3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Ahojte kuchařky a kuchaři,
u delí dobu si uvědomuji, e s přítelem proereme opravdu neskutečně moc peněz. Nicméně uhodila kosa na kámen a my musíme začít etřit a jídlo pro právě jedna z těch oblastí, kde bychom měli uetřit nejvíc.
Problém je, e i kdy to přítel chápe, říká, e on se potřebujenajíst opravdu dobře, protoe kdy pracuje, je dvanáct hodin na nohách a tedy potřebujeopravdu načerpat energii
Nějakou omáčkou nebo tak ho moc neoálím, nejraději má hovězí svíčkovou na pánvi, k tomu hranolky a podobně. Samá drahá masa, jetěk tomu toho masa sní asi třikrát tolik, ne je obvyklá porce!
Neznáte nějaké recepty, které by byly zároveň levné a jídlo bylo vydatné? Navíc k jejich přípřavě nepotřebujete ádné mixéry a podobně, protoe nic takového nemám..
Ach jo
Děkuju!
Není tady
zkus dělat klasiku - gulá, pečené maso, husté polévky - s masem samozřejmě, kdy to chlap potřebuje, taky domácí sekaná je výborná¨prostě maso, ale ne bifteček - to snad není na hlad, ale není panáček troku rozmlsaný????
nic ve zlém - takoví jsou vichni ....
Není tady
ivca napsal(a):
zkus dělat klasiku - gulá, pečené maso, husté polévky - s masem samozřejmě, kdy to chlap potřebuje, taky domácí sekaná je výborná¨prostě maso, ale ne bifteček - to snad není na hlad, ale není panáček troku rozmlsaný????
nic ve zlém - takoví jsou vichni ....
Kdy musí být maso, tak nakrájet na drobnějí kousky, ono to pak vypadá, e je toho víc. Místo hranolků brambory. U nás třeba jde "čína", kde je víc zeleniny ne masa, segedínský gulá, bramborový gulá, bramborové knedle se kvarkama a zelí, jsme hodně bramboroví. Pořádně hustá polívka, ta zasytí, u nás se jí i k večeři. Jene to chce strávit spoustu času u sporáku, ono "hodit kus masa" na pánev je rychlé, jednoduché a dobré. Ale ty "obyčejnějí" jídla jsou také chutná, akorát jejich příprava trvá holt dýl.
Není tady
kdy nechce být pořád u sporáku tak si navař jednou dvakrát za týden do zásoby, skoro vechno jde zmrazit a má vystaráno ....
vlastní zkuenosti, kdy jsem vařila pro est a z toho dva chlapi kteří fyzicky pracovali a jeden hoík ve vývinu ...
Není tady
A abys nemusela stát pořád u sporáku, dá se to řeit i tak, e toho guláe apod. uvaří víc a dá po porcích zmrazit. ... a nechápu, co je patného na omáčce. Pokud mu to "nevoní", tak a se smeká a přidá ti finance na tu svíčkovou na pánev. "Přikrývej se tak, jak ti stačí peřina," říkával můj táta.
PS: Koukám, e mě ivca s tím zamraováním předběhla
Upravil(a) Eva36 (29. 1. 2007 10:21)
Není tady
Evo - nás ikovných holek je víc
minutku umí kadý a kadý chlap si myslí, e ti dává na jídlo tisíce
Není tady
ivca: Můj ani ne, je celkem skromnej. Sní, co mu dá, nepyskuje, pochválí, poděkuje....no, vak si o taky hýčkám (kdy vidím strejdu, kterej nesní skoro nic, co zavání zeleninou, to bych ho
Není tady
Přidávám se,můj sní taky co dostane a jetě si pochvaluje,ale hodně receptů na "levná jídla" by se iklo..nápady rychle mizí...
Není tady
jasně, nejsou vichni takoví - ale někteří jsou od maminek rozmazlení a to je třeba změnit
někde tady probírámelevná jídla, tak holky do toho
Není tady
Taky zkus pouít levnějí druhy masa, příp. nakupovat v akci.
Není tady
Mně se vyplácí nakupovat v řeznictví, v supermarketech mají často jenom takové ty minutkové kousky, a ona se spousta parády dá udělat s pečenými ebry, opraenými játry nebo panělskými ptáčky. Kdy si nechá uříznout dva velké plátky ne úplně libového hovězího, naklepe ho do rozměrů velkého seitu, potře pikantní hořčicí a naplní co lednička dá (plátek uzeniny, na másle umíchané vajíčko, kousek sýra, kousek kyselé okurky), bude výsledný závitek vypadat opravdu impozantně.
Napite někdo nějaké levné, dobré recepty, myslím, e by se hodily.
Já vařím například gulá z hovězí kliky a je super.
Není tady
Gulá z hovězí kliky nevyjde nikterak levně.
Čočkové rizoto:
Uvaří se čočka (dobrá a rychlá je předvařená) a zvlá tak 2 sáčky rýe. Obojí se scedí a smíchá dohromady. Omastí se cibulkou na sádle, kdo chce, přidá uzené, slaninu nebo uzeninu (nemusí být). Dobré, levné, rychlé.
Není tady
halusky z krabice udelat podle navodu a k tomu zeli a bud houby anebo nakrajet salam a osmazit spolecne s cibuli na panvi a pak to nakonec smichat dohromady
Není tady
No já dělala haluky a k tomu na pánvi osmaenou cibulku a slaninu, celé jsem to posypala strouhaným balkánským sýrem a bylo to lepí ne s brynzou.
Není tady
Také jíme palačinky a rýový nákyp nebo emlovku, ovem maso samozřejmě také.
Není tady
Já pak dělám buřtguláe,po ovesný kai se můe také utlouct,"falené" omáčky s různými přílohami,játra na mnoho způsobů,pagety a k tomu dělám omáčky co dům dá... je to dobré,větinou rychlé a levné.
Také se vyplatí koupit levné kuře,rozporcovat ho a vyuije se na více jídel a ze skeletu a kůí a odřezků je jetě dobrá polévka...
Není tady
kdy je klika pěkná, dá se jetě z odřezků udělat polévka a kdy je hodně omáčky přijde mi to levnějí ne takové to - vezmi si něco z lednice
já vařím hodně z kuřecího, jak u tu bylo napsáno - koupím třeba kuřata v akci, rozporcuju a fakt vyuiju do mrtě vechno - polévka, rizoto, pomazánka, pečené, zapékané s těstovinami, na paprice, prsa na minutku a na čínu ....
Není tady
Já to dělám hodně jako ivča.Kuře a v akci a jedééém. Teď hodně vyuívám akcí v Kauflandu na mraená kuřecí stehna- vyjde kg na 26 kč !!!
K Ivči typům dělám kuřecí stehna v římském hrnci alá kachna , k tomu zelí a knedlík. Nebo kuřecí stehýnka osolím,opepřím, posypu grilovacím kořením, obalím a osmaím jako řízek.
Řekla bych e nejlevnějí masové vaření je omáčkové, to stačí plátek masa a hooodně knedlíků. Manel jich běně spucne 10 . Pak také segedýn kde se to naene zelím. Znojemská s rýí, nebo srbské ebírko ( tam to naene zelenina).
Nebo dělám přírodní řízek a k tomu podusím hráek s mrkví.
Pak je to spíe o bezmasých jídlech : topinky, chléb se sádlem a cibulí, palačinky, lívance, langoe, obalovaný sýr, bramborák,francouzské brambory-s točenákem ne s uzeným,pizza (domácí těsto, salám junior, domácí lečo, trocha sýru),
Není tady
JO a jetě dělám kuře na houbách:
Kuřecí stehna
Cibule
Olej
Sůl, pepř, kmín
Houby (z mrazáku obdělané na sádle)
krob
Osolená, opepřená, pokmínovaná stehýnka orestuju s pokrájenou cibulkou 5 min z kadé strany. Přidám mraené houby a nepatrně podleju, podusím. Kdy je ve měkké, zuhustím krobem.
Jako příloha je dobrá rýe, brambory, br. Knedlík
Není tady
Nebo fazole:
250 g fazolí
1 cibuli
1 líce oleje
1 hlavička česneku
2 nohy klobásy
kečup, sůl, pepř, majoránka
Přebrané a vyprané fazole namočíme min. na
2 hod do vody s nakrájenou cibulí. Před vařením přidáme olej a vaříme do měkka a se voda téměř vyvaří. Poté přidám česnek, kečup, sůl, majoránku a tochu pepře. Je vhodné přidat klobásu či párek. Jídlo se rozleí do druhého dne.
Není tady
Nebo pagety:
Cibule
Mleté maso
Omastek
Kečup
Oregano, sůl, pepř, chilli
K dozlatova osmahnuté cibulce přidáme maso a hodně mícháme abychom neměli velké cucky. Po chvilce podlejeme a přidáme kečup, oregano, sůl pepř, česnek, chilli. Necháme chvilku rozleet koření. Podáváme se pagetami a nastrouhaným tvrdým dýrem.
Není tady
Zapečené těstoviny - stačí kousek masa nebo uzeniny, zelenina a zapéct se sýrem nebo sýrovou omáčkou.
Není tady
Buřtgulá, husté polévky, maso na houbách, mexické fazole (osmait maso nebo klobásku, přídat fazole a zeleninu), zapečené brambory, pagety, bramboráky (a kdy mám doma tvrdý sýr, tak jím bramboráky naplním a je to mňamka), salát s kuřecím masem nebo s krabíma tyčinkama...
Není tady