27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
na másle a cibuli - přesně jen hodně másla a cibule a jetě bych ty porce potřela obyčejnou horčicí
nebude mít omáčku ale super ávu
lze udělat i z kuřete - můj případ, dcera králíka nejí
Není tady
Pokud je mladý, stehna usma jako řízek, ze zbytku udělej čínu.
Není tady
Taky je výborný upéct porce králíka skoro do měkka a pak na něj nandat nádivku a dopéct.
Není tady
Právě jsem dostala mraeného králíka a vůbec nevím, jak ho udělat. Nikdy jsem ho nedělala a skoro ani nejedla.
Manel říkal něco o bramborovém knedlíku a penátu. A jak k tomu udělat králíka?
Nebo králíká na česneku (to jsem slyela dost často)
Nebo nějaká ta bílá omáčka z králíka?
Pite prosím, a se u manela neshodím
Upravil(a) hanina (8. 9. 2007 8:40)
Není tady
vyzkouej, nebude litovat, dělám to ji x let!
Králík podle uzenáře
Mnohokrát vlastnoručně vyzkoueno a ověřeno!
Potřebuje:
Naporcovaného králíka
50 g unky
100 g ampionů nakrájet(nebo malou konzervu)
1 párek
1 cibule
2 líce tuku (olej nebo sádlo)
1 líce másla
1 dl smetany ke lehání
Kousek bujonové kostky
Citronovou ávu
Sůl
Pepř
Zelenou petrelku
1 líci hladké mouky (ne moc plnou, zarovnanou)
Postup:
Porce králíka spařit vřelou vodou, a jsou bílé, nechat okapat.
Na tuku osmait nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít troku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.
Mezitím nakrájet unku na nudličky, párek na kolečka a ampiony na plátky (nebo konzervu ampionů), ve podusit na másle, zapráit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.
Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrelku, provařit.
Nedej se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové tak rychle, jak rychle se podusí králík, a je to skutečně dobré.
Ten správný mak tomu dodá ten citrón a zelená petrelka
Upravil(a) Bety (6. 8. 2007 17:47)
Není tady
Hanino, jak psáno vej, hodně cibule, jestli rádi česnek, per ho tam, osolit, opepřit, můe přidat divoké koření, přidat kousek bůčku nebo slaniny, králik je suchý. podlít vodou nebo bílým vínem a upéct. K tomu penát a br. knedlík, ale ten penát nemusí být, potom se k němu hodí raději brambory. Manel bude mlaskat.
Upravil(a) Ota (6. 8. 2007 18:07)
Není tady
Výborný je králík na česneku:
Naporcuje králíka, osolí, dá do vymatěného pekáče, proloí nakrájenou cibulí a česnekem(na 1 králíka aspoň 10 strouků),proloí anglickou slaninou- aspoň 30dkg- sama nakrájet tlustí kousky, okmínovat, nepatrně podlít vodou a péct přikryté, a neoschne.
Podávat s vařeným bramborem a se zelím, to nemá chybu !! Celá rodina se olizuje. Stejně tak lze i připravit nutrii.
Není tady
Máme rádi i toto:
králíka rozporcovat,večer naloit do marinády, druhý den rozloit do pekáče,zalít marinádou a upéct.
Marináda:
2 dl vody + kousek kostky bujonu
1dl oleje
2 PL hořčice
2 PL kečupu
1 PL worčestru
1 PL soli
1 ČL sladké papriky
1 ČL ostré papriky
1 ČL tymiánu
5 str. česneku - rozdrtit
2 nakrájené cibule
Do té vypečené ávy v pekáči mezi porce králíka pak zamíchám uvařené brambory,aby ávu natáhly. Je to dobrota.
Recept od Bety taky vypadá dobře, brzo vyzkouím.
Upravil(a) mia (6. 8. 2007 22:40)
Není tady
U nás bylav oblibě francouzská úprava - králíka vykostit, nakrájet na kostky. Orestovat na cibuli, podlít vínem nebo trochou lihoviny, osolit, okořenit tymiánem a dusit do měkka. Potom zahustit smetanou s rozlehaným loutkem. Podává se s topinkami.
Není tady
Kolik myslíte té cibule asi na 1králíka?
Není tady
cibulí neetřím při pečení nikdy ... králík je suchý, tak bych klidně dala na kilo masa tak půl kila cibule
Není tady
Babča pekla králíka na sádle a na cibuli, přidala na kostičky kořenovou zeleninu, kuličky nového koření, pár bobkových listů, osolila, opepřila a pekla to dohromady s nakrájeným bůčkem. Králík nebyl tak suchý a s bramborovým knedlíkem to bylo eňo ňuňo...
V pořadu Dobrá rada... v televizi onehdá Bohdalové chutnal králík na petreli :
králík
sůl, pepř, mletý kmín
hladká mouka
polévková kostka rozputěná ve vodě
smetana
2 dcl vody
2 kostky smetanového taveného sýra
zelená petrelka
sádlo na smaení
Postup
Porce králíka osolíme, opepříme, pokmínujeme a obalíme nejdříve v hladké mouce a pak v zelené petreli. Rychle opečeme z obou stran na sádle a opečené porce dáme do pekáče.
Do pánve se zbylou petrelkou vlijeme vodu s polévkovou kostkou, necháme zpěnit a nalijeme do pekáče.
Na porce králíka vloíme kostky sýru, zalijeme smetanou a dáme na hodinu a půl péci do rozehřáté trouby.
Upravil(a) Décima (16. 9. 2008 12:09)
Není tady
Kdy peču králíka,přidávám kousek bůčku ,,Není pak tak suchý ..a dávám hodně cibule a česneku..k tomu pak bramborovej knedlík a penát ..
mňam..
Není tady