1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj vem,
asi před půl rokem jsem pospíchala do práce a u mi jelo metro,tak jsem to riskla, e pojedu na černo. No samozřejmě mě chytli revizoři..a e mám uhradit asi 950 Kč. Neměla jsem u sebe moc peněz,tak jsem si to nechala napsat, e to zaplatim později, jene jsem na to zapoměla a předevčírem mi přila aloba a platební rozkaz od soudu, e mám uhradit 7 800 Kč. Z toho je 950 ta pokuta, nějakých 600 soudní poplatek a zbytek je právník.
Tak se na vás obracím s radou, jeslti je lepí podat odpor nebo se zkusit domluvit s tím jejich právníkem, jeslti by to nemohl trochu sníit. Nemám s tímhle zkuenosti,tak by mě zajímalo, jeslt někdo máte podobné zkuenosti a jestli by to mělo vůbec cenu. Tolik peněz ted ani nemám,tak si říkám,e by to třeba zabralo..nebo poslat s prosbou o splátkový kalendář dopo. dopis??
Co myslíte, jak bych to měla nejlíp vyřeit??děkuji moc za případné rady
Není tady
Dost nechápu, proti čemu chce dát odpor? e jsi spěchala, e jsi jela na černo, e jsi nezaplatila blbých 950 Kč za jednu jízdu, nebo e jsi se na to celé vykalala? To je v pořádku, měla jsi několik ancí - tak pla ! Je to tvrdé, ale realita. Povauji za naprosto bezpředmětné podávat odpor, snad jen dohodnout splátkový kalendář, ale pokud se na něj také vykale, počítej u s exekucí, at se zase pak nediví. Nechápu, proč jsou lidé tak naivní a nezodpovědní a pak se diví.
Není tady
Podáním odporu zdrí právní moc aloby, v tvém případě nic víc. Budou nabíhat úroky a za kadé jednání 300 Kč. Take pokud nemá nic na svoji obranu (e je to u dávno uhrazené) tak zapla a má klid.
Není tady
O splátkový kalendář lze zaádat,ale nemusí to respektovat,není to jejich povinnost.
Není tady
Jedině zaplatit. Moná zkusit ten splátkový kalendář, hezky pokorně poádat... Ale DP se s tím nemae, tak by tě taky mohl probudit exekutor, ví.
Není tady
Domnívám se, e DPP má z toho skvělý keft, resp. ta právnická firma, která je zastupuje a s nikým se nemaou.Praské prostředí tento postup umoňuje- ručka ručičku myje.
Ty taxy, které si účtujou právníci jsou hodně nadprůměrné za hodně malinkou práci. Zaplatila bych honem základní dluh a na zbytek bych ádala -prosila splátkový kalendář. Na odpor musí mít váné argumenty a zapomětlivost se bere jako vlastní hloupost, za kterou se platí.
I jiné firmy takto postupují, má tam "smený dluh", ale polou ti to a jsou tam hooodně velké sankce a člověk s tím neudělá nic.
Exekutor myslím v tomto případě čeká na pokyn...a je rychlý. Sypat popel na hlavu.
Není tady
...udělá.Tím stylem "malý dluh-velké sankce" jsem se dostala a před soud a bylo mi prd platné e jsem se snaila a kontaktovala jak zuřivá.Soud ale uznal,e jejich aloba nebyla nutná a soudní výlohy ani výlohy za právníka jim neuznal,take sem zaplatila jen ten dluh.
Není tady
Musim napsal(a):
Domnívám se, e DPP má z toho skvělý keft
To je naprosto v pořádku,je to jejich jediná obrana proti černým pasaérům.A pak,jak by k tomu přili ti,co si poctivě kupují jízdenky
Syn (13let),přestoe je to jinak bezproblémový kluk, si to před Vánocemi také zkusil. Jsem ráda,e ho chytli a napoprvé.Teď ji ví,e se to nevyplácí.
Nevím jak je to jinde,ale u nás v Budějovicích revizor vystaví doklad na dluné jízdné 4Kč + pokuta 1000Kč.Kdy zaplatí do 15 dnů,je pokuta sníena na 400Kč.Po 15 dnech u je to 600Kč + jízdné.Pokud dojde na vymáhání soudní cestou je to u 1000Kč, jízdné a soudní výlohy.
Byli jsme to zaplatit jetě tý den.Pokladní byla překvapená,asi se jim to často nestává.
Není tady
rogersova napsal(a):
Musim napsal(a):
To je naprosto v pořádku,je to jejich jediná obrana proti černým pasaérům.A pak,jak by k tomu přili ti,co si poctivě kupují jízdenky
Syn (13let),přestoe je to jinak bezproblémový kluk, si to před Vánocemi také zkusil. Jsem ráda,e ho chytli a napoprvé.Teď ji ví,e se to nevyplácí.
Nevím jak je to jinde,ale u nás v Budějovicích revizor vystaví doklad na dluné jízdné 4Kč + pokuta 1000Kč.Kdy zaplatí do 15 dnů,je pokuta sníena na 400Kč.Po 15 dnech u je to 600Kč + jízdné.Pokud dojde na vymáhání soudní cestou je to u 1000Kč, jízdné a soudní výlohy.
Byli jsme to zaplatit jetě tý den.Pokladní byla překvapená,asi se jim to často nestává.
Myslím,e se to můe stát kadému. Já jezdím u pár let denně metrem kadý den a měsíčně tak projedu skoro 1000 kč. Stalo se mi to dvakrát, e jsem jela na černo. No hold si to budu muset "vyrat". Jen doufám, e to půjde alespon formou splátkkového kalendáře..
Není tady
Ale Mondiale u má platební rozkaz, tam u není cesty zpět !!! A to, jestli si někdo mae, nebo ne kapsy, ti jsou tu jen proto, e jsou takoví lidé a neplatí . Kdyby kadý zaplatil včas, tyto firmy by nikdy neměly anci !
Není tady
Taky se přidávám a doporučuju tu situaci co nejrychleji vyřeit, protoe jinak to bude stále horí a horí. Jistě, e je monost podat odpor, tady je třeba upřesnit, e kvůli nedostatku odůvodnění nelze odpor odmítnout, take odůvodnění v odporu ani být nemusí. Ale odpor toho moc nevyřeí. Akorát se ve protáhne. Jinak advokáti mají svoje odměny stanovený advokátním tarifem, take o nějaké domluvě s jejich právníkem bych moc nepřemýlela. Moností tady jetě je podat návrh na osvobození od soudních poplatků, ale to pouze v případě, pokud to odůvodňují tvoje poměry. To bys samozřejmě musela dokázet, nakolik jsou tvoje poměry tíivé.
Není tady
mondiale napsal(a):
rogersova napsal(a):
Musim napsal(a):
Byli jsme to zaplatit jetě tý den.Pokladní byla překvapená,asi se jim to často nestává.Myslím,e se to můe stát kadému. Já jezdím u pár let denně metrem kadý den a měsíčně tak projedu skoro 1000 kč. Stalo se mi to dvakrát, e jsem jela na černo. No hold si to budu muset "vyrat". Jen doufám, e to půjde alespon formou splátkkového kalendáře..
nemyslela jsem tím,e bys to měla jako koníček,i kdy jsou tací. (a kvůli nim jsou DP nemilosrdné)
Stát se to můe opravdu kadému,ale holt za chyby se platí.
Upravil(a) rogersova (25. 1. 2007 16:52)
Není tady
mne ji hodně dlouho revizor nechyt,asi taky proto, e mám jízdenku. Spíe mne trochu zarazil postoj diskutujících. Spíe jsem očekával reakci- ano za chyby se platí, pokuta Tě nemine, ale takto zlodějsky přihodit bez jakéhokoliv varování dalí 6 ti násobek za 10 minut práce - to se mi zdá nehorázné. Tady jsem očekával, e bude mít někdo radu, jak toto nehorázné navýení pokuty eliminovat. Na druhou stranu zde v několika příspěvcích čtu... přítel podniká, tak za jeho peníze stavíme dům, ale kdyby se mu nedařilo, tak aby mu jej nesebrali bude psaný na přítelkyni... tak tady se najednou rojí rad jak se vyhnout i zodpovědnosti za své podnikání, .... . Z toho je mi trochu smutno. Jestlie podnikání nese - tak bagrujeme, stavíme... ale naopak ... to nééééé. Vzhledem k tomu, e nevím odpověď či radu na eliminaci nehorázné platby právníkovi, tak neporadím, ale alespoň vyjádřím svůj názor. A pokud někdo ví - prosím poraďte.
Není tady
Ivan. napsal(a):
mne ji hodně dlouho revizor nechyt,asi taky proto, e mám jízdenku. Spíe mne trochu zarazil postoj diskutujících. Spíe jsem očekával reakci- ano za chyby se platí, pokuta Tě nemine, ale takto zlodějsky přihodit bez jakéhokoliv varování dalí 6 ti násobek za 10 minut práce - to se mi zdá nehorázné. Tady jsem očekával, e bude mít někdo radu, jak toto nehorázné navýení pokuty eliminovat. Na druhou stranu zde v několika příspěvcích čtu... přítel podniká, tak za jeho peníze stavíme dům, ale kdyby se mu nedařilo, tak aby mu jej nesebrali bude psaný na přítelkyni... tak tady se najednou rojí rad jak se vyhnout i zodpovědnosti za své podnikání, .... . Z toho je mi trochu smutno. Jestlie podnikání nese - tak bagrujeme, stavíme... ale naopak ... to nééééé. Vzhledem k tomu, e nevím odpověď či radu na eliminaci nehorázné platby právníkovi, tak neporadím, ale alespoň vyjádřím svůj názor. A pokud někdo ví - prosím poraďte.
Sice moc nechápu, cos tím chtěl říct, ale pokud jde o náklady za právní zastoupení, ty jsou dány vyhlákou Ministerstva spravedlnosti č. 484/2000 Sb. (advokátní tarif), advokáti si ty částky nevymýlejí. A pokud to někdo nechá dojít tak daleko, musí s náklady počítat.
Upravil(a) mag (26. 1. 2007 9:32)
Není tady
No a potom nemá být tak vysoká průměrná mzda, kdy si advokáti (mimo jiných) říkají takový přemrtěný částky a nikomu to nepřijde nemorální. Já vím, je to realita.
Není tady
No oni asi nemají mzdu, pač podnikají... pokud si řeknou víc ne je stanoveno tarifem (a je jich dost), je to vzájemné domluvě, pořád nechápu co je na tom nemorální.
Jestli si myslíte, e to má začínající právník jednoduché, tak to zkuste. po 5 letech na V je nutné absolvovat tři roky jako advokátní koncipient vesměs za minimální mzdu a poté sloit velmi obtíné zkouky ze vech oborů práva a poté se pokusit prorazit ve velké konkurenci, která zde je. Dále se musí neustále vzdělávat, protoe právní systém je velice sloitý a větina zákonů se nustále novelizuje.
Není tady
Ivan. napsal(a):
Dopravní podniky ročně evidují tisíce černých pasaérů,z nich se mnozí neobtěují zaplatit ani pokutu.Prostě ji hodí do koe a víc to neřeí.
Není v silách DP zjiovat, kdo jel načerno omylem a kdo je notorický černý pasaér,proto jsou podmínky vymáhání nastavené pro vechny stejně.
Obvykle ten,komu se to stane náhodou,zaplatí včas a přítě si dá pozor.
Nerozebírala bych tady výi za soudní výlohy.V tomhle případě se jim dalo vyhnout.Stačilo by jen "nezapomínat" na své prohřeky.
Není tady
Doporucuju urcite zaplatit!!!! Dohodnout se treba na splatkach, ale dohodnout!
Znam lidi, co měli nedoplatek 6 korun na plynu a za par let se jim to vysplhalo na 13 tisic... nektery pravnici si na takovych svinstvech stavi svou zivnost:-)
Není tady
za blbost se plati... nez podavat odpor a zdrzovat soudy, tak to radsi koukej zaplatit.
a pro ostatni zavistivce, kteri vycitaji advokatum jejich odmeny - co je na tom nemoralniho?? v zivote prece nic neni zadarmo!! to je uplne stejne, jako kdybyste vycitali doktorum, ze se prizivuji na nemocech lidi!!! jenze tady si porad spousta lidi mysli, ze je lekarska pece zdarma...
Není tady
mondiale ano stát se to můe kadému,mé sestře se to stalo a taky v metře.Na místě chtěli 500 kč,ale neměla tolik v hotovosti tak ji to poslali sloenkou a to jí přilo 1050 kč,hned to uhradila.Zkus to ukecat na splátky,třeba uspějě.Pěkný večer
Není tady
Mondiale: radím zaplatit, a to co mono nejrychleji. Dopravní podniky se s nikým nemaou. Ze své zkuenosti znám dva případy od známých, kdy přiel rodinu navtívit exekutor - a začalo to černou jízdou V jednom případě - před lety - to bylo 1.500,- a v druhém u přes 20.000,-. Takhle ti můou naskákat penále, soudní výlohy a navíc odměna exekutora. Nedrádi hada bosou nohou a zapla dřív, ne ti dluh vyjede do obludných rozměrů!!!
Není tady
saaarka napsal(a):
Doporucuju urcite zaplatit!!!! Dohodnout se treba na splatkach, ale dohodnout!
Znam lidi, co měli nedoplatek 6 korun na plynu a za par let se jim to vysplhalo na 13 tisic... nektery pravnici si na takovych svinstvech stavi svou zivnost:-)
Dluník na placení evidentně kale, mezitím nabíhají úroky v zákonem stanovené výi, a pokud se chce DP domoci zaplacení, musí podat alobu. A soudní řízení něco stojí. DP, protoe chce své peníze, si najme advokáta, který si účtuje nějaké své sazby, jejich výe odpovídá střetu nabídky s poptávkou (pro DP ve výi stejné jako pro jakéhokoliv jiného klienta). Ten, kdo je v řízení neúspěný, platí náklady. Kde je to svinstvo?
Není tady