29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
když my se učili ZŮSTAŇ nejdřív povel SEDNI ,dívala jsem se jí pořád do očí,zvedla prst povel ZŮSTAŇ (i když na to je prý jiný povel) a pomalu jsem covala,nejdřív pár kroků a postupně jsem se vzdalovala a otáčela
Není tady
Bára1 napsal(a):
Tak slavíme úspěch, už umíme lehni. Ale kolikrát se mu do toho nechce...asi je línej po mě
Zůstaň ani zbla. To prostě je asi nad moje schopnosti, ale trénujeme.
Nemyslím, že je línej. Možná. Ukazuje, že si lehne kdy on bude chtít. Důležité je na povelu trvat, dokud ho nesplní.
Opakování povely maximálně jednou, jinak se nananučí poslechnout napoprvé.
A už umí lehni to je šikulka, sedni a lehni, ke mně. Pak až bych zkoušla zůstaň... Myslím, že je to trošku těžší na chapání, pro toho pejska. Zatím můžeš zkoušet, že kdykoliv někde stojí a čeká říkat čekej. A pochválit ho. Pak přivolat a pochválit. Bude to pro něj pak snažší pochopit. Kdykoliv sedí, říkat sedni a pochválit a tak. Když si lehá, říct lehni
a pochválit. Myslím, že to taky utužuje poslušnost. Samozřejmě ho nechválit, když řeknu sedni a on lehne.
Není tady
Stejně jsou ti naši miláčkové,ale borci co?
když vidím jak je venku krásně, hned bych stím praštila a šla venčit
Není tady
čury-mury, nebo jak to bylo.. to je dobrý! Naše A nča uměla ještě povel, který jsem taky nikde neviděla, a sice "oklep se" případně "oklep se, můro!!" Provázeno gestem ruky, jako když děláte "nene", ale naležato..
Bylo to nutné, páč porád lezla do vody a nejraději se oklepávala člověku u nohy.. zvlášť dobrý v lednu.. Jo a taky uměla "chodník" což bylo chození po krajnici silnice, když nešla u nohy
Není tady
ČURY MUNDY
teď jsem si představila jak dáš peskovi povel -otřep se- třeba naschvál před velmi "oblíbenou" osobou
já vím jsem škodolibá
to ta moje ohava,když je hodně uhoněná slintá ale nepředstavitejně a když jsem venku,hrozně ráda si do mě ty žgryndy utře,dovedeš si představit jak pak vypadám
a jedna paní co tu má taky RR je úplně zoufalá, protože její fenečka jí zase hrozně ráda prolízá mezi nohama
Není tady
No však jsme zažili takovou příhůdku, která učení toho povelu urychlilo... bylo velmi žhavé léto a my se vraceli z výletu. Na Soumaráku. A potřebovali jsme přejít řeku. Teda my ji přešli způsobně po mostku, ale Ančka se blaženě zanořila do studených vod Vltavy.. no a na druhém břehu se -evidentně už od rána - opejkali lidi.. Ovšemže se oklepala přesně na záda jakési nebohé paní, která notabene na tom sluníčku zjevně usnula a byla červená, jako rak.. Tvářili jsme se, že nemáme tušení, čí ten zatracený čokl je..
a po očku jsme pozorovali tu paní, jestli ji nekleplo, ať už vzteky, nebo šokem.. no, naštěstí měla dobrý kořínek
Není tady
úplně to vidím
máme na zahradě meruňku blízko plotu,jednou jsem tak byla venku a něco jsem se čochtala, vidím jak to naše zvíře se pomaličku plíží pod stromem, připravuje se na skok ,někdo nám tam loupil ovoce Airin najednou vyskočila a tak zaštěkala,že jsem se lekla i já
strašný řev a dupot kolem plotu no nevím jak to ten zlodějíček ustál
Není tady
Není tady
bylo nebylo
před mnoha lety,žila jsem ještě s rodiči, měli jsme páreček bíglů
jednou nám fenečka utekla a když se po pár hodina vrátila přivedla si slepici (bydleli jsme v centru města)
slepici,ale ne leda jakou (moc se v drůbeži nevyznám) byla taková velká, černá, bohatě opeřený zadek, měla v té době štěňátka tak jsme usoudili,že to asi měla být názorná ukázka, jak neumřít hlady, když je miska prázdná
Není tady
Ahoj. K povelu zůstaň: Ať už to pejska učíš ve stoje, v leže, v sedě, hlavně nic neuspěchej. Pejsek můsí nejdříve samozřejmě pochopit o co jde a také musí mít naprostou důvěru v tvůj návrat. Lze ho nejprve zvykat na to, že ho obejdeš nebo zůstaneš stát před ním. Tak zůstaneš v jeho blízkosti a můžeš ho zavčas zarazit v jeho odchodu z místa. Zvládnete-li toto, pak je čas udělat krok a pokud si zvykne i na tohle, tak postupně i kroky další. A stále chválit! Nepospíchat! Spousta psovodů to uspěchá a pak si rvou vlasy, když jakmile psovi ukážou záda, tak se např. z lehu zvedají nebo je i následují. Přeji mnoho trpělivosti a odpovídající výsledky.
Není tady
a vždy vyzvednout pejska tam, kde jsme ho odložili - nepřivolávat z odložení
Není tady