Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 20. 1. 2007 22:45

vydrychka
♥♥-----
Registrovaný: 1. 10. 2006
Příspěvky: 89

Strašilky

Ahoj,
chováte někdo tyhle potvůrky? Já mám 5 druhů, celkem 16 zvířátek a mimo nich ještě dva malý (zatím, uvidím co toho vyroste, jsou to největší plži na světě yikes ) šnečky- Oblovky.

Není tady

 

#2 25. 1. 2007 6:11

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA
Registrovaný: 21. 7. 2006
Příspěvky: 1993

Re: Strašilky

strasilky..nemam ale planuju!! jsou nadherne! jak se o ne staras apod? Brala bych par tipu smile) abych se mohla pripravit big_smile

Není tady

 

#3 26. 1. 2007 20:09

vydrychka
♥♥-----
Registrovaný: 1. 10. 2006
Příspěvky: 89

Re: Strašilky

Mám je v teráriu na skříňce u okna a ještě ve velkých zavařovacích sklenicích, tam jsou mrňata než dorostou, pak je přendavám do terárka.

Jaký druhy plánuješ? Já jsem začínala s pakobylkama Phaenopharos khaoyaiensis (PSG215), jsou nenáročný, hodně vyrostou. Teď mám ještě Eurycantha calcarata (PSG23)- ty jsou přes den zalezlý za kamenama a kůrou, vylezou vždycky až večer, ale jsou nádherný, obrovský. Brasidas samarensis (PSG235) jsou podobný, ale menší a zelený. Potom Carausius sp. (PSG230) a Extatosoma tiaratum (PSG09)- ty mám asi nejradši, jsou to takový ufounci.

Hodně je toho o strášách napsáno na  http://www.strasilky.cz/zaciname.htm, tak se tam mrkni.
Chovám strašilky už skoro dva roky, takže už se mi jich i několik vylíhlo a vyrostlo, pořád sbírám a třídím vajíčka,  to je asi na tom to nejhezčí vypiplávat ty potvory od vylíhnutí :-)

Co se týče péče o strašilky, tak přibližně 1x za týden jim měním žrádlo (krmím je ostružiníkem, nebo maliníkem kterej mi naštěstí roste za barákem na kopci), větvičky dávám do uříznutých PET láhví od mlíka, plním je odstátou vodou. Láhve mám dvě, terárko je veliký a strašidla nenažraný. Důležitý je ty flašky pořádně utěsnit, já jsem použila jako víčka právě dna od těch PET flašek do kterých jsem udělala několik děr na zastrčení větviček, perfektně to pasuje. Láhve mám polepený korkem, stejně tak i dno terárka a dvě stěny. Všechen bordel se dá potom po vyndání obyvatel a nakladených vajíček parádně vyluxovat.

Rosím je obden rozprašovačem odstátou vodou. Dej si pozor jestli budeš mít malý nymfy aby se ti neutopily, zvládnou to i v kapce vody! Utopily se mi takhle tři  :-( neměla jsem totiž ve sklenici nic na dně, takže se tam  pak dělaly malý loužičky, což se nesmí stát. Nakonec mě napadlo pokrýt dno malými kamínky. Ve sklenicích mám větvičku v krabičce od filmu, jako víčko slouží kus igelitu.

Kde v USA bydlíš? Teď mi napadlo jestli vám tam vůbec roste ostružiník, nebo maliník, oni ale žerou třeba i břečan, růži, dub, hloh atd. Vtip je v tom že na co je po vylíhnutí naučíš toho se většnou držej, já jim jednou zkusila nacpat šípek (bydlela jsem předtím jinde a ten šípek byl hned před vchodem, zatímco pro maliník jsem se musela projít dál ), stejně ho mrchy nežraly a musela jsem s igelitkou a nůžtičkama pěkně do lesoparku.

Co se ti na nich nejvíc líbí? Mě hrozně baví je pozorovat, hlavně když večer přijdu domů, rozsvítím a oni napřed dělaj jako že tam nejsou, pak tam tak různě lezou a v noci když je úplný ticho tak je občas slyším jak žerou.
Malý se většinou líhnou v noci, každý ráno se chodím dívat jestli mám novou zvěř.

Není tady

 

#4 27. 1. 2007 4:45

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA
Registrovaný: 21. 7. 2006
Příspěvky: 1993

Re: Strašilky

ahojky diky za rady! Nedrive ale musim zjistit jak jsou strasilky v anglictine hehe a pak se poohlednou....zatim jsem o nich moc neslysela a ani je tu nevidela! VE stromech se nevyznam..takze nevim nevim ale nejaky malinik se tu snad sezene. Bydlim v Connecticut,takze pocasi vice mene stejne jak v CR smile
a co se mi na strasilkach libi?? No bracha kamosky je mel a vzdy me dlouho trvalo nez jsem je nasla hehehe ..jsou krasne..vic ja takove kreaturky zboznuju..ma nejvetsi uchylka jsou sklipkani ..ale strasilky,ruzni jesteri a tak..i hmyz ..muzu..zajima me jejich klidny zivot! Jako lide o nich vime dost ale preci jen taaak malo ....
a strasilky me fascinovaly odjakziva smile
co se druhu tyce jeste se  v tom nevyznam..rozlisim uz sklipkany..ale "strasaky" hehe jeste ne smile este jsem se do toho taak neponorila! Vlastne diky tvemu prispevku me to zase chytlo!
co se tedy jidlatyce tak trhat vetve a taak?? No abych se zacala zajimat o zelen a umet rozlisit malinik od dubu a tak hehe
v CR u babicky je toho pozehnane..ale tady jsem zatim nic nevidela

Není tady

 

#5 27. 1. 2007 4:46

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA
Registrovaný: 21. 7. 2006
Příspěvky: 1993

Re: Strašilky

je i jina moznost jak je krmit ??

Není tady

 

#6 28. 1. 2007 10:07

vydrychka
♥♥-----
Registrovaný: 1. 10. 2006
Příspěvky: 89

Re: Strašilky

Strašilky jsou "walking stick", občas je probíráme s učitelem na angličtinu, minule jsme se bavili i o vajíčkách, líhnutí (hatch) a svlékání (moult). Dokonce mi tvrdil že u nich v Texasu žijou taky, moc jsem tomu nevěřila, ale našla jsem je na netu, nekecal.

Zkus si najít stránky nějakýho americkýho chovatele, možná tam máte i nějaký burzy, já jsem si koupila jeden druh na burze exotických zvířat a rostlin v Praze, zamluvila jsem si je po telefonu a pak jsme si je tam byli s přítelem vyzvednout, strávili jsme tam snad hodinu, musela jsem se držet abych si toho neodnesla víc, byl to úplnej ráj těch nejzajímavějších stvoření! Sedli jsme si pak na ve Stromovce na zahrádku naproti dvěma postarším dámám a svlažovali jsme se pivkem. Položila jsem si svoje dva párečky strašilek na stůl, což vyvolalo obrovský zájem, musela jsem je těm ženskejm půjčit, byly úplně unešený jak je to krásně zelený a roztomilý a co že to je a kde jsme k tomu přišli...

K jídlu jim trhám větve s co nejhezčíma listama (oschlý nepapaj ), před servírováním je osprchuju. Mám docela vysoký terárium, cca 45cm, takže to stříhám klidně i delší, vždycky se to tam nějak ohne a zamontuje.
Maliník nebo ostružiník poznᚠv pohodě, je to takovej ten prevít co příšerně píchá, většinou se to plazí po zemi, má to šlahouny. Dá se to najít i pod sněhem tongue

Četla jsem že jim někdo na zimu dává jablka nakrájený na tenký plátečky, už jsem to i vyzkoušela, ale oni my mi na to fuckyou Myslím že některý žerou i břečan.

Sklípkani se mi taky moc líběj, ale jen na obrázku, asi bych na něj nešáhla, i když....a co třeba kudlanky, ty jsou taky celkem zajímavý. Jednu dobu jsem měla i dva africký zlatohlávky, byli kouzelný, chtěla bych se k nim časem vrátit....

Není tady

 

#7 28. 1. 2007 14:22

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191
Registrovaný: 4. 1. 2007
Příspěvky: 1144

Re: Strašilky

africký zlatohlávek ? není to ten největší na světě , má na sobě žluté pruhy ? jestli jo, tak to je fakt pěkný brouktoho sem viděl v jednom zverimexu v Holešově...zrovna se vyhrabával ze země, bylo to fakt perfektní, kudlanku - tu sem měl asi týden, taka ju přivezl z práce, že ju našli chlapy ve vagónu, dělá totiž předáka v barumu a jak se nakládaly gumy do vagónů, tak ju tam někdo uviděl a přinesl ju takovy zabalenou v igelitovém sáčku :-( tak mu ta´tka hned vynadal big_smile a přndal ju do zavařovačky, žrala jako rakovina, krmily sme ju kobilkama, bylo to fakt perfektní sledovat jak lovila......ale po týdnu z ničeho nic zdechla, asi už byla stará, no a strašilku sem měl od kámoša....taková jakoby hnědorezavá barva a měla na sobě něco jako trny, jako by maskování do suchého listí, vždycky, když si ju člověk vzal na ruku tak začala tancovat,a bylo to poprvé v životě , co si máti na ruku vzal tak velký hmyz...... lol

Není tady

 

#8 28. 1. 2007 14:23

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191
Registrovaný: 4. 1. 2007
Příspěvky: 1144

Re: Strašilky

nevíš prosím tě kde by se daly sehnat Kudlanky ?

Není tady

 

#9 28. 1. 2007 14:23

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191
Registrovaný: 4. 1. 2007
Příspěvky: 1144

Re: Strašilky

ony sou prý chráněné zákonem, tak nevím....

Není tady

 

#10 29. 1. 2007 10:50

vydrychka
♥♥-----
Registrovaný: 1. 10. 2006
Příspěvky: 89

Re: Strašilky

Těch afrických zlatohlávků je hodně, já jsem měla celý zelený. Kudlanky se daj určitě sehnat na burze nebo od nějakýho chovatele. Ta naše kudlanka nábožná je chráněná, můžeš si koupit jinej druh, je jich přes 2000.

Nebyla ta tvoje strašilka Extatosoma tiaratum? Neumím sem dát odkaz va , ale obrázek je na http://www.strasilky.cz/psg09.htm, budeš si to muset zkopírovat, jsem trochu antitalent na tyhle věci.

Není tady

 

#11 29. 1. 2007 23:35

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191
Registrovaný: 4. 1. 2007
Příspěvky: 1144

Re: Strašilky

jj to je ona....

Není tady

 

#12 29. 1. 2007 23:36

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191
Registrovaný: 4. 1. 2007
Příspěvky: 1144

Re: Strašilky

jo a jediná chyba v tom tvojem odkazu je to, že si tam zkopírovala i čárku lol jinak je v pohodě.... wink

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů