Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 27. 1. 2007 13:52

lila.k
♥------

znáte zajímavou práci?

Ahoj,
       potřebovala bych nějakou inspiraci… máte nějaké zajímavé zaměstnání, nebo znáte někoho kdo má… můžete o tom něco napsat.
      Jsem absolventkou obchodní akademie, rok jsem studovala vysokou školu (ekonomickou fakultu), ale pak jsem zjistila, že to není nic pro mě. Více je pro mě přínosná praxe než teorie – tzn. Nějaké přesouvání os po grafu, co by se stalo kdyby… ne… za to mě celkem bavila geografie, prostě tam si můžu přímo představit co kde je, jaké to je atd. nebo taky informatika, PC ovládám myslím dost dobře a pořád se v tomto oboru zdokonaluju. Mám za sebou rok na jazykovce – angličtina a teď momentálně jsem v Anglii, abych si své znalosti angličtiny zdokonalila a hlavně se dokázala domluvit.
       Jenže tak nějak pořád nevím co bych chtěla dělat dál… VŠ už studovat nejspíš nebudu. Chtěla bych si najít práci, ale jak mám něco hledat když zatím nevím co by mě bavilo? Napadla mě práce v cestovce – byla by to papírová-zařizovací práce, určitě bych pracovala u PC, možná bych se  mi podařilo i někdy někam cestovat, poznávat něco nové (což mě baví) akorát nevím jestli mám pro takovou práci předpoklady, když nemám vystudovaný cestovní ruch… Praxi nemám v žádném oboru. Je mi jasné, že v dnešní době je o práci celkem nouze a předpoklady pro to abych si mohla moc vybírat nemám. Možná budu ráda za jakoukoli práci. Ale stejně nemáte nějaký nápad, radu?

Možná by inspiraci potřeboval i někdo jiný... takže pokud znáte nějakou zajimavou práci, která by se pro mě ale nehodila, klidně ji sem napište... třeba inspirujete někoho jiného winksmile

Není tady

#2 27. 1. 2007 15:11

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: znáte zajímavou práci?

Kdybys to dostudovala, tak bys pohla po nějaké prtaxi pracovat ve vedení některé banky nebo dělat daňovou poradkyni, to není špatné.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#3 27. 1. 2007 16:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

V té cestovce by to taky nebylo špatné - jestli ráda cestuješ tak třeba dělat na zájezdech "delegáta" - toho co se v té zemi  stará  o naše lidi kteří tam přijedou na dovolenou

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 27. 1. 2007 16:30

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

No ale do budoucna by se ta škola určitě hodila, třeba trochu jiné zaměření, ale studuj dokud jsi mladá, potom to leze hůř do hlavy. Tu cestovku bych brala přes léto.

Není tady

#5 28. 1. 2007 20:27

lila.k
♥------

Irenka21 napsal(a):

Kdybys to dostudovala, tak bys pohla po nějaké prtaxi pracovat ve vedení některé banky nebo dělat daňovou poradkyni, to není špatné.

no právě s tou školou to u mne není zas tak růžové... taková mikroekonomie mi dělá velké potíže... a ta se vyučuje na všech ekonomických fakultách. Neexistují náhodou nějaké kurzy, školení pro daňové poradenství nebo něco podobného... nebo k tomu nutně potřebuju vysokoškolský titul?? Ještě mě napadlo... na VŠ jsme měli takový předmět "Oceňování nemovitostí a přírodních zdrojů" to mě celkem bavilo... a jako práce je to určitě hodně zajimavé. Akorát nevím jestli k tomu taky jde udělat jenom nějaký kurz a zaškolení... nebo taky až po výšce. sad

Není tady

#6 28. 1. 2007 21:36

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Na samostatnou daňovou poradkyni určitě titul i na obyčejnou hlavní účetní podle nového katalogu prací od 1.1.2007 potřebuješ bakaláře, jinak Tě nevezmou nebo Ti krátí praxi.

Není tady

#7 18. 2. 2007 20:12

valentacb
♥------
Místo: České Budějovice

lila.k napsal(a):

Ahoj,
       potřebovala bych nějakou inspiraci… máte nějaké zajímavé zaměstnání, nebo znáte někoho kdo má… můžete o tom něco napsat.
      Jsem absolventkou obchodní akademie, rok jsem studovala vysokou školu (ekonomickou fakultu), ale pak jsem zjistila, že to není nic pro mě. Více je pro mě přínosná praxe než teorie – tzn. Nějaké přesouvání os po grafu, co by se stalo kdyby… ne… za to mě celkem bavila geografie, prostě tam si můžu přímo představit co kde je, jaké to je atd. nebo taky informatika, PC ovládám myslím dost dobře a pořád se v tomto oboru zdokonaluju. Mám za sebou rok na jazykovce – angličtina a teď momentálně jsem v Anglii, abych si své znalosti angličtiny zdokonalila a hlavně se dokázala domluvit.
       Jenže tak nějak pořád nevím co bych chtěla dělat dál… VŠ už studovat nejspíš nebudu. Chtěla bych si najít práci, ale jak mám něco hledat když zatím nevím co by mě bavilo? Napadla mě práce v cestovce – byla by to papírová-zařizovací práce, určitě bych pracovala u PC, možná bych se  mi podařilo i někdy někam cestovat, poznávat něco nové (což mě baví) akorát nevím jestli mám pro takovou práci předpoklady, když nemám vystudovaný cestovní ruch… Praxi nemám v žádném oboru. Je mi jasné, že v dnešní době je o práci celkem nouze a předpoklady pro to abych si mohla moc vybírat nemám. Možná budu ráda za jakoukoli práci. Ale stejně nemáte nějaký nápad, radu?

Možná by inspiraci potřeboval i někdo jiný... takže pokud znáte nějakou zajimavou práci, která by se pro mě ale nehodila, klidně ji sem napište... třeba inspirujete někoho jiného winksmile

Dobrý den,
zkuste pojišťovnictví, ale ne v pojišťovně! Vím o čem mluvím. Také se budete učit novým věcem, budete muset cestovat........

Není tady

#8 9. 3. 2007 22:36

zrzunda
♥------

grater

Bety napsal(a):

V té cestovce by to taky nebylo špatné - jestli ráda cestuješ tak třeba dělat na zájezdech "delegáta" - toho co se v té zemi  stará  o naše lidi kteří tam přijedou na dovolenou

no a kdybych chtěla dělat toho delegáta, na to není potřeba mít zkoušky? Bavilo by mě cestovat ale už se mi nehce zase dělat nějaké zkoušky a kurzy a tak- mám toho už dost

Není tady

#9 10. 7. 2007 21:55

cirrusa
♥------

ahoj, nevim, jestli si toto forum jeste ctes,ale pisu sem malou poznamecku.
jsem personalistka,takze s praci a naborem uchazecu mam docela slusne zkusenosti, ale muzu ti ricct, ze bez vysky sis zavrela cestu nekam vys. na jiste pozcie(a je jich docela dost) se proste bez vysky nedostanes.ovsem chapu to, ze te ekonomka nebavila (ono popravde, pokud si nezvladala mikro, tak bud rada, ze si odesla, dale je to mnohem horsi).
zamysli setreba nad jinou vyskou, delegata nemuzes delat porad a na stari  se vyska dela hur. kazdopadne hodne stesti;)

Není tady

#10 25. 7. 2007 21:09

Maya.82
Host

A co takhle začít podnikat?? V něčem do čeho nemusíš moc investovat, ale víš, že lidi to budou brát. Já právě nad něčím takovým přemýšlím nápad už mám, ale chtělo by to nějakou společnici co by se nebála a šla do toho se mnou. Ty jsi odkud??

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí