, ale jsem spokojená.
Do myčky si kupuji Calgonit - prášek, leštidlo i sůl, s jinými prostředky nemám zkušenosti.

Není tady

#9 29. 3. 2007 15:19

ita
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem si pořídila myčku i na chatu, jezdí nás tam hodně a já stála pořád u nádobí v malinké kuchyni. Je tam hodně tvrdá voda, používám prášek, sůl a leštidlo samostatně. Doma i tablety. Nedávno psali v novinách, že kromě úspory práce, je myčka i úpo*ná co do spotřeby el. energie a vody.

Není tady

#10 29. 3. 2007 15:24

Pipikoko
♥♥♥♥♥♥-
Web

aprill - já tak nějak počítám s tím, že to nebude sranda za 5000,- a docela jsem i ochotna si připlatit. Díky za cené informace. Jsem z toho fakt trochu dumbom na budku, protože nabídka je obrovská. Říkala jsem si, že budu asi volit mezi Electroluxem, AEG, Whirpoolem a Fagorem, ale kolegyně v práci mi říkala,že není špatný ani Bosch a Siemens (no a pak se v tom vyznej lollollol) - tak jsem tak nějak tam, kde jsem byla skurt

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/14170.pnghttp://img83.imageshack.us/img83/4078/99860767.th.jpg

Není tady

#11 29. 3. 2007 16:23

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Já nevím ale mám Fagor a taky ho montujeme do kuchyní, které vyrábíme stolt já jsem spokojená moc mám ji už 9 let bez poruchy klep klep klep ať to nezakřiknu. Určitě používám prášek nebo dvoufázové tablety, my máme měkkou vodu a sůl nepotřebuji, vlastně kdybych ji používala měla bych sklenice jako polité zředěným mlékem - bílý povlak.
Když vařím hned špinavé nádobí skládám do myčky, většinou ji zaplním a než je uvařeno už se myje první dávka big_smile a teď mi opravdu nevadí v uklizené kuchyni dělat bábovku nebo něco jiného z čeho je třeba hora nádobí gloria
Při výběru bych brala ohled na vybavení myčky - aquastop, filtr určitě bych si koupila na 12 sad tj 12 plytkých, 12 hlubokých, 12 desertních talířků 12 hrníčků s podšálky a 12 sklenic k tomu 12 příborů takže nějak nepočítají s hrnci lol a proto se mi zdá 12 sad ideální pro čtyřčlenou domácnost a i když jsme s manželem o víkendu sami a nevaříme horní patro zaplníme sklenicemi a hrnky od kávy a pustím jen poloviční náplň. Dobrá věc je taky odložený start, prostě necháš myčku mýt kdy chceš ty smile

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#12 30. 3. 2007 7:58

Pipikoko
♥♥♥♥♥♥-
Web

salome - díky za cenné info godlike já rozhodně uvažuji o větší myčce, právě proto, aby se tam vešel i nějaký ten hrnec. Na Fagor jsem koukala jako na jednoho z kandidátů na užší výběr stolt
U nás je voda dost vápenitá a i když máme filtr na přívodu, tak je to dost na budku dumbom - všude zůstavají zaschlé kapičky a třeba takovou rychlovarnou konvici musím čistit tak 3x týdně butter, vlastně i proto jsem si říkala, že by mi myčka mohla třeba pomoci ty kapičky na nádobí odstranit.
Můžu se ještě zeptat? Jak tedy zjistím co všechno mám do myčky nasypat? (sůl, leštidlo, mycí prášek?)

Není tady

#13 30. 3. 2007 8:15

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

My nainstalujeme spotřebiče a v patách nám chodí servisák, ten je tak zvaně spustí a orazítkuje druhou kolonku v záručáku, ten vysvětlí jak myčku používat, jaký program na jaké nádobí a změří právě tvrdost vody a nastaví myčku podle tvrdosti vody a ty už jen sypeš sůl do nádobky tomu určené. Dobré myčky, ale dnes  už je to snad standart mají indikátor soli a leštidla - takže pokud svítí dosypat, dolít.
  Prášek nebo tablety??? Kupuji někdy v Makru tablety do průmyslových myček je jich v kyblíku 200-300 podle toho jaké koupím balení, někdy když je akce koupím calgonit v prášku. Ještě mám  ráda vůni do myček, myčka pak krásně voní třeba citronem, jen ze začátku je ta vůně příliš silná. Hlavně nesmíš zapomínat mýt filtr, nejlépe je ho vysprchovat - to se mi osvědčilo nejvíc - se špinavým filtrem myčka mnoho nesvede. Jednou za půl roku tak dám čistič myčky - vloží se do košíku na příbory a zapne prázdná myčka.
  Za stejnou cenu se mi FAGOR zdá vybavenější než Whirlpool tak nevím vissla u těch ostatních se platí za značku AEG atd. Třeba o nejtižší myčce byla reklama a ukazovali právě AEG a ta měla stejně decibelů jako Fagorka, ale lidi chtěli najednou tichou myčku AEG - tak se zvyšuje prodej big_smile většinou to bývá kolem 49-45 dcb to je hlučnost hovoru, stejně na myčce většinou slyšíš spíš to cákání vody.
  Jen si dávej pozor teď jsem na netu i v obchoďáku viděla myčky za super cenu, jsou to zastaralé typy, bez aquuastopu s minimálním množstvím programů, bez možnosti použít poloviční náplň bez časovače dumbom ale obchodníci je potřebují prodat big_smile

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#14 30. 3. 2007 8:46

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Moje osobní zkušenost, kdo potřebuje tichý spotřebič, aby ani v kuchyni nebylo slyšet, že se něco děje, natož ve vedlejší místnosti, tak určitě AEG, ale néé každý model to umí...!!!! Vestavby jsou hlučné jako blázen a to jejich šílené pískání na konci programu, aby se člověk přes zavřené dveře dozvěděl, že už domyla, to je tragický nápad výrobce.... Ten ultrazvuk by urval ucho i neslyšícímu....  To má např. tchýně (rok starý model), já nemám vestavbu a po osmi letech jede myčka jako včera koupená a tehdejší reklama na pasoucí se srnečky v lese a vedle myčka je naprostou realitou... Stojíš u myčky a nevíš, že jede.... Jen když se spustí sušení, tak jemný proud teplého vzduchu, který začne vyfukovat tě upozorní na to, že ta mašina je v provozu....

Není tady

#15 31. 3. 2007 0:40

han
♥♥♥----

Měla jsem Indesit a po 4 letech mi odešel programátor.Teď mám Whirpool a zatím jsem spokojená,určitě záleží i na typu,ne jen na značce.Já například používám většinou pořád ten samý program.Ale určitě hlasuju pro vůni,přece jenom se každý nespouští mytí,tedy o víkendu ano.Možná,že u hlučnosti záleží i na velikosti místnosti,ale nejsem odborník.Každopádně myčku do domácnosti?ANO!!!

Není tady

#16 6. 4. 2007 12:44

micinka70
♥♥♥♥---

Mám Bosh již asi 5 let a maximální spokojenost. V každém případě doporučuji tu širší (umeji i plech na pečení).
Většinou používám jeden hlavní program (má nějaké čidlo na zašpiněnost nádobí a podle toho se nastaví).
Myji skoro každý den - teda každou noc neboť hojně využívám odložený start na noční proud. Je hodně tichá.
Jediné, co jsem si domů pořídila po zakoupení myčky, byla jedna sada příborů navíc, ty nám nějak nestačily:-)
Už si to bez ní vůbec nedokážu představit a mé chvalozpěvy na ní již nahlodaly mnoho mých známých a příbuzných a pořídili si ji a myslím, že nelitují.

Není tady

#17 20. 4. 2007 18:45

Máája
♥♥-----

Máte někdo myčku Bosch SGV 57T23 EU nebo Whirpool ADG 8148/1 IX? Jak jste s nimi spokojeni?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí