19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Stránky: 1 2
Mám 9-tíletého syna (3. třída) silného dysortografika s dalími obtíemi (nevyvinutá jemná grafomotorika, naruená pravo-levá orientace, pomalejí mylení, chvíli mu trvá, ne pochopí, co se po něm chce, pak ale ji pracuje samostatně, v matematice nadprůměrný, v četině průměrný ). Na vysvědčení bude mít dvojku z CJ, MAT a Prv.
Po diagnoze v PPP (ve 2. třídě) jsme změnili kolu, neb stávající učitelka na zprávu z PPP nebrala zřetel a denně děti bombardovala diktáty z CJ, které můj syn neměl anci díky svému postiení ustát (diktát = 5 a 4), doplňovací cvičení pro ni neexistovala.
Po nástupu do nové koly se zdálo vechno růové, tato kola se víc zaměřuje na procvičování typu doplňování písmen do cvičení atp. a synovi rázem vycházela z CJ pěkná dvojka (horí známky mu zůstalyl pouze ze psaní v písance).
Nyní, s odstupem půl roku, začínám s paní učitelkou bojovat. Syn má vysokou nemocnost, nejvyí ze třídy, 134hod. (měl ji odjakiva, má velmi nízkou imunitu, IGE u zdravého dítěte je 0-30, syn má 333 a kdysi - jetě v době kolky, kdy jsme byli na prvních imunotestech, se doktorka chytala za hlavu a tvrdila mi, e dítě s takovouto imunitou vůbec nesmí do kolektivu, e bude věčně na hromádce .. a čas jí dal za pravdu).
Včera jsme měli rodičák a jak jinak, zase jsem si vyslechla kázání, e syn je věčně doma, e mu chybí výklad, e učivo bude čím dál těí a jak to jako chci dělat nadále - na mou slabou námitku, e ovlivnit synovu nemocnost není v mých silách, e sice dostává léky na podporu imunity, ale jak je vidět, výsledek je chabý) mi učitelka řekla, e to tedy opravdu neví, jak to bude dál a svá slova doplnila dramatickou mimikou nechápavým kroucením hlavy ze strany na stranu, pevně stisknutými rty a pohledem typu "tak to je předem ztracený případ" .. - e z prvouky se nechytá (chytá, umí ve, co je v učebnici i co si děti zapisují do pracovního seitu, ale učitelka chce mít zřejmě třídu malých einsteiňat a tak dětem říká spoustu dalích věcí okolo, které následně po nich vyaduje jako standartní látku), e syn neumí skloňovat (kdy přiel po nemoci, uměl ve, co mi učitelka pro něj zadala za úkol a jako poslední probranou látku v CJ měli v učebnici vyjmenované pádové otázky, tak se je syn naučil (byla to jedna jediná stránka, teprve dalí stránky měli být věnované konkrétnímu pouívání pádových otázek, ale to měli probírat dle instrukcí paní učitelky a ve kole - převádět pádové otázky do praxe, jene paní učitelka si asi myslí, e dítě by se mělo naučit ve a ihned, aby snad neměla ve kole s dítetem ádnou práci - nevím, zda je běné, e se u dítěte očekává, e zcela novou látku se naučí v jeden jediný den nejen vyjmenovat, ale i okamitě a bezchybně pouít, ostatně i vyjmenovaná slova se dítě naučí nejdřív odpapoukovat a následně postupně růnými cvičeními převádět do praxe a určovat slova odvozená)..
Tak jsem z toho zase rozhozená a natvaná, vím e syn rozhodně ádný tupec a blbec není a e není ani ádný flákač, který se kole záměrně vyhybá, pokud můe, do koly opravdu jde - ale jeho doslova alergie na viry způsobuje, e kadá nemoc je doprovázená extrémními horečkami ke 40-ce a e chytí ve, co kolem něj letí a tohle zřejmě není kolou pochopeno.
Nemyslím si, e řeením by bylo zase změnit kolu, ostatně vude je "chleba o dvou kůrkách", tady jsem ráda aspoň za to, e na denním pořádku nejsou diktáty a e i učitelka na angličtinu bere synovu dysortografii v potaz a ze slovíček jej zkouí hlavně ústně, písemné projevy neznámkuje..
U uvauji i o tom, e znovu zajdu do PPP i k dětskému lékaři a nechám si potvrdit synovu slabou imunitu a nechám syna vést jako integrovaného (jestli bych mu tím ale víc neublíila ne pomohla)..
To jsou zase starosti
Vím e mnohé z vás tady řeili obdobné problémy .. jak jste se s tím nakonec poprali ?
Není tady
Ahoj..
já problémy se tohoto typu jednudue se kolou neřeila.Vysokou nemocnost jsem měla u dcery a dislektickou vadu u syna.
Jednou se u třídní učitelky vyskytly podobné naráky,okamitě jsem to utla s tím e její povinností je věnovat
se dítěti po pracovní stránce.e látku, i po nemoci, děti zvládají velice dobře a větinou jsou jetě napřed.
Dala jsem jasně najevo e její kompetence sahají jen do přesně vyhraničených mantinelů a byl klid.
Není tady
Ja som tie učitežke určila mantinely a začala ma prehliada a dcéru hovori len samé negatíva. Mám pocit, e učitelia chcú ma zo iakov stroje....rýchle myslenie, sústavná aktivita na hodine, rýchle vypracovanie zadanej úlohy....atď. Ak diea zaostáva, pomalie mu to myslí, potrebuje svoj čas na vypracovanie úlohy, tak vyčnieva z radu a tak nastáva problém.
Není tady
To jste holky fakt dobrý, kdy píete, e po nemoci býváte s učivem napřed. To já tedy rozhodně říci nemůu. Zpočátku jsou ty vysoké horečky, pak u je velká mezera, a dopisuje se to vechno nejlépe poslední den před vstupem na kolní půdu. Kde se hned napíe nějaká pěkná písemečka za celé čtvrtletí. Ale pravda je, e kdy mluvím s paní učitelkou nadiktuje mi procvičovat diktáty, čtení, vyprávění, velká písmena, závorky, dělení, násobení, číselné řady, geometrii a dá seznam knih, z kterých bych měla čerpat, e jsem si minule říkala, e si děti nechám doma a budeme chodit jen na ty ctvrtletní a pololetní písemky. Jo a letos jsou ty děti obzvlátě hodně nemocné, e? Mimochodem, my paní učitelce mantinely nedáváme ani náhodou, to jsme se s mnoha kamarádkami shodly, e není moc efektivní, ony pak někdy mají negativní pocity, e je nedoceňujeme a občas to mohou odnést děti. A fakt je, e já kdy se s dětmi učím, tak to taky občas odnesou. I kdy jsem matka a chtěla jsem je a je to "moje práce".
Není tady
Zrovna jsem dnes sem chtěla psát na podobné tema.
NOvý třídní je z vyího stupňe a jedná s dětma tak, jakoby byly "starí". Ale 4 třída ZD je jenom 4. třída. sloení áků - věkové rozmězí 1,5 let.
HOlka, ačkoliv vyhrála olympiádu v matematice a odjakiva ji miluje, vypadá po "jeho" výuce na 2-3?Ve vem, co je vyučuje, bude nápadně zhorená. Zadá úkol, pak ho změní, ale děti neevidují náhlou změnu zadání a pak je 5. Není jediná v zhorení.
Ted- kdy má jít v pondělí do koly, kroutí se - bolesti břicha, hlavy, je na nervy. Nejde mne o známky, ale u ani nechce chodit do druiny a to jetě letos k nim nastoupil kluk, kvůli kterému jsme v druhé třídě měnili kolu, protoe ji ikanoval (s jiným ).
Jeliko si to ovlivnuje zdraví, budu muset situaci řeit a nevím, KDE začít, aby si třeba na ni nezasedl a my nemuseli ZASE? měnit kolu? Mimochodem, chodí s ní v třídě min.8-10 dalích dětí, které jsem přestoupili kvůli ikaně. Jedna dokonce opakovala kvůli tomu první!ročník ZD.
Poradíte?děkuji
Není tady
A co zkusit individuální plán studia? Nevím jestli to lze i na Z. U mě na střední to funguje tak, e ák si chodí doslova jak chce a má jen zadanou látku, kterou musí umět na tu určitou zkouku, na kterou je také určen přesný termín. Jeho absence se neeviduje, take s tímhle nemá problémy - jen musí umět učivo na zkouku.
Popř. co takhle různé speciální koly, kde děti třeba můou leet na zemi, pokud jim tak učení vyhovuje. Ovem netuím, jaké jsou na tohle finanční nároky a pochybuju, e budou minimální.
A poslední věc, která mě napadá - kdysi jsem slyela o speciálních hodinách právě pro dyslektiky apod. Jsou v rámci výuky - ostatní děti mají třeba pět hodin, tyto est. Látka je jim dovysvětlena, přizpůsobena. A jak je to v praxi netuím. Schválně to zkuste zjistit.
Není tady
Taky resim podobny problem.Syn zacal chodit do 1. tridy, po dvou mesicich, nez se tam trochu rozkoukal, zacli prvni telefonaty od pani ucitelky.Zpocatku mi volala same hlouposti, ze si hraje s pravitkem, dela obliceje apod.Pak se jeho spatne chovani zaclo stupnovat,nebavilo ho psat, stale dopisoval skolni ulohy doma, pak uz ani nereagoval na nic a na nikoho, ani na mne kdyz jsem si ho jezdila vyzvedavat z hodin, protoze vyrusoval tak, ze uz tam pani ucitelka nedokazala ucit.Nakonec jsem ho asi 14 dnu ucila doma, pak byli vanoce, takze takrka po mesici sel opet do skoly. Z psychologickych testu vyplynulo, ze je nadprumerne inteligentni a trpi poruchou pozornosti - ADHD.Neurolog mu predepsal leky, takze v lednu nasoupil do skoly uz s leky.Trasla jsem se jak se po takove dobe bude chovat, ale byl jak vymeneny.Vsechno mel ze skoly dopsane, nosil jednicky, ucitelka si nestezovala, ale ani ho prilis nechvalila.Ted ke konci mesice, ale se pomalicku zacina vracet jeho spatne chovani.Rika, ze ho to tam nebavi, dnes nechtel psat priklady z matematiky.Kdyz nastupoval do skoly ted v lednu, prosila jsem pani ucitelku, aby mi napsala kazdou drobnou zmenu v jeho chovani.Bohuzel doted nenapsala vubec nic.Vim jen to co na sebe sam prozradi.PAni ucitelka sice rika, jak by temhle detem chtela pomahat, ale kdyz ji psycholozka, ktera se na syna byla podivat v hodine, dala par rad a doporuceni, tak ji je sice odkyvala, ale nezkusila snad ani jednu vec, s tim, ze mysli, ze by to stejne nefungovalo.Ted mam strach, ze me zkontaktuje az ve chvili, kdy syn zase bude behat po tride, valet se po zemi, vykrikovat apod.Snazi se s nim jednat jako s ostatnimi detmi, ale on potrebuje specialni pristup, bohuzel se zda, ze s pani ucitelkou neni mozna dohoda.Ted stojim taky pred rozhodnutim, jestli ho preradit na jinou skolu, coz on sam nechce, ma tu kamarady, musel by dal dojizdet nebo co vlastne s nim dal.Neni ani zaruka, ze ho na jine skole zvladnou lip.Jsem uz ze vseho unavena...
Není tady
Mamky, tak jsem se dnes rozhodla - syna nechám přeřadit jinam. Poslední kapkou bylo, kdy dnes přiel synův spoluák (kamarád) a e prý učitelka dnes řekla, e pokud můj syn bude takhle stále marodit, nechá jej opakovat třídu (nemůu za to, e včera večer horečky přes 38st, bolest v krku a dnes u mudr. potvrzená angína).
Netuím, při jak velké absenci má učitelka právo nechat dítě opakovat ročník, jak jsem ji psala, za 1. polol. má 134 hodin a známek poehnaně, na vysvědčení tři dvojky, jinak samé 1, vyrovnávací zkouky nikdy nemusel dělat.
Nevím, oč dotyčné učitelce jde, můj syn jí evidentně nesedl, take zítra jdu do koly, pěkně nabrouená a v bojové náladě a s okamitou platností syna přehlásím jinam.
Jsem vytočená jak nikdy !!
Není tady
Tak bě za ředitelem nebo ředitelkou ale napřed bych se telefonicky informovala kdy, protoe můe zrovna učit, a zeptej se na to, kola musí mít vnitřní pravidla pro známkování a jestli má dost známek tak ho nemůe nechat propadnout.
Není tady
Vladis, někde jsou koly pro děti s ADHD, hlavně jich je míň ve třídě a nemusí ani sedět. Do normální třídy je těké takové dítě integrovat, pokud je opravdu hodně hyperaktivní. Já si jetě pamatuju za základky na spoluáka, který se klidně procházel o hodině po třídě, neustále vykřikoval, vlasně nás vechny vyruoval. Myslím, e jedno takové dítě zaměstná učitelku na 50% času a to mi přijde děsně nespravedlivé vůči ostatním dětem. Nevím, co by jetě učitelka měla dělat, jistě, e by mohla zlepit přístup k Tvému synovi, ale představ si, e ve třídě jistě není sám, kdo potřebuje individuální přístup... Lepí by bylo dát syna do speciální třídy, pokud je to u Vás moné.
Není tady
Ano mas pravdu, bylo by to nejlepsi, ale bohuzel v nasem okoli podobne skoly nejsou, musel by dojizdet do Prahy.Coz nepripada v uvahu, vzhledem k jeho veku a moznost, ze by ho nekdo vozil neni.Jeho hyperaktivita se projevuje jen obcas, stridaji se u nej obdobi, kdy skolu absolvuje uplne stejne jako ostatni deti, je vzorny, sedi, nosi jednicky i ho to snad bavi.Ale pak se to zlomi a zacne spatne obdobi a ja netusim, jestli to neco konkretniho spousti nebo proc to tak je. Prichazi to pozvolna a postupem casu to graduje.A ucitelka neustale tvrdi, ze mu chce pomoct, ale kdyz ji odbornici radi jak, tak to ani nezkusi.Sama ma titul vychovna poradkyne a tak jsem doufala, ze to proste aspon zkusi.
Není tady
vladis má monost být přítomná na hodině, zkus se zajít podívat, jestli jsi tam nebyla tak ani vlastně neví co učitelka dělá, jen z doslechu od dětí.... někdy to není úplně tak jak říkají jiní. Taky učitelka musí zvládnout látku s dětmi za celý rok.. je to dost těké.
Není tady
Já jsem jednou bylav nemocnici v kuse od prosince do konce února, nebo snad i díl. Taky mne vyhroovali, e mne nechají opakovat ročník ,ale pak jsem to dohnala. Nakonec nás přece vyučovali i v nemocnici. To asi jen tak třídní rozhodnou nemůe, kdy dítě látku umí!
Mimochodem, my změnili kolu ze dne na den poté, co třídní se odmítla se mnou bavit beze svědků, a to z její strany dvou (ředitelka + někdo)a já směla být u hovoru s nimi jenom sama!!!! asi abych neměla já svědky! Zakázala mne tam mít sebou přítele, e mu do výchovy NIC???? není.
Od té doby z její třídy odelo postupně celkem 6 dětí....asi to není normální, e?
Upravil(a) Musim (24. 1. 2007 9:20)
Není tady
vladis: Bety sice má pravdu, e je to dost těké, ale já z vlastní praxe ve kolství (rok a půl) vím, e je pár učitelů, kteří se snaí vyjít vstříc, práce jim je posláním a oni hledají způsoby, jak nějak vybočujícím dětem pomoci, aby nejen ve kole pracovali, ale i se tam těili....ale taky vím, e je větina těch, kteří si odučí svých pár hodin, opraví úkoly a jsou rádi, e mají volno (těch pár málo se třeba v tom volnu odborně vzdělává, aby byli schopní k dětem přistupovat i individuálně....jene to je o lidech. Někdo odpapoukuje nazpamě vechny skripta, ale za svoje si nevezme ani, co by se za nehet velo.).... Pokud bych já neměla monost dítě přeřadit do koly, kterou mi doporučí dobří známí nebo případně psycholog, kterému věřím, tak bych se aspoň snaila spolupracovat s dětským psychologem na tom, abych to synovi mohla co nejvíc usnadnit. Tím pochopitelně nemyslím ho nějak ve kole omlouvat apod., ale vybudovat spolu s ním takový systém, kde by byl schopen se učit, v ideálním případě rád a který by vedl k jeho zklidnění, pokud mono(viz Jirka Oliva v My vichni kolou povinní, e) .... A výchovná poradkyně? ... no, asi bude spadat do té kategorie těch učitelů, kteří ve svém volnu raději vaří doma denně teplé večeře ... ale Bety má dobrý nápad - jít se podívat do hodiny, to bych zkusila (ovem je otázka, nakolik by se p. uč. chovala přirozeně)...
Není tady
Pro Elu - děti sice nemám, ale vnitřně cítím, e dělá dobře. Mám takový nejasný dojem, e učitel můe doporučit áka na opakování ročníku v případě 50% absence v hodinách, ale stejnak ho podle mě můe jen "doporučit" a schvaluje to vedení koly. Tedy aspoň myslím. Určitě tam zajdi a nenech se ukolíbat. Navíc přeci existují komise, kde můe dítě prokázat, e je připravené a schopné pokračovat ve kole, i kdy má vysokou absenci. Tak zkus třeba navrhnout, aby tato komise syna přezkouela... paní učitelka má asi dojem, e nikdo (a u vůbec ne ty) nemůe děti učit lépe a nato pak jetě doma... Určitě zajdi za vedením a minimálně poaduj přezkouení u komise, nějaký speciální reim. vybav se potvrzeními od doktora...
Musím přiznat, e tebe i synka fakt obdivuju, jak to zvládáte a doháníte. Pro něj je to určitě pěkný výkyv, nemoc a pak zase rychle něco rvát do hlavy a dohánět a zase nemoc... Fakt smekám.. :-)
Není tady
Vladis - ohledně návtěvy v hodině... asi je to trochu mimo mísu, ale vzpomínám si na svá studia na gymplu. tehdy jsme na základy společenský věd (povimněte si toho paradoxu) měly skutečnou krávu nebeskou. Podle ní vichni podnikatelé kradou, a u rodiče volili jakoukoliv stranu, bylo to blbě (ano, skutečně chtěla vědět, jak kdo volil), házela po 18tiletých lidech mokrou houbu a nna kluky byla obzvlá vysazená (aplikace tzv. "lehačkyů - čili stooupla si jim za záda a mydlila je dlaněmi do hlavy). O svém mui mluvila jedině negativně a pouívala jen příjmení apod. nakonec jsme si vzali do lavice diktafon. Bohuel technika tehdy nebyla nijak na úrovni, take záznam byl nekvalitní, ale byl to odrazový můstek pro petici (se kterou jsme bohuekl museli počat a po maturitě, aby ti chudáci, co u ní maturovali, vůbec odmaturovali)...
Není tady
Do hodiny jsem byla jiz jednou prizvana, ale az ve chvili kdy uz se s jeho chovanim moc delat nedalo.Navic ma tendenci se predvadet, takze kdyz jsem tam byla,tak sehral docela slusne divadlo.Pani ucitelka sice na nej byla mila, hodna, ale jak pise Eva36, je otazka do jake miry se takhle chova, kdyz tam nikdo neni.Navic ma povest ucitelky, ktera nema rada zlobive deti a je proti nim zaujata. Nechci rict, ze by mu nejak ublizovala, to snad ne, syn o ni nemluvi spatne. Ale bohuzel je pro ni asi i tezke ho pochvalit nebo ho nejak povzbudit, coz by moc potreboval.Navic jak vyplynulo z psych. posudku je emocne labilni, takze kazdy neuspech nebo necitlive jednani se v jeho chovani hned odrazi. Kdyz sel do skoly po vanocich byl zklidneny a opravdu se s nim dalo pracovat, jak mi sama potvrdila. Ted zacina pomalicku zas delat hlouposti, zatim to zrejme neni az tak strasne, ale vcera napriklad nechtel pocitat, pry dostali na papire nejak hodne prikladu a on jak vidi pred sebou na jednom papire hromadu ukolu, tak uz ho to predem odradi a nedokaze se soustredit ani na jeden priklad.Tam bych prave ocekavala jeji citlivejsi pristup a dala mu treba prikladu min, pak vystridala cinnost a pak by to treba mohl dodelat. Bojim se, ze kdyz si sama tohle neuvedomi, tak syn zas sklouzne k tomu naprosto neadekvatnimu chovani, ke kteremu uz dospel pred temi vanocemi.
Není tady
vladis: no a opravdu není nějaká monost přejít jinam (třeba jen do vedlejí třídy s jinou uč.)? .... I já zaila děti, který neposeděly, pořád "zlobily", mydlily pravítkem do lavice, kecaly apod....na kadého platilo něco jiného a já to brala jako svůj úkol, e na tohle musím přijít. Nenapadlo by mě psát takovýhle stupidní poznámky.... na jednoho stačilo houknout, druhému lo přidat nějaký úkol pro zvlá chytré áčky, kteří u mají vechno hotovo a zlobí, protoe se nudí, třetí potřeboval pohyb, tak el mazat tabuli....kdy blbnuli a nápadně vichni, tak jsme si zazpívali a troku si u toho zacvičili....a byl klííííd... Ví, já se bojím, e takhle se tvůj syn nejen bude chovat jako před vánocemi, ale nakonec získá ke kole odpor...jen kvůli učitelce, která si spí stěuje, namísto aby chválila a chválila (i za sebemení věc, jen třeba za to, e vydrel v klidu deset minut. ... ne aby mu vynadala, e 35 minut zlobí....).... snaila bych se měnit učitele...
Není tady
Bohuzel v jeho skole je jen jedna trida, takze v ramci skoly neni prestup mozny.Premyslim o jedne skole v okresnim meste, ale zas je to normalni zakladni skola, ktera snad by mela jen podporovat individualni pristup k temto detem, ale to by znamenalo delsi dojizdeni, delsi cesta od autobusu a hlavne on sam chce zustat tam kde je.Prijit do zabehleho kolektivu by pro nej nebylo jednoduche.Nechavam si to jako krajni moznost, kdyby selhali vsechny snahy se s ucitelkou domluvit rozumne.rikala, ze ma za sebou nekolik prednasek, jak pracovat s temito zaky, bohuzel se zrejme minuly ucinkem.Pochvaly se dockal snad jen ten prvni den po prazdninach, kdy samy deti pry chodily za ucitelkou a rikaly jak je hodny, tak ho na konci vyucovani pochvalila.Me pak rekla at to s tou pochvalou doma neprehanim, at si zas nemysli, ze je nejaka hvezda. Odpor ke skole uz ma, nebavi ho to i kdyz mu to jde dobre, ale stoji ho to proste moc namahy.
Není tady
Ela.. napsal(a):
Mamky, tak jsem se dnes rozhodla - syna nechám přeřadit jinam. Poslední kapkou bylo, kdy dnes přiel synův spoluák (kamarád) a e prý učitelka dnes řekla, e pokud můj syn bude takhle stále marodit, nechá jej opakovat třídu (nemůu za to, e včera večer horečky přes 38st, bolest v krku a dnes u mudr. potvrzená angína).
Netuím, při jak velké absenci má učitelka právo nechat dítě opakovat ročník, jak jsem ji psala, za 1. polol. má 134 hodin a známek poehnaně, na vysvědčení tři dvojky, jinak samé 1, vyrovnávací zkouky nikdy nemusel dělat.
Nevím, oč dotyčné učitelce jde, můj syn jí evidentně nesedl, take zítra jdu do koly, pěkně nabrouená a v bojové náladě a s okamitou platností syna přehlásím jinam.
Jsem vytočená jak nikdy !!
Jsem učitelka na prvním stupni. Radím jít za ředitelem koly, probrat to, učitel nemá právo nechat opakovat ročník na základě zamekaných hodin. Dále by nebylo marné se v PPP zkusit domluvit na návrhu na integraci, pak by mu museli napsat individuální vzdělávací plán a ten dodrovat. Ten plán se píe podle schopností a tempa kadého dítěte. Pokud se dobře napíe a jede se podle toho, dítě je větinou klidnějí, spokojenějí a někdy se to časem srovná.
Není tady
vladis: tak tu paní učitelku teda nechápu...podle mé (krátké) zkuenosti ve kole se pochvalou u dítěte nic nezkazí. Tentý poznatek mám jako matka... a bývalá sousedka, matka čtyř dětí, z nich nejmladí benjamínek byl poněkud z divokých vajec (dyslektik), taky nikdy pochvalou nic nezkazila....důsledně trváme na dodrování povinností, které nakládáme s rozumem a chválíme a chválíme....to funguje.... Větinou jsem vídala děti, které si třeba nevěřily (jako ten tvůj - kdy vidí víc příkladů najednou, tak se nedokáe soustředit...on si nevěří, e by to zvládl....) a u těch pochvala fungovala vdycky! ... Nechápu, proč kolství investuje peníze na vzdělání učitelek, jako je ta vae, kdy si ta nána z toho nic nevzala? ... no jo, no .... tak jsem ti neporadila, ale ty stejně nejlíp ví, co bude pro kluka dobrý... Ono je koda, kdy pak třeba nadprůměrně inteligentní dítě si udělá učňák (co dnes není ádný vzdělání), protoe jinou volbu nemá, kdy mu učitelka zvládla kolu znechutit.... Nechápu, e ty baby tam nenaučí děti to podstatný - e je fajn se učit a e jim nedokáou dát tu chu po vědění....radi je peskujou, jak maj´ sedět a volaj´, e mlátí pravítkem .... ach jo... ve kolství tak chybí autorita! Myslím tím, e chybějí mui....zato tam je dost en s poramocenou psychikou....zdá se mi ... Napi, jak pokračujete, docela mě to zajímá. Přeju vám jen to nejlepí, koda chytrýho kluka (mmch to samý měla i ta moje sousedka, doktor ji poradil dát kluka na karate. On se naučil soustředit, vyhrál docela dost soutěí, chytlo ho to...tím se taky trochu uklidnil ve kole, ale u jedné p. uč. v pátý třídě to měl prostě polepené. Stěovala si na něj i v den, kdy matka věděla, e byl celý den na vyetření u lékaře....ehm ehm... Take nakonec ho sousedka dala do jiný koly a kluk je naprosto v pohodě, samý jedničky a úsměv ve tváři. Toté bych přála i vám.)
Není tady
Diky Evo, urcite dam vedet, jak to pokracuje.Je fajn, ze to nekdo, zvlast clovek, ktery s tim ma zkusenosti, vidi jako ja.Pristi tyden jdu za ni, domluvit se jestli ho vezme na skolu v prirode a zjistim zas od ni, jak se syn vlastne chova. On sam toho moc nerekne, ale kdyz se ho ptam, jestli ho pani ucitelka chvalila, tak rekne ani ne a kdyz se zeptam jestli se zlobila, tak pry ano, ze si pri vytvarce povidal sam se sebou.Bylo to posledni hodinu a on uz chudak asi dyl nevydrzel.
Není tady
Tak jsem mluvila s pani ucitelkou, tak zatim s nim pry zasadni problem nema, jen obcas je pry trosku divocejsi, ale na skolu v prirode ho vezmou jen v pripade, ze pojedu s nim, jinak bych si ho musela nechat doma. Tak ted mam dilema, jestli jet nebo ne.Co byste delali vy?Bojim se, aby se mu deti neposmivali, ze tam ma maminku nebo aby kdyz uvidi, ze tam jsem se neupinal na me a nechtel se pak zucastnovat kolektivnich aktivit. Na druhou stranu bych rada, aby nebyl vyrazeny z akce tridy.
Není tady
Jj. tohle znám a moc dobře. Moje děti u jsou z místní základky venku - zaplapámbůh - ale perličky, které jsme si se kolou uili, stály za to.
Obě dvě děti - jak dcera, tak syn - trpěly u od kolky zvýenou nemocností. V praxi to vypadalo tak, e onemocnělo jedno dítě, vzápětí druhé a od dětí jsem pochytila bacily i já take jsme byli vichni na hromadě. Děti absolvovaly Mořského Koníka, ozdravovnu, léků braly kvanta - včetně těch na posílení imunity - málo platné. Dcera měla "výbornou" třídní učitelku, která se nepříjemným způsobem dotazovala, proč je dcera stále nemocná = enormní počet zamekaných hodin. Ovem korunu tomu nasadil druhý pobyt u moře s Mořským Koníkem. Paní učitelka nerada pochopila, e se jedná o léčebný pobyt a nikoliv o svévolnou rekreaci, i kdy její poznámky byly na hranici nejapnosti. Hlavní překvapení mě čekalo po příletu dětí v letitní hale: vychovatelky mi dceru předaly s tím, e ji při odjezdu se u ní projevily příznaky infekce a během letu jí musela být nasazena antibiotika, take v tomto případě byl "ozdravný pobyt" spí na hranici černého humoru. Poznámky, které jsem si musela vyslechnout, kdy jsem dceru omlouvala, neměly chybu. Problém byl, e bydlíme na maloměstě a přehlásit dítě na jinou kolu znamenalo dojídění spojené s vstáváním cca v 6,00. Pro dítě na 1. stupni, navíc věčně nemocné nepřipadalo v úvahu.
Není tady
Kiaro, můj syn také jezdí na ozdravné pobyty. Ale ne s Mořským koníkem (VZP), ale s VOZP do Černé hory. Byl tam u 2x a letos máme zase podanou přihláku.
Loni se mi také stalo, e se mi syn z ozdravného pobytu vrátil pořádně "nakřápaný", ale je to normální, tam ty bacily prostě začnou vylejzat ven a přechod horko - chladnějí voda se někde zákonitě projeví.
Přesto jsem za ty pobyty ráda, protoe co se týče alergie a potíí s dýchacími cestami, mám pocit, e tady je zásadní zlepení i viditelné.
Imunitu jako takovou má stále slabou, dostává různé léky na podporu imunity, ale tady jsou výsledky chabé (pokud vůbec nějaké).
Teď jsme ve středu byli na kontrole na alergologii a doktorka mi vyrazila dech, kdy se mě zeptala, jestli mi doktor dal pro syna něco na tu mononukleozu (koukala jsem jak tydýt a nechápala, o co go). Prý před rokem, kdy mu nabírala krev na kontrolu imunity, tam vyly výsledky se silným podezřením na mononukleozu - shoda náhod, já jí v té době taky prodělala, jak mi nedávno zjistil lékař, ale v době akutní fáze nemoci nikoho nenapadlo, e se o monon. jedná, brali to jako spálovou angínu), a e prý obratem ty synovo výsledky posílala naemu lékaři .. a ten je zřejmě ani nečetl, protoe to nikterak neřeil (v polovině minulého roku jsem pak děti přehlaovala k jinému mudr, protoe s tím původním jsem byla těce nespokojená, a to jsem jetě netuila, e zazdil u syna i tak závané onemocnění). Mně přitom bylo divné, e syn pořád říká, jak je unavený, e mu není dobře, e ho bolí břicho .. trvalo to řadu měsíců a vlastně lépe je moná poslední 3 měsíce (kdy si odmyslím virozy s podzimem běné a synovo slabou imunitou znásobené).
Upravil(a) Ela.. (27. 1. 2007 10:11)
Není tady
Stránky: 1 2