3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
ahoj holky nevim kam se obratit...bydlite nekdo vedle své tchýně????Muj pritel se totiz rozhodl stavet dum vedle jeho rodicu...pozemek nas totiz vyjde dost levno a ti co stavite nebo budete nebo staveli tak vite ze pozemek neni moc levna zalezitost...JENZE...jsme s pritelem 8 let a nikdy mi to s jeho maminkou moc neklapalo...nikdy nebudu ta pravo no...a tak nevim co ted...jak to mam priteli rozmluvit...proste nevim jak na nej...jeho maminka za vsim vidi me...ze si spolu nerozumi atd...pritel se me vzdy zastava a to se ji nelibí...ona je totiz dost zvlastni...no proste pretvarka...pritel rika ze nam do toho mluvit nebude ale ja to vidim jinak...uz kdyz jsem v jeji blýzkosti tak z toho mam hruzu co zase bude....tak holky co vy na to...jak ho premluvit?nebo jake mate z kusenosti?dekuji mooooc...
Není tady
a co přítel na to?
mojí sestry kamarádka taky postavila barák vedle budoucí tchýně (lépe řečeno její přítel postavil). Navíc se odstěhovala z runého města na úplnou ves. Je tam neastná, s tchýní si nerozumí. Jene v baráku jsou i její peníze, nemá to smluvně nijak oetřené, tak vlastně nemůe odejít.
Není tady
Kdy u bych stavěla ve stejné obci ( nebo městě ) dům kde má mu rodiče, tak bych to viděla na opačný konec od nich. Jinak ti bude tchýně kontrolovat i jak věí prádlo
Upravil(a) Helča2 (26. 1. 2007 15:40)
Není tady
jjjj to jsem taky rikala,,,,leda na druhem konci...ale on to nechape no...porad rika co by se do nas starala ze ma svoje...tak ja uz fakt nevim...bydlime ve meste v podnajmu a chceme mit svoje bydleni jenze za jakou cenu?
Není tady
Terezo, plně chápu tvoje obavy. Trvej jednoznačně na svém NE a přítelovi to nemusí dokola vysvětlovat, prostě trvej na tom, e vedle jeho maminky bydlet nechce.
Taky znám případ ze ivota: mladí si postavili dům před svatbou na pozemku jeho maminky. On asi 6 let po svatbě zblbnul a zamiloval se do její kamarádky a odeel bydlet jinam. Ona zůstala v domě a tchýně ji stále hlídala, jestli si náhodou nevodí pánské návtěvy. Jakmile se někdo objevil (např. kdy já jsem přijela na návtěvu) u tchýně vylezla ven jako náhodou se podívat, kdo to přijel. Trvalo dalích 5 let ne se rozvedli a ona něco vysoudila, aby mohla jít bydlet jinam. On jí drel v achu, e chtěl děti do své péče a ona by jim nemohla zajistit sama odpovídající podmínky, take trpěla jak s tchýní tak tím, e on měl pocit, e ten dům je jen jeho a kdykoliv i několikrát za týden i v noci přiel "domů" i kdy u měl dávno jiný dům s milenkou. V této situaci si ona jiného přítele nikdy nenala. Tak ije u asi od 35 let sama a dnes u by prý ani chlapa nechtěla.
Není tady
V případě, e chce přítel stavět, a staví. nedávej do toho peníze a řekni mu, e zůstává bydlet v pronájmu, ne si naetří na svůj byt. e cítí, e si s jeho matkou nerozumí a e ví, e budou jen problémy. Nebude-li se angaovat, tchyně se nebude vozit po Tobě, ale bude vrtat do něho. Kritizovat, e tam nejsi a nedělá, e on se stará a dře a Ty nic neinvestuje, zkrátka syn jí bude mít plný zuby, ne bude hrubá stavba pod střechou. Jen je nech, a se pohateří. Buď na něho stále milá, jako jsi teď, dávej mu najevo, jak ho má pořád moc ráda, a si staví, nebraň mu. Ale řekni mu, e bydlet tam bude sám a e u Tebe bude vdycky vítaný. Je to jediný způsob, jak si uchovat svoje před invazemi stran jeho rodiny. Předejdi problémům i za cenu nyní nepopulárního rozhodnutí. Později bys litovala. A co se stane, kdy synek přece dostaví? Jezdi k němu na návtěvy, na víkendy. Dům bude jen jeho a Ty bude mít pocit, e sis nesedla do teplého. Umí si představit, kolikrát by Ti to zřejmě tchýně vyčetla? A stokrát můe stejnou měrou přispívat. Má-li pochybnost, poslouchej, co Ti říká to uvnitř. To se málokdy plete. Nepřemlouvej ho. Nech ho. Ale dej mu najevo, e má tento názor a e za ním stojí. Pak se uvidí, jak dalece stojí on o Tebe. Bydlet s tchýní pomalu na jednom dvoře, to nebývá med. Věř nám.
Není tady
souhlasim s Kalupinkou !!! Ja bych do toho take nesla... fakt poslouchej instikt..a jde o Vas dva...snad pak nechces jako treti ve vztahu jeho matinku ze jo???
Ja ted bohuzel s tchyni bydlim a nemuzu dospat dne kdy se odstehuju!!! A to manzel se stehovat chce a nic pro to nedela....uz beru i jako moznost se proste odpoutat sama..snad mu to pak dojde..
takze ja bych provedla to co pise kalupinka..snad mu to dojde!!! Chlapaci tady v tomhle tak dobre nemysli ze?? hehe aspon mi to tak prijde! Hodne stesti preju!
Není tady
No, kdy vám to s tchýní moc nelo 8 let, tak u to lepí nebude, naopak, tím, e se častěji uvidíte, bude jetě víc třecích ploch ne je teď. Vysvětlila bych příteli, e jste si s maminkou prostě nesedly (ale mluvila bych o ní hezky, abych nebyla za mrchu, je to přece jen jeho matka), e se to přece stává, i on má určitě lidi, kteřé nemusí a kteří nemusí jeho, take si určitě umí představit, jaké by to bylo, bydlet vedle nich. A stála bych si na svém, e byste si tím zadělali vichni na budoucí problémy a e pokud chcete bydlet spolu, tak jinde. Je to tvoje právo a uetřené peníze nejsou vechno. Uetřené nervy jsou víc. Vdy u jenom z představy je Ti blbě, představ si dalích 20-30 let takových denodenních nervů. Fakt se nenech ukecat.
Není tady
Nikdy, nikdy, nikdy....
Není tady
Terezko, je to pravda. Moje dcera se vdala na vesnici, postavili si dům. Tchýně jim sice pomáhala s dětmi, ale do veho mluvila, organizovala jejich čas. Na dovolenou se nemohlo, byla práce, proč si objednává něco na dobírku, kdy na vesnici jezdí Vietnamec... Dokonce začala rozhodovat i o budoucnosti dětí. Skončilo to rozvodem. Tolerantních tchýní, které chápou, e jejich dítě má vlatní rodinu a ivot je jako afránu.
Není tady
Bydlím s tchýní a ačkoliv je hodná , není kodolibá a snaí se do ničeho nekecat, stejně mi chybí absolutní soukromí. Jediná výhoda je hlídání, e je pořád někdo v domě a za to sjem vděčná, ale problémy se pak musely řeit i drasticky, zamykaly se dveře, dávaly se zákazy :-( , nikdy to nebude s tchýní stoprocentní a kdy to neklape u teď tak se do toho nepoutěj.
Není tady
NEEE! VEDLE TCHÝNĚ NEEE!!! Opravdu není technicky moné pozemek prodat a za utrené peníze koupit třeba podobný na druhém konci vsi? I kdy i to nezaručí, e si k vám nebude dělat "procházky"... Dokáu si představit, kolik vám vlastní pozemek uetří prostředků, ale je moné, e v tom domě strávíte velký kus ivota, ne-li celý!!! V první řadě bych si stokrát spočítala, jestli opravdu není lepí se teď i více zadluit, ne mít celý ivot otrávený a znepříjemněný takovou "sousedkou"!!! Ale je mi jasné, e ve stojí předevím na partnerovi...
Není tady
Správně a rozhodně to stojí i za velkou hádku, kdybyste se nemohli dohodnout, a nepovolit! Hádka přejde a aspoň bude mít celý ivot klid.
Není tady
To si musí rozváit kadý podle sebe - zda laciný pozemek a doivotně tchyně na krku, nebo zvolit jiné řeení.
Na svoji povahu bych nesnesla, aby se mi někdo montoval do ivota a ustavičně vznáel nějaké komentáře, co dělám, jak to dělám a jak bych to mohla dělat jinak a lépe Co nefunguje u teď, nebude fungovat ani potom a bezpečná vzdálenost od tchyně-rozumprda a generála je nejméně 50 km. Nejméně!!!
Není tady
To, co píe kalupinka, se mi zdá docela rozumné. Sice riskantní, ale ne víc ne dvoudomek s tchýní. Moje kamarádka to takhle měla a vůbec to nedopadlo dobře ... Záleí na člověku, ale pokud jste k sobě po 8 letech nenaly cestu, tohle tomu sotva pomůe.
Není tady
Nikdy!!!!! Ja som sa prisahovala do domu svokrovcov pred 5 rokmi. Dom je stále napísaný na nich. Oni bývajú v prístavbe. Je spoločná kotolňa a dvor. Cez môjho mua, ktorý im to dovolí ( nedá na svojich rodičov dopusti ) sa nám neustále mieajú do ivota. U vežakrát som sa dostala s nimi do konfliktu. Keď niekto zazvoní, sledujú kto k nám ide, manelovi dirigujú čo má robi, keď príde z práce, kožkoráz sme sa hádali, tak k nám vtrhli a robili poriadky, hlavne so mnou, aj s mojimi rodičmi cez telefón, zakázali im k nám chodi, aj mu, lozia nám po skriniacha dome, keď niesom doma, nerozprávame sa,... Mu na nich nedá dopusti. Vdy si ich zastane. Pred nimi ma aj zbil, uráal ma karedo aj mojich rodičov. Dávame peniaze na prerábanie domu, aj keď nie je ná,... Neviem, či mám vôbec v prípade rozvodu nárok aspoň na svoje penieze, ktoré som tam dostala,... Vedie prečo nechcú dom prepísa ani na mua. Mu ma odtiaž hocikedy vyháňa, dal im kžúče od domu,... No hrozné!
Není tady
Marsyl: A ty s ním pořád jsi????!!!!
Není tady
Marsyl , to je ten Tvůj mu s IQ někde pod prasetem, ne?
Není tady
tereza3 napsal(a):
ahoj holky nevim kam se obratit...bydlite nekdo vedle své tchýně????Muj pritel se totiz rozhodl stavet dum vedle jeho rodicu...pozemek nas totiz vyjde dost levno a ti co stavite nebo budete nebo staveli tak vite ze pozemek neni moc levna zalezitost...JENZE...jsme s pritelem 8 let a nikdy mi to s jeho maminkou moc neklapalo...nikdy nebudu ta pravo no...a tak nevim co ted...jak to mam priteli rozmluvit...proste nevim jak na nej...jeho maminka za vsim vidi me...ze si spolu nerozumi atd...pritel se me vzdy zastava a to se ji nelibí...ona je totiz dost zvlastni...no proste pretvarka...pritel rika ze nam do toho mluvit nebude ale ja to vidim jinak...uz kdyz jsem v jeji blýzkosti tak z toho mam hruzu co zase bude....tak holky co vy na to...jak ho premluvit?nebo jake mate z kusenosti?dekuji mooooc...
Ahoj
Nejsem na tom lip nez Ty.Bydlim hned vedle tchyne.Ale i presto ze se situace zda byt takova ze nemam jinou moznost,neni to pravda.Mas vdycky pravo sve vlastni volby! Rekla jsem ze pujdu pryc s nim nebo bez nej.
Rozhodni se ted nebo pak uz bude pozde!!! Musis verit ze risk se Ti vyplati.Seber rozum do hrsti,ODVAHU predevsim a proste rekni NE!!! Pochop ze jit vedomne do nesnazi nema nic co do cineni s moudrym uvazovanim.
Verim ze milujes sveho muze a tak mas pocit ze by si mu mela verit co Ti rika(at se nebojis atd.)Ale on ma scela jiny pohled na vec.Proto duveruj jen svemu vnitrnimu hlasu.Promluv si s manzelem a pokus se mu vysvetlit ze pro Tebe tudy cesta nevede at se pokusi Te pochopit.Mluv s nim s laskou.Neztracej nad sebou kontrolu.Je potreba najit kompromis a pokud si bude stat za svym tak je tam neco spatne.Pak zalezi uz jen na Tve vnitrni odhodlanosti proste rict ne. Jen se nesmis bat.Strach by te odehnal od Tveho cile a to preci nechces.
Moc Ti drzim palce!!!!!!!!! Jen odvaznym stesti preje.Uz si urcite slysela tuhle vetu.Je to jen nic nez pravda!
Není tady
Ano som stále s ním. Nemám odvahu odís sama s demi na byt. Neviem si predstavi, ako by som to sama vetko finančne zvládla. Aj keď pracujem, ale nájomné je drahé, byty tie,... No a mám 2 malé deti, ktoré ho majú rady. Striedajú sa unás svetlé obdobia s čiernymi. Viem, e sa to u nikdy nevráti, e sa nezmení. Ale hádam to môem ovplyvni aspoň tým, e do neho nebudem rýpa a spomína jeho rodičov. No a tve ma to, e vetky nae financie idú vlastne do ich domu. Mu súrodencov nemá, ale aj tak...
Není tady
No.... moje máma se po esti letech s chlápkem podobným tomu tvému rozvedla ... těch est let v mém dětství na mě zanechalo pěknou paseku, toté na mém bráchovi ... v manelství jsem se trápila a jen vzdáleně tuila, e za to můe těch zkur...ných est let... měla jsem pravdu a těce jsem se s tím vyrovnávala na psychoterapeutických sezeních .... Co si odnesou do ivota tvoje děti? ... otec tyran a matka pokorná enuka, která dělá vechno proto, aby se tatínek nehněval ... Je mi jich opravdu líto ... A se bude dívat na jejich zpackané vztahy v budoucnosti, poděkuj sobě ... Nepřeju ti to, ale s velkou pravděpodobností nebudou schopni navázat normální partnerské vztahy, s úctou, láskou ... prostě s partnerstvím ... k tomu je předurčuje svým chováním ty...
Není tady
jsem bývalá tchýně - dcera je rozvedená - a taky teda máma dvou dcer a můu říct, e bych nechtěla bydlet dohromady a ani v těsném sousedství ani se svými dcerami - miluju je, ale právě proto ....
Není tady
bydleni vedle tchyne nedoporucuju. Taky bydlim vedle manzelovych rodicu a nedela to dobrotu. Sice se nehadame ani si nehazeme klacky pod nohy, jen si nemame co rict.
Oni cas od casu okomentuji to, ze ani po 7 letem vztahu jeste nemame deti a ze bychom s tim uz meli neco delat anebo ze by se k nam hodilo do bytu to anebo tamto, ale ja jim zase rikam, ze my mame vlastni zivoty a vlastni rozhodnuti, takze jen kvuli jim ty deti plodit nebudeme a byt si taky kvuli nim taky prestavovat a upravovat dle jejich prani taky nebudeme.
Tedy, z tech 7 let s nimi na stejnem pozemku bydlim teprve rok, ale i tak mam dost a furt se snazim manzela premluvit at se odstehujeme pryc, ale jemu to vyhovuje, protoze ma manzelku i jeho rodice temer pod jednou strechou + veskere jeho pribuzenstvo bydli naokolo, coz me stve, protoze nam vsichni hledi skoro do zaludku, ale manzelovi to vyhovuje, protoze ma ke kazdemu blizko.
Kupodivu mi ani tak vadi tchyne jako tchan, takze opravdu nedovol svemu partnerovi, aby rozhodl za tebe.
Není tady