27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj holky, poraďte, prosím.
Chtěla bych udělat na večeři penát, ale nějak extra a nejspí zapečený. Napite sem prosím Vae oblíbené recepty.
Děkujííí!
Není tady
já dělám zapečený penát s těstovinama a kuřecím masem a smetanou
Není tady
Na něco takového jsem myslela. Myslíte, e se ke penátu hodí i klobáska?
Není tady
No kdy jí někdo má rád, tak asi jo. Já osobně mám penát nejradi v palačinkách nebo v závinu z listového těsta.
Není tady
kdy nemám kuřecí, dám tam prostě něco od masa , i kdy já bch to mohla i bez ,onehdá to byl unkový salám a libová anglická slanina
taky bych se nebála dát brambory, ůklobárku, penát, sýr a smetanu nebo bílý jogurt a zapéct to ....
Není tady
Ivco můe mi prosím napsat recept? Troku polopatě pro začátečníky? Díky
Upravil(a) Daisy (23. 1. 2007 15:00)
Není tady
tak polopatě? No dobrá:
uvařím těstoviny, penát nechám jen rozmrznout a ochutím ho například česnekem, osolím a je mono ho smíchat i se smetanou.
Kuřecí maso na kousky (nebo tu klobásky - prostě co lednice dá), osmahnout na toce oleje - kdy mám tak dám olivový. Do zapékací mísky - mně se osvědčila porcelánová - dám těstoviny - troku je předtím zakápnu olejem, pak to maso a penát, prostě jako kdy se dělají unkofleky nebo něco podobného. Navrch můe dát jakýkoli sýr a polít to tou smetanou, nebo bilým jogurtem. Pak up do trouby a zapéct.
Kdy nemám penát tak dávám rajčata v plechovce, bazalku nebo nějaké vyraznějí koření a hodně sýra. Maso zůstává stejné.
s bramborama to dělám podobně, ale spí je lepí brambory trochu předvařené ve slupce.
Není tady
Omlouvám se, e se ptám jak tele, ale ten penát se nevaří, jen se to jím zaleje? A skládá se to na vrstvy a nebo se ve promíchá dohromady? Díky moc
Není tady
penát s palačinkama,mňáááááááááááááááááááááááám
Není tady
penát je v tomto případě zbytečné vařit nebo spí dusit - stejně je to pak dobu v troubě
s těmi vrstvami nebo smícháním dohromady je to asi jedno, ale já přece jen dělám nejdřív vrstvu těstovin a pak tam dám maso a penát a zase a navrch sýr. U unkofleků to klidně smíchám, tady se bojím, aby se mi ten penát nepřipejkal - to by byla koda
Není tady
My děláme penát se pagetama a je mnamka!!!!
Není tady
penát s Gnochi ( doufám, e se to tak píe, jsou to ty bramborové nočky, kupuju je zmraené) Uvařím je podle návodu, mraený listový penát nechám povolit, pak jej překrájím a orestuju na česneku, smíchám s nokama, přidám smetanu ( nebo kysanou smetanu) a rozkvařenou anglickou slaninu nadrobno nakrájenou. Je to rychlé a výborné.
Výborná je i penátová polívka s houbama a bramborem. Orestovat cibulku a česnek, přidat houby, zalít vodou nebo vývarem, přidat brambory a sekaný, nebo na jemno nakrájený penát a vařit. Zahustit kysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky, opět povařit, dochutit pestem ( dodá výbornou chu)
Upravil(a) lueta (11. 2. 2007 23:30)
Není tady