Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 28. 1. 2007 13:18

mortuus_sum
♥♥-----

Krev ve stolici.

Ahoj. Mám takový problém: Už delší dobu mi po stolici teče lehce krev- jen při utření (a ne vždy) jesem měla trochu krve na toaletním papíře, ale přímo ve stolici jsem nic nepozorovala. Navic mě při tom lehce pálil řitní otvor, tak jsem se domnívala, že jde např. o nějáke strie v řitním otvoru. Ale dnes jsem byla na záchodě a krev mi tekla hodně, stolice byla skoro potopená v krvi, krev jě však čirá a světlá. Vždy jsem se domnívala, že o nádor jde pouze, když je krev černá...... nebo je černá jen když jde o krvácení v žalůdku?? Vím, že mám zajít k lékaři, ale mohli by jste mi prosím předběžně poradit, o co by se mohlo jednat? Je mi 18, tak nevím, jestli může mít věk nějáký vliv na diagnózu...............
Předem děkuji za odpověď.
Katka

Je bolestné a zžírající trpět pro nic,
ale je krásné a naplňující trpět proto,
abychom někomu pomohli..........

Není tady

#2 28. 1. 2007 15:21

Inaa
♥♥-----

Re: Krev ve stolici.

Ahoj, myslím, že se nemᚠčeho bát, s největší pravděpodobností se jedná o hemeroidy. Zajdi si k obvod. lékaři, ten tě pošle na chirurgii, tam tě vyšetří a pokud to budou jen ty hemeroidy, tak ti napíše čípky a za týden přijdeš na kontrolu. I kdyby ti to samo přešlo, k lékaři si zajdi, a mᚠklid a něco nezmeškáš. Myslím, že rakoviny střev nebo konečníku se v tvých letech ještě obávat nemusíš. Tak a to dobře dopadne!

Není tady

#3 28. 1. 2007 15:29

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Takto se projevuje i střevní fissura.

Není tady

#4 28. 1. 2007 15:32

Nada78
♥♥♥♥♥--
Místo: Teplice

Souhlasím s Inaa,
měla jsem stejný problém,ten doktor tě samozřejmě nemine.

Ale zatím si můžeš sama pomoci: buď mast aviril (volně dostupný) nebo ti něco poradí v lékárně.

Mě osobně pomohly koupele v dubové kůře,řepíku a heřmánku.
Užívání jablečné vlákniny a hodně pít.

Přeju hodně úspěchu v boji s tímhle sajrajtem. tummenupp

Není tady

#5 28. 1. 2007 15:33

Nada78
♥♥♥♥♥--
Místo: Teplice

Leila napsal(a):

Takto se projevuje i střevní fissura.

Přesně tak, to jsem měla. Vlastně jsou to takové trhliny a ty při stolici krvácí,ale hemeroidy mi našly taky.
Proto je to vyšetření opravdu lepší.

Upravil(a) Nada78 (28. 1. 2007 15:35)

Není tady

#6 28. 1. 2007 15:36

mortuus_sum
♥♥-----

Díky moc za rady (a uklidnění) všem wink

Je bolestné a zžírající trpět pro nic,
ale je krásné a naplňující trpět proto,
abychom někomu pomohli..........

Není tady

#7 2. 2. 2007 21:43

elinka
♥♥♥♥---

Souhlasím se všemi, pravděpodobně se jedná o hemeroidy, ale opravdu bys měla zajít na vyšetření, aby uklidnění bylo kompletní.. wink
a jen na doplnění  - co se týče černé krve, to černé zbarvení je způsobeno tím, že se jedná o krev natrávenou, tedy pocházející z horní části zažívacího traktu, nedá se podle toho určit, jestli jde o nádor nebo ne..

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí