Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 26. 1. 2007 9:11

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Králík

Chci zítra upéct králíka, ale pořád ho dělám skoro stejně. Nemáte někdo nějaký oblíbený a chutný recept? Ne na omáčku.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#2 26. 1. 2007 14:54

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Králík

na másle a cibuli - přesně jen hodně másla a cibule a ještě bych ty porce  potřela obyčejnou horčicí
nebudeš mít omáčku ale super šávu
lze udělat i z kuřete - můj případ, dcera králíka nejí

Není tady

 

#3 27. 1. 2007 15:01

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Králík

Pokud je mladý, stehna usmaž jako řízek, ze zbytku udělej čínu.

Není tady

 

#4 27. 1. 2007 21:35

Xsara
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 12. 2006
Příspěvky: 1005

Re: Králík

Taky je výborný upéct porce králíka skoro do měkka a pak na něj nandat nádivku a dopéct.


Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

 

#5 29. 1. 2007 7:48

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Registrovaný: 16. 1. 2006
Příspěvky: 1466
Web

Re: Králík

Nakonec nás pozvali na oběd naši, takže králík bude příští týden a asi zkusím s tím máslem a cibulí. Díky.


Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

 

#6 6. 8. 2007 17:33

hanina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 3. 2006
Příspěvky: 6635

Re: Králík

Právě jsem dostala mraženého králíka a vůbec nevím, jak ho udělat. Nikdy jsem ho nedělala a skoro ani nejedla.
Manžel říkal něco o bramborovém knedlíku a špenátu. A jak k tomu udělat králíka?
Nebo králíká na česneku (to jsem slyšela dost často)
Nebo nějaká ta bílá omáčka z králíka?

Pište prosím, a se u manžela neshodím lol

Upravil(a) hanina (8. 9. 2007 8:40)

Není tady

 

#7 6. 8. 2007 17:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Králík

fuckyou vyzkoušej, nebudeš litovat, dělám to již x let!

Králík podle uzenáře

Mnohokrát vlastnoručně vyzkoušeno a ověřeno!

Potřebuješ:
Naporcovaného králíka
50 g šunky
100 g žampionů nakrájet(nebo malou konzervu)
1 párek
1 cibule
2 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
1 lžíce másla
1 dl smetany ke šlehání
Kousek bujonové kostky
Citronovou šávu
Sůl
Pepř
Zelenou petrželku
1 lžíci hladké mouky (ne moc plnou, zarovnanou)

Postup:
Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat.
Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.

Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.

Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.

Nedej se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík, a je to skutečně dobré.
Ten správný šmak tomu dodá ten citrón a  zelená petrželka

Upravil(a) Bety (6. 8. 2007 17:47)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#8 6. 8. 2007 17:46

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Králík

Hanino, jak psáno vejš, hodně cibule, jestli rádi česnek, per ho tam, osolit, opepřit, můžeš přidat divoké koření, přidat kousek bůčku nebo slaniny, králik je suchý. podlít vodou nebo bílým vínem  a upéct. K tomu špenát a br. knedlík, ale ten špenát nemusí být, potom se k němu hodí raději brambory. Manžel bude mlaskat.

Upravil(a) Ota (6. 8. 2007 18:07)


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#9 6. 8. 2007 19:24

Astra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 6. 2007
Příspěvky: 605

Re: Králík

Výborný je králík na česneku:
Naporcuješ králíka, osolíš, dᚠdo vymaštěného pekáče, proložíš nakrájenou cibulí a česnekem(na 1 králíka aspoň 10 stroužků),proložíš anglickou slaninou- aspoň 30dkg- sama nakrájet tlustší kousky, okmínovat, nepatrně podlít vodou a péct přikryté, a neoschne.
Podávat s vařeným bramborem a se zelím, to nemá chybu !! Celá rodina se olizuje. Stejně tak lze i připravit nutrii.


Každý chce být šastný. Aby toho dosáhl, musí především vědět, co vlastně štěstí je.

Není tady

 

#10 6. 8. 2007 19:42

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3739

Re: Králík

Máme rádi i toto:

králíka rozporcovat,večer naložit do marinády, druhý den rozložit do pekáče,zalít marinádou a upéct.

Marináda:
2 dl vody + kousek kostky bujonu
1dl oleje
2 PL hořčice
2 PL kečupu
1 PL worčestru
1 PL soli
1 ČL sladké papriky
1 ČL ostré papriky
1 ČL tymiánu
5 str. česneku - rozdrtit
2 nakrájené cibule

Do té vypečené šávy v pekáči mezi porce králíka pak zamíchám uvařené brambory,aby šávu natáhly. Je to dobrota.
Recept od Bety taky vypadá dobře, brzo vyzkouším.

Upravil(a) mia (6. 8. 2007 22:40)

Není tady

 

#11 6. 8. 2007 22:11

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Králík

U nás bylav oblibě francouzská úprava - králíka vykostit, nakrájet na kostky. Orestovat na cibuli, podlít vínem nebo trochou lihoviny, osolit, okořenit tymiánem a dusit do měkka. Potom zahustit smetanou s rozšlehaným žloutkem. Podává se s topinkami.

Není tady

 

#12 15. 9. 2008 8:45

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 2. 2006
Příspěvky: 6124

Re: Králík

Kolik myslíte té cibule asi na 1králíka?

Není tady

 

#13 15. 9. 2008 15:43

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Králík

cibulí nešetřím při pečení nikdy ... králík je suchý, tak bych klidně dala na kilo masa tak půl kila cibule

Není tady

 

#14 16. 9. 2008 12:01

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Králík

Babča pekla králíka na sádle a na cibuli, přidala na kostičky kořenovou zeleninu, kuličky nového koření, pár bobkových listů, osolila, opepřila a pekla to dohromady s nakrájeným bůčkem. Králík nebyl tak suchý a s bramborovým knedlíkem to bylo eňo ňuňo...

V pořadu Dobrá rada... v televizi onehdá Bohdalové chutnal králík na petrželi :

králík
sůl, pepř, mletý kmín
hladká mouka
polévková kostka rozpuštěná ve vodě
smetana
2 dcl vody
2 kostky smetanového taveného sýra
zelená petrželka
sádlo na smažení

Postup

Porce králíka osolíme, opepříme, pokmínujeme a obalíme nejdříve v hladké mouce a pak v zelené petrželi. Rychle opečeme z obou stran na sádle a opečené porce dáme do pekáče.

Do pánve se zbylou petrželkou vlijeme vodu s polévkovou kostkou, necháme zpěnit a nalijeme do pekáče.

Na porce králíka vložíme kostky sýru, zalijeme smetanou a dáme na hodinu a půl péci do rozehřáté trouby.

Upravil(a) Décima (16. 9. 2008 12:09)

Není tady

 

#15 26. 9. 2008 19:26

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Králík

Když peču králíka,přidávám kousek bůčku ,,Není pak tak suchý ..a dávám hodně cibule a česneku..k tomu pak bramborovej knedlík a špenát ..

mňam..


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů